Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Fortnite Android Sürümü Google Play'de Olmayacak

 
Epic Games'in popüler battle royale oyunu Fortnite yakında Android cihazlara gelecek ancak Android sürümü Google Play'de yer almayacak.
 
Eurogamer'a açıklama yapan Epic Games'ten Tim Sweeney, Fortnite Android sürümünün dağıtım platformu olarak Google Play'i kullanmayacağını onun yerine kullanıcıların oyunu direkt olarak Epic Games'in resmi websitesi üzerinden yükleyeceğini belirtti.
 
Bu şekilde bir karar alınmasının en büyük sebebi Google'a %30'luk kesinti payının verilmeyecek olması.
 
"Epic'in hedefi oyunlarını doğrudan müşterilere ulaştırmaktır. Oyuncuların Android'deki yazılım kaynakları arasındaki rekabetten yararlanacağına inanıyoruz. Hizmetler arasında rekabet olması tüketicilere çok sayıda harika seçenek sunuyor ve hak edenlerin başarılı olmalarını sağlıyor." dedi Tim Sweeney.

Fortnite şu anda PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC ve iOS üzerinde ulaşılabilir durumda.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak ResetEra epic games cliff bleszinski fortnite unreal engine 4 pc
Mount & Blade: Warband’den Espor Hamlesi Dragon Ball FighterZ Switch Açık Beta Tarihi Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

murat8361

2.2.2019 22:59:51

0
Fortnite androidde varmı yokmu anlamadık

***Leopard***

3.8.2018 23:41:38

0
Tahminen indireceğin şey Epic Launcher olacak. Yani uygulama üzerinden gerekli güncellemeleri kendi çekecek.

Lord Melkor

3.8.2018 23:37:38

0
Şuan aynı şeyi Netflix in Spotify ın yapması için hiç bir engel yok. Bakalım nasıl olacak Tabi fortnite çok çok büyük bir marka olduğu için böyle bir şey yapıyor. Mesela her güncellemede Epic in sitesine girip yeni apk mı indiricez? Eğer öyle olacaksa iğrenç bi durum

***Leopard***

3.8.2018 23:33:09

0
En azından Fortnite için o tren kaçtı. Benim tahminim , eğer cihazda dış kaynaklardan yükleme açıksa cihaz Google Play'de sertifikasız duruma düşer ve kullanıcılar Netflix vb. gibi sertifika isteyen uygulamaları da bu yüzden kullanamaz hale gelir. Sonrasında da kullanıcıların Epic gibi market dışı dağıtım yapan firmalara isyanı gelir ve Google kullanıcıyı ya hep ya hiçe sürükleyip , kullanıcı aracılığı ile firmalara baskı kurar. En azından en olası senaryo bence bu.

Lord Melkor

3.8.2018 23:27:34

0
Bence de kolay olmaz ama bir ihtimal. Zaten google ın yapması çok daha kolay. Android özünde son kullanıcı için açık kaynak kodlu sayılmaz. Windowsla arasında çok fark var. Google büyük üreticilerle anlaşır ve anında kaldırır ama işte o kadar antipatiye değer mi ? Bence de değmez

***Leopard***

3.8.2018 23:24:01

0
Yapabileceğini sanmıyorum bende çünkü böyle birşey kolay yapılabilseydi Microsoft Windows Store'a şimdiye kadar yönlendirirdi herşeyi. Windows 10 S diye bir versiyon çıkmıştı biliyorsun , işte buna ilk öfke kusan adam Epic Games kurucusu Tim Sweeney olmuştu. Çünkü istediği şey kesinti vermemek sistem sahiplerine. Microsoft'un istediği şey de sistem üzerinde satılan her hizmetten pay almak. Bu kadar büyük bir user base'i olan ( ki çoğu bu sistemi bu tarz olanakları olduğu için seviyor ) bir sistemde bunu hayata geçirmek kolay olmaz , tıpkı MS örneğinde olduğu gibi.

Lord Melkor

3.8.2018 23:18:09

0
Tamam işte bende diyorum ki her büyük marka böyle bir yönteme geçse google ın hiç işine gelmez. Kendi lisansı olmayan uygulamayı dış kaynak uygulamaların yüklenmesini engeller. Bu kadar basit.

***Leopard***

3.8.2018 22:21:53

0
Google birşey yapamaz. Derlenmiş paket veriyor adamlar , sen de telefonunda gelen " Bak bu uygulama tehlikeli olabilir , dış kaynaklardan yüklemeye izin vereyim mi? " sorusuna evet deyip geçiyorsun. Android açık kaynak bir oluşumdur , içindeki Google Market ise kapalı kaynak. Epic Games'in elinde şu an çok güçlü bir marka var ve kendi dağıtım kanalları ile halledebileceklerini düşünüyorlar. Yoksa diğer oyunların da aynısını yapması için bir engel yok. Google Market kullanıcıya ulaşmanın en kolay yolu , istemeyen kullanmaz.

BSC Misafiri

3.8.2018 21:08:57

0
quote:

Orjinalden alıntı: Lord Melkor Google buna önlem getirebilir. Çünkü pasta çok büyük
kendi sitelerinden yüklemeye koyucaklar.Hatta resimler var sızan.Dolayısıyla google hiçbir şey yapamaz.

Lord Melkor

3.8.2018 21:03:06

0
Google buna önlem getirebilir. Çünkü pasta çok büyük
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fortnite
+ TAKİBE
AL
7 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız