Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gearbox CEO'su: PS5 ve Xbox Series X, Oyun Konsolları Tarihindeki En Büyük Sıçrayış

 
Gearbox CEO'su Randy Pitchford, GameSpot ile gerçekleştirdiği röportajda yeni nesil konsollar hakkında konuştu.

Randy Pitchford'ın belirttiğine göre "PlayStation 5 ve Xbox Series X ile gelecek sıçrama, konsol jenerasyonları tarihindeki en büyük sıçrama. İki boyuttan üç boyuta geçişten bile daha büyük."

"Oyun deneyimleri hakkında düşünme şeklimizi değiştirecek. Fakat bu yeni nesil konsolların çıkışında görmek zor olacak çünkü oyunların çoğu önceden beri geliştiriliyor. Mevcut nesilde olup yeni platformlara adapte edilecek çok sayıda oyun ve port var."

Randy Pitchford ayrıca yeni nesil konsollarda Borderlands 3 için çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Oyun yeni nesilde 4K çözünürlükte 60FPS'te çalışacak. Dört oyunculu split-screen co-op desteği sunacak. PlayStation 4 veya Xbox One versiyonlarına sahip kullanıcılar oyunun aynı platformdaki yeni nesil versiyonuna ücretsiz yükseltebilecek.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamespot sony playstation 5 ps5 playstation next gen
FIFA 21 - İnceleme Sony, PS5'in İlk Mali Yılında PS4'ünkinden Daha Fazla Satmasını Bekliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

GT_55

6.10.2020 19:42:18

+1
Dedi, oyun yapımcısından daha iyi bilen arkadaş.

Dürüstİnsan

6.10.2020 18:37:35

0
Konsollardan sihir beklemeye gerek yok. Zaten gayet güzel işler gördük. Özellikle Last of Us 2 ve God of War ile. Ayrıca bu nesil PS4 Pro ve One X konsolları ile olması gereken seviyeye geldi. Ama yine de kullanılan işlemci kötüydü. Yeni nesilde çok daha güçlü Zen işlemciler var. PC tarafında ne kadar iyi olduğu ortada. Bu açıklama geliştirici gözünden bakılarak yapılmış. O yüzden bizi çok ilgilendirmiyor.

BSC Misafiri

6.10.2020 17:15:20

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Dürüstİnsan Arkadaşlar çok basit konuşuyorsunuz. Sadece grafikten bahsediyorsunuz. Geliştirici gözüyle bakıyorlar olaya. Demek istediği grafiksel gelişmeden ziyade uzun yükleme süreleri olmaması ve büyük haritalara sahip oyunları yaparken karşılaşılan zorluklarla artık uğraşmamaları. Mark Cerny bununla ilgili sunumda bilgiler vermişti. Tamamen yeni nesile yapılacak oyunlarda bunu hissetmiş oluruz. Mesela PS5 ve Series X/S konsolunda uzun bir süre oyun oynayan kişi tekrar önceki nesil konsollara geçtiğinde sadece karşılaştığı yükleme ekranlarından bile bezmiş olacak ve bir daha o konsolları kullanmak istemeyecek.
Arkadaş senin yazdıkların her nesilde olan durumlar zaten basit falan düşündüğümüz yok. Mark Cerny Ps4'te çok uçup kaçacak diyordu ne olduğunu görüyoruz azıcık düzgün grafikli oyun oldu mu 30 fps değerlerinde oynuyorduk. Cerny dediğin Sony için çalışan birisi sana ne diyecek abi orta şekerli konsol yaptık mı ? Spiderman remaster'ına git bak oyunu 60 fps oynayacağın zaman Ps5'te, Ps4 pro'da ki bazı detaylardan feragat dahi edildiğini görürsün. Gidip bakın Ps5 çıkış oyunların teknik detaylarına, yüklemelerine. GT7 daha ilk fragmanın da kalitesiz yol kenarı kaplamasıyla dikkat çekiyordu. Her süslü lafa kanarsanız işiniz iş. Konsollardan hala sihir bekliyorsunuz anlaşılan. Ps5'ten ps4 geçmene gerek yok Ps4'ten 3'e geçsen yine görürsün bezersin yükleme farkından.

Dürüstİnsan

6.10.2020 16:13:13

+1
Arkadaşlar çok basit konuşuyorsunuz. Sadece grafikten bahsediyorsunuz. Geliştirici gözüyle bakıyorlar olaya. Demek istediği grafiksel gelişmeden ziyade uzun yükleme süreleri olmaması ve büyük haritalara sahip oyunları yaparken karşılaşılan zorluklarla artık uğraşmamaları. Mark Cerny bununla ilgili sunumda bilgiler vermişti. Tamamen yeni nesile yapılacak oyunlarda bunu hissetmiş oluruz. Mesela PS5 ve Series X/S konsolunda uzun bir süre oyun oynayan kişi tekrar önceki nesil konsollara geçtiğinde sadece karşılaştığı yükleme ekranlarından bile bezmiş olacak ve bir daha o konsolları kullanmak istemeyecek.

Weycell 61

6.10.2020 13:48:12

+1
Gerçek hayatı bilmem de rdr2 nin Ultra ayarlarındaki kalite olsa bu nesil boyunca yeter bana.

BSC Misafiri

6.10.2020 12:50:45

0
Abartı

BSC Misafiri

6.10.2020 10:14:05

+1
Ben nesil geçişinde Hangi firma nasıl bir Hayvan gibi Ekran kartı çıkarmış ona bakmıyorum çünkü o gücü grafiksel olarak kullanmayacaklarını biliyorum..PC'de o donanımı kullanan adam yok..Ondan dolayı Nesilin grafik seviyesini konsollar belirliyor kim ne derse desin.. 20-30 Tflops'luk kartların tek yaptığı konsoldaki Grafiği 4K 60 çalıştırmak oluyor..Çünkü gücü grafiğe harcamıyorlar..Onlar Grafiksel devrime yön vermiyor..Konsollar devrimi başlatıyor..

BSC Misafiri

6.10.2020 10:01:36

0
PS3 ve XBOX360 ilk çıktıklarında dönemlerinin PC'lerinden güçlülerdi. Bu konsollar her ne kadar PS4 ve XBOX One ile kıyasla güçlü olsalar da Nvidia şimdiden bu konsolları ikiye katlayan GPU tanıttı. Bence PS3/XBOX360 nesli konsolların en büyük sıçrama yaptıkları nesildi. Ayrıca bence en efsane PS de PS2'dir.

BSC Misafiri

6.10.2020 09:53:01

+1
2'den 3'e geçişte Fizik, Grafik, Ses gibi devrimler oldu..Şuan millet hala PS3 oyunu olan GTA 5'i oynuyor, PS5'e bile geliyor..Bi Last of us'ı şimdi bile oynasanız gayet göze güzel geliyor... Şu PC mimarisine geçtikten sonra nedense çok yavaşladı gelişme..

BSC Misafiri

6.10.2020 09:17:57

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Kasatka En buyuk sicrayis psone den ps2 ye gecisle olmustu.
Bence 2''den 3'e geçiş..Çok ciddi farklar var..

BSC Misafiri

6.10.2020 09:15:57

+1
Gerçek hayata daha çok var ama Unreal 5 demosu seviyesinde oyunlar rahatlıkla göreceğiz.. Zamanında PS4 için çıkan UE4 demosunu PS4 çoktan geçmişti bile...Her firma oyun motorlarını yeni nesil için güncelliyor şuan...O Ubisoftun sinematik CGI videoları seviyesine baya yaklaşacağız bu nesille..Ama yinede CGI bir video gerçek hayat kadar iyi olamıyor, CGI olduğu anlaşılıyor...Yani anlayacağınız daha çok var gerçek hayat seviyesine...Ben yeni nesile geçtiğimde Grafik ve akıcılık isterim..Bu iki değeri 4K'da veremez bu konsollar..Ondan dolayı 2K seviyesinde olsun ama akıcı ve grafikli olsun bana yeter..

BSC Misafiri

6.10.2020 09:15:52

+2
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Yavaş gel, grafikler zaten belli bir standarda geldi. Yok artık diyecek bir şey daha göstermediler. Bundan sonrası gerçek hayat gibi olmadığı sürece birkaç doku iyileştirmesi ve ışık geliştirmesinden başka bir şey olmaz.
Hiç öyle düşünme daha göreceğimiz çok şey var..Uçurum var daha gerçek hayata..

Kasatka

6.10.2020 09:15:35

+1
En buyuk sicrayis psone den ps2 ye gecisle olmustu.

TheNewAtilla

6.10.2020 09:04:49

0
Xsx için belki, ps5 ise üç sene içinde giriş seviyesi pc gibi kalacak

Yanfo

6.10.2020 08:50:26

0
Sence de biraz abartmıyor musun?

BSC Misafiri

6.10.2020 08:49:05

+7
Yavaş gel, grafikler zaten belli bir standarda geldi. Yok artık diyecek bir şey daha göstermediler. Bundan sonrası gerçek hayat gibi olmadığı sürece birkaç doku iyileştirmesi ve ışık geliştirmesinden başka bir şey olmaz.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 5
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız