Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Haftanın Espor Gündemi: 31

 
     24 Şubat - 29 Şubat tarihleri arasında espor dünyasında gerçekleşen turnuvaları ve gelişmeleri derledik. Hızlı geçen bir ayın ardından espor gündemine baktığımızda League of Legends gündeminde Dumbledoge'un yaşadığı homofobik olaylar topluluk tarafından en çok konuşulan konular arasında yerini aldı. CS:GO tarafına baktığımızda DreamHack Open Anaheim 2020 turnuvası tamamlandı ve IEM Katowice 2020 turnuvası başladı. 
 

Elektronik Sporun Homofobi Yüzü

 
     Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi takımlarından SuperMassive'in destek rolü oyuncusu Mustafa Kemal “Dumbledoge” Gökseloğlu, takımla karşılıklı olarak yollarını ayırma kararı aldığını duyurdu. Yapılan duyurunun ardından sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Dumbledoge, geçmişte yaşadığı "homofobik" olaylara değinerek bundan sonra profesyonel oyunculuğa devam etmeyeceğini ve takımdan ayrılma sebebinin takımın nişancı rolü oyuncusu Berkay "Zeitnot" Aşıkuzun olduğunu belirtti. 
 

DreamHack Open Anaheim 2020 Turnuvası Tamamlandı

 
     Amerika Birleşik Devletleri'nin Anaheim şehrinde düzenlenen DreamHack Open Anaheim 2020, Counter Strike: Global Offensive turnuvası tamamlandı. Turnuvanın şampiyonu Gen.G oldu. Gen.G, 50.000 dolar para ödülü ve DreamHack Masters Jönköping turnuvasına katılma hakkı kazandı.
 
     DH Open Anaheim 2020 turnuvasında 8 takım 4'erli olarak A ve B grubunda mücadele etti. A grubunda FURIA ve North, B grubunda Gen.G ve Complexity, grup etabını birinci ve ikinci sırada tamamlayarak yarı final etabına yükselmeyi başaran takımlar oldu. Yarı finalde; Gen.G - North, FURIA - Complexity eşleşti. 3 maçlık seri formatında gerçekleşen karşılaşmalar sonucunda Gen.G, North'u 2-0, FURIA, Complexity'i 2-1 yenerek finale yükseldi. Nuke, Inferno ve Mirage haritalarının seçildiği büyük finalde ise 2-0 (Nuke: 16-7, Inferno: 19-15) kazanan taraf Gen.G oldu.  
  

Dendi Elektronik Spor Takımını Duyurdu!

 
     Dota 2 efsanesi Danil “Dendi” Ishutin, elektronik spor organizasyonunu duyurdu. Resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda organizasyonun ismi "B8" olarak açıklandı.

Carry: Alexandr “pio65” Zalivako
Destek: Danil “Dendi” Ishutin
Orta Koridor: Andrey “Ghostik” Kadyk
Offline: Rinat “KingR” Abdullin
Destek: Nikola “LeBronDota” Popovic
 
     Takım kadrosunun çoğunluğu Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan oyuncuları barındırıyor. Dendi takımın kaptanlığını ve orta koridor görevini üstlenecek. Takımın sponsoru ise Furia Esports ve beastcoast gibi takımların sponsoru olan Rivalry şirketi oldu.
 

Türkiye'ye birçok kupa getiren e-spor koçu Yıldıran: 3 yılda 700 bin dolar kazandık

 
     Günde 8 saat işe gider gibi evde bilgisayar oyunu oynayarak ekibini turnuvalara hazırlayan Canpolat Yıldıran, tamamı Türk oyunculardan oluşan ekibi ile birlikte dünya çapında yarışmalara katılarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyor.
 
     Yıldıran, Amerika Birleşik Devletleri'nde, Çin'de ve birçok Avrupa ülkesinde çeşitli turnuvalara katılarak 2015-2018 yılları arasında en az 700 bin dolar kazandıklarını söylüyor. Avrupa'nın bu sektörde çok iyi olduğunu ifade eden e-spor oyuncusu, "Bu kazanç turnuvalardan toplam elde ettiğimiz gelir. Oyuncuların sağlık sigortaları ve maaşları da ödeniyor" diyor.

    "Bilişim sektöründen geliyorum. 2015'in sonlarında Türkiye'de bulunan bir şirkette koç ve menajer olarak başladım bu işe" diyor Yıldıran ve ekliyor, "Çeşitli turnuvalarda rekabet etme şansı yakaladık. Belli başarılar elde ettik".

    Oyuncu sadece Counter-Strike'a yoğunlaşmış durumda. Türkiye'de birçok başarılı oyuncu bulunmasına rağmen internet altyapısının 'yetersiz olmasından dolayı', oyunlarda zaman kaybı yaşandığı için başarılı olamadıklarını ifade ediyor. Türkiye'de Counter-Strike oyununa bazı firmaların yatırım yapmak istediğini ancak bazı endişelerin giderilmediğini söylüyor, zira oyunda silah kullanıldığı için 'terörle bağdaştırıldığını' ayrıca 'islamofobik' kaygılardan dolayı yasaklı oyun listesinde bulunduğunu belirtiyor. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
LEC 2020 Bahar Mevsimi 6. Hafta 1. Gün Karşılaşmaları Oynandı Call of Duty’nin Zombi Modunun Yaratıcılarından Jason Blundell, Treyarch’tan Ayrıldı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız