Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

FIFA 10 için Yeni Bilgi ve Videolar

Bir kaç gün sonra demosu ile oyunseverler karşısına çıkmaya hazırlanan FIFA 10 için yeni bilgi ve videolar ortaya çıktı.
 
Games Com 09'da yayınlanan ilk videosu ile oldukça beğeni toplayan oyunun GC 09 fuarında yayınlanan ikinci videosu da ortaya çıktı. Bu videoda özellikle karakter animasyonları, paslaşmalar ve oyundaki top kontrolü görüntülere yer verilmiş. Özellikle oyunda yapılan ortalara oldukça detaylı olarak değinen bu videoyu izleyince oyunun bu sistemini oldukça beğeneceksiniz.
 
Bunun dışında GC'daki ilk videosunda ön plana çıkan kaleci yapay zekasına bu videoda da yer verilmiş. Son olarak dikkat çeken nokta ise videonun sonunda gözüken kaleciyi geçme görüntüleri. FIFA 09'da imkansız gibi olan kaleciyi geçip gol atma olayı, yeni oyunda daha yapılabilir olacak gibi gözüküyor.
 
FIFA 10 - Games Com 09 Trailer 2
 

 
 
Games Com 09 fuarında oyunda 360 dribling özelliğinin bulunacağı söylenmişti. Oyunun PC versiyonuna ait olan bu videoda ise bu özelliğin uygulanışı gösterilmiş.
 
FIFA 09'daki dribling sistemi ile FIFA 10'daki sistemin karşılaştırıldığı bu videoda aradaki farkı görebilmemiz için birde grafiksel karşılaştırma eklenmiş. FIFA 09'daki 360 dribling sisteminde 7 yön gözüküyorken FIFA 10'daki sistemde yönleri saymak neredeyse imkansız hale geliyor. 
 
Oyunda geliştirilen bu sistem sayesinde çok daha rahat çalım atabildiğimiz gibi oyuncunun kontrolünü de çok daha rahat sağlayabileceğiz. 360 dribling özelliği sayesinde karakter animasyonları da daha yumuşak şekilde oyunculara yansıyacak.
 
FIFA 10 - 360 Dribling Video
 
 
Gelelim oyun için yayınlanan son videoya. Bu videoda ise oyundaki basit atak sistemi hakkında bilgiler yer alıyor. Videoda oyundaki pas ve şut sistemi dışında çalım sistemine de yer verilmiş. Anlatılan pas sisteminde özellikle oyuncuların durdukları yerlere göre topa müdahale etmeleri oldukça dikkat çekiyor. Kısa paslar dışında oyundaki uzun pas sistemi de oldukça gelişmiş gözüküyor. Özellikle kontra ataklarda oldukça çuvallayan uzun pas sisteminin yeni oyunda daha iyi olabileceğini söyleyebiliriz.
 
Videoda anlatılan ve bir diğer üzerinde durulan nokta da oyundaki orta sistemi. FIFA 09'da oldukça isabetsiz olan orta sistemindeki problem yeni oyun ile birlikte giderilecek gibi. FIFA 09'da orta yaptığınızda oldukça gerilere düşen top, artık orta hızınıza göre çok daha isabetli noktalara gidecek.
 
Bu videoda son bahsi geçen konu ise oyundaki şut sistemi. FIFA 09'un aksine uzakten ve gelişine şutlara oldukça önem verilmiş. Bu noktada şutun şiddetini belirleyen barın önemi oldukça arttırılmış. Şutun şiddetini ayarlamak uzaktan gollerdeki en can alıcı nokta haline gelmiş. tabi şutun şiddeti kadar yönüne de çok daha dikkat etmeniz gerekecek.
 
FIFA 10 - Basic Attack Tutoial Video
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Fifa10 ea sports PC PS3 Xbox 360
"GT5 Hasar Modellemesi Çok Gerçekçi Değil" İngiltere'de PS3 Satışları %1000 Oranında Arttı !

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
FIFA 10 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız