Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Final Fantasy 13 Party Detayları

Geçtiğimiz dakikalarda sona eren Final Fantasy Party'de Final Fantasy 13'ün fiyatı ve dün ortaya çıkan çıkış tarihi doğrulandı.
 
Final Fantasy Party'den derlediğimiz tüm detaylar ise haberimizin devamında ;
 
Square Enix'in Final Fantasy 13 odaklı olan bu sunumu Tokyo'da bulunan Miraikan (The National Museum of Emerging Science and Innovation) binasında yaptı.
 
Image and video hosting by TinyPic
 
Bir oyun sunumundan çok kokteyl havasında geçen sunumda kokteyller ve yemeklerde eksik olmamış.
 
Image and video hosting by TinyPic
 
Oyunun sunumunun yapılacağı salona gelindiğinde ise konukları salon ortasında bulunan bir piyano karşıladı. Sunum başında herhangi bir işlevi olmayan bu piyano ile gösterim sonunda oyunun müziklerinden bir kaç parça çalınmış.
 
Sunuma katılan konuklara ise Square Enix tescilli olan Cacoon adlı içecek ikram edilmiş. Gösterimin sunumunu ise Mona Yanamoto yaptı.

Daha sonra sahneye çıkan Square Enix başkanı Yoichi Wada, oyunun dün belirtilen çıkış tarihini doğruladı ve oyunun Japonya'da 17 Aralıkta PS3 özel olarak piyasaya çıkacağını belirtti. Hatırlayacağınız gibi oyun Xbox 360'a da duyurulmasına rağmen, Japonya'da sadece PS3 için piyasaya çıkacaktı.
 
Image and video hosting by TinyPic
 
Çıkış tarihinin açıklanmasından sonra oyunun fiyatını da açıklayan Wada, bu açıklama ile bir çok oyunseveri de şaşırtmış oldu. ¥8800 olarak açıklanan oyunun fiyatının, vergi ile birlikte ¥9240 olacağı belirtildi. Evet görünüşe bakılırsa oyun ve konsol fiyatlarına uygulanan vergi oranından bir tek biz şikayetçi değiliz. Buna rağmen oyunun vergisiz fiyatını da oldukça yüksek bulduğumu ekleyeyim. Oyunun bu fiyatının 95$, 60€ civarına denk geldiğini de belirtelim.
 
Bu açıklamalardan sonra da Yoshinori Kitase ve Motomu Toriyama ile ufak bir söyleşi yapıldı ve her ikisi de oyunun çıkış tarihinin bu sene sonuna yetişmesinden memnun olduklarını açıkladılar.
 
Sunuma katılan Kaz Hirai'de gelerek Square Enix ve Sony arasındaki dostluk bağlarından bahsederek oyun için bir Bundle paket gelebileceğini de müjdeledi.

Image and video hosting by TinyPic

Bu söyleşiden sonra da oyunseverler salona kurulan platformlarda oyunun demosunu oynama fırsatını buldular. Daha önce fuarlarda yer alan ile aynı olan demoda Lightining ve Snow'u kontrol edebildiğimiz iki kısım bulunuyor.
 
Image and video hosting by TinyPic
 
Demodan sonra ise oyun için özel olarak çıkarılan Cacoon ve Elixir içecekleri tanıtıldı. hatırlarsanız daha önceki Final Fantasy oyunları için de Elixir içeceği çıkartılmıştı.
 
İçecek tanıtımı da bittikten sonra oyunun ana tema müziği, "I Believe" kurulan orkestra tarafından çalındı. Ana tema müziğinden sonra ise oyunun çıkış parçasını seslendirmek üzere Sayui Sugawara sahneye davet edildi. Şarkının ismi Kimi ga Iru Kara (Because You're Here - Çünkü Buradasın) olarak açıklandı.

Image and video hosting by TinyPic
 
Oyunun ana şarkısından sonra ise orkestra tarafından Final fantasy VII'nin müzikleri çalındı. Bu mini konserden sonra da oyun için yeni bir video yayınlandı.
 
Yayınlanan bu yeni videonun TGS 09 fuarında yayınlanacak olan videonun kısaltılmış bir versiyonu olduğu belirtiliyor. bu video ile birlikte de Final Fantasy Party 09 sona erdi.
 
Final Fantasy Party sonrası oyunun resmi sitesinde yayınlanan ekran görüntülerine ulaşmak için tıklayınız.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak final fantasy 13 square enix Sony
Wii ,Gamecube'den Daha Mı Güçsüz ? Okamiden için Yeni Bir Video Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XIII
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız