Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gearbox, Duke Nukem Üzerinden 3D Realms'e Bir Kez Daha Dava Açtı

 
2010'da Duke Nukem haklarını satın alan Gearbox 2014'te üstten görünümlü aksiyon RPG Duke Nukem: Mass Destruction'ın kendilerinden izinsiz yapıldığı için 3D Realms ve Interceptor Entertainment'a dava açmıştı. Bir yıl sonra Gearbox'ın Duke Nukem haklarının tam sahibi olduğu teyit edilerek Duke Nukem: Mass Destruction, Bombshell'e dönüştü.
 
2019'da ise besteci Bobby Prince, Duke Nukem 3D için yazdığı müziğin kendisinden izinsiz Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour'da kullanıldığı için Gearbox, Valve ve Randy Pitchford'a dava açtı.
 
Bu davanın bir sonucu olarak da Gearbox; Apogee Software (3D Realms'in yasal ismi) ve kurucular Scott Miller ile George Broussard'a dava açtı.
 
Gearbox, Duke Nukem haklarını satın alırken IP'nin %100'ünü satın aldığına inandıklarını ve 3D Realms'in müziklerle ilgili bir bildiride bulunmayarak sözleşmeyi ihlal ettiklerini belirtiyor. 
 
Gearbox CEO Randy Pitchford, Bobby Prince'in iddiasının doğru olduğuna inanıyor ve şirketin dava açmasının ana sebebi de 3D Realms'den kaynaklanabilecek her türlü maliyet veya yargıdan korunmaya çalışmak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC Gamer Duke Nukem Forever Duke Gearbox Software 2K Games PC PS3 Xbox 360 3D Realms
Scarlet Nexus Animasyon ve Oynanış Fragmanı Oynanış Videoları: Corepunk, Solasta, Recompile, The Forgotten City, New World ve Daha Fazlası
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Hudson51

16.6.2020 16:30:20

+2
Gearbox'ın elinde Duke gibi eğlenceli bir karakterin hakları var ama hala Borderlands'le uğraşıyorlar. Yazık...

BSC Misafiri

16.6.2020 14:21:32

+3
yok ol gearbox
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Duke Nukem Forever
+ TAKİBE
AL
20 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız