Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Google Stadia Hizmetine Son Vermeden Önce Ücretsiz Bir Oyun Yayınladı

 
 
Google tarafından geliştirilen ve 18 Ocak'ta hizmetlerini kapatacak olan bulut oyun hizmeti Stadia için daha önce platformun çeşitli özellikleri test etmek için kullandıkları bir oyunu ücretsiz olarak yayınladı. Worm Game adlı bu yapım şu anda ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor. Stadia hizmetleri şu anda erişilebilir durumda olmadığından Worm Game adlı oyunu tarayıcınız üzerinden oynayabilirsiniz. Oyun yalnızca İngilizce dilinde mevcut ve 20'den fazla ülkede destekleniyor.
 
 
 
Google Stadia, rekabete dayanamadı
 
 
Google Stadia ilk olarak Amazon Luna, PlayStation Plus ve Xbox Game Pass gibi piyasadaki diğer oyun abonelikleriyle rekabet edebilmek için yola çıktı. Google tarafından geliştirilen bu bulut oyun hizmeti diğerlerinde olduğu gibi abonelik şeklinde işliyordu. Ancak Stadia zaman içerisinde rakiplerin gerisinde kalarak bu rekabete daha fazla dayanamadı. 
 
Yeterli ilgiyi görmeyen ve düşük performans gösteren Stadia hizmeti ile Google umduğunu bulamadı. Google diğer taraftan bu bulut oyun hizmeti teknolojisinin daha da yükseleceğini ve kullanıcılar tarafından bir standart haline geleceğini bildiriyor.
 
Daha önce Stadia başkan yardımcısı Phil Harrison bir blog yazısında şunları söylemişti: "Stadia'nın tüketiciler için bulut oyun sektörüne yaklaşımı güçlü bir teknoloji temeli üzerine inşa edilmiş olsa da kullanıcılarda beklediğimiz ilgiyi göremedik. Bu yüzden Stadia hizmetimizi sona erdirmek adına zor bir karar aldık."  

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dualshockers yazılım arama motoru uygulama
Switch Oyunu Puzzle Bobble Everybubble'a Yeni Mod Geliyor VALORANT Challengers 2023 Türkiye: Birlik Ligi Başladı!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Burhankrall

16.1.2023 23:42:07

0
Yok be kardeşim benim internetim 100 lük. Öyle ahım şahım değil 5gzmodemle xcloududa geforce nowuda sorunsuz oynuyorum. Bence sorun stadiada

aykut291

16.1.2023 11:22:40

+1
Dünyadaki internet altyapısı yetersiz bu sistem için.Heryer Abd San Fransico veya New Yourkun merkezi değil.Böyle bir sistemin sorunsuz bir şekilde islemesi şu anki internet altyapısıyla mümkün değul.Yani Netflix bile yeri geldimi tıkanıyor görüntüyü otomatikman düşürüyor Oyun verisi çok fazla çok yüksek okadar veriyi sorunsuz bir şekilde göndermek imkansız daha dogrusu Dünyanın heryerine göndermek imkansız.Başından tahmin ediyodum patlayacağını Sony le ms salakmı hala konsol çıkarıyor böyle birşey olsa ilk onlar yapmaya başlardı ama kusursuz ve sürdürülebilir değil Normal konsolda bile online oynarken lag oluyor.Yani buna daha zaman var internetin çok çok gelişmesi lazım.

JaReD22

16.1.2023 07:44:12

0
Ben sistemi geforce now gibi hatırlıyordum Hem bulut olup hemde ekstra port istiyorsa üstüne bir daha para istiyorsa o iş olmaz tabi Kendilerine yazık etmişler Bilgilendirme için teşekkürler

Burhankrall

16.1.2023 01:18:03

0
Ben sana söyliyeyim kardeşim. Çünkü geforce now sana bilgisayar kiralıyor.. Yani bu programda oyunların oynanması için pc ye çıkmış olması yeterdi. Bu bulutlar aynı matrix gibi pc i simüle ediyolardı. Ancak egosu büyük google dediki biz sıfırdan yazılım yazdık yani xbox gibi playstion gibi pc gibi artık bide stadia var. Artık bir oyunun pc ye çıkmış olması yetmiyor. Bide stadia ya port ediceksiniz. Bide bizden 69.99 a alıcaksınız. Ve rakamı yanlış hatırlıyabilirim 2 yıl önce okumuşdum. Adamlar rockstar rdr 2 yi stadia ya port etsinler diye 10 milyon dolar para ödediler. Yani stadia tutardı ama abonelik satsaydı tutardı. Şimdi benim epic de rdr 2 var ben bunu kuponla indirimde 50 tlye aldım. Ben bunu gidip bide stadia dan neden 70 dolara alıyım. Adamlar abınelik satmaya çalışmadı. Oyun satmaya çalışdı. Ve firmalarada bize port ediceksiniz dedi. Ubisoft ve bir kaç para alan firma haricindede kimse portlamadı. E böylede olunca millet dedi epicden steam den 10 da bir fiyatına alıp geforce now da oynamak varken neden stadia ya gidiyim dedi.

JaReD22

15.1.2023 23:36:42

0
Bunu neden yapamadılar çok merak ediyorum
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Google
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız