Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Fortnite ve PUBG Irak'ta Yasaklandı

 
Irak hükümeti, popüler battle royale oyunları Fortnite ve Playerunknown's Battlegrounds'ın ülkede yasaklanmasına karar verdi.
 
Reuters adlı websitesinin haberinde yasaklanma sebebi bu iki oyunun "Irak toplumunun sağlığını, kültürünü, güvenliğini olumsuz etkilemesi ve çocuklara ve gençlere yönelik toplumsal ve ahlaki tehditler oluşturması" olarak belirtilmiş.
 
Şii din adamı ve 2004-2008 yılları arasında Irak'ta Amerika Birleşik Devletleri işgaline karşı direnen Mehdi Ordusu'nun başı Moqtada al-Sadr geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Playerunknown's Battlegrounds'ın bağımlılık yaptığını söylemiş ve hükümete oyunu yasaklama çağrısında bulunmuştu. "PUBG'de birkaç kişiyi öldürünce ne kazanıyorsunuz? Bilgilendirici bir oyun veya savaşmanın doğru yolunu öğreten askeri bir oyun değil."
 
Reuters'ın raporuna göre, Irak halkı bu karara oldukça tepki göstermiş fakat Fortnite ve Playerunknown's Battlegrounds oynayamayacakları için değil. O da biraz etkilidir fakat asıl sebep Irak halkının bu yasağı hükümetin yersiz önceliklerinin bir simgesi olarak görmesi. Irak mezhep çatışmaları, yetersiz altyapı ve siyasi istikrarsızlıkla mücadele etmeye devam ederken ülke parlamentosu toplanmasından bu yana yalnızca bir kanun çıkardı o da Ocak ayında yayınlanan 2019 federal bütçe kanunu.
 
Geçtiğimiz hafta da Playerunknown's Battlegrounds "çocukları olumsuz yönde etkilemesi sebebiyle" Nepal'de yasaklanmıştı. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC GAMER epic games cliff bleszinski fortnite unreal engine 4 pc
UEFA eŞampiyonlar Ligi Başlıyor! Burnout Paradise Sunucuları Ağustos'ta Kapatılacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

22.4.2019 01:13:29

0
Bizim ulkemizde secim oncesi bazi siyasiler genclerle pubg atmislardi ilginc gercekten. Tr de yasaklanacagini sanmam ama yasaklarlada bir yere varilmaz zaten once bazi seyleri yoluna koymak gerek egitim gibi sonra yasagada gerek kalmaz zaten.

gokuba

21.4.2019 23:09:34

0
---

BSC Misafiri

20.4.2019 17:46:36

0
Bu iki oyunun da insana hiç bir faydası yok. Hiç bir şey öğretmiyor-katmıyor. Bir de çok zaman alıyor. Bağımlılık yarattığı için. O yüzden en büyük tehdittir bunlar. Buradaki arkadaşlarımız görmüyor olabilir ama boşa giden zaman geriye gelmez. Aklınızı başınıza alın. Böyle oyun oynayacağınıza etkinlikler yapın arkadaşlarınızla, gezin, spor yapın. Çok daha faydasını görürsünüz. Gömmeyin zamanınızı oyunlara. Pişman olursunuz ama son pişmanlık fayda etmez. Geri gelmez hiçbir şey.

Shingeki

19.4.2019 19:24:41

0
yasakçı zihniyetler yine boş boş konuşuyor burda size giren çıkan bişey yoksa bla bla yapmayın fornite gibi oyunları oynayan biri değilim sırf insanlar çok oynuyor diye oyunada düşman olacak kadarda ezikleşmiyorum herkes istediğini oynuyor size giren çıkan bişey yok siz fifanızı gowunuzu felan oynayın size karışan var mı !

Avrim

19.4.2019 16:00:02

+5
Zaten ülkede BR' nin hası dönüyor diye gereksiz görüp yasaklamışlardır.

Watton1

19.4.2019 15:58:59

+4
Irak pubg esin kaynağı değilmiydi zaten adamların her günü pubg dijital oyuna ihtiyaç yok orda

BSC Misafiri

19.4.2019 13:26:38

0
Hahahaha umarım ülkemizde de bir an önce yasaklanıyor şu battle royale saçmalığı millet kafasını kaldırıp etrafında olan bitenin farkına varır. İğne kendilerine batmadığı sürece süt dökmüş kedi gibi bizimkiler hatta oyunlar tümüyle kaldırılsın zaten ne gerek var ki?

BSC Misafiri

19.4.2019 13:25:06

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Bi oyun en başta yasaklanacaksa Bence GTA yasaklanmalı, Madem Toplumun sağlığını, kültürünü, güvenliğini, ahlakını olumsuz etkiliyorsa..Çok değişikler yaa..
Hocam bu kafada düşünürsek sims dahil tüm oyunlar yasaklanmalı. Bunun yolu yok yani.

BSC Misafiri

19.4.2019 12:50:20

0
Yasaklanınca ne oluyor? Ciddi soruyorum. Steam sayfadan kalkıyor ya da pc'ye yükleyince suç mu işlemiş oluyorsun yoksa hikaye mi vpn vs le akıyor musun?

BSC Misafiri

19.4.2019 12:50:06

0
Bi oyun en başta yasaklanacaksa Bence GTA yasaklanmalı, Madem Toplumun sağlığını, kültürünü, güvenliğini, ahlakını olumsuz etkiliyorsa..Çok değişikler yaa..
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fortnite
+ TAKİBE
AL
7 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız