Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Hextech Mayhem: A League of Legends Story - İnceleme

 
 
Bu yazımızda sizlere geliştiriciliğini Choice Provisions'ın ve yayıncılığını Riot Forge'un üstlendiği Hextech Mayhem: A League of Legends Story adlı oyuna kısa bir inceleme yapacağız. Kısa incelememizin temel amacı oyunun hangi temel mekanikler ve hangi yapı üzerine kurulu olduğunu, bunun yanı sıra oyunun grafiklerini ve bizlere vadettiklerini oyunculara sunmak. Bu kısa inceleme sayesinde oyun hakkında temel bilgi sahibi olabilirsiniz.
 
Hextech Mayhem: A League of Legends Story, League of Legends evreninde geçen ilk iki Riot Forge oyunundan biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
Oyunun içerisinde neleri barındırıyor?
 
Hikâye ağırlıklı ve uzun soluklu RPG oyunu Ruined King: A League of Legends Story'nin aksine Hextech Mayhem,  kısa ve nispeten oynaması basit bir ritim oyunu olarak karşımıza çıkıyor.
 
Oyun platform, aksiyon, ritim ve koşu öğelerini bünyesinde barındırıyor. Bir yandan müziğin ritmine kendinizi kaptırırken bir yandan da platformda ilerlemeye çalışıyorsunuz. Platformda ilerlerken doğru kombinasyonlarını da uygulamanız gerekiyor. Ancak bunun üzerinde çok fazla düşünmenize gerek yok. Oyunu ne kadar çok oynarsanız o kadar çabuk alışırsınız. Unutmayın, her şey müzikle uyumlu.
 
 
Oyun içerisinde 30'dan fazla seviye ve patron mücadeleleri yer alıyor. Her bölümün kendine özgü yapısı bulunuyor. Ortalığı ne kadar kaosa sürüklerseniz bölüm sonundaki kaos sayacı o kadar çok doluyor. Bunun yanı sıra oyun içerisinde bir kombo sayacı yer alıyor. Ne kadar çok düzenli bir şekilde kombo yaparsanız o kadar çok kaos yaratırsınız.
 
Yine her bölümün sonunda Eylem Kesinliği ve Kaos barı yer alıyor. Bunları ilk zamanlarda yüzde yüz yapamayabilirsiniz, çok doğal. İsterseniz bunları yüzde yüz yaparak ilerleyin isterseniz de oyunu bitirdikten sonra geri dönün ve tekrardan oynamaya başlayın. Bu size bağlı.
 
 
Bunların yanı sıra her bölümde topladığınız çeşitli öğeler bulunuyor. Bu topladığınız öğeler ile kendinizi kişiselleştirebileceğiniz kozmetikler alabiliyorsunuz.
 
Müzik konusuna değinecek olursak, müzikler eşsiz bir deneyim sunmamıza yardımcı olacak temel unsurlardan bir tanesi. Oyun, yapısı itibarıyla müzik ve ritim üzerine kurulu. Dolayısıyla müzikler oyun için özenle hazırlanmış durumda.
 
Öte yandan biz Türk oyuncular için oyunda hem Türkçe alt yazı desteği hem de Türkçe Dublaj yer alıyor. Özellikle oyunda bulunan Ziggs ve Heimerdinger karakterlerinin atışmaları oyuna ayrı bir hava katıyor. Bu da oyunun mizahi yönünü arttıran temel unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
Görsel olarak oyunculara neler vadediyor?
 
Riot hem oyunlarındaki grafikleri hem de oluşturduğu animasyonlar ile daha önce oyuncuların gözdesi haline gelen bir ekip. Bu platform oyununda tam da oyuncuların beklediği gibi grafikler mevcut. Hem göze hitap eden arka plan çizimleri hem de karakterlerin çizimleri ve animasyonları özenle oluşturulmuş. Dolayısıyla grafik ve animasyon açısından herhangi bir eksik bir yanı bulunmuyor.
 
 
Öte yandan müzik ile arka plandaki çizimlerin eşzamanlı olarak ritme ayak uydurması ve hareket etmesi oyuna ayrı tat katan unsurlardan bir tanesi.
 
Oyun dikkat edilmesi gereken noktalar
 
Oyunumuz her ne kadar renkli bir arka plana ve grafiklere sahip olsa da bu bazı oyuncular için zorluk yaratabilir. Özellikle yeni başlayanlar için bu durum daha da fazla olabilir.
 
 
Öncelikle kendinizi bu kadar renkli bir ortamda bir anda bulduğunuz zaman hangi yere odaklanacağını şaşırabilirsiniz. Bu çok olası bir durum. Bu durum oyunda ilerlediğiniz süre boyunca normale dönecektir. Ancak dikkat etmeniz gereken şu üç unsuru unutmayın: Müzik, karakterimizin bulunduğu konum ve simgeler. Bu üç unsur oyunun temel noktalarıdır ve dikkat etmeniz gereken tamamen bu unsurlardır.
 
Peki oyunu satın almalı mıyız?
 
Oyun şu anda Steam ve Epic Games Store üzerinde 35 TL'ye satışta. Oyun içerisinde hem Türkçe alt yazı bulunması hem de Türkçe Seslendirmee bulunması bize cazip gelen unsurlardan biri.
 
Bu tür desteğin daha çok Riot tarafından gelmesini isterseniz ve platform/ritim oyunlarından hoşlanıyorsanız almanızı ve denemenizi tavsiye ederim. Uzun soluklu bir deneyim sunmasa da kısa vadede eğlendiren bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.
 
Steam ve Epic Games Store sayfası
 
https://store.steampowered.com/app/1651960/Hextech_Mayhem_A_League_of_Legends_Story/
 
Oyunun resmi açıklaması
 
Bu tempolu ritim ve koşu oyununda her etki eşit ve patlayıcı bir tepki alıyor ve çıkan patırtı dinmek bilmiyor. Yordle sihirmayın uzmanı Ziggs rolünü üstlendiğin bu oyunda Piltover mahallelerinin altını üstüne getir.
 
Engellere takılmamak, düşmanlarının silahlarını düşürmek ve fitilleri yakmak için müziğin ritmiyle bomba at, hopla zıpla ve maksimum kaosa ulaş. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük
bombasını yapma hedefini gerçekleştirmek için keyif kaçıran Heimerdinger'dan kaçarken müzikli kargaşa çıkar!
 
Doğaçlama patlamalar ortaya çıkarıp bonus puan almak için Gelişine Kargaşa sistemini kullan... tabii bu sırada polislere yakalanma ve onlara nasıl bir eğlence kaçırdıklarını göster.
 
Hextech Mayhem: A League of Legends Story'yle ateşlenmedik fitil bırakma.
 
Türkçe Dublajlı fragman videosu
 

Bu haberin bağlantısı
URL
platform pc Hextech Mayhem: A League of Legends Story™
Shovel Knight Pocket Dungeon 13 Aralık'ta Çıkış Yapacak Korku Oyunu Martha is Dead, 24 Şubat 2022'ye Ertelendi

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Hextech Mayhem: A League of Legends Story™
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız