Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Film - Oyun, Sahne Karşılaştırmaları

Total Film sitesi bir çok oyunda yer alan sinematik sahneleri filmlerde bulunan sahneler ile eşleştirmiş. Bakalım bu eşleştirmeler sonucunda ortaya hangi oyun sahneleri çıkmış?

Bioshock (2007) - Blade Runner (1982)

Oyun sektörüne damgasını vuran ve ikincisi de yapım aşamasında olan Bioshock sahne eşleştirmelerinde ilk karşımıza çıkan oyun oluyor.

Uçak kazasından sonra deniz fenerinin içerisindeki asansörü kullanarak Rapture doğru iniş yaptığımız sahne Ridley Scott'un Blade Runner filminde yer alan Los Angelas'a benzetilmiş. Her iki yapımda da şehir atmosferleri birbirine benzetilmiş.
 




CoD 4 : Modern Warfare (2007) - Terminator 2 (1991)

Şu sıralar ikinci oyununu dört gözle beklediğimiz Modern Warfare, şüphesiz son yıllarda oynadığımız en iyi oyunlardan birisiydi.

Oyundaki en unutulmayan ve etkileyici sahnelerin başında ise nükleer patlamanın yaşandığı an geliyor. İşte oyundaki bu nükleer patlamanın karşılığı olarak James Cameron imzalı Terminator 2 filmindeki patlama sahnesi gösterilmiş.

Her iki patlama da oldukça etkileyici ve büyüktü.





Silent Hill 2 (2001) - Machinist (2004)

Silent Hill serisi korku ve gerilim oyunlarının en iyi örnekleri arasında yer alıyor. Serisin ilk oyunundan sonra ikinci oyununda da büyük bir başarı yakalayan Konami, peş peşe sürdüğü yeni oyunlarla da serinin adını adeta bir marka haline getirdi.

Oyunda yönlendirdiğimiz James karakteri Silent Hill’de bir otelde gözünü açıyor ve kendi suretine odasında bulunan aynadan bakıyordu. Bu sahne Brad Anderson’un Makinist adlı filminde Christian Bale’in canlandırdığı Trevor Reznik karakterinin yer aldığı bir sahne ile eşleştirilmiş.





Killzone (2004) – V for Vendetta (2005)

Sony’nin her iki yapımı ile de en sansasyon yaratan oyunlarının başında gelen Killzone’da listede kendisine yer edinmeyi başarmış.

Helghan diktatörü Scolar Visari’nin yaptığı konuşma sahnesi Alan Moore’nin V for Vendetta adlı filmi ile benzetilmiş. Bu film dışında aynı sahne Kurtuluş Günü, 300 gibi filmlerde bulunan sahnelere de benzetilmiş.





GTA 4 (2008) – Heat (1995)

Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan ve meraklılarını fazlasıyla memnun eden Grand Theft Auto 4’te bir çok heyecanlı sahne bulunuyordu.

Oyunda bir çok heyecanlı sahne olmasına rağmen en sevilen bölümlerden birisi banka soygunu yaptığımız görevimizdi. Polisler dışında Swat ekiplerini de peşimize takan bu banka soygunu sahneleri 1995 yapımı Heat filmindeki soygun sahneleri ile eşleştirilmiş.Robert De Niro’nun başrolünde oynadığı film soygun filmleri denince akla gelen ilk yapımların arasında yer alıyor.





Medal of Honor : Frontline (2002) – Saving Private Ryan (1998)

Şimdiye dek bir çok ikinci dünya temalı oyun oynamışızdır ve bu oyunların neredeyse %90’ı Omaha Sahilinde gerçekleşen Normandiya Çıakrtmasını oynama imkanını bize sunmuştur. 2002 yapımı Medal of Honor’da olmak üzere bu oyunlara Call of Duty, Order of War gibi bir çok örneği verebiliriz.

Bu oyun sahnesi ile benzer sahneleri gene bir çok sinema filminde de görmüşüzdür. Ama sizin de tahmin edebileceğiniz gibi bu yapımlara en başarılı örnek olarak ilk sırada kesinlikle Steven Spielberg imzalı Er Ryan’ı Kurtarmak gelir.Tom Hanks başta olmak üzere bir çok ünl oyuncunun yer aldığı film en başarılı filmlerin de arasında bulunuyor.





Resistance 2 (2009) – The Predator (1987)

Playstation’un en başarılı oyunlarından biri olan Insomniac imzalı Resistance’nin ikinci oyunu bu sene başında konsollarımıza konuk olmuştu. Chimera ırkına karşı savaşımızın devam ettiği oyunun California’da bulunan Orick ormanları bölümünde görünmez olabilen Chimera ırkı ile savaşıyorduk.

İşte bu Chimeralar ile olan savaşımız Arnold Schwarzenegger’in başrolde olduğu The Predator (Avcı) filmine benzetilmiş.





Total Overdose (2007) – Desperado (1995)

2007 yılında oyunseverler ile buluşan ve Meksika’da serbest görev tabanlı bir oynanış sunan Total Overdose oyunu Antonio Banderas’ın başrollerinde bulunduğu Desperado ve Once Upon a Time in Mexico filmlerine benzetilmiş.





Max Payne (2001) – Death Wish (1972)

2010 yılında üçüncüsünü oynayabileceğimiz Max Payne’in hikayesi 2001 yılında başlamıştı.

Barındırdığı özellikler ile bir çok oyuna öncülük eden Max Payne türünün en iyi yapımları arasında da gösteriliyor. New York polis departmanında dedektif olan Max, eve geldiğinde karısı ve çocuğunu ölü olarak buluyordu.

Max Payne’in hikayesinin kendi filmini saymaz isek bir benzeri de 1972 yapımı Death Wish’te gözüküyordu. Paul Kersey (Charles Bronson) evine döndüğünde karısını ölü bir şekilde evde buluyor ve intikam alma çabalarına film boyunca şahit oluyorduk.





Dead Space (2008) – 2001 : A Space Odyssey

Geçen yılın en büyük sürprizlerinden biri olan Dead Space şu sıralar Wii için piyasaya çıkan oyunu ile de gündemde. İkinci oyunu da gelecek olan Dead Space yakaladığı başarı ile türünün en iyi örneklerinden birisi olmayı başardı.

Dead Space’te yer alan bazı sahneler bir kült olarak kabul edilen 2001 : A Space Odyssey filmi ile eşleştirilmiş.



Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Sinema VS
Önümüzdeki Hafta Çıkacak Oyunlar (19-24 Ekim) Namco, Tales of Vesperia 2 Planları Yapıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Kullanıcı Adınız

25.10.2009 13:00:40

0
max payne cok benzemıs :D

seLCkgN

19.10.2009 14:47:24

0
Dead Space (2008) – 2001 : A Space Odyssey resimdeki film Event Horizon. 2001 : A Space Odyssey değil.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız