Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Eski Sony CEO'su Erken Erişimin Çok İyi Bir Şey Olduğuna İnanıyor

 
   Son zamanlarda sıkça gördüğümüz erken erişimli oyunlar bazı kitleler tarafından pek fazla sevilmese de oyunu erkenden deneyip görmek isteyenler için iyi bir fırsat ve eski Sony CEO'su Jack Tretton da erken erişimin oldukça iyi bir şey olduğunu savunuyor hatta oyunculuğun başına gelmiş en büyük şeylerden birisi olduğunu da düşünüyor.
 
   Jack Tretton, IGN ile gerçekleştirdiği röportajda "Erken erişimin (early access) oyunculuğun başına gelmiş en büyük şeylerden biri olabileceğini düşünüyorum." diye belirtti. 
 
   Jack Tretton ayrıca oyuncuların erken erişimde bulunan oyun için geri dönüşte bulunarak geliştirici firmalara katkı sağladığını ve bunu beğendim bunu beğenmedim diyerek oyunun daha iyi bir hal almalarını sağladığını da belirtti. 
 
   Siz de erken erişim oyunlar hakkındaki düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Former Sony CEO IGN Jack Tretton
Titanfall 2 Gold Statüsüne Ulaştı PS4, Japonya'da Toplam Satışlarda Wii U'nun Önüne Geçti
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

FerdosParadise

30.9.2016 06:46:41

0
mühterem şuan nerde meşgul?

Tiny Titan

29.9.2016 20:33:25

0
Yarım oyunları oyunculara itelemek iyi tabi hoş şu günlerde tam denen oyunlar bile yarım çıkıyor ne hale geldi şu oyun sektörü ya.

mementopolis

29.9.2016 18:10:53

0
Sony bugünlerde kafayı yemiş

KAKÁ

29.9.2016 15:54:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: 2K Erken erişim direk kötü veya iyi bir şey demek mümkün değil yine geliştirici ekibe göre değişiyor. Örneğin Dirt Rally erken erişim ile çıktı ve erken erişim olduğu için 30 TL gibi bir fiyatla çıkmıştı o zaman satın aldım ve oyun geliştirme süresince, oyunculardan gelen yorumları dinleyerek harika bir oyun çıkardılar en sonunda ki erken erişim hali bile bir sürü piyasaya bitip çıktım diyen oyundan bile iyiydi aynı şekilde Killing Floor 2 de gelen tepkilere göre hareket ediyor hala çıkmadı erken erişimden ama hep üstüne koyuyorlar. Öte yandan yıllar önce aldığım hala erken erişimden çıkamamış bir sürü sorun ile uğraşan ve çok sık güncellenmeyen oyunlar var hatta herkes seviyor ama Ark parayı topladı oyunu çıkarmak için emek harcamak yerine erken erişim oyunu olduğu halde DLC çıkardı. Gerçi DLC çıktığı zaman en çok satanlar listesinde 1 numaraydı o yüzden millet veriyorsa, sömürebildiği kadar sömürsün helal olsun.
Oyunculara önem verseler her oyun mukemmel olacak zaten ama sadece para kazanma kaygisiyla oyun yapan firmalar oldugu surece bu biraz hayal. Allahtan guncelleme diye muthis bir nimet var asil buna muthis demeleri lazim, performansi,icerigi az-dusuk olan cogu oyunu adam etmeyi basardilar.

Antiboy

29.9.2016 15:30:26

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: Antiboy Erken erişimin yol açtıgı 3 güzel oyun var 1.Ark survival 2.Rust 3.Killing floor 2 Sasece bu younlar Erken erişim adını haketti dierleri sadece para kazanmak için yaptı Dayz ortada
Dayz ortada ama sen göremiyorsun anlaşılan. Dayz nin şuanki durumu saydığın diğer oyunların çok önünde. Kulaktan dolma şeylerle eleştiri yapmayı kesin artık. Dayz kadar bol içerikli, devasa haritası olan açık dünya oynanışına sahip bir oyun daha varmı? oyun v0.60 ile optimizede oldu ya gibi akıyor daha ne bekliyorsunuz anlamak güç. Ark, Rust oyunlarınada sahibim bana bu oyunları neden Dayz nin önüne koyduğunuzu anlatırmısınız?
Bu oyunlar her geçen gün gelişiyor ve çıktıkları dakka oynanabilir bir oyundu fakat dayz parayı aldımı kaçtı çıkışından kaç sene geçti toparladı (Ki inanmıyorum) ben bu oyunların hepsine sahibim ve day z nin öle bi çıkış yaptıgı için parasını bile haketmediğini düşünüyorum Hayatta kalma oyununda merdivenden santi msantim ayarlanarak inilmez ölünmez

BSC Misafiri

29.9.2016 15:08:17

0
Dayz in şu anki çok iyi ama çok uzun sürede olduğu için herkes unutmuş ama fiyat konusunda h1z1 31 tl dayz 77 bu nedenlede unutmuş olabilirsiniz

BSC Misafiri

29.9.2016 14:55:57

0
quote:

Orjinalden alıntı: Antiboy Erken erişimin yol açtıgı 3 güzel oyun var 1.Ark survival 2.Rust 3.Killing floor 2 Sasece bu younlar Erken erişim adını haketti dierleri sadece para kazanmak için yaptı Dayz ortada
Dayz ortada ama sen göremiyorsun anlaşılan. Dayz nin şuanki durumu saydığın diğer oyunların çok önünde. Kulaktan dolma şeylerle eleştiri yapmayı kesin artık. Dayz kadar bol içerikli, devasa haritası olan açık dünya oynanışına sahip bir oyun daha varmı? oyun v0.60 ile optimizede oldu ya gibi akıyor daha ne bekliyorsunuz anlamak güç. Ark, Rust oyunlarınada sahibim bana bu oyunları neden Dayz nin önüne koyduğunuzu anlatırmısınız?

BSC Misafiri

29.9.2016 14:45:51

0
Bu adam fazla konuşmaya başladı bu aralar, erken erişim milleti yolma aracından başka bişey değil kaç tane oyun varki erken erisimden faydalanıp ortaya başyapıt çıkaran? Gerçi full sürüm adı altında çıkan oyunlarında erken erisimden farkı yok bigun 5gb patch öbür gün 20 gb patch glitch festivali bunlara sahip olmayan kaç tane 8. Jenerasyon oyun varki bitmemiş oyunları erken erişim diye çıkarmak yarım yamalak işe süslü bi isim koymak sadece

BSC Misafiri

29.9.2016 14:45:46

0
hani erken erişimli oyun varmı

Dovahkiin

29.9.2016 13:51:10

0
Gerçekten iyi niyetli ama yeterli bütçesi olmayan geliştiriciler için çok önemli bir sistem. Yapım aşamasında oyuncuların taleplerini iletebilmesi başka bir avantaj. Suistimal edileceğini düşünüyorsanız almazsınız. Zorla değil. Çıkmış halini alırısınız benim gibi.

2K

29.9.2016 12:44:14

0
Erken erişim direk kötü veya iyi bir şey demek mümkün değil yine geliştirici ekibe göre değişiyor. Örneğin Dirt Rally erken erişim ile çıktı ve erken erişim olduğu için 30 TL gibi bir fiyatla çıkmıştı o zaman satın aldım ve oyun geliştirme süresince, oyunculardan gelen yorumları dinleyerek harika bir oyun çıkardılar en sonunda ki erken erişim hali bile bir sürü piyasaya bitip çıktım diyen oyundan bile iyiydi aynı şekilde Killing Floor 2 de gelen tepkilere göre hareket ediyor hala çıkmadı erken erişimden ama hep üstüne koyuyorlar. Öte yandan yıllar önce aldığım hala erken erişimden çıkamamış bir sürü sorun ile uğraşan ve çok sık güncellenmeyen oyunlar var hatta herkes seviyor ama Ark parayı topladı oyunu çıkarmak için emek harcamak yerine erken erişim oyunu olduğu halde DLC çıkardı. Gerçi DLC çıktığı zaman en çok satanlar listesinde 1 numaraydı o yüzden millet veriyorsa, sömürebildiği kadar sömürsün helal olsun.

Wayward Son

29.9.2016 12:32:56

0
Erken Erişim ile gelen çok sağlam oyunlar var. Yapımcı çok önemli burada. Larian mesela (Divinity serisi) ya da Obsidian, Inexile gibi firmalara gözü kapalı itibar ederim. Ancak mantar gibi türeyen hayatta kalma oyunlarından uzak durmak gerekir. Steam incelemeleri bu anlamda baya faydalı. Gerçi artık tam sürüm adı altında çıkan yarım oyunlara da alıştık (NMS).

***Leopard***

29.9.2016 12:31:08

+1
Onlar icin iyi tabi,tamamlanmamis oyundan para kazaniyorsun,daha iyisi var mi

BSC Misafiri

29.9.2016 12:25:11

+1
güzel kafalar yaşanıyor araba ile oyunu karşılaştırmak en mantıklı şey herhalde tebrik ediyorum seniz misafir kardeş

Antiboy

29.9.2016 12:10:03

0
Erken erişimin yol açtıgı 3 güzel oyun var 1.Ark survival 2.Rust 3.Killing floor 2 Sasece bu younlar Erken erişim adını haketti dierleri sadece para kazanmak için yaptı Dayz ortada

BSC Misafiri

29.9.2016 11:57:01

+4
Şimdi diyelim ben bir araba üreticisiyim,arabanın iskeletini size vericem sonra üstüne malzemeleri tamamlıcam elime imkan geçtikçe desem adama gülerler.Başka hiçbir pazarlama alanında olmayan saçmalıklar neden oyun sektöründe var,oyuncular aynaya bakıp özeleştiri yapsın.Başka hiçbir piyasada adam yaptığı işin yüzde 35 lik kısmıyla para kazanamaz ama oyun sektöründe kazanır çünkü hiçbir yerde olmayan sığ fanatikler ne olursa olsun her yanlışı doğruymuş gibi savunur.Böyle tokatlamalık bir piyasaya sermayem olsa bende girerim.Kar had safhada sonuçta.

CaSsErDoDo

29.9.2016 10:56:34

0
Erken erişim , bitmiş ürünün değil fikrin para ettiği ve bunun da büyük oranda tembellik ve dolandırıcılığa yol açtığı bir sistem. Saçma sapan bir olay bence.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız