Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Final Fantasy XV Neden Ertelendi?

 
   Final Fantasy XV bildiğiniz üzere bu ayın ortasında gelen haberle birlikte 30 Eylül tarihinden 29 Kasım tarihine ertelenmişti. Paylaştıkları video eşliğinde de erteleme üzerine konuşan oyunun yönetmeni Hajime Tabata, Famitsu (Çeviri Kotaku) ile yaptığı yeni bir röportajda tekrar bu konuya değindi ve Final Fantasy XV'in neden ertelendiğini açıkladı.
 
   Tabata yaptığı açıklamada ilk olarak optimizasyonun yeterli seviyede olmadığını belirterek bug ve frame rate düşmelerinin oyundan yer aldığını söyledi. (Karakterlerin havada garip bir şekilde durması gibi) 
 
   Tabata ikinci ve büyük bir sebep olarak ise Final Fantasy XV oynayacak bazı insanların konsolunda internet bağlantısı olmadığını söyledi. (Tabata'ya göre bu oran Japonya'da %20 civarındaymış.) Tabata bu erteleme ile ilk gün yaması olmayacağını da tekrar belirtti.
 
   Final Fantasy XV başka bir erteleme almaz ise 29 Kasım tarihinde PlayStation 4 ve Xbox One için çıkış yapacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
final fantasy 13 Final Fantasy Versus 13 square enix final fantasy xv PS4 Xbox One
Resident Evil 4'ün PS4 Trophy Listesinde Platinum Bulunmuyor CD Projekt RED, 2016'nın İlk Yarısındaki Finansal Raporlarını Paylaştı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

29.8.2016 21:27:46

0
Çöp olduğu için. Korkuyorlar yerden yere vurulacak diye.

oguzhan90

29.8.2016 21:25:52

0
Benim bir tahminim daha var, bunu açıkça söyleyemeyecekleri için "bug, optimizasyon" falan bahane ediyor olabilirler, o da şu: - PS4 Neo daha duyurulmadı ama sızan bazı dokümanların görsellerinde "Ekim 2016 itibariyle çıkacak her oyun PS4 ve PS4 Neo'yu destekleyecek." diyor. Yani firmalar oyunlarını her iki platforma da çıkartmak zorunda olacak... Şimdi ne alaka diyebilirsiniz ama bence Sony bu taahhütün arkasında durabilmek için ve PS4 Neo'da daha iyi görsellerle oyun çıkartabilsinler diye yapımcı firmalara teşvik planı uygulayacak. Yani NEO görselleri için mali destek sağlayacak ama tek şartı "Ekim itibariyle çıkan oyunlar"... O tarihten önce çıkmış oyunlar için firmalar kendi bütçesiyle grafik "upgrade" yapmaya yeltenmeyecekleri için böyle bir önlem alınmış olabilir, sonuçta o oyunları alan aldı, ne diye ekstra masraf edip safi zarar olacak bir şeye girişsinler ki... Mesela ben -oyuncu gözünden- çok isterdim mesela Assassin's Creed Unity için stabil bir upgrade yapsınlar oyun adamakıllı oynanabilsin NEO'da ama hiç zannetmiyorum olacağını; çünkü -patron gözünden- ben Ubisoft'un yerinde olsam, böyle bir şeye para harcamazdım, hiçbir getirisi yok... :/ Dediğim gibi bu benim bir tahminim, gerçek olmama ihtimali de çok ama mantıksız durmuyor baktığınızda... :)

Adol125

29.8.2016 19:01:52

0
quote:

Orjinalden alıntı: BR9 Arkadaşlar bilgisizliğimi mahsur görün bu Final Fantasy serisi nedir? Konusu nedir? nasıl bir oyundur. Neredeyse küçüklüğümden beri hatırlıyorum bu oyunu. Bir kere bile oynama şansım olmadı. Yani konusu tam olarak ney internetten uzun makaleler okumak yerine burada nokta atışı yapacak olan saygıdeğer birisini bekliyorum saygılar. ( GOW gibi bir oyunmu? )
GOW la uzaktan yakından alakası yok. Her oyunu farklı konuları işleyen farklı karakterlere sahip J RPG dir Final Fantasy serisi. Bağlantılı olanlar adında -2 -3 olanlardır. Misal 7 ile 8 tamamen farklıdır ama 13 oynanmadan 13-2 oynanmaz. Mükemmel müzikler insanın içine işleyen bir hikaye ve muhteşem karakterler arıyosan oynayabileceğin en iyi oyunlardan biridir. Grafik takıntın yoksa 7-8 ve 9 u şiddetle varsa da en azından X i mutlaka oynamanı öneririm. 12 dışında tüm ana oyunları pc de var ve steamda cidden çok ucuzlar. Çoğu oyunu 25 ile 50 lira arasında.

BR9

29.8.2016 17:17:30

0
Arkadaşlar bilgisizliğimi mahsur görün bu Final Fantasy serisi nedir? Konusu nedir? nasıl bir oyundur. Neredeyse küçüklüğümden beri hatırlıyorum bu oyunu. Bir kere bile oynama şansım olmadı. Yani konusu tam olarak ney internetten uzun makaleler okumak yerine burada nokta atışı yapacak olan saygıdeğer birisini bekliyorum saygılar. ( GOW gibi bir oyunmu? )

gokhanvai

29.8.2016 17:02:26

0
Erteleye erteleye bir hal oldular. Biz beklemekten bıktık, onlar ertelemekten bıkmadı.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XV
+ TAKİBE
AL
20 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız