Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Hogwarts Legacy Türkiye'de Yasaklandı mı?

 
 
Yayıncı Warner Bros. Games ve geliştirici Avalanche Software tarafından oyunculara sunulacak olan açık dünya rol yapma aksiyon macera oyunu Hogwarts Legacy'nin ön siparişleri açılmış durumda. Ancak ön siparişlerin açılmadığı üç ülke bulunuyor. Bunlar arasında Türkiye, Rusya ve Belarus yer alıyor.
 
Geçtiğimiz günlerde Epic Games Store'da 9.999 TL'den ön siparişe açılan oyunun bu satış rakamı hala değiştirilmemiş durumda. Dolayısıyla bunun bir yanlışlık değil bilerek bir ambargo uygulanması söz konusu. 
 
Hogwart Legacy için Türkiye kara listeye alınmış gibi görünüyor. Bu durumun Rusya - Türkiye arasındaki ilişkilerden kaynaklandığı bildiriliyor. Ancak bu bilgiler henüz resmi olarak doğrulanmadı.  
 
Öte yandan Epic Games store haricinde Hogwarts Legacy'nin Steam sayfası Türkiye'de açık durumda. Ancak tüm bölgelerde ön sipariş verilebilirken ve fiyat belliyken, Türkiye'den herhangi bir ön sipariş verilemiyor.
 
Düzeltme: Tüm bu gelişmelerin ve bildirilen iddiaların ardından ekip ön siparişlerin yakında açılacağını belirtti ve böyle bir durumun söz konusu olmadığından bahsetti.
 
Siz bu durum hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce bu durumun arkasında neler yatıyor olabilir... 
 
 
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Epic Games Store Hogwarts Legacy Warner Bros. Games Avalanche Studio açık dünya tek oyunculu aksiyon rol yapma oyunu
Bilim Kurgu Macera Oyunu Ghost Song'un Çıkış Tarihi Açıklandı Nintendo, Switch Fiyatlarını Arttırmayacağını Bildirdi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Cpt. Miller

17.10.2022 14:51:22

0
Epic Games'den hiçbir oyun satın alınamıyor artık, destek bölümü ile iletişime geçtiğimde ükeniz için ambargo konuldu dediler, yani kısaca Epic Games'den uygun fiyata oyun alabilme de hayal oldu.

BSC Misafiri

2.9.2022 09:58:27

0
Epic de "Bu içerik şu anda platformunda veya bölgende mevcut değil." siz de burda sayfa yöneticilere, modlara ağlayıp yorumlarda "trip" atın :d yorumlara ayrılıkçı yorum atıyorlar deyin. :D oyun Epic den kaldırılmış, 3 ay sonra steam epic oraya buraya eklenmesi de umrumda değil. Bu da wb oyunu Gotham Knights da öyle wb oyunu. Evet arada 3 ay fark var ama yine de Gotham Knights ön siparişe açık. bu kadar basit.

BSC Misafiri

29.8.2022 19:37:40

0
NCK: Yerli uçak, yerli araba nedir yahu? Adamlar uçan arabalar yapıyor. Aşağıda alıntı: https://www.youtube.com/watch?v=dZIpG7hFHEw Amerikayı yeniden keşfe gerek yok. Bence Türkiye önce uçan motorsikletler yapmalı, iki kişilik falan, kuryeler için, gençler için falan. Sonra uçan arabalar. Elektrikle çalışan, güneş enerjisiyle şarj olan. Politik söylemlere gelince, burası oyun sitesi ama haraket etmeden lütfen, alttaki bazı yorumlar üzücü. Ben bu 20 senelik AKP iktidarından da, ona muhalefet edenlerden de memnun değilim. Türkiye bu siyasilerin hiçbirini hak etmiyor.

BSC Misafiri

29.8.2022 19:13:35

+2
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Muhalefet açık açık demiyor mu tüm yapılan işleri durduracağız..Bu kafayla hayatta oy alamazlar..Zamanında yerli arabayı, yerli uçağı engelleyenlerle aynı zihniyet bunlar...Ben bu zihniyete asla vermem..
bunu kimden duydun, kim dedi bilmiyorum pek umrumda da değil, ama zaten günümüz hükümetinde bunlar "zaten" engelleniyor durduruluyor önüne geçilip kendi adamlarına veriyorlar işi. 5 senedir yerli uçak ve araba çıkacak hala bekliyoruz. şuanki durum ztn durmuş hali hatta geri gidiyoruz.

BSC Misafiri

29.8.2022 17:43:58

0
Muhalefet açık açık demiyor mu tüm yapılan işleri durduracağız..Bu kafayla hayatta oy alamazlar..Zamanında yerli arabayı, yerli uçağı engelleyenlerle aynı zihniyet bunlar...Ben bu zihniyete asla vermem..

BSC Misafiri

29.8.2022 15:17:20

0
Çok büyük ihtimalle son zamanlarda Türkiye VPN ile ucuza oyun alanlar yüzünden bizim ülke fiyatlandırmasını sona bırakmışlardır.

Aragorn Elessar

29.8.2022 14:39:33

0
Yahu Kılıçdaroğlu ne yapacak, al pekaka ülke senin, yak yık, öldür, böl, parçala mı diyecek? Ülkeyi Amerika'ya yada İngilizlere falan mı teslim edecek, buyurun beyler ülke sizindir mi diyecek? Nasıl kafalardasınız birader siz? Adam besbelli ki kürtlerden oy devşirmek istiyor. Kimseye ülkeyi teslim edeceği yok, bunun manası ne hem, kendini bitirmek mi istiyor, huzursuzluk olsun, karışıklık çıksın mı istiyor Kılıçdaroğlu? Ne yararına olabilir mesela bunları yapsa? Kılıçdaroğlu şeytan mı, Türkiye düşmanı mı kardeşim? Bırakın artık bu Kılıçdaroğlu tü ka ka edebiyatını. Tamam Kılıçdaroğlu aday olmasın, Mansur Yavaş olsun ben onada razıyım. Şu an aday belli olsa ne olacak, zaten üç tane kesin muhtemel aday var. Ben malum kişiden kurtulmamız için üçünede razıyım. 5 yıl ne yapacaklar görmek istiyorum, istediğimi göremezsem bir dahaki oy vermem arkadaşım. Biz malum kesim gibi biatçı değiliz.

Asahi Breweries

29.8.2022 14:27:16

0
Daha kimin aday olacaklarını bile söylemiyorlar, kime oy atacaksın? KK olursa kazanacağını mı sanıyorsun? hadi kazandığını varsayalım, adam her seferinde terorist'i çıkarıcam diyor bunu söyleyen birisine oy atmayı mı düşünüyorsun? o 6'lı masada eski AKP'lilerle dolu onlara mı basacaksın oyunu? gerçekten bunu yapmayı planlıyorsan yap o zaman. Bak birazdan dersin ki sen AKP'lisin şimdi. Bak geçenlerde Cüneyt Özdemir de bunu ifade etti, bazı troller adamı linç yağmuruna tuttu, sorgulamayı bilmeyen bir ülkeyiz hemen saldırmaya geçiyorlar. Kırmızı AKP'ye oy atacaksan at, ben atmayacağım. [link]https://twitter.com/cuneytozdemir/status/1561679377880039424?s=20&t=p77Snso7EkoYloU7SbXFPg[/link]

Aragorn Elessar

29.8.2022 14:20:00

+1
Belli ki senin tuzun kuru, muhalefet hiç geldi mi iktidara, gördün mü ne yaptıklarını bir şey düzelmeyecek diye düşünüyorsun? Bir gelsinler görelim bakalım düzeliyor mu, düzelmiyor mu? Varsayımlarla olmaz bu işler. Geldiler ve hiçbir şey değişmedi mi? O zaman bir daha oy vermezsin bu kadar basit. Dediğim gibi senin tuzun kurudur, umurunda değil belliki ülkenin durumu. Evinde vardır, arabanda vardır, maaşın çok iyidir, tatiline de gidiyorsundur, marketten rahat rahat alışverişini de yapıyorsundur, seni hiçbir şey bağlamıyordur. Senin gibilerin yorum yapmaya da hakkı yok esasında. Bak dalgana.

Krone

29.8.2022 14:14:05

+2
Ekonomiyi çökettikleri yetmiyormuş gibi bide adamlar utanmadan yorum yazıyorlar yahu. Başka oy verecek kişi yok evet, seneye litresi 100 liradan benzinini alır tanesi 15 liradan ekmeğini yersin.. Az bile size.

Asahi Breweries

29.8.2022 14:10:14

0
Muhalefet muhalefetini yapabilseydi bu günleri görmezdik. Oy atacağım kapasitede birisi yok. Hepsi birbirinden beter siz de sanıyorsunuz ki AKP gidince X partisi gelince her şey düzelecek her şeyin fiyatı düşecek. Adamlar akrabalarını doldurmuş şimdiden, zemini hazirlamaya başlanmış. biraz araştırın, sorgulayın. 6'lı masa diyor al işte, sorgulama yok. AKP gidince Kırmızı AKP geri gelecek vay sizin halinize buralarda ağlamaya devam edersiniz.

Aragorn Elessar

29.8.2022 14:00:14

0
Bu seçimi de alacak diye bir şey yok. Ülkenin durumu, ekonominin durumu, milletin perişanlığı malum. Herkes yılmış durumda, kol gibi faturalar, kiralar, market fiyatları. He sen geleceği gören kişi misin yoksa? Görmeye gerek yok sonuç belli zart zurt deme şimdi. İyi millet evinde otursun oy moy vermesin, nasıl olsa alacaklar ya hani! Senin gibiler bunun algısını kasıyor. Ayrıca senin mantığına göre malum kişi ölene kadar başta olacak öyle mi? Herkes gidip oyunu Millet İttifakına basacak bu düzene son verecek.

Asahi Breweries

29.8.2022 13:49:51

0
O yüzden her seçim alıyorlar, görücez hep bereber

RealArek

28.8.2022 20:46:19

+5
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri cehennemin dibine kadar. zaten çoluk çocuk oyunu ne yapayım ben bu çöpü
Oyunu bilmeden tam görmeden oynamadan çöp yazmışsın sen çok yanlış siteye girmişsin.

yas197

28.8.2022 19:39:14

+1
Gercekten bu mesajı okuyup onay mı verdi bu editörler. Komedi ya gerçekten, böyle ayrıştırıcı hakaret içeren bir yoruma nasıl onay verilir anlamıyorum, ne amaca hizmet ettiğiniz belli bsc editörleri. Bazende aklimdan geçirmeden edemiyorum, acaba bu misafir yorumlarının ne kadarı gerçek ne kadarı editör yorumu diye :)

BSC Misafiri

28.8.2022 19:01:47

+1
ne kadar kafasızlar var, max TÜRKİYELİ... max akpli yada. %60 aptal dolu ülke.. suçu epic e değil haberi yazanlara atın. inşallah devamı gelir bütün firnalar wb yi takip eder umarım, müstahak size.

Aragorn Elessar

28.8.2022 18:34:35

+5
Alamazlar, sen algıyı bırak şimdi. Millete inceden inceden umutsuzluk aşılamayın.

Mütercim Bey

28.8.2022 18:04:13

+5
Bu haber şaka mı? Bu haber ortaya çıkalı en az 3 gün, yapımcıların yasaklama söz konusu olmadığını, kısa süre sonra ön siparişe açılacağını belirteli 2 gün oldu. Hani madem haber yapma isteği uyandırdı içinizde, bari doğru düzgün bir araştırma yapsaydınız. Öyle ki Twitter'da oyunla ilgisi olan herkes en az 10 defa paylaştı hem haberi hem yapımcıların cevabını...

Philipp_Plein

28.8.2022 17:53:44

+6
BSC editörlerinin acil işine son verilmeli. Bu kadar kötü haberler nasıl yapabiliyorlar olacak iş değil. Nerede Ersin ve Taha zamanları nerede bunlar…

Exclusive.Gamer

28.8.2022 17:43:57

+2
bu nasıl habercilik arkadaş discord serverın dan resmi açıklama yapıldı türkiye için yakında ön sipariş açılacak diye yazdılar haber yapıyorsanız bunları araıştırıp ekleyin ozaman @Metwella

BSC Misafiri

28.8.2022 17:27:13

0
İşte Ekonomik olarak bir ülkenin halkını böyle diz çöktürürler, Halkın gözü başka hiçbir şey görmez..Ne Allah'tan korkar hale gelirler nede gözleri yapılanları görmez. Bir an önce mevcut hükümetten kurtulup yerine ne gelirse gelsin kafasına girerler.. Ama gelecek olanın PKK'lımı, Amerikan desteklimi, Yoksa Dinsiz mi!! olduğu hiç umurlarında değildir.. Allaha şükür biz o ahiretini kaybedenlerden olmadık...Görüyorum ki çok kaybeden var... Yazık şimdiye kadar yapılanlara, Şunu biliyorum ki mevcut değişirse yapılan ve yapılmakta olan tüm Projeler durdurulacak...Ekonomisi fena olmayan ama yine yerinde sayan bir ülke konumunda kalınacak..Bu halk hedeflere ulaşırken acı çekmeyi, zorluklarla baş etmeyi ne çabuk unutmuş..Eminim atalarımız şimdiki halkın halini görse yüzüne tükürürdü...

BekirTemel

28.8.2022 16:57:53

0
bencce fiyat bulmaya çalışıyorlar

BSC Misafiri

28.8.2022 16:17:03

+6
Oyun bütün ülkelerde önsiparişte ancak kabileler için önsiparişi düşünememişler. Bazı kabilelerde kabile reisleri kafasına göre karar alır yarını ne olacağı belli olmaz haliyle adamlar zarar etmemek için kabilelere satış yapamıyor. Bir de ısrarla küçük kabilelerinin yerel dilleri oyunlara gelsin diyenler var onlarda dua etsinler oyunları İngilizcede olsa oynayabiliyorlar. Ne diyelim kabilemizi terk edip gerçek ülkelerde yaşamak nasip olur umarım hepimize.

BSC Misafiri

28.8.2022 16:16:02

0
cehennemin dibine kadar. zaten çoluk çocuk oyunu ne yapayım ben bu çöpü

BSC Misafiri

28.8.2022 16:10:39

+3
Discord'da belirttiklerine göre bir yanlışlık olmuş, yakın zamanda açacaklarmış. Lakin burda ohhh iyi olmuş yasaklansın diyenler hangi kafayı yaşıyor anlamadım. Sevmiyorsan almazsın. Ne diye başkalarını engelliyorsun, yasakları savunuyorsun. ilerde birgün senin sevdiğin birşey yasaklanır, itiraz etmeye yüzün olmaz. Derler ki ulan şunları bunları yasaklarken destek veriyordun şimdi ne oldu itiraz ediyorsun derler.

Sarohan

28.8.2022 15:33:27

0
Yayıncı warner gotham knight'ı 500 liradan koymuşsun siparişe bunu da 500 den çıkarmayacaksın herhalde. Ya geçiştirmek için bir kaç güne açılacak diyorlar ya da fiyatı bin liraya daha da yakın olacak...

'ErDj

28.8.2022 15:12:18

0
Mantıken iyi olmuş 9.999 tl bir oyuna vermeyi engelleyen devletime gerçekten hamd olsun insanların bazen maddi alışverişine engel olmak görek bir tabir vardır burda söylenmez yani süper bir haber olmuş.

necrospiritus

28.8.2022 15:05:00

+1
Haber için biraz geç olmadı mı? Discord'da Türkiye'de yakında ön siparişe açılacağı duyuruldu zaten. Kur sürekli değiştiği için son dakika da ön siparişe açacaklar muhtemelen. Çoğu oyunda yapmaya başladılar bunu.

yas197

28.8.2022 15:03:27

+15
Ya adamlar aciklama yaptı, bir kac gün sonra Türkiye'de de açılacak diye. İşiniz gücünüz ortalığı karıştırmak, yasaklandığı falan yok. Başka bir sitedede dün aynı sizin gibi haber yapıldı neredeyse kopyala yapıştır yapmışsınız. Ayıptır ya habercilik bu değil.

m.A.A.d city

28.8.2022 14:57:45

0
İyi olmuş hiç sevmem Harry Potter'ı

Source

28.8.2022 14:51:11

+1
Türkiye'de ne hakla yasaklanıyor ben onu anlamadım 🤔

Asahi Breweries

28.8.2022 14:49:59

0
Boomerlar oy vermezse bu dediğiniz yaşanmaz. Ama yine bunlar alıcak muhalefette iş yok.

encuni

28.8.2022 14:38:03

0
yarın birgün malum kesim ,bu oyunlar gençlerimize zarar veriyor aile yapımıza kültürümüze uymuyor diye yasaklatmayacagı ne malum? Oraya doğru gidiyor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Hogwarts Legacy ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız