Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Five Nights at Freddy's Yapımcısı Gelen Yoğun Tepkilere Cevap Verdi


        Five Nights at Freedy's serisi son dönemin en popüler korku oyunları arasında yer alıyor. Seri her ne kadar başarılı olsa da (belki de başarılı olmasından dolayı demek daha doğru olur) Scoot Cawthon neredeyse bir yıldır oyuncular tarafından yoğun tepkilere maruz kalıyor. Serinin son ve dördüncü oyununun çıkışının ardından yapımcı Scoot Cawthon, Steam üzerinden gelen bu tepkilere bir yanıt verdi.   
 
        Cawthon, şu sözlere yer verdi: "...Başarılı olduğum için benden nefret eden insanlar bence yanlış yolda. Çok başarılı bir hayat sürmedim. Şimdi ise tanrı bana biraz başarı bahşetti ben de bu başarıyla sorumlu olabilmek için elimden geleni yapıyorum. Haftasonları partiler vermiyorum, şahroş olmuyorum ya da martinimi yudumlamıyorum. Akşamlarımı çocuklarımla Mega Man 3 oynayarak geçiriyorum. Bana verilmiş olanlarla iyi biri olmaya çalışıyorum."
 
       Cawthon'un oyuncular tarafından bu kadar tepki toplamasının asıl nedenlerinden biri çok sık oyun çıkarası. Five Nights at Freedy's serisi ünlü olduktan sonra 12 ay içinde seriye ait dört oyun çıktı. Yapımcı bu seriden önce kasiyerlik gibi işlerle meşgul olduğunu dile getiriyor ve kendisine kin kusan insanlar için şunları söylüyor: "...Başkasının başarısızlığına veya başarısına odaklanmak yanlış bir yaşama şekli. Başka insanları topa tutan videolar yapan insanlar şehir meydanına inip yastığa bağırıp çağıran insanlar gibiler. Dikkat çekecekler ama hiçbir şeyi değiştirmeyecekler. Eğer onlar gibi olmak için çabalıyorsanız siz de hayatınızı yastığa bağırarak geçireceksiniz ve hayatınızın bir anlamı olmayacak. "
 
        Başarısı nedeniyle kendisine nefret söylemleri yağdıran insanların yanında Cawthon'dan bir şey öğrenmek isteyen oyun yapımına gönül verenler de bulunuyor. Cawthon bu insanların gelecekte oynayacağımız oyunları yapacağını söylüyor ve şöyle devam ediyor: "Tüm bunlar için artık yaşlanıyorum ve emekli olup bilgisayarın başına oturduğumda sizin oyunlarınızı oynamak, sizin öykülerinizi okumak ve sizin videolarınızı izlemek isteyeceğim. Kendinden umudu kesmiş insanlara kanmayın. Sizler yarının en büyük şeyisiniz. :)" 
 
       Yayınlanan bu açıklamayla Cawthon uzun süredir gelen tepkilere bir cevap vermiş oldu. Her çıkan oyunuyla gündeme gelen Five Nights at Freedy's serisinin son oyununun Steam sayfasına buradan ulaşabilir, yapımcının yazdığı mesajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamasutra.com Five Nights at Freddy's 4: The Final Chapter pc bağımsız korku steam horror
MSI Gaming Notebooklarda Windows 10 ile Daha İyi Oyun Deneyimi Zombi U, Zombi Adıyla PC, PS4 ve Xbox One'a Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

AriesQ

2.8.2015 20:41:00

0
Aynen oyunu hiç sevmememe rağmen yapımcıya saygı duydum

KortX

31.7.2015 04:21:54

0
quote:

Orjinalden alıntı: Grasyas01 Oyun balon
Oyunun açın hikayesine bakın. Tabi seriye bağlayıp çıkarıyorlar orası yanlış ama oyun balon falan değil.

cemecem21

31.7.2015 00:10:39

0
Oyunu sevmememe karşın(jumpscare tarzım değil) yapımcısına saygı duydum. Dediklerinde bence haklı.

Grasyas01

30.7.2015 22:47:28

-1
Oyun balon

EyesNight

30.7.2015 20:09:25

0
İyi demiş

White Death

30.7.2015 19:49:26

+1
Büyük youtuberlar oynamasaydı bu kadar başarılı olur muydu bilmiyorum ama kızmak saçma birşey. Sonuçta oyunu tuttu, satıyor ki devamını çıkarıyor adam. Muhtemelen hepimiz yaparız bunu.

[__Zahid__]

30.7.2015 19:21:10

-1
sanki her çıkan oyunu alıyoruzda bide kızacağız max 15 dk oynadığımdan indiriyorum siliyorum sonra. ha birgün kontrolün daha çok bizde olduğu ve sanal gerçeklik gözlük destekli bi versiyonu çıkarsa veririz her seferinde 10-15 tl.

Rachsuchtig

30.7.2015 18:57:13

+1
Güzel söylenmiş vallaha
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Five Nights at Freddy's 4
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız