Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Forbes: Playstation Vita'nın Başı Belada

Birkaç bomba oyun Playstation Vita'ya olan ilgiyi arttıracaktır
      Playstation Vita'nın Japonya'da 2. hafta satışlarının çok düşük olması dünyasında da yakın yaptı. Ünlü Forbes dergisinde yayınlanan bir makalede Playstation Vita'nın başının belada olduğu söyleniyor.
 
     Dergideki makalede 3DS'in ilk haftasında 370.000, ikinci haftasında ise 210.000 adet sattığı belirtilirken, Playstation Vita'nın ise ilk haftasında 320.000, ikinci haftasında 72.000 sattığı vurgulanıp iki konsol arasındaki performans farkına değiniliyor.
 
      Nintendo'nun ilk aylardaki sıkıntılı günler sonrasında konsolun fiyatını 250 dolardan 170 dolara düşürdüğünü söyleyen dergi, Playstation Vita'nın 250 dolarlık Wi-fi sürümünün fiyatının 200 dolara düşebileceği görüşünde. Bu fiyat indirimi konsolu daha çekici kılabilirmiş.
 
      Forbes'ta ayrıca Nintendo'nun ilk haftalardaki sıkıntılarına rağmen daha sonra The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, Super Mario 3D Land, Mario Kart 7, Monster Hunter Tri G gibi oyunların bu konsolda boy gösterdiği ayrıca Monster Hunter 4 gibi çok önemli bir duyurunun yapıldığını söyleniyor. Bun rağmen Playstation Vita'da şu an için büyük patlama yapacak herhangi bir oyun beklenmiyor. Sony en kısa sürede bir duyuru yapmazsa başı belada görünüyor.
 
      Bakalım Sony bu kötü satış performansı sonrasında ne gibi adımlar atacak. Yeni Final Fantasy, Resident Evil veya Metal Gear Solid oyunları bu konsola olan ilgiyi bütün bölgelerde arttırabilir. Buna rağmen ufukta görünen herhangi bir şey yok.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Forbes Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN
Freddiew'den "Flower Warfare" Videosu 2012'de Dead Island'a Yeni İçerikler Gelecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

F355 Challenge

31.12.2011 13:17:15

0
Konsol ölü doğdu diyoruz kızıyorlar. El konsoluna oyun alacak olsan, 40-50 Euro, e o zaman bunu hakediyorsun Sony Altı üstü el konsolu, ototbüste uçakta kullanacağım şey için o kadar para verilir mi? Oyunumu evimde Xbox 360'ımda, PS3'ümde gayet güzel oynarım zaten.

clubberkay

31.12.2011 01:57:46

0
gta v vita ya, da çıkacak deseler. yarın 1 milyon satış yaparlar.

BSC Misafiri

30.12.2011 17:43:48

0
Forumlari takip ediyorlarsa buradan sony yetkililerine sesleniyorum, 3ds satis ve fiyat grafiklerini inceleyin, sonra zaten aklin yolu bir. Satislarin artmasi icin tek seceneginiz var o da fiyati makul seviyelere cekmeniz. Konsoldu, hafiza kartiydi, yok eski oyunlara tekrar para istemenizdi vs vs bunlarin fiyatlari el konsolu icin fazla yuksek. 1000 lirayi rahatlikla asan fiyat gencleri bir kenara birakin kendi parasini kazanan beni bile konsol alimini ertelemeye itecek kadar yuksek. Oyunculari konsolunuzdan sogutuyorsunuz, kendimizi yolunacak kaz gibi hissediyoruz, zaten oyleyiz ama en azindan bunu bu kadar aleni yapmayin insanin agrina gidiyo konsolu almaktan sogutuyo. Acilen fiyat kirin yoksa bu vita yalan olacak haberiniz ola.

aydogdu1453

30.12.2011 16:23:11

-1
Boşverin.Adamlar yavaş yavaş deliyo cihazı zaten.Anonda boş durmuyoooo.Korsana bulaşırsan , Millete vadettiğin özellikleri çalarsan senden de çalan çıkar değil mi ?İleriki günler psn için hiç iç açıcı olmayacak gibi.

BSC Misafiri

30.12.2011 14:49:37

+1
bu vita'ya isterse call of duty assassin's creed killzone god of war hepsi aynı anda çıksın bu cihaz japonya'da yine satmaaaz. insanlar bunu göremiyor mu forbes'tekileri gitsinler japonya'da en çok satılan 20 oyuna bir baksın. Bir avrupalı ya da amerikalı oyuncu o oyunlardan kaç tanesinin yüzüne bakar. japonya'da ds'le kapışamaz tabi mario'yu monster hunter'ı seviyor adamlar vita bu oyunlar için yapılmadı bizim 'hardcore' oyun diye bildiğimiz oyunlar için yapıldı fps oynatmak için yapıldı. ps vita'nın avrupadaki satışları iyi olacaktır ama bunun için de sabretmek lazım yukarıda saymaya başladığım oyunlar gelmeye başlayınca 1 yıl içinde 3ds'le sadece japonlar oynar. Yani son bir örnek vereyim japonya'da hot shot golf uncharted golden abbys'den fazla satmış düşünün aradaki oyun zevki farkını adam ps vita alıyor yanına aldığı oyun golf gerçekten enteresan..

BSC Misafiri

30.12.2011 13:17:18

-1
Sony bu kafada giderse hiçbirşey satamaz oyun dünyasında yenilik yapamazsan böyle kalırsın

DBGgames

30.12.2011 12:25:05

0
vitada doğru düzgün bir oyun yokki millet neden şimdi alsın tamam bir kaç oyun var kesin oynanılması gereken ben çıksın alacam ama yapacak birşey yok

LimeLight

30.12.2011 10:18:35

0
Güzel oyun yapında millet saldırsın VİTA ya.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız