Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Global Game Jam ATOM, Dopdolu Bir Yıla Hazırlanıyor


    ODTÜ Teknokent ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü işbirliği ile hayata geçirilen GGJ ATOM, bu yıl 23-25 Ocak tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Farklı deneyim seviyelerinden farklı geliştiricileri bir araya getirecek olan GGJ ATOM, 150 kişilik rekor katılımla 2015 yılının daha renkli bir geliştirme şenliğine sahne olacağını şimdiden müjdeliyor.
 
    İlki 2009 yılında düzenlenen ve tüm dünyada eş zamanlı olarak 48 saat boyunca gerçekleştirilen Global Game Jam, kısıtlı süre ve tema ile hayata geçirilen bir geliştirme maratonu özelliğini taşımakta. GGJ’de oyun geliştiriciler çeşitli merkezlerde bir araya geliyor, açıklanan tema üzerine fikirler yürütüyor ve 48 saat içinde bu tema doğrultusunda çalışan bir oyun ortaya koymak için ekipler halinde çalışıyor. Bazı geliştiriciler GGJ’de ekip arkadaşlarıyla tanışırken, bazıları da GGJ sayesinde ilk defa birlikte oyun geliştirme fırsatı buluyor. GGJ ATOM, altı yıldır Türkiye’deki geliştiricileri bir araya getiriyor, tanıştırıyor, sektöre adım atmaları için yeni geliştiricilere de imkan sağlıyor.
 
    Geliştirme maratonuna her deneyimden ilgililerin katılması teşvik ediliyor. Oyun tasarımcıları, programcılar, görsel tasarımcılar, ses ve müzik uzmanları GGJ katılımcılarının profilini de oluşturuyor. GGJ ATOM, bu yıl geliştirme disiplinlerini daha eşit sayılarla ağırlama hedefiyle yaptığı çağrılara olumlu geri dönüşler aldığını da duyurularına ekliyor.

    2014 yılında 120 katılımcı ve 30 üzerinde oyunla tüm dünya merkezleri arasında önemli bir yere yükselen GGJ ATOM, 2015 yılında da maratonun en gözde buluşmalarından birini hayata geçirmek için hazırlanıyor. Etkinlik 23 Ocak Cuma günü açılış konuşmalarıyla başlayacağı ve her yıl olduğu gibi yerel saatle 17:00’de 2015 yılının temasının duyurulacağı da açıklanan bilgiler arasında. Geliştiricilerden Cuma günü ekiplerini kurmaları ve 25 Ocak Pazar günü saat 15:00’e kadar açıklanan temadan yol çıkarak oyunlarını geliştirmeleri bekleniyor.
 
    - Başvurular İçin Son Günler!
     Global Game Jam etkinliğine GGJ ATOM’da katılmak için www.atom.org.tr web sitesindeki yönlendirmeler doğrultusunda başvuru formunu doldurmak gerekiyor. 12 Ocak günü sona erecek başvuruların değerlendirilmesi ardından aynı hafta çinde kabul edilen geliştiricilerin aynı web sitesinde açıklanması bekleniyor. Tüm başvurular katılım profili göz önünde bulundurularak değerlendiriliyor ve GGJ ATOM etkinliği boyunca merkezde keyifli ve verimli paylaşımın yapılmasını sağlamayı hedefliyor.

    Geçen yıl, Globalgamejam.org yönlendirmesiyle “rekabet değil paylaşım” sloganını benimseyen GGJ ATOM, etkinliğin bir yarışma olmadığını hatırlatarak bu yıl da tüm geliştiricileri oyun geliştirme kültürünü bir arada kutlayabilmek için etkinliğe davet ediyor.
 
- Basın Bülteni

Bu haberin bağlantısı
URL
GGJ GlobalGameJam Global Game Jam ATOM ODTÜ
Blacklight: Retribution'ın Yapımcısı Zombie Studios Kapatıldı Sniper Elite'in Yapımcısı PS4, Xbox One ve PC için Zombie Army Trilogy'yi Duyurdu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Acness

8.1.2015 15:31:35

+1
quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster Haberi girip okumasam yurtdışında düzenlenen etkinlik sanacağım. İsme bak arkadaş.
Senin gibi cahillerden her yerde olmak zorunda mı ? Bu isim ATOM'un koyduğu bir isim değil , dünya çapında aynı anda gerçekleşen bir organizasyon ve ismi ilk duyrulduğu günden beri bu şekilde...Dünyanın neresine gidersen git "Global Game Jam" olarak geçiyor.Hem bilmiyorsun hemde araştırmadan direk B** atma çabasına giriyorsun

EmuMaster

8.1.2015 13:45:18

-1
Haberi girip okumasam yurtdışında düzenlenen etkinlik sanacağım. İsme bak arkadaş.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız