Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Japonya Oyun Pazarının %70'i Nintendo'ya Ait


    Nintendo 3DS ile birlikte Japonya üzerinde adeta bir saltanat oluşturan Nintendo'nun yaptığı etkinin istatistikleri en nihayetinde ortaya çıktı. Görülene göre Nintendo, Japonya'daki oyun pazarının %70'ine hakim!
 
    Japonya'daki istatistikleri elinde bulunduran Media Create'in yaptığı açıklamaya göre Nintendo ismi, Japonya'da oyunlarla ilgili gerçekleştirilen yazılım veya donanım satışlarının %70'inde geçiyor. Nintendo'yu bu alanda takip eden en yakın firma ise %23 küsür ile Sony.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo 3DS Nintendo 3DS japonya wii ds
Nuketown Resmen CoD'un En Ölümcül Haritası Shank Yapımcılarından Don't Starve! Demosu İçerde
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Ginga Bishounen

27.8.2012 15:52:28

0
2 haftadır Wii de devamlı Super Mario Galax 2 ve New Super Mario Bros. oynuyorum. İnanın hiçbir oyun bana bu kadar zevk vermedi. Hele Galaxy'nin verdiği eğlence anlatılmaz yaşanır diyorum. İnsanlar ömürleri boyunca hardcore oyun oynayacak diye bir şey yok. Casual de lazım bünyelere.

zero2900

27.8.2012 00:25:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: Loukas

Teşekkür ederim hocam. Artık hergün her haberin altında ya Nintendo ya ya Japon oyun firmalarına laf atılıyor ki gerçekten canımı sıkmaya başladı bu tipler. Dünyayı sadece COD ve BF den yada diğer aksiyon oyunlarından ibaret zannedenler var. Activision ve Ea başta olmak üzere bütün batılı firmalar oyuncuların iliğini sömürüyor soydukça soyuyor adamlar iyi yaranıyor ama bide saçma sapan 4-5 saatlik hikaye modu koymazlarmı. Hadi bitirsinler ya Dark Souls' u o hardcore oyuncuları göreyim onları bi :D Nintendo ya laf atanlar kafanızı kumdan çıkarıp , gözünüzdeki at gözlüğünüzü çıkarıp biraz OKUYUN, ARAŞTIRIN NINTENDO tarihini.
Bilmedikleri şey. Onların dedeleri yokken Amerikada western rüzgarı eserken Nintendo oyun yapıyordu kart oyunu. Salon oyunu vs vs... Sana bir örnek veriyim mesela. Sende zaten iyi biliyorsun bunu eski bir Wii sahibi olarak. Eğer Super Smash Bors Brawl Nintendo tarafından değilde Ea tarafından geliştirilmiş olsaydı. 10 adet karakter bulunurdu. Hiç alakası olmayan senaryolar iliştirilir. Ve daha sonraki her karakter tanesi 5 dolardan satışa çıakrdı DLC olarak. Sonra doymazlardı bide Premium paket vs çıkartırlardı. Oda yetmezdi muhtemelen ve oyuna yapacağı online yatırımın sonunda Canım orjinal karakterleri bozmak pahasına item vs satardı. Hatta bu pislikler bununlada yetinmez. Oyuna ikinci el kodu eklerdi. Oyunda ikinci el kodu kullanılınca oyundaki satın alınmış herşey resetlenir yeni kullanıcıyıda sömürürlerdi. Kısacası oyun oyun olmaktan çıkar bir tür pazarlama maymuncuğu. Bir nevi oyun hamuru olurdu. KABUSTANDA ÖTE BİR İĞRENÇLİK!!!! Hallelujah... Tanrı seni korusun Nintendo...

Loukas

26.8.2012 23:52:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: zero2900

Her dediğine katılıyorum. Günümüzün sümüklü hardcore kitlesine oynatmak istediğim oyun Contra :D Gelebilecek hakaret dolu mesajlara karşılık verme hocam direk şikayet butonunu kullan.
Teşekkür ederim hocam. Artık hergün her haberin altında ya Nintendo ya ya Japon oyun firmalarına laf atılıyor ki gerçekten canımı sıkmaya başladı bu tipler. Dünyayı sadece COD ve BF den yada diğer aksiyon oyunlarından ibaret zannedenler var. Activision ve Ea başta olmak üzere bütün batılı firmalar oyuncuların iliğini sömürüyor soydukça soyuyor adamlar iyi yaranıyor ama bide saçma sapan 4-5 saatlik hikaye modu koymazlarmı. Hadi bitirsinler ya Dark Souls' u o hardcore oyuncuları göreyim onları bi :D Nintendo ya laf atanlar kafanızı kumdan çıkarıp , gözünüzdeki at gözlüğünüzü çıkarıp biraz OKUYUN, ARAŞTIRIN NINTENDO tarihini.

zero2900

26.8.2012 23:37:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: Loukas Japon oyunlarına laf atan caponları sevmem diyen, Nintendo'yu kötüleyen eziğin VE Cahilin kralıdır. Yahu hem adamların cihazlarında adamların oyunlarını oynayın hemde laf edin ne kadar cahilsiniz. Forumda yeni moda Nintendo ve japon pazarı düşmanlığı.Yahu siz bi gidin hardcore jrpg bitirin ondan sonra kendinize hardcore oyuncu ,baba oyuncu diyin. COD ve BF3 gibi oyun tarihinin en çöp oyunlarını oynayarak hardcore oyuncu olunmaz. Birde buraya gelmiş japonları sevmem diyorlar Activision ve EA ne kadar boş beyinli nesilin yetişmesine katkıda bulunuyormuş meğer bunu burda çok iyi anladım ve daha çok nefret ettim bu 2 gereksiz firmadan. II Capt Price II Sende artık can sıkmaya başladın anladık Nintendo yu sevmiyosun daha doğrusu oyunları sana ağır geliyor sen git cod oyna mümkünse nasıl olsa seninde yaşına uygun sayılır yani 0-3 yaş.
Her dediğine katılıyorum. Günümüzün sümüklü hardcore kitlesine oynatmak istediğim oyun Contra :D Gelebilecek hakaret dolu mesajlara karşılık verme hocam direk şikayet butonunu kullan.

E_Aydin35

26.8.2012 23:19:59

0
Nintendo'nun bu başarısına şaşırmamak gerek.. Japonya'nın zevk kültürünü biliyor, en iyisini seçeneklerle ve cazip fiyatlarla sunmaya çalışıyor... Bu başarıyı hak ediyor..

Loukas

26.8.2012 23:17:50

+1
Japon oyunlarına laf atan caponları sevmem diyen, Nintendo'yu kötüleyen eziğin VE Cahilin kralıdır. Yahu hem adamların cihazlarında adamların oyunlarını oynayın hemde laf edin ne kadar cahilsiniz. Forumda yeni moda Nintendo ve japon pazarı düşmanlığı.Yahu siz bi gidin hardcore jrpg bitirin ondan sonra kendinize hardcore oyuncu ,baba oyuncu diyin. COD ve BF3 gibi oyun tarihinin en çöp oyunlarını oynayarak hardcore oyuncu olunmaz. Birde buraya gelmiş japonları sevmem diyorlar Activision ve EA ne kadar boş beyinli nesilin yetişmesine katkıda bulunuyormuş meğer bunu burda çok iyi anladım ve daha çok nefret ettim bu 2 gereksiz firmadan. II Capt Price II Sende artık can sıkmaya başladın anladık Nintendo yu sevmiyosun daha doğrusu oyunları sana ağır geliyor sen git cod oyna mümkünse nasıl olsa seninde yaşına uygun sayılır yani 0-3 yaş.

zero2900

26.8.2012 21:55:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

Bunun için girmiştim. Capon oyunları candır yav.
Katılıyorum. Shadow of The Colossus muhteşem bir oyundu. Bu ve bunun gibi pekçok oyunu yapan adamın zihniyetine hakaret etmek oyunculuğa hakaret etmektir.

I-C-O

26.8.2012 21:14:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: re_outbreak Hadi herşeyi geçtim o kadar Shadow of the colossus ve ICO var ya
Bunun için girmiştim. Capon oyunları candır yav.

resh_aykut

26.8.2012 19:38:12

+1
Hadi herşeyi geçtim o kadar Shadow of the colossus ve ICO var ya

MiyopBey

26.8.2012 15:43:34

0
Benim şaşırdığım taraf bir seriden hiç sıkılmıyor olmaları.Zelda,Mario,Pokemon vs.Insan farklı karakterler görmek ister ama prensesi kurtarmaktan hiç sıkılmıyorlar.Ilginç. Japonlar oyundan anlamıyorlar demek ben oyundan anlamiyorum demektir.Bende japon oyunlarını sevmem,bu onlar anlamıyor demek değilki.Onlara görede biz oyundan anlamıyoruz.

skulz

26.8.2012 14:35:22

0
Arkadaşlar "ll Cpt Price ll" mesaj yazmayın adamın beslenme biçimi bu. lafı ortaya atıp, ortalığı karıştıyor. kısaca beslemeyin elemanı...

lie_coffin

26.8.2012 14:08:52

0
quote:

ll Cpt Price ll : sen aldırmışsın ama ?
keşke seni de aldırsalarmış en başında.

lie_coffin

26.8.2012 14:04:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: a_e_b valla hocam ben japonları hiç sevmem hatta hiç işim olmaz (!) o yüzden ben batılı takılırlm evimde ps3 ile...
:D ps3 ü de batılılar yapmıştır zaten

a_e_b

26.8.2012 13:26:35

0
valla hocam ben japonları hiç sevmem hatta hiç işim olmaz (!) o yüzden ben batılı takılırlm evimde ps3 ile...

Tokuchi Toua

26.8.2012 12:52:11

0
Açıkçası oyun denildiğinde ilk akla Japonlar gelir.En köklü oyun şirketi aslında Nintendo'dur.Japonların yaptığı çoğu şeyi severim anime,manga ve oyunları.Final Fantasy,Mario,Zelda bunlar laf edilecek küçümsenecek oyunlar değil.Şu anda oynadığınız çoğu oyun bunlardan temel alınıyor.Unutmayın Final Fantasy VII gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan birisidir.Adamlar oyunu eğlence için yapıyor ve oynuyor, bunun için genelde Japon oyunları çocukça gözükür(kan,ölüm az olduğu için)Ama eğer amaç eğlenmekse Japonlar en iyi oyunculardır.

zero2900

26.8.2012 12:46:31

0
Oyuncuları batılı yapımcılar gibi damızlık hayravn olarak görmedikleri için bence Dünya oyun pazarının %90 ı onların elinde olsada farketmez. For Gamers By Gamers imzasını taşımayı hak eden stüdyoları sayesinde iyi kazanıyorlar ve hak ediyorlar. Bizim sümüklü yeni nesil hardcore oyuncularda COD oynayarak kendilerini hardcore sansınlar :D Açıyım önlerine bi contra da beyin felci geçirsinler....

BSC Misafiri

26.8.2012 12:35:56

0
zaten bi acayipler japonlar hiç sevmem

BSC Misafiri

26.8.2012 12:34:41

-2
çöp oyunlar : nintendo boş oyunlar : microsoft süper oyunlar : sony harika hikayeler : valve

resh_aykut

26.8.2012 12:32:20

0
@ ll Cpt Price ll Hardcore oyunculuktan bir b*k çakmadığın belli . Jrpg herkese hitap etmeyebilir doğru fakat kendi türünde en kaliteli oyunlar da jrpg lerden çıkar . Oyunlardan ne bekliyorsun ? Grafik mi ? Aksiyon ? Japonların oyun anlayaşını her zaman taktir etmişimdir adamların ilk 50 listesine mortol kombat dahi girmiyor her ne kadar mortal kombat ı sevsem de eleştirmem neden yok diye. Onlar aşırı şiddete savaşa karşı bir hassasiyet taşıyorlardır belki ülke olarak yaşadıklarından ötürü sen mi yargılayacaksın onları ? Şuan japon piyasası pek çok oyun firmasının göz bebeği . Japonya'da nintendo 3DS satışları ps vitayı sollamış durumda. Tamam ben de vita kullanıcısıyım fakat 3ds konsolunu her zaman taktir etmişimdir. Hatta Capcom ın yeni haberlerine göre resident evil 2 remake yapılacakmış nintendo 3ds e ... Herneyse .. Ben japonları severim oyun anlayışlarını da severim jrpg yi de severim . Sen hiç bilir misin acaba 50 60 saatte biten Final fantasy hazzı ne demek ? Grafik arıyorsan git bak final fantasy 13 ün sinematik videolarına ondan sonra konuş..Hatta koş git call of duty oyna

Kazumatr

26.8.2012 11:55:15

0
Japonlar oyundan anlıyorlarmı acaba ya çok merak ediyorum :) Oyun olarak aşk flört oyunları milyonlar satan oyunda aşkı arayan veya o düşünceyle oyun oynayan hangi akıldaki millet örnek alınırki ? Bun %70 lik kısmın içinde hepsi öyledir demiyorum ama genel anlamda nerdeyse hepsi öyledir :D

EnsArTRance

26.8.2012 11:36:20

0
"ll Cpt Price ll" sen hardcore'sun. Herkes casual.. Kabul! :P

sniper23

26.8.2012 11:17:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: ll Cpt Price ll japonların oyundan anlamadıgı burdan belli oluyor zaten gitsinler jrpg oynasınlar 7-24
Aldırmayın .

a_e_b

26.8.2012 11:06:51

0
valla adamlar parayı götürüyor

onuralp999

26.8.2012 10:59:39

0
Nintendomu kaldı ya ( Talha abi arkadan gelir ve Kafaya vurur )
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız