Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Helldivers 2 Çıkışa Artık Yakın

 
 
Arrowhead Game Studios AB tarafından geliştirilen ve PlayStation PC LLC tarafından yayınlanacak olan aksiyon, nişancı, macera oyunu Helldivers 2, 8 Şubat tarihinde geliyor.
 
Dikkat çekici detaylarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapımda uzay temalı bir yapı yer alıyor. Ayrıca galakside özgürlük için savaşıyoruz. 3. şahıs nişancı deneyimi ile beraber bizlerin karşısına çıkmayı bekleyen bu yapımda gerçekten de sürekli olarak düşman ordularıyla beraber kapışıyoruz. Bulunduğumuz dünya içerisinde özgürlüğü, barışı, demokrasiyi ve daha fazlasını getirmek için çalışıyoruz ve aynı zamanda tüm düşmanları ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Oyun içerisinde galaksinin son saldırı hattı içerisinde yer alıyor ve bu ekibe katılabiliyoruz.
 
Serinin yeni oyunu olarak bizlere sunulmaya hazırlanan bu yapımda gerçekten de yeni mekanikler, üst düzey grafikler, animasyonlar ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber de oyun deneyimi üst seviyeye çıkıyor. İçerisinde bulunduğumuz galaksi tüm düşmanları üzerimize atıyor ve genel olarak burada tuhaf mekanik canavarların ve yaratıkların bizlere karşı geldiğini görüyoruz.
 
Oyunda diğer gezegenlerden gelen ve düşmanca yaratıkların ortada yer aldığı bir yapı yer alıyor. Burada sürekli olarak ekibimizle beraber düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz ve ortalığı nasıl kaosa sürüklendiğini deneyimleyebiliyoruz. Medeniyetimizin temel taşları yer aldığı yapım içerisinde aynı zamanda hem varlığımızı korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat savaşın burada iyice kızıştığını ve ortalığın daha da karıştığını görebiliyoruz. Oyunda askeri gücümüze sürekli olarak artırmak istiyor ve farklı silahları burada kullanmak durumunda kalıyoruz.
 
Makineli tüfeklerden patlayıcılara ve daha farklı silahlara kadar oldukça çeşitli silah cephanesi ile beraber yer aldığımız yapımda sürekli olarak düşmanların uzuvlarını koparabiliyor ve ortalığın kan gölüne çevrildiğini deneyimleyebiliyoruz. Elbette kandan kastımız düşmanların çıkarmış olduğu çeşitli sıvılardan ibaret olarak karşımıza çıkıyor. Buralarda farklı mekanik yaratıklar olduğu için bunların kanları elbette farklı şekillerde bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralarda dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve farklı bölgeleri keşfederken çevre unsurlarına da kendi lehimize kullanmaya çalışıyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde bugüne kadar oluşturulmuş en büyük askeri güce katılıyor ve süper dünyadan gelen haklarımızı burada korumaya çalışıyoruz. Varlığımızı korumaya çalışacağımız ve her şeyin yeni bir tehdit altında olduğu bu yapım içerisinde ilk oyundan bu yana yeni hikayeler bulunuyor. Ve bu hikaye de elbette oyun içerisinde büyük yer kaplıyor. Nişancı deneyimiyle beraber adım atabileceğimiz yapımda karakterimizi görmek için de elbette kamera açılarını değiştirebiliyor ve burada karakter kontrolleri oldukça önem arz ediyor. Bu kontrollerle beraber dilediğimiz şekilde karakterimizi ilerletebiliyor, sağa sola doğru pusuya düşebiliyor. Bunun dışında düşmanları tamamen parçalamak istiyor ve aynı zamanda kendi ekibimizi burada savunma hattı ile beraber hayata tutmaya çalışıyoruz.
 
Oyunda dilediğiniz gibi stratejinizi ve planınızı oluşturabilir ve bununla beraber de düşmanların üstesinden gelmeye çalışabiliyorsunuz. Yaylım ateşine tutabileceğimiz düşmanları altına alabileceğiniz ve çıkış yönlerine doğru sürekli olarak bombalar ve patlayıcılar atabileceğiniz yapımında yapabileceğiniz oldukça fazla unsur bulunuyor. Bunlarla beraber de sürekli olarak aksiyon içerisinde kendinizi buluyorsunuz. Aksiyonun dozu burada sürekli olarak artış gösterebilir ve yerlerde elbette hikaye kapsamında düşürebiliyor. Bunlarda normal bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
Oyun içerisinde hem uçakların hem de farklı araçların burada olduğuna göre bir yerde karakterimizi beraber de burada siperlere yatıp etrafı bombalarla çevirebiliyoruz. Bunun dışında geçen uçaklardan elbette yardım isteyebiliyor ve uçaklar da buraya sürekli olarak bombalar atabiliyor. Bombalarla beraber etrafın nasıl patladığını deneyimleyebiliyor ve bu oyun içerisinde en fazla dört arkadaşımızla beraber ilerleyebiliyoruz. Çevrimiçi eşli oyun modu ile beraber oynayabileceğiniz ve arkadaşlarınızla beraber gerçekten de güzel bir deneyim elde edebileceğiniz yapımda bu tarz oyunları elbette arkadaşlarla beraber oynamak daha güzel ve eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor.
 
 
 
Ekipler halinde ilerleyebileceğiniz ve kendi ekibinizi kurabileceğiniz yapımında istediğiniz arkadaşınızın yanınıza çağırabilir ve stratejik görevlerle beraber de buradaki yerinizi alabiliyoruz. Oyunda görevleri yerine getirmek için elbette takım arkadaşlarınıza güvenebiliyor ve görevleri yerine getirerek de burada farklı ödüller elde edebiliyorsunuz. Görevlere yaklaşımınızı tamamen siz belirleyebiliyorsunuz. Takımınızla beraber yani arkadaşlarınızla beraber istediğiniz stratejiyi, bir planı oyuna dahil edebilir ve nasıl bir yaklaşım sergilemek istiyorsanız ekibinizle konuşarak ve istişare ederek ona göre hamle yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu oyun içerisinde ve bu oyun özelinde her bir oyuncu ve ekip farklı bir deneyim elde edebilir ve farklı stratejilerine de oyuna dahil edebiliyor. Bu da güzel ve özgürlük sunan mekanikler arasında bulunuyor.

Sürekli olarak çatışmalara girebileceğiniz ve birbirinize de aynı oranda dikkat edebileceğiniz yapımda ekibinizi kurduktan sonra burada zorlu bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Çünkü ateş ettiğiniz yere de dikkat etmeniz gerekiyor ve burada dost ateşinin aktif bir şekilde karşımıza çıktığını söyleyebiliyor ve doğrulayabiliyoruz. Dost ateşi elbette birçok oyunda sorun oluşturuyor. Daha çok rekabetçi oyunlarda yer almayan bu dost ateşi mekaniği bu oyun içerisinde yer alıyor ve etrafı ateş etme konusunda dikkatli ve temkinli davranmanız gerekiyor. Çünkü ateş ettiğiniz yerde herhangi bir takım arkadaşınız varsa veya bomba attığınız yerde bir takım arkadaşınız yakınsa buradan takım arkadaşınızın etkilendiğini görebiliyor ve hatta düştüğünü de deneyimleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla dost ateşi mevzusunu oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve ekip çalışması olmadan da bu oyunun kazanılmayacağını bilmeniz lazım. Dolayısıyla sürekli olarak takım arkadaşlarınızla beraber koordineli bir şekilde ilerlemeniz, onlarla sürekli olarak irtibat halinde kalmanız ve stratejinizi, planınızı ona göre ayarlamanız oldukça mühim.
 
 

Oyun içerisinde farklı farklı alanlar bulunuyor ve bu farklı alanlar içerisinde sürekli olarak kendinize savaşlara atabiliyorsunuz. Lazer ışınlarından patlayıcı roketlere kadar çok farklı silah cephanesinin yer aldığı yapımda bir efsane olmak için ilerlemeye başlıyoruz. Oyunda göklerden çeşitli yağmurlar yağdırabiliyoruz. Sürekli olarak bu bombardımanları etrafa yapabiliyor ve etrafı nasıl patladığını ve yerle bir olduğunu burada görebiliyoruz. Düşman bölgesine doğru ilerlemeye çalışacağınız ve sürekli olarak aksiyon içerisine kendimizi bulduğumuz yapımında özgürlüğümüzü nasıl kazanacağımızı tamamlayabiliriz. Biz belirleyebiliyor ve birbirinden farklı patlayıcı silahlarla beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda üzerimize aldığımız zırhlar, donanımlar ve unsurlar oldukça önem arz eder. Bunlarla beraber de sürekli olarak kendimize güçlü tutmaya ve hayata tutmaya çalışıyoruz. Savaşın seyrini değiştirecek stratejilerle beraber yer aldığımızda sınırlı ve kısıtlı kaynaklarla ve cephanelerle beraber ilerlemeye başlıyoruz. Bunları da oyunda gerçekten düzgün bir şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Oyunda farklı bölgelerin farklı manzaraları ve düşman zorlukları bulunuyor. Her bölge içerisinde ilgi çekici manzaralarla, savaş alanlarıyla ve düşman çeşitliliği ile beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla bu da oyunda yer alan ilgi çekici mekanikler ve detaylar arasında yer alıyor. Elbette her bölgenin farklı bir deneyimi bizlere sunması oyunda ne kadar çok çeşitliliğin olduğunu bizlere sunuyor.
 
Sürekli olarak operasyonlara dalış yapabileceğiniz yapım içerisinde irili ufaklı düşmanların haricinde bir de karşılaşabileceğiniz patron savaşları bulunuyor. Devasa patron savaşları elbette ekibinizi zorlayacak ve stratejinizi değiştirmek zorunda kalacağınız bir yapıyı içeriyor. Dolayısıyla burada belirli arenalarda ve bölgelerde büyük patronlar karşımıza çıkıyor. Bunları ortadan kaldırmak için elbette onu alçakta alabiliyor, sürekli olarak ateş ettiğimizi güçlendirmeye çalışır, üzerine patlayıcılar ve bombalar atabiliyor ve hatta yukarıdan yani göklerden mermi yağdırabiliyoruz. Oyunda bu patron savaşları elbette zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve ekibinizi zorlayacak cinsten karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla burada hayatta kalmak için takım arkadaşlarımızın büyük fedakarlık yapması gerekiyor ve etrafını çevirdiğimiz patron düşmanın nasıl hamle yapacağını önceden kestirmemiz ve ona göre kendi hamlemizi yapmamız lazım.
 
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu patronları ortadan kaldırarak büyük mühimmatların ve görev döngüsünün elimize geçtiğini biliyor ve burada ne kadar çok usta olabilirsek o kadar iyi durumda olabiliyoruz. Kendimizi güçlendirebileceğimizi, farklı silahları elimize alabileceğimiz yapımda patron savaşları ile beraber de deneyim bir hayli zorlaşıyor diyebiliriz. Oyunda sislerin arasında gezinebiliyor, patronun bir anda üzerimize geldiğini görebiliyor ve devasa bu patron yaratıkların hamlelerine karşılık vermeye çalışıyoruz. Örneğin üzerimize doğru koşan bir patronun elbette o koşusunu boşa çıkarmaya çalışıyor ve karakterimizle beraber sağa sola doğru hızlı bir şekilde koşmamız ve kaymamız gerekiyor. Bu da oyun içerisinde yer alan savunma mekaniklerinden ve kaçma mekaniklerinden birkaç tanesi diyebiliriz.
 
Süper dünya içerisinde yer aldığımız yapımda sadece bunlarla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda farklı farklı faydalar sağlayabilecek unsurlarla beraber karşılaşabiliyoruz. Ödüllere erişebildiğimiz ve farklı gemi savaşları ile beraber karşılaştığımız yapımda devasa örümcekler, mutantlar ve daha fazlası yer alıyor. Üzerimize gelen bu mutantları elbette ortadan kaldırmak için onların zayıf noktalarını ateş etmek durumunda kalıyoruz ve her düşmanın burada zayıf noktaları bulunuyor. Zayıf noktalarına sürekli olarak ateş ettiğimiz zaman elbette canları bir hayli azalıyor ve böylece tüm tesisleri ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca gezegen içerisindeki her bir canlı veya düşman sizin ölmenizi istiyor ve bununla beraber kendinize ait bir taktik oluşturmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra kendi stratejinizi ve planınızı ona dahil etmeniz lazım. Seri oyunundan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atmanız ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.
 
 
 
İlk oyunun üstüne elbette büyük oranda geliştirmeler koyan ve büyük bir mücadele içeriğini bizlere sunan ikinci oyunla beraber geniş bir deneyim bizleri bekliyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinize saf aksiyon içerisine adım atmak istiyorsanız, sürekli olarak silah ateşlemek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun hem hayranıysanız hem de yeni oyuncu iseniz elbette bu tarz oyunlara geçiş yapabilirsiniz.
 
Oyunun diğer taraftan Steam sayfası üzerinde ön siparişleri açık olduğunu doğrulayabiliyor ve 40 dolarlık bir fiyatlandırma ile beraber standart sürümünü sipariş verebiliyorsunuz. Ön sipariş verdikten sonra oyun çıktığı zaman direkt olarak kütüphanenizle oyunu görebiliyor ve doğrudan indirebiliyorsunuz. Öte yandan oyunun diğer bir sürümü 60 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber bizlere sunuluyor.
 
Dilediğiniz sürümü elbette sipariş verebilir ve oyundaki yerinize alabilirsiniz.
Düşman gezegenleri ele geçirebileceğiniz ve buradaki düşmanları tamamen ortadan kaldırabileceğiniz yapımda görevleri tamamlamak için elbette hem takım arkadaşlarınıza güveniyor ve görevlerin içeriğine ve zorluğuna bağlı olarak da çeşitli ödüller elde edebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca hem sizin hem de takım arkadaşlarınızın eylemleri doğrudan etkiliyor ve savaşı ya kazanıyor ya da kaybediyorsunuz. Birlikte savaşmazsanız oyunu ne yazık ki kaybediyorsunuz diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Shooter PS4 PS3 PS Vita Arrow Head Studios Sony Konsola Özel Oyun
The Callisto Protocol Geliştiricisinden Yeni Bir Oyun Geliyor Blizzard Bir Süredir Geliştirdiği Hayatta Kalma Oyununu İptal Etti

BSC Misafiri

26.1.2024 14:58:28

0
İlk oyunu harikaydı, mizahı ve savaşma dinamikleri çok eğlenceliydi, yeni oyunlarında türü değiştiği için aynı havayı yakalayabildiler mi görmek gerek.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Helldivers ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız