Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Fifa 13'ün Özelliklerinden Yeni Detaylar!


   Fifa 13 ilk duyurulduğunda 5 adet ana özellikten bahsedilmiş, ancak detaylı bilgiler elde edilememişti. Devrimsel nitelikte büyük değişiklikler içerecek yapımın bu ayrıntıları yavaş yavaş gün ışığına çıkmaya başlıyor .
 
   Öncelikle oyunun çalım ve ilk dokunuş sistemi herşeyin temelini oluşturuyor. Burada yapacağımız en ufak dokunuş bile çok önemli bir etkiye sahip olacak. Kendini baskı altında hisseden futbolcunun yaptığı dokunuşlar ile ataktaki birinin topa yaptığı dokunuş farklı olacak. Bu sayede çok daha değişik hücum şekilleri meydana gelecek. Ayrıca "Complete Dribbling" adı verilen çalım sisteminin, Lionel Messi'nin yardımıyla oluşturulduğunu da belirtelim.
 
   Bir diğer önemli konu da fizik motoru. Geçtiğimiz yıl oyuna adapte edilen Player Impact Engine, 2. versiyonuyla karşımıza çıkacak. Bu yenilenmiş motor sayesinde oyuncuların birbirleriyle etkileşimi çok daha gerçekçi olacak. Oyuncuların yapacakları her hamle, topun kimde kalacağı konusunda önemli bir rol oynayacak. Defans oyuncuları gerektiği zaman oyuncuları çekebilecek veya itebilecekler. Böyle ikili mücadeleler de fizik yapısı önemli bir yere sahip olacak. Oyunun yapımcısı David Rutter, hesaplanmayan ve daha önce belirlenmemiş fiziklerin oyunda yer alacağını ve bunun gerçekçiliği daha da arttıracağını vurguluyor.
 
   Tactical Free Kicks adı verilen sistem ile birlikte serbest vuruşlar daha da gerçekçi hale geliyor. Topun başına geçtiğinizde isterseniz bir adamınızı topun üzerinden atlatabilecek veya daha değişik pas seçenekleri ile etkili ataklar oluşturabileceksiniz. Eğer savunma yapan taraf siz iseniz, barajın sayısını ayarlayabilecek ve güçlü fiziğe sahip oyuncularınızı baraja konumlandırarak topun geçmesini engelleyebileceksiniz.
 
   Fifa 13 ayrıca gelişmiş bir Kariyer moduna sahip olacak. Serinin hayranlarının uzun süredir beklediği büyük değişikliklerin bu versiyonda yer alacağı belirtiliyor. Yapımın multiplayer modlarının da gelişeceği ve Head to Head Season maçlarının da bu gelişmelerden nasibini alacağı söyleniyor.
 
   Görünüşe göre Fifa serisi bu sene de yine devrimsel özelliklerle geliyor. Özellikle fizik motorunun geçen seneye göre düzeltilmesi ve atak varyasyonlarının arttırılması, seriye çok önemli artılar kazandıracaktır.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Electronictheatre electronic arts ea fifa fifa 13 ea sports ea games xbox 360 playstation 3 pc features özellikleri tactical freekicks player impact engine complete dribbling lionel messi bilgiler ayrıntılar detaylar özellikler
Halo Serisinin Gelecek 10 Yılı Şimdiden Hazır Battlefield: BC3 ve Mirror's Edge 2 Gözüktü!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

efkanen

27.5.2012 18:37:56

0
ön sipariş alıyorlar ne zaman çıkacak dersiniz.

BSC Misafiri

18.5.2012 19:36:26

0
Sürekli gelişim içindeler tebrik etmek lazım her sene üstüne bir şeyler ekliyorlar aslında birazda atmosfere önem verseler kupa törenleri olsun stadyum girişleri seyirciler v.b gibi şeylere önem verseler çok güzel olur ..

_Ozymandias_

17.5.2012 14:28:13

0
Bencede oyunun kendisi zaten çok iyi, manager mod çok zayıf kalıyo ama onuda geliştirmeleride zor, apayrı bi oyun tarzı, bide pes bi ara yaptığı gibi şu champions league in official logolarını müziklerini fln alsalar çok sağlam olur

swat57

16.5.2012 20:12:19

+4
Yapılması gereken artık oyun içi çalışmalar değil bence. Oyun zaten harika ama Menajer mod ve Futbolcu Olma gibi modlar kesinlikle iyileştirme. Bir yol Fifa yı efsane yapacaksa bu dediğim yöntemlerden geçer. Kim ne derse desin FIFA nın oynanma nedenlerinin başında Manager Mode geliyor.

Zebercet

16.5.2012 19:37:42

0
grafiklere bir iki makyaj oynanabilirlik zaten sürekli iyileştiriliyor birde replay ler düzeltildimi yılın spor oyunu diyebiliriz rahatlıkla

Sir Maximus is BACK

16.5.2012 18:46:42

+2
Taraftarları da düzeltsinler yahu,gerçekle hiç alakası yok 12'DE

Wayward Son

16.5.2012 18:22:00

+1
quote:

Orijinalden alıntı: vergosa oyun cok guzelde karıyor modu bıraz sıkıntılı cunku mesala ben sampiyonlar lıgındeyım oyunuyorum mac bıtıyo bana bulundugum grubun puan durumu gelmıyor ılla her mac ıstatısklerden secıp gırmem lazım aynı sey lıg macları ve dıger turnuvalar ıcınde gecerlı bıde 2020 gıbı yıllara gelındıgınde pıyasada adam akıllı oyuncu kalmıyor ılk basta baya 90 lı oyuncu vardı ama o zaman bı tek neymar 90 gucunde oluyor real barca gıbı takımlar batıyor tek kısılık karıyerde ıse cok sıkıcı yanı normal bır oyunda bır oyuncuyu secıp oynamıssınız bır farkı yok bıraz daha farklı seyler eklenebılır mesala hakemlık gıbı olacagınıda duymustum onun yanında multiplayer cok ıyı ama tek kısılıklerede onem verseler super olcak ha sunuda soyleyeyım yapay zeka ve dusmeler gercekten harıka.ınsallah fifa 13 dahada guzel olur
Dediğin gibi yeni oyuncu gelmemesi büyük eksiklik. Arayüz, menüler biraz daha düzeltilebilir, her sene iyiye gidiyorlar o açıdan neyse ki. Yeni oyuncu eski Fifa'larda gelirdi. John Turan, Mert Okoro, Emre Agbonlahor gibi gariplikler çıkardı ortaya ama en azından genç oyuncuyu başka takımlar da yetiştirirdi. 12'de sadece bizim yetiştirdiklerimiz var malesef.

mserdark

16.5.2012 17:35:43

+1
Herşey çok güzel de oyunun biraz grafiklerinede el atsalar fena olmaz...

FiréLord

16.5.2012 16:32:56

+14
Aslinda ayni oyunu cikarsa bile bu sene yaptigi basarinin aynisini basarabilecegi garanti olsa da , yinede kendini gelistirmeye calisan , bazen bocalasa da yine de ugrasan ! bir yapim oldugu icin gercekten tebrik etmek lazim.

aygun61

16.5.2012 16:28:58

+1
Bu sene de Pes alıp pişman olacağıma, Fifa alıp pişman olurum daha iyi.

GAMER981

16.5.2012 16:13:13

+1
FIFA BU SENE GENE YÜKSELTMİŞ KENDİNİ BİZEDE ÇIKMASINI BEKLEMEK KALIR....

clear_

16.5.2012 15:56:38

-1
binbir türlü tuş kombinasyonu... -

vergosa

16.5.2012 15:53:38

0
oyun cok guzelde karıyor modu bıraz sıkıntılı cunku mesala ben sampiyonlar lıgındeyım oyunuyorum mac bıtıyo bana bulundugum grubun puan durumu gelmıyor ılla her mac ıstatısklerden secıp gırmem lazım aynı sey lıg macları ve dıger turnuvalar ıcınde gecerlı bıde 2020 gıbı yıllara gelındıgınde pıyasada adam akıllı oyuncu kalmıyor ılk basta baya 90 lı oyuncu vardı ama o zaman bı tek neymar 90 gucunde oluyor real barca gıbı takımlar batıyor tek kısılık karıyerde ıse cok sıkıcı yanı normal bır oyunda bır oyuncuyu secıp oynamıssınız bır farkı yok bıraz daha farklı seyler eklenebılır mesala hakemlık gıbı olacagınıda duymustum onun yanında multiplayer cok ıyı ama tek kısılıklerede onem verseler super olcak ha sunuda soyleyeyım yapay zeka ve dusmeler gercekten harıka.ınsallah fifa 13 dahada guzel olur

BSC Misafiri

16.5.2012 15:47:09

+1
Replay düzeltilsin artık bos kaleye gol atiyorsun 3 kere gösteriyor süper bir gol atiyorsun hic göstermiyor.

BSC Misafiri

16.5.2012 15:47:05

0
pesde sadece bal modunu oynuyorum fifa da buna benzer bir mod oluşturulursa fifa derim tabiki

BSC Misafiri

16.5.2012 14:51:39

0
Kariyerdeki oyuncu gelisimi insallah degismistir. 5 tane havadan ara pasi ile assist yap gibi seyler cok acayipti.En azindan nba2k12 deki gibi puanli sistem olsa yeter

mj 23

16.5.2012 14:23:29

-8
Fifanin online modlari dururken kariyerin pek bi onemi yok. Ve 08 den bu yana her fifada oldugu gibi bundada bircok yenilik ve Cok daha guzel fifa bizi bekliyor helal sana ea sports verdigim parayi her sene hak ettin.pesi de her sene aliyorum ama 2 hafta oynayip takasa hep ayni sey pes 1 arpa boyu yolu anca gidiyor 1 senede pes

ultra_storm

16.5.2012 14:15:31

-1
Kariyer modu inşallah gerçekten gelişmişdir.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
FIFA 13 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
102 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız