Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Fortnite iOS Oyuncu Sayısının %60 Düşmesinden Sonra Epic Games Bir Kez Daha Mahkemeye Gitti

 
Epic Games, Fortnite'ın App Store'a geri dönmesi için çabasını sürdürüyor.

Fortnite'ın iOS üzerindeki günlük oyuncu sayısı %60 oranında düştü ve bunun üzerine Epic Games oyunun App Store'da tekrar yayınlanması için ihtiyati tedbir kararı talep etti.

Epic Games'in belirttiğine göre, Fortnite'ın 350 milyon kayıtlı kullanıcı sayısının 116 milyonu iOS üzerinde ve Apple'ın bu kısıtlaması firmaya ve oyunculara büyük zararlar veriyor. Epic Games bu kullanıcıları bir daha asla göremeyeceğinden ve oyuncu topluluğunun parçalandığından endişeli.

Apple, Epic Games'in oyun içine doğrudan ödeme yöntemi eklemesinden sonra oyunu mağazasından kaldırma kararı aldı. Kaldırılmadan önce indirmiş olanlar oynamaya devam edebiliyor fakat Apple'ın Epic Games geliştirme hesaplarını iptal etmesi sebebiyle oyuna güncelleme gelmiyor. Marvel temalı Nexus War sezonu iOS üzerinde yok. Oyuncu sayısının düşme sebebi de eski versiyonu oynamaya zorunlu bırakılmaları. Oyun Google Play'den de kaldırıldı fakat Android versiyonu Epic Games'in resmi web sitesinden indirebildiği için çok büyük bir sorun teşkil etmiyor.
 
Apple ile Epic Games geçtiğimiz ayın sonlarında ilk defa yargıç önüne çıktı ve iOS üzerindeki diğer geliştiricilerin Unreal Engine oyun motoruna erişimine devam etmesine izin verme kararı çıktı fakat ABD bölge yargıcı Yvonne Gonzalez Rogers, Fortnite'ın App Store'a geri dönmesi konusunda Apple ile aynı fikirde. Eğer Epic Games oyunun geri dönmesini istiyorsa Apple'ın ilkelerine uymalı.

Taraflar 28 Eylül'de tekrar bir araya gelecek.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN US epic games cliff bleszinski fortnite unreal engine 4 pc
LEC 2020 Yaz Mevsimi Tamamlandı Electronic Arts, UFC 4'ün Oyun İçi Reklamlarını Kaldırdı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

lamuarte

8.9.2020 20:39:26

0
Artık yanıtlamaktan yoruldum ama araştır dediğin için tekrar açıklayacağım. Ps'de 3 ayrı oyun türü var. Her platforma çıkanlar - bir süreliğine ps'e özel olarak çıkan oyunlar - sadece ps'e çıkan oyunlar. Bu oyun türlerinden sadece ps'e özel olarak çıkan oyunlar sony'nin kendi firması. Sınırlı süre için sadece ps'e gelen ve her platforma gelen oyunlar sony'nin markası değil. Mesela death stranding, final fantasy gibi oyunları üreten firmalar sony'nin değil. Yukarıda sanırım tam olarak açıklayamadım. Orada %70 derken ben bu sınırlı özellerle birlikte saydım. Çünkü bizim konumuzla alakalı olan kısım sadece sınırlı olarak özel oyunlar. Tek el tanımını da sana açıklayayım. Bir sektörde kullanılma, tercih edilme açısından rakibin olmazsa sen bu sektörde tek elsindir. Bunun için o sektörde sadece senin ürün satman gerekli değil. Yoksa ben de biliyorum origin var, gog var, uplay var vs. Ama bu firmalar sektörde ne kadar söz sahibi onu düşün. Bu işte tek elliktir. Sektöre ve müşteriye sözünü geçirebilme gücü. Normalde firmalar müşteriye hizmet eder. Müşteriye "benim fiyatlarım, böyle istiyorsan alma ben her türlü müşteri bulurum" diyebilecek güçte olmamalı hiç bir firma. Steam o güçteydi, oyun yapımcılarından %30 pay alıyordu. Şimdi epic ne yaptı? Sektörde güç elde ederek rekabet ortamı yarattı ve yapımcılardan %12 pay talep etti. Bu her sektörde yaratılması gereken ortamdır. Son olarak konsol konusuna gelirsek. Onu katma sebebim şu. Sen bir oyunu oynamak için fazladan 400-500 dolar ödeyip bir makine almakta sıkıntı görmüyorsun ama altı üstü farklı bir siteden almayı sıkıntı olarak görüyorsun öyle mi. Epic'in bu yaptığı şuna benzer. Blizzard ve eski ea - origin gibi bir çok firma oyunlarını başka platformlardan değil de sadece kendi platformu üzerinden satma kararı alır. Satış düşse de alınan kar artar böylelikle. Epic'in yaptığı da aynen bu. Üstelik bunu sadece 1 yıl için yapıyor. Ama siz hep saçma sapan düşmanlaşıyorsunuz. Tek elleşmek için önce sektördeki rekabetten galip ayrılmak lazım. Tek elleşme daha sonra gerçekleşir Edit: Epic'in yarattığı rekabet ortamının geliştiriciye etkisini göstermek için epic'in sayfasından resim de ekledim
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

RealArek

7.9.2020 19:06:10

+2
quote:

Orjinalden alıntı: lamuarte Evet kardeşim %90. Eminim kendin de inanmışsındır bunu yazarken. Süreli olarak ps'e özel gelen oyunlardan horizon hariç hiç biri kendi firması değil. Şayet o da sonradan alınan kararla pc'ye geldi. Yok genel olarak özel oyun diyorsan bu sayı da %70'i geçemez ki bunun da konuyla hiç bir alakası yok. Koskoca square enix bile sürekli, süreli özel oyun çıkartıyor ps'e. Ayrıca sonradan gelip "bizde 1 yıl kalsın demenin de baştan anlaşmaktan hiç bir farkı yok. Burada rekabet oluşturan kısmı da söyleyeyim. Eğer bunu steam gibi hali hazırda tek el olan bir firma yapsaydı, sektörde kendi fiyatını, kendi pazarını belirleme gücü olurdu. Ama epic gibi alttan gelen bir firma yaparsa sektörde konum almak istiyor anlamına gelirdi ve rekabet oluşurdu. Bilmem anlatabildim mi.
Sen çok yanlış anlamışsın az araştır sonra konuşuruz ayrıca sony özel oyunlarının çok büyük bir kısmını kendi firmalarına yaptırıyor satın aldığı firmalar bak anlarsın ve steam neresi tek el tonla onun gibi uygulama var ve konsollarla pc bir tutma konsolların sahibi var pc açık herkes mağaza açar az araştır.

lamuarte

7.9.2020 17:19:19

0
Evet kardeşim %90. Eminim kendin de inanmışsındır bunu yazarken. Süreli olarak ps'e özel gelen oyunlardan horizon hariç hiç biri kendi firması değil. Şayet o da sonradan alınan kararla pc'ye geldi. Yok genel olarak özel oyun diyorsan bu sayı da %70'i geçemez ki bunun da konuyla hiç bir alakası yok. Koskoca square enix bile sürekli, süreli özel oyun çıkartıyor ps'e. Ayrıca sonradan gelip "bizde 1 yıl kalsın demenin de baştan anlaşmaktan hiç bir farkı yok. Burada rekabet oluşturan kısmı da söyleyeyim. Eğer bunu steam gibi hali hazırda tek el olan bir firma yapsaydı, sektörde kendi fiyatını, kendi pazarını belirleme gücü olurdu. Ama epic gibi alttan gelen bir firma yaparsa sektörde konum almak istiyor anlamına gelirdi ve rekabet oluşurdu. Bilmem anlatabildim mi.

TheNewAtilla

7.9.2020 06:28:45

+3
Windows olsun, ios olsun, android olsun bu gibi işletim sistemlerinin firmaların kafasına göre kurallar ve yaptırımlar koymasi engellenmeli. Mesela dün w10 guncellemesinden sonra microsoft bana sormadan yeni web tarayıcısını bilgisayarima kurdu ve silemiyorum. Bu dayatmalara herkes karşı olmalı.

Guest-BB2CECC18

7.9.2020 03:51:12

+1
Apple kullanmak harbi saçmalık. Bir oyunu bile sitesinden apk olarak indirip yükleyemiyorsun. Androidde hemen indir oyna fortnite ı. Bu kısıtlamacı kafadan çıkmayan herkesin battığı günü görürüz umarım. Epic e pc de laf etmenin anlamı yok. Yayıncılarla anlaşıyorlar hem yayıncı hemde oyuncu kazanıyor.

BSC Misafiri

7.9.2020 03:26:17

+1
Senin de birgün sonun gelecek elmacık.

BSC Misafiri

7.9.2020 03:25:41

+4
Ah Apple ah bi batıp gitsen de tüm dünya huzur bulsa virüs gibisin, istenmeyen tüy gibisin, bıktık senden ve senin gereksiz saçma sapan kurallar koyup mızmızlanmalarından yıl 2020 olmuş artık yemez kimse bunları eskisi gibi de altın çağında değilsin zaten kimsenin verisini de korumayı beceremediğin defalarca ortaya çıktı hala neyin derdindesin sen?

RealArek

7.9.2020 01:25:26

+6
quote:

Orjinalden alıntı: lamuarte Ee buna kızıyorsun ama apple'ın app store'a mecbur bırakmasına ses etmiyorsun. Epic kendi platformunu öne çıkarmak için fazladan para harcadı ve rekabet ortamı hazırladı. Özel olarak gelen oyunların bir çoğu da süreli olarak epic'te. Aynı sony'nin yıllardır yaptığı gibi. Iphone'u olan birinin é1 yıl sonra aynı uygulamayı kendi sitesinden indiririm" diyebildiği bir durum bile yok. Epic buradaki haykırışında sonuna kadar haklı. Bir şey tartışacaksak "kullandığı yol doğru mu?" bunu tartışmalıyız.
Sony %90 kendi firmalarına oyun yaptırıyor yada parasını verip oyun yapın diyor Epic oyun çıkmak üzere elinde parayla gelip 1 yıl bizde kalsın alın parası diyo aradaki farkı anladın mı rekabet diyolar ama özel yaparak rekabet olmuyo konuya gelicek olursak Epic oyunlarını yayınlamak istiyosa kabul etiği sözleşmeye uymak zorunda yoksa satamaz iş dünyası.

lamuarte

7.9.2020 00:41:00

+1
Ee buna kızıyorsun ama apple'ın app store'a mecbur bırakmasına ses etmiyorsun. Epic kendi platformunu öne çıkarmak için fazladan para harcadı ve rekabet ortamı hazırladı. Özel olarak gelen oyunların bir çoğu da süreli olarak epic'te. Aynı sony'nin yıllardır yaptığı gibi. Iphone'u olan birinin é1 yıl sonra aynı uygulamayı kendi sitesinden indiririm" diyebildiği bir durum bile yok. Epic buradaki haykırışında sonuna kadar haklı. Bir şey tartışacaksak "kullandığı yol doğru mu?" bunu tartışmalıyız.

Jer Aders

6.9.2020 23:59:27

+8
Epic oyuncu topluluğunun parçalandığından endişeli.Pc platformunda şimdiye kadar yaptıkları bu değil mi ? Sadece kendi platformuna özel oyunlar getirerek.
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fortnite
+ TAKİBE
AL
7 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız