Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

God of War İlk Üç Gününde 3.1 Milyon Adet Sattı

 
   Sony Interactive Entertainment, God of War'un çıkış yaptığı ilk üç gününde (20-22 Nisan) dünya genelinde 3.1 milyon adet sattığını duyurdu.

   Böylelikle God of War en hızlı satan PlayStation 4 özel oyunu olmayı da başardı.
 
   Sony Interactive Entertainment Santa Monica Stüdyo Şefi Shannon Studstill tarafından paylaşılan mesaj:
 
   "Kratos'un yeni macerasına bizimle birlikte katılmaya karar veren dünya çapındaki milyonlarca hayrana bizzat teşekkür etmek istiyorum. Desteğiniz gerçekten ilham verici ve oyunun sınırlarını aşmak için her gün kendimizi zorlamamızın bir sebebi. Ayrıca kreatif direktörümüz Cory Barlog, ürün geliştirme direktörümüz Yumi Yang ve Santa Monica Stüdyosu'ndaki tüm harika ekibimize teşekkür etmek istiyorum. Oyunun vizyonundaki inanç ve ekibimizdeki hikaye anlatma tutkusu inkar edilemez. Hayranların uzun zaman hatırlanacak olan en sevdikleri God of War oyun anlarını nasıl yarattıklarını duymak için sabırsızlanıyoruz."

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu God of War God of War 4 Sony Santa Monica PlayStation 4 Kratos Sony
Feudal Alloy Türkçe Dil Desteğine Sahip Olacak Red Dead Redemption 2 Yeni Ekran Görüntüleri
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Guest-E87629FD5

7.5.2018 16:25:52

0
İnanılmaz bir satış başarısı bu. Totalde satışı 15 milyonu geçebilir.

MonitörKertenkelesi

7.5.2018 13:50:51

0
Bir çok konuda haklısın ve sana katılıyorum. Evet bizim alım gücümüz zayıfladıkça bu oyunları almak zaten hayal. Çıktığı gün satan bu oyunun çıktığı günkü fiyatı 300 liranın üzerinde ise demek ki bir hayli zengin bir oyuncu kitlesi var. Çünkü bir oyuna kusura bakmasın kimse 250+350 lira vermek memleketim için bir hayli lüks. Ama bana sorarsanız dünya için de lüks. Gelişmiş zengin ülke sayısı çok belli, gelişmekte olan veya çok fakir o kadar çok ülke var ki. Buradaki oyuncular ne yapsın youtube dan seyretmek bile kota isteyen bir şey. İşin yanisi parası olan zengin son çıkan grafikli oyunları lüks konsollarında pahalı bilgisayarlarında pahalı monitörlerinde oynar, olmayan ise ya videosunu seyreder veya tablet telefon oyunu veya 5+10 sene öncesinin oyunları ile yetinir. Hala online oyun döneminin geldiğini ve aradaki bu uçurumun bir gün kapanacağını umuyorum. Kimse oyunu oynatmak için ne o kadar pahalı ekipman ne de oyun alacak online bağlanıp en üst grafik ile en ucuz şekilde oynacak bir gün. Tarihte bütün sektörler hep böyle olmuştur. Bu da olacaktır olmaya mahkumdur.

BSC Misafiri

6.5.2018 19:00:05

0
Tek Platformda 3 günde 3 milyondan fazla satış inanılmaz Tarihi bir başarı! God of War'ın 3 günlük satışı xbox oyunlarının 5 Yıllık satışından fazla fazla(!) Resident Evil 7 gibi oyunlar "3 platformda" 1.5 yılda zar zor 4 milyon satmış...

DiyarDilimPırasa

5.5.2018 15:18:15

0
Önce şunu ifade edeyim. Kendim oyunu fiyatından dolayı almadım. Param var hatta buna rağmen almıyorum. Ve You Tube yayınlarını da özellikle izlemedim ve uzak duruyorum. Bahsettiğim ve bahsetmediğim kanalarda da eğer spoiler yemek istemiyorsanız oyunu alana kadar uzak durun diye öneriler geliyor. Yani, benim gibi oynamaktan hoşlanan bir kitle var. Sadece izlemekle yetinmek istemiyor ve parası olduğu halde 300tl'yi de kabullenmiyor. Beklememek de istiyor ise dediklerim bir seçenek. Ben bekleyeceğim, bu da bir seçenek. Senin dediğin de hiçbir şey elinden çıkmadan sadece hikaye görmek isteyen için bir seçenek. Buna saygı duyarım. Fakat ne önerirsek önerelim ortaya tek bir şey çıkıyor; bu oyunlar ülkenin alım gücünün çok çok üstünde. Ve bir şeyler yapılması gerekiyor eğer sektör ayakta kalacak ise. Ve bu fedakarlığı da oyunculardan beklemek beyhude. 30 kişi meselesine de niye taktın bu kadar anlamış değilim. Misal olarak ortaya attığım bir sayı. Söylemek istediğim satışlar Sony Tr için artmıyor. Bilakis bir oyun birden fazla elde gezerek satış miktarını düşürüyor.

MonitörKertenkelesi

5.5.2018 15:04:52

0
30'ar kişi ile oluyor ise bu 30 kişi iyi arkadaş ise aralarında en fakire oyunu zaten bedava verirler. Bu da bir çözüm tabii. Bu sürelli yukarı çıkan iyi oyun pahalı ekipman masraf çıtası bu şekilde tasarruf edilerek aşılacak mı? Bence en iyisi youtube dan o 30 kişi oturup oyunun oynanışını seyretsin, ama 30 kişi bir arada seyretsin tek birinin internetinden böylece en ucuza gelebilir oyun zevki. Bu da benim önerim. Bir oyunu oynanamanın ve grafiklerini görme hakkının artık bir hayli pahalı bir masrafa dönüşmüş olması beni rahatsız ediyor. Ben bunu aşmanın en iyi yolunun bundan beş sene önce çıkan ve Sony tarafından ortadan kaldırılan OnLive gibi online oyun platformları olduğunu düşünüyorum. Ama böyle oyunlar rekor satışlar elde eder konsollar bu pahalılığa rağmen peynir ekmek gibi satılır ise o iş zor. Gelişmiş ülkelerin parası değerli diye gelişmekte olan ülkedekiler oyunları sadece koklayacak bence. Ama her iki tarafında, zengin ülke veya fakir ülke oyun severi olsun, bu oyun dünyasında masraflarının çok arttığını düşünüyorum ben.

dark dragon

5.5.2018 14:53:32

0
Sen bitirmiş miydin oyunu?

DiyarDilimPırasa

5.5.2018 14:53:09

0
Pahalı olarak ilk günden 300tl verip alacak bir yığın adam olduğuna inanıyorsun da benim 30'ar kişilik gruplar halinde bir oyunu çeviren adamlar var lafıma mı inanmıyorsun? Ps4'ün ikinci el piyasaası 700-1000 civarında değişiyor ki bunu bile zor veren insanlar var bu ülkede. Makineyi God Of War için alıp makine ile birlikte satan adamlar var, oyunu tek alıp satmış olması mı seni şaşırtıyor? 209tl bile normal bir fiyat değildi, 300tl Sony savunanların bile dilinde "über lüks" fiyattır. Daha da ilginci, biz eleştirmeye başaldığımızda Konsol Üssü ve Teknoseyir kanallarının çözüm olarak burada saydığımız ve senin "şüphe" ile yaklaştığın çözümleri insanlara önermiş olması. Yani demem o ki, seni şaşırtmasın bu manzara. Olay Türkiye'ni alım gücünde bitiyor.

MonitörKertenkelesi

5.5.2018 14:42:41

0
Yani bir orijinal kutulu oyunu Türkiyede aslında kimse normal fiyata almıyor alanın da sayısı 30 kişiyi geçmiyor mu diyorsun? Konsollarını da arkadaşlarından ödünç alıyor yani kimse ne konsola ne oyuna para vermiyor mu? Hmm. Bu da çok inandırıcı gelmedi bana.

DiyarDilimPırasa

5.5.2018 13:53:16

0
Bu dünya çapındaki satışlar. Uncharted bile en iyi ile 100.000 kutulu gördü. Yani şuanki para ile peynir ekmek gibi satılmıyor. Alan zaten ya alıp tekrar geri satıyor ya da kardeşlik ile alıp yarı fiyata kapatmaya çalışıyor. Hesap alım satımı da eklersen bir oyunu belki 30 kişi oynuyor. Mustafa Yiğit'in satışlardan memnunuz lafı maniplasyondan başka bir şey değil bana göre.

MonitörKertenkelesi

5.5.2018 13:47:32

0
Satış rekorları kırıyor, amma. Oyun 320 lira. İndirim ile 254 lira. Yılda en az 10 oyun alındığı düşünür isek 3.200 ila 5000 lira sırf oyun için harcanıyor. Bunun konsolunu ve ekipmanını, internet bağlantısını hiç saymıyorum. Ya herkes fakiri oynuyor ama çok zengin ya da kişiyi zegin gösterdiği için herkes bu soyguna razı oluyor ya da oyun oyanamak en büyük uyuşturucu bağımlılığı ve kişi bütün parasını oyuna verip kendini uyuşturuyor ve bundan kaçamıyor. Bilemedim.

Kennnn

5.5.2018 12:57:49

0
Benim hayal kırıklığına uğradığım kısım düşmanlar oldu iskandinav deyince daha yaratıcı şeyler bekliyorsun ama genelde klişe dışına çıkamamış bilindik düşman tiplemeleri gördük. Daha yaratıcı insan anatomisi taşımayan düşman tiplemeleri görmek isterdim. Tabi belkide tasarımla uğraştığımdan bana gördüklerim çok aşina geldi bir başkası düşman tasarımlarından etkilenmiş olabilir.

mementopolis

4.5.2018 19:53:04

+1
Gecmisi anlatan ama, gecisini anlatmayan bir GoW oyunu. insan yinede sorguluyor. 2. oyunu görmek lazim belkide fakat ben umutlu degilim o konuda.

dggryd

4.5.2018 18:55:55

0
80 milyon konsol satılmıştı umarım 10 milyonda takılmaz aylarca

Fearless_tr

4.5.2018 18:47:35

0
Seriyi bastan sona oynamadin sanirim , gow serisini sadece 3le bagdastirma bence 3 finaldi gow icin o yuzden tüm tanrilarla hesaplastik tek tek, bu oyun ise bir baslangic.Bu arada oyunu en zorda bitirdim plat yapicam :DD

mementopolis

4.5.2018 15:49:42

+1
Arena tipi dövüsler cok terkar ediyor oldugu icin Ana Bosslar haric, Valkrylari ( yan göevleri) biraktim öldürmeyi. Birtek Ejderha'li bir -boss bölümü cok hosuma gitmisdi. Dünya yilani'ni bende öldürmeyi cok isterdim ama olmadi iste. Hype yapmak icin kullandiklari seylere dönüsmüs :) Ben Gow2 biraz oynadim, Gow 3 ve Acenstion oynadim. Diger yapimlarin bundan farksiz olacagina pek inanmiyorum. Ayni kalipi kullanacaklardir yine. Thor'u final boss olarak kesecegiz belkide :D ...

Metal-Gear

4.5.2018 13:57:39

0
Bunda da ara ara gelen güçlü düşmanlar boss niteliğindeydi. Yan görevlerdeki valkürler ve level'i yüksek elebaşları da aynı niteliği taşıyordu baya. Özellikle valkürler baldurdan daha zor. Baldur ile uğraşmak ana konu değildi, musallat olan biriydi sadece, arada 2 tanrı daha tokatlamıştık zaten. Biraz uzun aralıklara serpiştirilmişler ama bu bence dünyayı sıkça keşfe çıktığımız için arası çok uzunmuş gibi geliyor. Keşifleri daha zorlu baş düşmanlarla doldurmuşlar o yüzden, eksiklik hissettirmedi yani bana o açıdan. GoW 1'de de sadece savaş tanrısının peşindeydik mesela. Onun haricinde gelen bosslar aynı son gow oyunundakine benzer güçlü elebaşlarından oluşuyordu çoğunlukla. GoW 3 sadece tanrı katliamı konusunda çılgındı, ard arda tüm olympus'u doğradık. Aynı yolu yeni seride de izleyeceklerini düşünüyorum işte. Baldur ve diğer 2 dingil ile başladık katletmeye. Bunların babaları - anaları en büyük tanrılar bir bir intikam isteyecek muhtemelen. Büyük ihtimalle atreus'a musallat olacaklar, kratos'un yabancılığından ötürü çoktan peşine düşmüşlerdi zaten. Çok kaliteli bir oyundu, devam oyunlarında da aynı özveri ile çalışırlarsa PS5 dönemini de kasıp kavururlar. Ben keşke yılanla da dövüşseydik diyorum, hep bekledim. :D

mementopolis

4.5.2018 13:33:40

+1
oyunu oynadigini varsayiyorum. Bütün oyun boyunca Baldur gibi bir karakter ile ugrasacaksak yok abi kalsin. Ardi ardina geln boss dövüsleri nerde, Yeni GoW nerede...

spader

4.5.2018 01:13:10

+1
Umarım çok daha fazla satar hak ediyor. 5 yıl boyunca bizlere single player oyun yapmak için sıkı bir şekilde çalışan çok nadir firmalardan, özellikle günümüzde neredeyse online oyun yapmayan firmanın kalmadığı ortamda. Teşekkürler Cory Barlog, SantaMonica..

furandor

4.5.2018 00:27:10

0
Witcher dan sonra oyun tarihinin en özel oyunlarındandır kendisi.

rambocuk

3.5.2018 23:44:59

+3
Oyunu erteliyebildiğiniz kadar erteleyin almayın tüm oyunları oynayın aklınızda ne varsa çünkü bunu oynadıktan sonra diğer herşey boşa zaman kaybı gibi geliyor zevk alamıyorsunuz

BSC Misafiri

3.5.2018 22:40:23

+1
Klasik gow du iste bastan sona epikti bence ve bu yeni bir serinin baslangiciydi asil devaminda isler kizisicak. Her acidan ust seviye bir oyundu grafik ses hikaye anlatimi yeni gameplay mekanigi vs ya bu ya da rdr2 goty bu yil.

usuallysony

3.5.2018 22:00:23

+2
Oyuna diyecek söz bulamıyorum her saniyesinden kalite akıyor bitmesin diye çok uğraştım ama bitti namıssız :))

BSC Misafiri

3.5.2018 21:28:41

+4
Oyunu True GOW seviyesinde bitirdim kesinlikle Dünyanın en iyi oyunu! Kalite ve Zorluk olarak Tarih yazmış. God of War'ı gördükten sonra rrakipler old gen çocuk oyunu gibi kalıyor. Bu oyun 5 yıl boyunca geçilemez..

Guest-E87629FD5

3.5.2018 21:24:24

+1
Şimdiden diyelim: Thor R.I.P., toprağı bol olsun Muazzam bir satış rakamı abi, ben oyuna hayran kaldım. Muhtemelen oynadığım en iyi oyunlardan bir tanesi. [spoiler=7207482156]Artı GOW'da bir easter egg var, farklı mitolojilere de uğrayacak gibi sıradaki oyunlar. Diğer mitolojilerdeki semboller yer alıyordu: Horus'un Gözü Mısır Mitolojisi, Triskelion sembolü Kelt Mitolojisi, bir tanesini tam çözemedim, üçlü ying yang dairesini anımsatıyordu, Uzakdoğu veya Çin Mitolojisi olabilir [/spoiler]

BekirTemel

3.5.2018 20:40:43

+1
her kuruşu santa monicaya armağan olsun, müthiş grafikler güzel oyundu, devamını bekleyeceğiz bakalım.

BSC Misafiri

3.5.2018 20:01:49

+2
Eski oyundaki epiklik elbette ki o kadar yok hem kamera açısından hemde bu nesilde böyle bir oyun yapmaktan.Gerçi şu an ki halı başka bir epiklikte.İnanilmaz her şeyi hak ediyor.

haktan24

3.5.2018 20:01:15

+3
boyyy demesi bile başlı başına kalite oyunun fiyattan dolayı henüz temin edemedim biraz daha ucuzlamasını bekliyorum oynamak nasip olmadı ps4 sahibi olmama ragmen ne yazıkkı fiyat benim için pahalı

Fearless_tr

3.5.2018 19:44:09

+8
quote:

Orjinalden alıntı: mementopolis Bu benim final oyunumdu, oynadim ve bitti. Bir daha Gow falan oynamam heralde. Eski oyunlarindaki epiklik yok maalesef. Görseler ara sahneler cok harika.
Bu giris oyunuydu ve cok iyiydi sen epikligi bir sonraki oyunda thorla kapistigimizda görüceksin :)))

Uchigatana

3.5.2018 19:25:37

+4
Önceki Horizon'dı diye hatırlıyorum.Horizon hiç haketmemişti zaten rekoru iyi oldu.

mementopolis

3.5.2018 19:07:35

+3
Bu benim final oyunumdu, oynadim ve bitti. Bir daha Gow falan oynamam heralde. Eski oyunlarindaki epiklik yok maalesef. Görseler ara sahneler cok harika.

kataaay

3.5.2018 19:02:20

+4
Hak ediyor, daha da satsın ki Sony hikaye odaklı özel oyunlara daha da önem versin ve sayısını da arttırsın. Bu nesilde daha yeni yeni oyun oynamaya başladık.

dark dragon

3.5.2018 19:02:12

+9
Her Ps4 sahibinin alması gereken bir oyun.

Persona_Non_Grata

3.5.2018 18:19:30

+9
Başyapıt!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
God of War
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız