Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gearbox Software Çalışanlarına Söz Verilen Primler Ödenmiyor

 
Borderlands serisi geliştiricisi Gearbox Software'da skandal bir olay daha yaşandı.
 
Gearbox Software, oyun sektöründe diğer firmalara kıyasla çalışanlarına ortalamanın altında maaş ödeyen bir firma ve bunu primlerle kapatmaya çalışıyor. Oyunlardan gelen işletme paylarının %60'ı şirkete ve yöneticilere giderken %40'ı çalışanlar arasında dağıtılıyor. Bu sistem firmanın kurulduğundan bu yana uygulanıyor.
 
2012'de Borderlands 2'nin büyük sükse yapmasından sonra çalışanlar iyi miktarda prim alabilmişti fakat Aliens: Colonial Marines (2013) ve Battleborn (2016) oyunlarından sonra ödenen primler ve ödenme aralıkları epey bir azaldı. Bu durumun Borderlands 3 ile değişmesi planlanıyordu.
 
Kotaku'nun altı farklı Gearbox Software çalışanından öğrenmiş olduğu bilgilere göre, firma bir yıl önceden çalışanlarına altı rakamlı prim ödeneceğinin sözünü vermiş ve bazı çalışanlar da planlarını buna göre yapmış. Fakat firmanın CEO'su Randy Pitchford dün düzenlenen bir toplantıda söz verilenin aksine çok daha düşük bir ödeme yapılacağını açıklamış. Randy Pitchford toplantıda ayrıca işletme payları sistemini beğenmeyenlere kapı orada diye de belirtmiş.
 
Üstüne üstlük bunun sebebi Borderlands 3'ün kötü satması da değil. Oyun maddi anlamda çok iyi satış ve gelir elde etti. Hatta 2K'nın ana şirketi Take-Two'nun CEO'su Strauss Zelnick, serinin en çok satan oyunu olmasını beklediklerini belirtti.
 
Sebep olarak oyunun üretim masraflarının çok olması belirtildi ve ayrıca şirket büyümeye gitmiş.
 
Bu arada Randy Pitchford'un 2016'da Borderlands 3'ün geliştirme süreci başlarken 12 milyon dolar bonus aldığını hatırlatalım. 
 
Daha fazla bilgi için Kotaku.

Bu haberin bağlantısı
URL
Borderlands Borderlands 3 Gearbox 2K Games RPG FPS
Paradox Interactive Oyunları Steam'de İndirimde, Gelirler Dünya Sağlık Örgütü'ne Bağışlanacak Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered PC Sistem Gereksinimleri
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Ornitorenk_Perry

2.4.2020 14:30:42

0
Tiksiniyorum Gearbox'tan. Adları pek ortalıkta geçmiyor ama Activision, EA kadar aç gözlü bir firma aslında.

deadlight54

2.4.2020 10:32:30

0
Aliens Colonial Marines skandalını hiç duymadın mı? Oyun gösterdikleri gibi çıkmadı bildiğin yalan bir oynanış videosu ile tanıttılar, oyunu geliştiren Gearbox değil daha küçük bir stüdyo olan Timegate Studios geliştirdi. Bu çöp oyun ve rezil Gearbox yüzünden RPG Alien oyunu iptal edildi. RPG Alien oyununu Obsidian geliştiriyordu ve çöp Colonial Marines’ten daha iyi çıkacağı kesindi.

TheNewAtilla

1.4.2020 23:27:34

0
Bu firmanin rezillikleri bitmiyor ki. Bile bile lades açıkçası. Hayır bir de her hafta yeni paralı dlc getiriyorlar egsye

BSC Misafiri

1.4.2020 23:26:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: deadlight54 SEGA’ya ve oyunculara attıkları kazıktan beridir sevmem şu Gearbox’ı. Borderlands ve Brother in Arms serisi olmasa bu kadar tanınmazlardı.
Ne yapmışlar tam olarak

deadlight54

1.4.2020 22:38:14

0
SEGA’ya ve oyunculara attıkları kazıktan beridir sevmem şu Gearbox’ı. Borderlands ve Brother in Arms serisi olmasa bu kadar tanınmazlardı.

BSC Misafiri

1.4.2020 22:14:11

+1
Ne kötü bir şey. Homeworld3 çıkana kadar sıksalar dişlerini

BSC Misafiri

1.4.2020 22:05:44

0
Tırtdırlands 3 e giden paraya yazik.

by_endless

1.4.2020 21:59:37

+3
Borderlands 3'ün nesi masraflı olabilir ya? Cel shading grafik motoruyla yapmışsınız sanki bir şeye benziyor

PyroSemi

1.4.2020 21:59:28

0
Nefret ediyorum bu şirketten
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Borderlands 3
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız