Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

GTA V Neden Bu Kadar Çok Bekleniyor?

GTA V, Rockstar'ın yeni başyapıtı olacak.
 
     Ne zaman çıkacağına dair tatışmalar süredursun, GTA serisinin en yeni oyunu GTA V için artık günlerin sayılı olduğu inkar edilemeyecek bir gerçek. Peki bu heyecanlı bekleyişin sebepleri tam olarak neler? İşte birkaç tanesi:
 
10. Rockstar

     Kutusunda Rockstar logosu olan bir oyun aldığınızda, zaten özel bir deneyime ortak olacağınızı bilirsiniz. Her yeni oyunla birlikte, içerik ya da teknoloji konusunda yeniliklerle karşılaşmaktayız. Yani GTA V ile sadece GTA serisinin yeni oyununa ulaşmakla kalmayacağız -ki sadece bu bile yeterli bir heyecan kaynağı-, aynı zamanda Rockstar'ın kendi sandbox tarzının gelişiminin yeni basamağına da tanık olacağız.
 
9. Miras
 
     Şu an gidip PC ve PS1 için çıkmış olan ilk GTA oyununu alırsanız, hala bağımlılık yapıcı ve zorlayıcı olduğunu görürsünüz. Her yeni oyunla birlikte gerçek kaliteyi sunan seri, adını oyun tarihine altın harflerle yazdırdı. Ayrıca "tadımlık" şekilde yayınlanan ekran görüntüleri de akıllı pazarlama stratejisinin bir ürünü olarak beklentileri artırıyor.
 
8. Ana Karakterler
 
     Rockstar, bizlere oyun tarihinin en iyi ana karakterlerinden olan Tommy Vercetti, Carl Johnson ve Niko Bellic'i (Her ne kadar GTA serisinden olmasada John Marston'da listeye eklenebilir.) sundu. Derinliği olan özgün karakterlerin serideki önemini küçümsememek lazım.
 
7. Karakterler
 
     Tümü, ana karakter kadar dikkatle hazırlanan ve kendi kişisel özellikleriyle ön plana çıkan bu yan karakterlerdeki çeşitlilik, belki de bu seriyi, diğer oyun serilerinden ayıran en önemli özelliklerden birini oluşturuyor.
 
6. Sandbox Şehir
 
     Günümüzde Sandbox formatının birçok taklitçisi olsa da, bu formatı bulan firma olan Rockstar'ı bu konuda geçen henüz olmadı. Rockstar, bizlere İlk GTA'dan itibaren, yüksek detay seviyesi ve barındırdığı etkinlik ile adeta yaşayan şehirler sundu. Her yeni oyunda da, bir öncekinden daha zengin, çoşkulu ve canlı bir şehirle karşılaştık.
 
5.  Arabalar
 
     İlk GTA'da bile her zaman favori bir aracımız olurdu ve bunu sadece "en hızlı olan" araba şeklinde seçmezdik. Bazıları hız, bazıları kullanım kolaylığı, bazıları da bu ikisine de kısmen sahip olan orta halli arabalardı seçerdi.
 
     GTA IV ile birlikte, sürüş mekanikleri simulasyon ve arcade karışımı bir hal almaya başladı. Kullanım detayları, o ana kadarki en gerçekçi seviyeye ulaşmıştı. Her birinin kendi karakteristik özellikleri olan geniş araç yelpazesi, GTA V ile muhtemelen daha da genişleyecek.
 
4. Grafikler
 
     Rockstar, grafik sunumu yönünden kendisini sürekli ilerletmekte. GTA serisine baktığınızda, her yeni oyunundaki grafiksel sıçrayışın şaşırtıcı derecede olduğunu göreceksiniz. San Andreas ve GTA IV arasındaki grafiksel değişim buna örnek olarak gösterilebilir.
 
3. Grove Street
 
     Rockstar, GTA V'in Los Santos'ta geçeceğini yayınladığı videoda göstermişti. Burayı San Andreas'tan da biliyorsunuz. Grove Street Families ile ilgili bölümlerin geçtiği bu yer, sanırım GTA V'te ilk bakacağımız mekanlardan olacak.
 
2. GTA Evreni
 
     Rockstar, isteyerek ya da yanlışlıkla, tüm karakterler, araçlar ve şehirlerden oluşan bir GTA evreni oluşturdu. Oyunu oynadığımız zaman, hareketlerimizin katlanmamızı gerektiren sonuçlarının olmadığı, sorumluluklarımızın azat olduğu ve dürtülerimize göre hareket edebileceğimiz bir boyuta geçmiş oluyoruz. GTA, önceki cümlede saydığım yükümlülükleri barındıran gerçeklikten kaçmanın belki de en iyi yolu.
 
1. İhtilaf
 
     Halkın dikkatini eski usül bir cadı avından daha fazla çekecek bir şey yoktur. GTA seriside bundan payını aldı. Kötü olmakla ve hatta katliama hazırlık provası sunmakla suçlandı. Tabi hakkında bu kadar yaygara çıkan bir oyundan doğal olarak daha fazla kişi haberdar oldu ve bu da oyunun hayran kitlesinin genişlemesinden başka bir etki yapmadı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak What Culture action rockstar ps3 xbox 360 GTA 5
Aral Game, Oyun Oynayacak Stajyer Arıyor OnLive'dan Ücretsiz 4 Oyun! (Güncel)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

6.3.2013 20:41:14

0
Ya arkadaşlar ... bence güzel oyun açtığında oynadığın ama 2 gün sonra hile yapma gereği duyduğun oyun değildir... asıl öyle oyunlar eksikliğinden dolayı hile kullanma ihtiyacı veriyor oynayıcı ya. Yanlış anlamayın ama mesela gta 3,san andreas,4 hepsi bu gereksinimi oynayıcıya vermekte.Ben sevmiyorum demiyorum:D tersine serisini zevkle bitirdim... ama mesela bi yerde takıldım hile yazdım ... keşke yazmasaydım diyorum:D çünkü: hileyi bir yazınca bidaha sonra yine sonra bidaha dereken artık oyunun cıvkının çıktığını anlamıyorum bile ... 2 gün sonra açıyorum ve hilelerden dolayı artık oyun benim gözümde sıkıcı ve çok boş,vasat bir oyun haline geliyor... :D biraz uzun oldu ama... bu arada konuyla alakası varmı bilmem ama yukarıda saydıklarımın (söylediklerimin) olmadığı ve sıkılmadığım oyunlara en ama en iyi örnek '' STAR WARS THE FORCE UNLEASHED:I VE II '' neyse daha fazla uzatmıyim:D

BSC Misafiri

14.9.2012 17:13:31

0
Neden mi bu kadar çok bekleniyor? 2 sebep. 1-Oyunun adı Gta 2-Oyunu yapan Rockstar Yetmez mi?

selcuk6688

29.8.2012 16:30:57

0
arkadaslar slepping dogs araba kulanmak gayet guzel o sizin beceriksizliginiz drift yaparak kullanıyorum Need for Speed Underground 2 efsanelerindenim bide siz araba kullanmasini bilmiyonuz araba surat gibi surulmez yavas gidilir sen polissin oyunda yayayi ezersen boyle arabami kulanılır? daha oyunu bilmıyonuz gta 5 diyonuz bize :D grafikte maxmimum gor grafiki pcsi 1000 tl olan ezmelere diyorum az yukseltin pcnizi :D ben gayet grafik full cekıyorum ss atardimda mors olurdunuz :D atmak zorunda degilim indirip yada satin alin oynayin uzak dovusunden anlamadıgınız belli arti dovus stili gayet guzel siz beceremıyonuz mouse capraz yonlerdirip vurun ucan tekme atıyor az ingilizce ogrenin adamlar dovus stilini zor yapmıs gercekci gibi hersey onunune gelmez birazda kendiniz ugrasin demisler gta sol tusu bastim herseyi yapıyor boyle oyunmu olur dovus sistemini mouseyi saga sola yaparak dovusulmelidir hazir herseye alısmıssnız gayette guzel paramda oyun baya iyi sıkılınca takılıyorum ayrica mouseyle yon tuslariyla tekme atıyonuz dovusu guzel adamlar batirmamıslar oyunu en azindan gorevleri sıkmıyor hack yapma gercekci pick lock gercekci ne istıyonuz gta bunlar varmi yok ozaman oturun asagiya max payne 3 gibi buda batcak demedi demeyin sadece san andres benzeyecek grafik sorun değil her oyunda var artik teknoloji gelisti benim için grafik değil oynayis ve hikaye onemli ornek vereyim battlefield 3 sildim pcden bes para etmez oyun sacma ve binalara girince cok karanlık senoryada basarisiz battlefield 3 multide iyi cod daha iyi senaryoda grafik sorun değil artik hikayesi oynayis kısacasi ben bunu gtada goremıyorum malesef sacma sapan gorevler cok sacma cok benzer oyun soyleyin acin gta 5 e acin the sims 3 oynayin tıpa tıp ayni arti gta benzeyin 1000 tane oyun 3 rd person acık dunya oyunu ornek prototype 2 yani kısacasi gta 5 umutlu değilim san adresa benzeyemez zannetmıyorum grafik takmıs rockstar games malesef bekledigim oyunlari soyleyim pes 2013 fifa 2013 the sims 4 sim city yenisi black ops 2 starwars 1313 nfs most wanted yenisi daha bir sürü var sayamam :D gta 5 içinde yok max payne 3 gibi batacak :D darksiders 2 boktan olacagini soylemıstım cogu gordu acele ettıler 2013 uzatmalılarda dark siders 2 hatalari cok ondan orjınal almadim ilk basta torrent cekip denerim sonra orjınal alirim ben acele etmeyin deneyin karar verin cok uzun yazdim elestirye acıgım gta 5 savunan yapmasin elestiri

tavukjack

27.8.2012 16:18:48

0
otobüse grove street'den adam doldurup ballasları basıyoduk hey gidi günler 5 çıkarsa grove street'e giderim direk

Tony

27.8.2012 12:03:31

0
Serbest bir ortamda, her ayrıntıyı barındırdığı için.

bkaakco

25.8.2012 23:08:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Oyunlar ikiye ayrılır.GTA V ve diğerleri...
+ sonsuz...

walker123

25.8.2012 22:34:13

0
gta serisinin bu kadar iyi tutması gta 5inde bu kadar yüksek bi beklentiye sahip olmasını sağladı. Oyun serileri gta serileri ve diğer seriler olarak ayrılır hocam, rockstar games bu işte usta

E_Aydin35

25.8.2012 21:53:52

-1
Ahh, GTA için söylenicek o kadar çok şey varki... Daha küçüklüğümü hatırlıyorumda internet kafede, orada çalışanlara, yada tanıdıklarıma sorduğum bir soru vardı. .:) "Burada bir oyun vardı hani, enter'a basınca arabaya biniyordu, şehirde geziyordu, adam öldürüyordu" daha adını bile bilmeden bu GTA'nın bağımlılık yapıcak olan oyunlarına kaptırmıştım kendimi. :) Öyle sıradışı bir oyunduki, hiç o dönemin oyunlarına benzemezdi, farklıydı, bir çok içeriği kendinde barındırıyordu... Amaca hizmet etmek ve kendi tahtını kurmak, bu oyunda paha biçilemez bir zevkin ve hazzın yaratıcısıydı.. Amaç, görev ? O da nedir bilmezdik başlarda tek bildiğimiz önümüze çıkan ilk aracı, zorlada olsa sahibinden almak yada daha doğrusu çalmakdı.. :) Öldürdüğümüz, ezdiğimiz insanlar, patlattığımız araçlar polisi peşimize takdığımız zamanlar göreve hizmetin dışındaki dünyamız bam başkaydı bu oyunda... Ve aradan geçen yıllar gösteriyorki Grand Theft Auto yada bizim tabirimiz GTA ve onun yapımcısı Rockstar yıllar sonra yine farklılıklarını koruyup, yaptığı bu öncülüğü en ileri seviyeye getirmişler.. Ve buda gösteriyorki bu oyun, yada bu isim bugün bu kadar çok bekleniyorsa sebebi bunlardan başkası değildir. Sonuna kadar "GTA" :)

hayırlısı be gülüm

25.8.2012 21:50:40

0
şu oyun çıksın, senaryo karakter grafik hiçbirşeye bakmadan ilk olarak groove street'e gideceğim

BSC Misafiri

25.8.2012 21:41:43

0
Oyunlar ikiye ayrılır.GTA V ve diğerleri...

defected

25.8.2012 19:31:50

0
şu pc sürümü daha iyi konsol sürümü kötü tarzı amaçsız ve çaresiz tartışmaları gülerek okuyorum. konsolda oynayanlar "biz pc'den 1 yıl önce oynadık yeeaaaa" diye kendini amaçsızca tatmin eder pc'de oynayan ben iyi grafikle oynadım der ne kadar amaçsız ne kadar acizce laflar aynı oyunu oynamadık mı? bitti gitti.

FantasyFiRe

25.8.2012 16:12:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: DirtyShady Korsan alımı ne kadar azalırsa o zaman özen gösterir Rockstar PC ye
Rockstar GTA IV den yeteri kadar ders almasa bu oyunu çoktan çıkarırdı geç çıkmasının sebebi PC sürümünün de GTA IV deki gibi bir rezillik yaşamak istememeleridir.

BSC Misafiri

25.8.2012 16:11:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: DirtyShady Korsan alımı ne kadar azalırsa o zaman özen gösterir Rockstar PC ye
bi anlamadınız gittiniz. xbox ve ps3'te de KORSAN VAR! Anlayın lan artık

FantasyFiRe

25.8.2012 16:04:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: cysis99 pc ye özen göstermesende olur Türkçe dil desteğini koy PS3'ümüzden rahatça oynayalım
ergen bencilce yorumlara ve konsol fanatikliği sergilemene gerek yok adamların oyunu bu kadar geç çıkarmalarının nedeni pc sürümünün konsoldan daha iyi olacak olması.

:::LOSTPLANET:::

25.8.2012 14:58:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: konix

- Bu adamlar kimi arıyor? - kovalAnan
Ne demek istediniz? açıklamazsanız şikayet butonunu kullanacağım çünkü

Tancredi

25.8.2012 14:24:44

0
Grove Street,my home.Evet işte bu,ilk bakacağım mekan olacak :)

iamburak

25.8.2012 13:14:14

0
Güzel bir yazı olmuş tam olarak içimden geçenler yazıyor

cysis99

25.8.2012 12:42:29

0
pc ye özen göstermesende olur Türkçe dil desteğini koy PS3'ümüzden rahatça oynayalım

BSC Misafiri

25.8.2012 11:20:18

0
şu oyunu sleeping dogs zımbırtısından daha kötü diyenler var yani ne diyeyim bilemiyorumki Allah akıl versin

FERFEROS

25.8.2012 10:22:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri özellikle bir önceki nesilde rockstar ın the warriors diye openworld olmayan bir oyunu vardı.oyun bir film uyarlaması olup amerikanın 70 lerdeki sokak çetelerini konu alıyordu.oyundaki sokak dövüşleri ve kovalamacalar muazzamdı.bu oyunu çoğu kişinin oynamadığını hatta ismini bile duymadığına eminim.en azından türkiye deki oyuncuların,rockstar ın kesinlikle en iyi oyunlarından birisidir.
Katılıyorum. The Warriors harika bir oyundu. Tekrar yapılsa harika olur.

Mertcan.

25.8.2012 10:12:32

0
san andreası özledik de ondan, gelişmiş grafikler ve birçok özellikle daha da güzel olucak

DirtyShady

25.8.2012 06:18:37

0
Korsan alımı ne kadar azalırsa o zaman özen gösterir Rockstar PC ye

BSC Misafiri

25.8.2012 05:56:05

0
ilk sandbox oyun Carmageddon'dur bilginize

:::LOSTPLANET:::

25.8.2012 00:42:57

0

BSC Misafiri

25.8.2012 00:19:45

0
Gta bir oyun değil bir yaşam tarzı,bir anı,bir heyecan,bir tutkudur onu oynamak...Her yeni oyunuyla milyonları sevindirir memnun eder.Her oyununun hikayesi her karakteri sizi senaryonun içine çeker kaliteli diyaloglarla sanki oyun değil film izler gibi olursunuz zaten tommy vercetti cj niko claude gibi karakterlerde bu yüzden sevildi.Her yeni gta oyun dünyasını sallıyor gta 5 te şüphesiz sallıcak az kaldı eski topraklara tekrar dönüyoruz bekle bizi los santos bekle... :)

GAMER981

25.8.2012 00:03:20

0
R* diyorum başka bişey demiyorum. ;)

BSC Misafiri

24.8.2012 23:59:59

0
*R artık pc ye özen gösterip oyunlarını pc ye çıkar ve optimizasyon sorunu çıkartma nolur oyunlara bağlı kaldığım tek bağ sensin..

BSC Misafiri

24.8.2012 23:59:55

0
Piyasada başka adam gibi açık evren oyun olmamasının payı da büyük.

HaLoPlgr

24.8.2012 23:51:42

0
çok güzel bir yazı teşekkürler.

MakaveLiVII

24.8.2012 23:37:47

0
grove street var keşke CJ'de olsaydı çok güzel olurdu

gowlet

24.8.2012 22:59:31

0
Makaleyi hazirlayan arkadas. Turkcen guzel olabilir ama oyun sektoruyoe ilgin olmadigini dusunuyorum. İlk sandbox oyun hatta 3 boyutlu olarak Driverdir. Sizin GTAniz 2 boyutluyien biz Driverde 3 boyutta hirsiz kovaliyorduk.

BSC Misafiri

24.8.2012 22:40:31

0
özellikle bir önceki nesilde rockstar ın the warriors diye openworld olmayan bir oyunu vardı.oyun bir film uyarlaması olup amerikanın 70 lerdeki sokak çetelerini konu alıyordu.oyundaki sokak dövüşleri ve kovalamacalar muazzamdı.bu oyunu çoğu kişinin oynamadığını hatta ismini bile duymadığına eminim.en azından türkiye deki oyuncuların,rockstar ın kesinlikle en iyi oyunlarından birisidir.

BSC Misafiri

24.8.2012 22:39:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: Rayquaza şuan skyrim i geçebilcek bir oyun göremiyorum
Ben de şunu görüyorum, Skyrim zaten GTA' nın yıllar öncesi versyonu gibi!

BSC Misafiri

24.8.2012 22:38:23

0
özellikle rockstarın the warriors oyunu bir efsanedir

BSC Misafiri

24.8.2012 22:38:21

0
"GTA olduğu için" gibi bir cevap, verilecek en iyi cevaptır sanırım.

onurcanbas

24.8.2012 22:29:46

0
aynen aynen oyun için deliriyoruz ama benim çok sevdiğim bir oyun daha bully di inşallah 2 gelicektir ama suan ana olay gtaV

Zebercet

24.8.2012 22:17:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: Sir Pinky

Biri şu garibana odunc xbox versin:P

Project Scorpio

24.8.2012 22:10:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması red dead redemption denen oyunu oynamak için neler vermezdim,ha verecek bişeyim olsa verir konsol alırdım,demekki verecek hiç bir şeyim yok
Biri şu garibana odunc xbox versin:P

encuni

24.8.2012 21:57:19

0
Gta 3 den sonra hiç bir gta oyunu oynamadım Fu.. Me Right :D

Uncy

24.8.2012 21:49:51

0
Rockstar

:::LOSTPLANET:::

24.8.2012 21:47:58

0
GTA, arkadaşlarla toplanıldığında ya şöyle oyunlar yapsalar şunu şunu da yapabilsek dediğimiz muhabbetleri gerçeğe dönüştüren bir oyun dizisi olmuştur bizim için. Göreve giderken "ya şu yol çok güzelmiş dolaşayım sonra görevime giderim" özgürlüğünü veren oyundur. Yapılmayanı yapandır gta .

Sir Maximus is BACK

24.8.2012 21:37:55

0
Rocskstar başkadır.Bir tanedir(benim için Rockstar ve EA ama) Güzel yazı olmuş. ayrıca Red Dead Redemption

nForcer

24.8.2012 21:31:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O Birebir katılıyorum valla. Rockstar kalitenin simgesidir. GTA serisi Red Dead serisi Manhunt serisi Bully Manhunt 3 ve Bully 2'yi de isterük.
+ olarak Midnight Club serisi de var. Artık Midnight Club 5 gelsin, n'olur!

Rylets

24.8.2012 21:28:30

0
Orijinalden alıntı: Rayquaza şuan skyrim i geçebilcek bir oyun göremiyorum Ciddimisin ? Bide Ne alaka

Nosferatu*

24.8.2012 21:26:59

0
GTA dediğimiz oyun efsanedir. Karakterleriyle, evreniyle, easter eggleriyle, oynanışıyla, esprileriyle, özgünlüğüyle her yönüyle harikadır.

Zebercet

24.8.2012 21:24:49

0
red dead redemption denen oyunu oynamak için neler vermezdim,ha verecek bişeyim olsa verir konsol alırdım,demekki verecek hiç bir şeyim yok

Rayquaza

24.8.2012 21:22:27

-1
şuan skyrim i geçebilcek bir oyun göremiyorum

Opricnik

24.8.2012 21:17:00

0
Modlar her türlü oyunu bir arad yaşabildiğimiz tek oyun

Joker64

24.8.2012 21:14:45

0
Bir oyunu satın almam için isminin GTA olması yeterli :) Hala deli gibi oynuyoruz GTA IV'ü, RDR'yi. GTA V gelene kadar en iyisi bunlar. :)

I-C-O

24.8.2012 21:07:03

+1
Birebir katılıyorum valla. Rockstar kalitenin simgesidir. GTA serisi Red Dead serisi Manhunt serisi Bully Manhunt 3 ve Bully 2'yi de isterük.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Grand Theft Auto V ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
714 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız