Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Fallout 76'da Çapraz Platform Desteği Olmamasının Sebebi Sony

 
   Fallout serisinin online odaklı oyunu Fallout 76'da çapraz platform oynama desteği bulunmayacak.

   GameStar ile bir röportaj gerçekleştiren Todd Howard Fallout 76'da çapraz platform oynama desteğinin olmayacağını doğruladı ve bunun sebebini Sony'e bağladı.
 
   "Fallout 76'da diğer platformdaki oyuncularla birlikte oynayamayacaksınız. Çapraz platform oynanışını eklemek isterdik ancak şu anda yapamayız. Sony bu konuda diğer herkesin istediği kadar yardımcı olmadı." dedi Todd Howard. 
 
   Sony çapraz platform oynama desteği konusunda sert bir tutum sergilese de bu ileride değişebilir. Geçenlerde Eurogamer'a konuşan Sony Interactive Entertainment Dünya Geneli Stüdyolarının Başkanı Shawn Layden "Bunu duyuyoruz ve tüm olasılıkları gözden geçiyoruz." açıklamasında bulunmuştu.
 
   Fallout 76, 14 Kasım'da PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak.  

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak True Achievements Fallout 76 Fallout Bethesda Softworks Bethesda Game Studios
Bu Hafta Çıkacak Oyunlar (2 - 6 Temmuz) Kingdom Come: Deliverance ‘From the Ashes’ DLC'si 5 Temmuz'da Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

2K

3.7.2018 14:59:20

0
Çoğu kişinin belirli bir platformun fanı olduğu biliniyordu zaten fakat artık oyuncuları bile oynadıkları platforma göre ayıran 'gidin orada oynayın' diye oyun gibi zevk için oynanan bir şeyde bile ayrıştırmayı görmek beni şaşırttı. Sony şu an çok başarılı bir şekilde ilerliyor, ex. oyunları oldukça iyi ve bir sürü de gelecek oyunu var. En son GOW oynadım ve gerçekten harika bir oyun. Uzun süredir dışardayken içimden 'eve gideyim de X oyununu oynayayım' diye düşündüğüm bir oyun olmamıştı. Fakat aşırı fan arkadaşlar ya da PS3, Xbox 360 zamanını tam hatırlamayan arkadaşlar anlamayacaktır ama tarih tekerrürden ibarettir. PS2 zamanında Sony çok büyük bir başarı elde ettiği için şımarmıştı. PS3 zamanını hatırlıyorum 'alın konsol bu, fiyatı da bu almıyorsanız almayın' şeklinde duyurmuştu. Microsoft ile bu arada Xbox 360'ı gayet güzel bir şekilde ve uygun bir fiyata duyurdu. Sony PS2 zamanında yakaladığı başarı yüzünden küstahlık yaparken Xbox 360 oyuncu dostu bir şekilde hareket ediyordu. Daha sonra Xbox 360 çok başarılı oldu hatta PS3 neredeyse satış olarak bir fiyaskoya dönüşüyordu. Fakat daha sonra ne oldu Xbox 360 bu başarısı ile şımardı ve oyun çıkarmayı bıraktı, oyun için değil medya sistemi olarak yenilikler yapmaya gitti. Sony'de ex. oyunlara yüklendi, politikalarını değiştirdi ve Xbox 360'ı satış olarak yakaladı. Yine aynı şekilde Microsoft şımardı ve Xbox One'ı nasıl duyurduğunu herkes hatırlıyordur. Kısaca demek istediğim şu an Sony'de sırf bu olayı için demiyorum ama başarısından dolayı şımarma hareketleri gösteriyor.

BSC Misafiri

3.7.2018 11:45:33

0
Çapraz platformda oyun oynamamış insanların burada yorum yapması da komik. Bilmeden paragraflarca yazı yazmak da bizim milletimize özel bir durum galiba.

veterangamer

2.7.2018 21:30:00

0
Aman ne kadar önemli çapraz olması..

alsndnz

2.7.2018 21:04:36

0
crossplay oynamak istemeyen kapatir arkadas oynamak isteyenlere zulum bu sadece maymunlarda savunuyor burda al muz.

İdrak İstimlak

2.7.2018 19:34:39

0
Hem çık MS sunumunda oyununu tanıt, sonra Sony'ye giydir. Az kurnaz değilsin Tod Howard, Bethesda'nın kendi sunum programı vardı, oyunu orada tanıtsaydın, bu dediğinin bir kıymeti olabilirdi ama herhalde MS'un ödediği ekstraların hatırı ağır bastı...

Osret

2.7.2018 19:31:13

0
Burdaki mesele oyuncu bulamama sıkıntısı değil. Fo76 için konuşalim bu oyunda mesela birkaç kişi isterse birlik kurabiliyor. Diyelim ki 4 arkadaşsiniz ve birlikte oynamak istiyorsunuz hepinizden Fo76 var. Sende PS4 bir diğerinde Xone diğer ikisinde sadece PC var böyle bir durumda eğer crossplay olsa sorun olmaz. Ama şuan sorun var

BSC Misafiri

2.7.2018 18:28:18

+3
Sony konsolun konsol olmasına isteyen ve bu yolda da emin bir şekil de ilerleyen bir firmadır.Konsol denilen şey varsa özel oyunu varsa onu alırsın bir de fifa ya da pes al bide multisinde keyif aldığın cod ya da bf al tamam bitti.Atla kanepeye al eline dualshock u takıl arkadaşlarınla ya da tek başına ya da online gir keyfine bak.Fakat bu microsof denen lanet firma her zaman konsolları öldürmeye çalışıyor.Son zamanlarda yapılan razer ile iş anlaşması ve xbox konsoluna klavye mouse desteğine getirmek istiyor.Şimdi buna ya kardeşim ister alsın onlarla oynasın isteyen kendi controller i ile oynasın zorunlu değilki diyecek ama şunu atlıyolar o zaman bu alet konsol değil bildiğin salon pc si oluyor.80 milyon satan bir konsol 30 40 milyon satan konsollarla neden birlikte oynasın ki konsolu alanlar bir tercih yapmış ve o tarafı seçmiş niye öbür tarafa karışıyorsunuz.Herk platformun live sistemi de farklı bide ben niye atıyorum cod oynuyorum skora bakarken bazılarının isimlerinin yanında xbox logosu gözükecek keza diğerlerinde de ps logosu gözükecek.Ona girdiğin zaman iki saat yok bu xbox konsolundan kayıtlı arkadaş olamassını bu xbox konsolu ile iletişim olmaz vs vs benim konsolum da neden başka bir konsolun ayrıntıları olsun ki kardeşim.Ha rocket league gibi oyunlar da olailir ki bunu pc ile ps birlikte oynayabiliyor ama mc un istediğin her şeyi birlikte oynamak yok artık ...

BSC Misafiri

2.7.2018 18:06:22

0
Sony ex oyunlarıyla yok eder

AttackHane

2.7.2018 18:05:05

+6
Aptalca takıntı dediğin nedir ? Düşün bakalım adam rainbow oynuyor psde ds4le sen giriyorsun pcden razer klavye mousela bu sana adil veya mantıklı geliyor mu ? Bir nevi ya hadi yapımcı istiyor iosla androidi birleştirelim demek gibi bir şey bu dolaylı şekilde. Psden kar ediyorlar ve onu önde tutuyorlar zaten.Mantık olarak bu tarz çapraz platformlara yönlendirmek git pc topla demek gibi bir şey.Ps bir anda uygun bir pc olur excleri dışında bir esprisi kalmaz. Xbox bu yolu izledi ve sonuç ortada.Kimsede kalkıp ya exc demesin, xboxın pazar kaybetmesindeki en büyük nedenlerden birisi pcleştirme çalışmaları ve exclerin pcden oynanabilir hale gelmesi. Konsol aldıracak bir şey kalmıyor geriye.Adam bir 1000 lira daha koyup orta halli sistem toplamak daha mantıklı diyor. Olay bu kadar basit.

Thejoker58906

2.7.2018 18:02:22

+1
helal sony izin verme bu tür olaylara crossplay de neymiş herkes kendi yerinde oynasın kardeşim.

AttackHane

2.7.2018 17:56:31

+3
Mantıklı olanda bu.Şahsen benim pcden kaçmamın nedeni eşit koşulların olmayışıydı. Gerçi mouse klavye kullanacak adam kullanıyor her türlü aparatla ama yinede daha adil oluyor kendi server sistemi.En azından sistemler eşit. Şu zamana kadar Sony güzel politika uyguladı bana göre çapraz platform konusunda.Zaten oyuncu sıkıntısı yok PS4’te.Birleştirmek gereksiz. Böyle bir durumda yani platformlar birleşirse konsolun bir anlamı kalmayacağı için satar pc toplarız.

okan855

2.7.2018 17:40:15

+2
Sony birtek playstation bölümün kar ediyor,onuda böyle takıntıların yüzünden mahvedeceksin.Gelecek nesil zaten google oyun işine giriyor,xbox bu nesili kötü geçiriyor olsada sonuçta microsoft gibi bir devin parçası,gelecek nesil ex oyun açını kapatacağını düşünüyorum.Nintendo desen zaten kemik bir kitlesi var 8 bit oyun versen yine yok satar.Her bölümü zarar eden sony birtek playstation bölümü ile ayakta duruyor,eğer böyle aptalca takıntılara devam ederse sonu diğer bölümleri gibi olur.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fallout 76
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız