Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Haftanın Espor Gündemi: 17

 
     19 Mart - 25 Mart tarihleri arasında espor dünyasında gerçekleşen turnuvaları ve gözden kaçan gelişmeleri derledik. 
 

WESG 2017 Hearthstone Şampiyonu Fujitora!

 
     WESG 2017 Hearthstone turnuvasının şampiyonu Royal Bandits Espor oyuncusu Kaan "Fujitora" Çekli oldu! Büyük final karşılaşması Fujitora ve Luker arasında oynandı. Karşılaşma sonucunda temsilcimiz Fujitora, Kanadalı rakibi Luker4-2 yenerek WESG 2017 Hearthstone şampiyonu ve 150.000$ para ödülünün sahibi oldu. 
 
  

Space Soldiers, DreamHack Marsilya Elemelerine Davet Edildi

 
 
 
     DreamHack organizasyonu Marsilya'da düzenlenecek DreamHack Masters Marseille 2018 CS:GO turnuvasının elemelerine davet edilen takımları duyurdu.

Temsilcimiz Space Soldiers, DreamHack Masters Marseille kapalı elemelere davet edildi.
 
DreamHack Masters Marseille 2018 Kapalı Elemelerine Davet Edilen Takımlar; 
Avrupa: Space Soldiers, Heroic, North, Quantum Bellator Fire
Kuzey Amerika: Renegades, NRG, compLexity, Splyce
   
     Kapalı elemeler sonucunda Avrupa bölgesinden iki, Kuzey Amerika bölgesinden ise bir takım DreamHack Masters Marseille ana sahnesine katılma hakkı elde edecek. Kapalı elemeler, 23-24-25 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.
 
Turnuvaya Doğrudan Davet Edilen Takımlar;
Astralis, mousesports, FaZe, Natus Vincere, Gambit, fnatic, TyLoo, SK, G2, Cloud9, Liquid, NiP
   
     DreamHack Masters Marseille turnuvasının toplam 250.000 Dolar ödül havuzu bulunuyor. Açık ve kapalı elemeler sonucunda toplam 16 takım 18-22 Nisan tarihleri arasında Fransa'da mücadele edecek.
  

Teksas’ta 10 Milyon Dolar Yatırımla Espor Stadı İnşa Ediliyor

 
     Teksas'ın Arlingston şehrine elektronik spor stadyumu inşa ediliyor. Stadyumun yapımı için 10 milyon Dolar yatırım gerçekleştirildi. Bu yılın sonuna doğru tamamlanması beklenen elektronik spor stadyumu 1.000 seyirci kapasiteli ve ABD'nin en büyük espor stadyumu niteliğinde olacak. Stadyum, espor karşılaşmaları için özel olarak tasarlanabilecek.
 
 
    Stadyum projesi ortağı Populous mimarlık stüdyosundan Brian Mirakian “Espor ile geleneksel sporlar arasında çok sayıda benzerlik var. Ancak espor etkinlikleri genelde çok daha uzun sürüyor. Belirli bir başlangıç ve bitiş noktaları olmuyor.” dedi.

     Bir Amerikan Futbol Ligi maçı dört saatte bitebilirken bir espor etkinliği 8-10 saat sürebilir. Bütün bir gün ya da hafta sonunuzu alabilir. Bu yüzden seyircilerin rahat etmesi gerekiyor. Teksas’taki espor stadyumunun seyirci salonu yüksek kaliteli bir espor barı gibi olacak. Mirakian “Herkesin bir şeyler bulabileceği ortak sosyal alanlar yaratmak önemli. Seyircilere açık oyun alanları. Yiyecek ve içeceğe erişim. Sponsorlarla etkileşim. Yarışan takımlarla tanışma ve konuşma fırsatı. Daha küçük çaplı karşılaşmalar. Bütün bunların büyük ölçekli stadyum kadar önemli olduğuna inanıyoruz.” Stadyumun sosyal alanları haftanın her günü açık olacağı için, herkese açık salonun uzun vadeli kullanıma uygun şekilde tasarlanması gerekiyor.
 
      Stadyumun ana sahnesine gelecek olursak, yarışmacıların kendi bilgisayarlarıyla yarışacakları alan, seyirciler için koltuklar ve her yerde de ekranlar olacak. Ancak belki de en önemli detay, her şeyin yeniden şekillendirilebilir olması. Alandaki paneller sayesinde ortam, müsabakanın boyutuna göre büyütülüp küçültülebilecek. Bu durum, gelişmekte olan espor piyasası için, daha az katılımcı bulunan daha küçük ölçekli maçlarda boşluğun hissedilmeyecek olması anlamına geliyor. Böylece stadyum talebe göre uyarlanabilecek.
 
 
 

Ünlü Profesyonel Oyuncu CNBC Canlı Yayınında Aylık Kazancını Açıkladı

 
      Amerikan Espor takımlarından Team Liquid'in bünyesinde bulunan ünlü Twitch TV yayıncısı ve profesyonel oyuncu Tyler "Ninja" Blevins, katıldığı CNBC canlı yayınında sadece video oyunları oynayarak ayda 500.000 Dolar kazandığını açıkladı.
 
 
 
     CNBC'de yayınlanan Squawk Alley programına konuk olarak katılan Ninja, Twitch TVplatformu hakkında bilgiler verdi. Fortnite ve PUBG oyunlarıyla ünlenen Ninja, geçtiğimiz hafta şarkıcı Drake ile gerçekleştirdiği oyun yayınında anlık olarak 600.000 izleyiciye ulaşarak Twitch TV'nin yeni bireysel izlenme rekorunu kırmıştı. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
IEM Sydney 2018 CS:GO Turnuvasına Davet Edilen Takımlar Belli Oldu! Hellblade: Senua’s Sacrifice 11 Nisan'da Xbox One'a Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız