Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Google Nexus 5'in Unreal Engine 4 Demosu Hayranlık Verici


     Son yıllarda akıllı telefonların donanımsal kalitesinin yükselmesi sayesinde bu platformlarda da üst düzey grafikli oyunlar oynamaya başladık. Unreal Engine 4 ile birlikte akıllı telefonlarda grafiksel konuda önemli bir adım daha atılacak gibi görünüyor.
 
    Aşağıdaki videoda Google Nexus 5 üzerinden çalıştırılan bir Unreal Engine 4 demosunu görüyorsunuz. Ayrıntılar gerçekten de göz kamaştırıcı. Bakalım buna benzer oyunları ne zaman görme şansı yakalayacağız.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Google Nexus 5 Unreal Engine 4 Akıllı Telefon
Assassin's Creed Unity Resmen Onaylandı, İlk Video Geldi! Dragon Age: Inquisition'ta Vivienne Yeni Yoldaş Olarak Tanıtıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

thugs_life

22.3.2014 09:58:09

0
ulan biz de mal gibi street hoop oynuyoruz

BSC Misafiri

22.3.2014 09:16:37

0
Bu videoyu benim Xperia Arc dahi oynatır bana bu grafikle oyun oynayabilecek miyim ondan haber verin :D

White Death

21.3.2014 21:49:26

0
Teknoloji demosu yapmışlar. Şu anda bu grafiklerin bir oyunda kullanılması pek kolay gözükmüyor. Onun yapay zekası, gölgeleri, fiziği falanı filanı çok iyi optimize etmeleri lazım. Ama belki The Room gibi bir oyunda kullanılırsa -ki onunda grafikleri çok güzeldi- olma ihtimali var tabi batarya dayanırsa. Ayrıca şirketlerin çakallığı oldu bu. Önce grafikleri abartıp merak çekiyorlar sonrada o grafiklere hiç ulaşamıyorlar.

Akasha_Ether

21.3.2014 21:44:26

0
bu grafikleri şimdiki telefonlardaki ve tabletlerdeki oyunlarda görmek çok zor. demo ile oyun arasında çok büyük bir performans farkı var. şöyle ki; oyunlarda arka planda oyuncunun görmediği bir sürü hesaplama var ki en ağırları fizik hesaplamaları. bir oyunda fizik efektleri olmayabilir. ancak collusion detection olmadan olmaz. hareket eden çoğu nesne (oyuna etkileşimi olan) bu çarpışma sezgisini sağlayacak bir tür sensörler (collider) barındır. grafik hesaplamaları kadar ağır olabilirler(yerine göre). ancak bu tarz demolarda bunlardan ya hiç olmaz yada çok az olur.

BSC Misafiri

21.3.2014 21:34:10

+2
Eskiden bu sitedeki yorumlari takip etmek haberleri takip etmekten daha yararli olurdu. Cok bilgili ve zeki insanlar yorum yapar onlarin yorumlari ile biseyler ogrenirdik. Bugun yorumlara bakiyorum kimse zeki biseyler beyan edemiyor. Bunu yapamadiklari gibi insanlarada yardim etmiyorlar. Sadece yorum olsun diye yaziyorlar. Grafikleri cizip cizgisel sekilde video gibi bir cihazda oynatmak aslinda grafik kalitesini gostermez. Nintendo 3DS ve Wii U cikmadan once gosterilen teknik demolarin seviyesine konsollar piyasaya ciktiktan sonra asla erisilemedi. Yakin zaman ornegi verdim kimse yanlis anlamasin. Teknoloji demolari aslinda birer videodur. Gercek zamanli grafik hesaplamalarinin yapildigi cizgisel bir dongudur. Ayni video gibi. O grafik kalitesindeki teknoloji demosuna gercek zamanli karakterler ve o karakterleri kontrol edebilme mekanizmasi eklendiginde ve hepsinin ustune yapay zeka geldigi zaman bu gordugunuz grafikleri kismadan herhangi bir el platformunda gunumuzde calistirilma imkani yoktur. Bu Nvidia Tegra 4-5 icinde gecerli. Ne zaman kontrol edilebilir karakter, yapay zeka ve etkilesim oyunun icine girer o zaman donanimlar coo zorlanir. Heleki batarya yani pil sorunu yasadigimiz bir devirde bu tip grafikler en azindan 4-5 sene icinde gercek anlamda bize sunulamayacaktir. En buyuk sorun mobil piyasada batarya sorunudur. Ciplerin hizi ve teknolojisi gun gectikce ilerlerken bataryalar malesef bu piyasanin onundeki en buyuk engeldir.

fazliboz

21.3.2014 20:44:26

0
çok güçlü telefonlar çıkıyor ama milletin oynadığı hep aynı

mehmedaltair

21.3.2014 20:41:36

0
amanın bu ne diyecektim ki adreno330 ile imkansız sen oraya 100 tane npc bir tane ana karakter ekle de felç olsun

Karpuzcu.

21.3.2014 20:24:49

0
O grafiği o telefon bataryası kaç saat çalıştıracak, geri kalan internet, mesaj, arama, resim, video geri kalan onca şeye ne kadar şarj kalacak? İstedikleri kadar grafik konusunda telefonu uçursunlar, batarya sorunu çözülmedikçe ilerleme imkansız. Herkes elinde şarj aleti ile geziyor, bide bu oyunları oynasa, jenaratörler gezer.

Mustafaa05

21.3.2014 20:20:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ben o mekanlarda dolaşabilecek miyim ? Birim sayısı ve yapay zeka ne alemde ? Mekan kullanımı hangi düzeyde ?

İnfinty Blade serisi hemen hemen şu görsellere sahip. Ancak hareket özgürlüğü konsundaki durumu hepimiz biliyoruzdur.

Hiç hoşuma gitmiyor şu görsel yalanlar.
Grafik ayrı bir olay yapay zeka ayrı bir olay Kaldı ki senin bu saydığın sorunlar zaten konsol ve pc oyunlarında da halen mevcut :). Sen dersen ki optimize sorunu var eyvallah.. Ama her şeyi bir anda bekleme.. Bundan 4 sene öncesinde akıllı telefon diye bir şey yoktu sonuçta.. Ve mantıklı yaklaşmak istediğinde akıllı telefonların üzerinde 2 3 tuş bulunmakta. Dokunmatik ekranda ne kadar iyi bir oyun deneyimi sağlayabilirsin ki ? Bir FPS veya RPG( tepeden görüntü sağlamayan türü için diyeyim. ) ne kadar verimi alabilirsin ki ? kaldı ki FPS oyunlarını game pad ile bile zor oynuyorsun ( en azından benim için ). Velhasıl kelam bence gelinen nokta göz kamaştırıcı. Benim orta okul zamanımda ki el aterilerine nazaran. Zamanla geliştirirler.

a.memo

21.3.2014 20:20:37

0
yanlış hatırlamıyorsam Wii U için motoru çalıştıracak kadar güçsüz mü denmişti yani bu telefon Wii U dan dahamı güçlü telefon destekliyor oyun konsolu mu desteklemiyor motoru ilginç...

imakenya dragons

21.3.2014 20:19:21

0
mobıl sektor cayıp gelıstı be, pc ıle bırlesıyorlar nerdeyse.

BSC Misafiri

21.3.2014 19:53:19

+1
Ben o mekanlarda dolaşabilecek miyim ? Birim sayısı ve yapay zeka ne alemde ? Mekan kullanımı hangi düzeyde ? İnfinty Blade serisi hemen hemen şu görsellere sahip. Ancak hareket özgürlüğü konsundaki durumu hepimiz biliyoruzdur. Hiç hoşuma gitmiyor şu görsel yalanlar.

BSC Misafiri

21.3.2014 19:53:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: REALTROLL bu grafikler öyle bi kısılacak ki gözümüz japon balığına dönecek söyleyim



Edit: Elimde sony xperia z1 var gta san andreas'ta kasıyor bundamı kasmayacak.
senin dandik telefonun kaldırmıyor diye niye karalama yapıyorsun?

canthomas

21.3.2014 19:27:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: REALTROLL bu grafikler öyle bi kısılacak ki gözümüz japon balığına dönecek söyleyim



Edit: Elimde sony xperia z1 var gta san andreas'ta kasıyor bundamı kasmayacak.
daha iyi optimize ederler belki ? Bu arada dediğine katılıyorum ama isimden dolayı doğru mu söylüyorsun bilemedim :3

BSC Misafiri

21.3.2014 19:00:48

0
Yuh höh bu ne yaaa :D
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız