Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Far Cry 2 Detayları vs Far Cry 5

   Crowbcat adlı YouTube içerik üreticisi Far Cry 2'nin detaylarının Far Cry 5 ile karşılaştırıldığı bir video paylaştı. 20 dakika uzunluğundaki bu videoda görüldüğü üzere, 10 yıl önce çıkış yapmış olan Far Cry 2 bazı detaylar açısından Far Cry 5'ten daha üstün.
 
   Karşılaştırma videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Far Cry 5 Ubisoft Ubisoft Montreal
The Long Dark Birinci Sezon: Wintermute Kutulu Sürümü Eylül'de Çıkacak Project Nimbus: Code Mirai 10 Nisan'da Kuzey Amerika'da, 11 Nisan'da Avrupa'da Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Teslaman

10.4.2018 18:23:43

0
200TL'yi kaale almayınız. Yurtdışındaki fiyatını da hak etmiyor. Twitter olayında haklısınız. Yeni nesil sayesinde kalitesi düşen oyuncu kitlesi çoğunlukta olduğu için Ubisoftta bu kalitesi düşük oyuncuları dinleyerek oyun yapacaktır. Malum yeni nesil oyuncular detaydan uzak, arcade seviyesinde oyunları seviyorlar artık.

SnavS

10.4.2018 10:27:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman İnsanlar bu çöplere 200TL üzeri vermeseler belki akılları başlarına gelir. Oyuncuları aptal yerine koymaktır bu.
Oyun burada 200 tl türkler oyunu almayı bırakınca firmaya dokunur mu sanıyosun? Ne olmasını bekliyosun oyunda anlamadım. Ubisoft Twitterdan oylama yapmıştı fc4 den sonra fc nin suanki halinden memnun musunuz diye çoğunluk memnunuz dedi adamlsr oyuncuları dinliyor daha ne yapsınlar. Ama bi sonraki farcry da genel bi değişim olmazsa işte o zaman cılkı çıkar.

Teslaman

10.4.2018 02:27:27

0
İnsanlar bu çöplere 200TL üzeri vermeseler belki akılları başlarına gelir. Oyuncuları aptal yerine koymaktır bu.

Teslaman

10.4.2018 02:21:20

0
@SnavS Ya bırak Allah aşkına, oyunda olması gereken şeyler bunlar zaten. Ayrıntı filan değil. Yarısından çoğu köpek ile alakalı kaldı ki. Doğru düzgün bir şey bulamamışlar çünkü..

Ustanak

6.4.2018 12:51:11

+1
İkinci oyun ilk çıktığı zamanlarda itin bi yerine şey yapan kesim büyüktü. Yeni nesil şöyle böyle diyen tayfa umarım anlamıştır ikinci oyunun badem gözlü olduğunu.. Serinin 2008'de çıkmış 2. oyunu ile Serinin 2018'de çıkmış 6-7. oyununu kıyaslıyoruz

Babblebabble

6.4.2018 01:16:36

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Far Cry 2 kadar underrated bir oyun yok. İlk çıktığı dönemde inanılmaz bir keyifle oynayıp bitirmiştim. Zamanına göre harika gelmişti bu detayları, grafikleri.. Bu kıyaslmayı izleyince 5 ten soğudum. İndirim görünce alırım diyordum da almam herhalde artık. GTA'yı da gta yapan müthiş detaylı olması değil mi zaten..
Valla benim de favori FC'm.1'i de sevdim 3'ü de ama 2 çok değişikti gerçekten.Düşük kalite ve FPS'le oynamama rağmen 2'deki o çaresiz, tuhaf, değişik atmosferi diğerlerinde bulamadım hiç.

2K

5.4.2018 23:34:50

0
Hiç 'aa Far Cry 5 kötü, Ubisoft kötü' demenin anlamı yok. Günümüzde çoğu oyunda böyle detaylar yok. Sadece göze batan grafikleri allayıp pullayıp önümüze koyuyorlar. Unutmuş olabilirim ve unuttuysam biri hatırlatsın fakat günümüzde vurduğunuz yere göre cesedin üstünde kurşun izi de kalmıyor. Öyle random bir şekilde iz kalıyor sadece. Fakat yıllar önce çıkmış Hitman oyununda vardı bu detay. Adamlar o zaman bunu yapabiliyorsa şu an çok rahat bir şekilde yapılabiliyor olması lazım. Bu tarz bir haberin altında girdiğiniz zaman ooo herkes ateş püskürüyor ama en çok satan oyunları görüyoruz. Yakın zamanda kaç tane çok detaylı oyun yazabilirsiniz. 10'u geçeceğini sanmıyorum.

keremec

5.4.2018 20:34:27

+4
Bu videoda sadece Far Cry 2 de bulunup Far Cry 5 de olmayan detaylar konulmuş. Videonun açıklamasında da yaziyor bu. Bu yüzden 2, 5 den iyidir yazmak biraz yanlis olur.

BSC Misafiri

5.4.2018 20:28:46

+2
Far Cry 2 kadar underrated bir oyun yok. İlk çıktığı dönemde inanılmaz bir keyifle oynayıp bitirmiştim. Zamanına göre harika gelmişti bu detayları, grafikleri.. Bu kıyaslmayı izleyince 5 ten soğudum. İndirim görünce alırım diyordum da almam herhalde artık. GTA'yı da gta yapan müthiş detaylı olması değil mi zaten..

porsux

5.4.2018 20:07:42

+1
FC 2 birçoğuna göre hayal kırıklığı. Bana görede öyle. Ama bendeki hayal kırıklığının sebebi insanların bahsettiği şeyler değil, ilk oyunun bendeki yeriyle alakalı. Benim için çok beğenilen FC 3 daha büyük hayal kırıklığı oldu. Çünkü oyun her anlamda FC2 'de yukarda gördüğünz videodaki detayların basiitleştirilmiş haliydi. Sonra seri git gide daha basit daha basit olmaya doğru gitti sonuçta ortada. Ben şahsen nehre girdiğimde silahımın pas tutup akabinde tutukluk yapması ve kullanılamaz hale gidişini görmeyi, abartılmış bir manyağın 10dk 'yı geçmeyen ara sahnelerle ekranda belirmesine tercih ettim. Daha önce temizlediğim kontrol noktalarını hiçbir zaman 2. defa temizlemedim. Çünkü gizlilik kıyafetlerini almıştım, sadece kenarından geçip gidiyordum. Bütün bunlar FC 2 nin mükemmel bir oyun oldugunu ima etmek için söylediğim şeyler değil. FC 2 birkaç salakça uygulanmış güzel fikrin kurbanı bir oyun. Ama serinin dönüm noktası olan oyunda aynı zamanda. Ben fc 2 den sonra uğradığım hayal kırıklığını farklı beklentilere girerek umuda çevirmeyi başarmıştım, ama aşırı basit (mücadele anlamında) bir 3. oyun bu umutları küle çevirdi. FC 1'in dillere destan realistic zorluk seviyesinden (dengelenmemiş kutucuğunuda işaretlemediğinizde) peynir ekmek gibi adam avladığınız, yetmezmiş gibi suyun içinde timsaha, köpek balığına meydan okuduğunuz bir oyuna dönüştü seri. Emin olun bu videonun sahibi arkadaş oyunu FC1 ile kıyaslasa orda da bir yığın gerileme görürsünüz. Ben şu sinematik deneyim olayına ısınamadım hiçbir zaman. Bunun moda olmasını sağlayan oyun olan Call of Duty 4 'ten de her zaman nefret ettim. Ben eskisi gibi kontrolün her zaman bizde olduğu, az konuşmanın, çok aksiyonun olduğu, senaryonun az ama etkili sözcüklerle anlatıldığı ve oyundaki en önemli şey olmadığı FPS oyunlarını özledim, hemde çok özledim. Şu ara sahe saçmalığından cidden bıktım artık. Bir FPS oyuncusuna yapılacak en son şey, bırak o elindeki klavyeyi mouse'u ve sana hazırladığımız şeyi izle ! demektir. Biliyorum konudan saptım gibi ama inanın sapmadım. Far Cry'ın sunumunun ekranda beliren bir salağın bize yarım saatte anlamsız bir sözcük söylemesinden ibaret olmasını hazmedemiyorum. 2004 teki Far Cry 1'in geçilebilir olan ve çok nadir çıkan ve genelde sadece bölüm sonlarında çıkan ara sahnelerini yüzbinlerce kez bu sunuma tercih ederim.

BSC Misafiri

5.4.2018 18:31:34

0
Ubisoft un nasil bozdugunun kaniti video adamlara para tatli geldi her sene ayni oyunu kopyala yapistir yapicaz diye bu halde oyunlari. Gidin bi zelda red dead gta falan oynayinda ince ayrinti gorun. Neyse iyiki almamisim bunu zaten bu ay efsane gow var parayi ona sakliyorum.

Metal-Gear

5.4.2018 16:57:31

+2
Neyse eskiden var olan detaylara artık girmemekte bir nevi yeniliktir. Yeni nesile eklenen özellikler çoğunlukla görsel oluyor zaten. Aslında üzerinde çok vakit harcanan özellikler ama oynanışa etkisi olmadığı için çok bir önemi olmuyor.

SnavS

5.4.2018 16:12:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Aynen mesela ghost recon goty idi
Sen her yüksek bütçeli oyunun Goty olmasını beklersen kafayı yersin. Ayrıca ben gayet başarılı oyunlar dedim Goty kelimesi ağzımdan çıkmadı bile :) Ubisoft her zaman yeni çıkan oyunları başta bi sıkıntılı olur daha sonra güncellemeler ile toparlarlar. Ghost reconu şimdi oyna bakalım birde :) Daha yeni bitirdim ve gayet güzeldi.

TheStarBox

5.4.2018 16:10:24

+1
Oha yalnız ben şuan gidip FarCry 2 satın alıyorum. Yemişim grafiğini. Aradaki detay farkına bak arkadaş.

HIGHER

5.4.2018 16:00:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: SnavS

Oda sizin sorununuz hocam :) Dediğime geldiniz işte eski oyunlardan örnek vermişsiniz piyasada detaya önem veren oyun bi elin parmaklarını geçmez o sebeple farcry5 bu konuda iyi. Genel olarak Ubisoft da bi kalite artışı var artık oyuncuları dinliyor son zamanlarda çıkardığı her oyun başarılı.
Aynen mesela ghost recon goty idi

Nikomer

5.4.2018 15:44:39

+4
Videoda ki yorumların çoğu da oyun endüstrisinin görsel ve şov üzerine gittiklerini pazarlama tarafına ayırdıkları bütçenin, oyuna ayırdıkları bütçeden fazla olduğu için böyle sonuçları olduğunu söylüyor ki bence haklılar.

Black Heart Rebellion

5.4.2018 15:23:07

0
Keşke video açıklamasını okusaydınız. ''How FC2 holds up 10 years later. FC5 has its own attention to details that FC2 doesn't have, this comparison doesn't mean FC5 has nothing to show.''

BSC Misafiri

5.4.2018 15:15:28

0
İşte bu yüzden Ubisoft oyunu almıyorum. Adamlar resmen geriye gitti hala AC2 gibi GOTY adayı yapamadılar

SnavS

5.4.2018 14:14:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Beni içine çekmiyor bu detaylar, ayrıca animasyonlar kütük gibi far cry 5'in. Detay arıyorsan mafia 1-2 ve gta serisine bakabilirsin.
Oda sizin sorununuz hocam :) Dediğime geldiniz işte eski oyunlardan örnek vermişsiniz piyasada detaya önem veren oyun bi elin parmaklarını geçmez o sebeple farcry5 bu konuda iyi. Genel olarak Ubisoft da bi kalite artışı var artık oyuncuları dinliyor son zamanlarda çıkardığı her oyun başarılı.

HIGHER

5.4.2018 13:44:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: SnavS

Kusura bakmada kardeşim olması gereken detayları artık çoğu oyunda göremiyoruz. Artık baştan savma oyun yapıyorlar eskisi gibi işlemiyor oyun piyasası daha büyük kazançlar dönüyor bu sebeple daha kısa sürede daha yüksek bütçeli oyunları bi iki yıl içinde oynuyoruz. Tam tersi böyle ayrıntıları halen görebildiğimiz için şanşlıyız. Farcry 2 rezil bi oyundu adamlar ayrıntıya odaklanmış ama oyun her yönden rezaletti bu oyunda dünyası daha büyük daha oturaklı bi oynanışın yanında böyle ufak ayrıntılar emin ol oynanışa etki ediyor daha da çekiyor seni içine
Beni içine çekmiyor bu detaylar, ayrıca animasyonlar kütük gibi far cry 5'in. Detay arıyorsan mafia 1-2 ve gta serisine bakabilirsin.

SnavS

5.4.2018 13:20:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Bu detaylar normal zaten, olması gereken detaylar. Öyle amazing dedirtecek bişi görmedim.
Kusura bakmada kardeşim olması gereken detayları artık çoğu oyunda göremiyoruz. Artık baştan savma oyun yapıyorlar eskisi gibi işlemiyor oyun piyasası daha büyük kazançlar dönüyor bu sebeple daha kısa sürede daha yüksek bütçeli oyunları bi iki yıl içinde oynuyoruz. Tam tersi böyle ayrıntıları halen görebildiğimiz için şanşlıyız. Farcry 2 rezil bi oyundu adamlar ayrıntıya odaklanmış ama oyun her yönden rezaletti bu oyunda dünyası daha büyük daha oturaklı bi oynanışın yanında böyle ufak ayrıntılar emin ol oynanışa etki ediyor daha da çekiyor seni içine

HIGHER

5.4.2018 13:13:32

+3
quote:

Orijinalden alıntı: SnavS Bide şuna bak bakalım farcry5 ne kadar ayrıntılı bi oyun o videoda bunlara hiç değinmemişler https://youtu.be/QEcEsqSw-GI
Bu detaylar normal zaten, olması gereken detaylar. Öyle amazing dedirtecek bişi görmedim.

BSC Misafiri

5.4.2018 12:48:58

+2
Ozellikle fizik motoru cok fark atmış farcry 2 bence next gen olan far cry 2

Wayward Son

5.4.2018 12:32:37

+1
quote:

Orijinalden alıntı: SnavS Bide şuna bak bakalım farcry5 ne kadar ayrıntılı bi oyun o videoda bunlara hiç değinmemişler https://youtu.be/QEcEsqSw-GI
Gönderdiğin videodaki detayların çoğu, oyun deneyimini direkt olarak etkilemiyor. Güzel detaylar mı? Kesinlikle ve olması gereken şeyler zaten. Ancak birçoğunu da başka oyunlarda çok daha iyi şekillerde gördük. İnce plakalardan düşmanı vurabilme, otların yanması, yaralı düşmanların hareketleri, arkadaşlarını iyileştirebilmenin bir sınırı olması gibi detaylar ise oynanışı değiştiren şeyler. Ha şu saatten sonra FC 5 mi oynarsın, FC2 mi dersen tabi ki FC5 derim. Zira FC2'nin de ciddi sorunları vardı. Ama keşke şu detayları son oyunda da görebilseydik.

overactive

5.4.2018 12:13:35

+2
far cry 2 yi oynamadığım için şu an çok pişmanım. son sahne inanılmazdı...

SnavS

5.4.2018 11:00:10

+2
Bide şuna bak bakalım farcry5 ne kadar ayrıntılı bi oyun o videoda bunlara hiç değinmemişler https://youtu.be/QEcEsqSw-GI

rambocuk

5.4.2018 10:52:01

+2
Malesef çoğu oyunda bu tür detaylardan kısıp görselliğe abandıklarını görüyoruz bu hataya düşmeyenler yada iki işide iyi yapanlar oyun çıkardığında zaten gözümüz kapalı alıyoruz , öteki türlü bir ton inceleme okuyup günlerce düşünüp kara vermek gerekiyor oyun almak için

erlikhan96

5.4.2018 09:59:50

+7
''next gen''

Arthur_Morgan

5.4.2018 08:09:30

+3
youtube daki en kaliteli oyun icerigi ureten kanaldir. Butun oyunlari ve etkinlikleri sadece video montajlayarak kelime etmeden elestirebilen kalan. ozellikle e3 supercut larini tavsiye ederim cok komik hepsi.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Far Cry 5
+ TAKİBE
AL
8 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız