Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic'in Samaritan Demosundan PC Adına Detaylar


     Oyun dünyasında en güçlü grafik sunan oyun motorlarından Unreal Engine 3'ün son şaheseri Samaritan'ın teknolojik yönünden bazı detaylar yayınlandı. Bu konuda Nvidia ile temas halinde çalışan Epic Games, optimizasyon sorunlarıyla yakından ilgileniyor.
 
     Nvidia'nın sitesinde Samaritan demosuyla ilgili yapılan açıklamaya göre bu demoyu gerçek zamanlı olarak yüksek performansta çalıştırmak için üç adet GeForce GTX 580 kartı gerekiyor. Ancak Nvidia'nın gelecek nesil adına ürettiği Kepler tabanlı grafik kartlarında, demoyu yüksek performansta açmak için sadece bir adet GPU yeterli.
 
     Konuyla ilgili belirtilenlere göre Epic Games Samaritan demosunda geçtiğimiz sene üç adet GTX 580, bu sene ise bahsedilen bir adet yeni nesil grafik kartını kullandı. Aradaki fark ne mi oldu? Buyrun aşağıya alalım;
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
epic games next gen unreal engine samaritan nvidia kepler
Assassin's Creed Recollection iPhone İçin de Çıktı Bungie'nin Yeni Oyunu Uzayda mı Geçecek?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

söny

9.3.2012 01:12:25

0
E yani bir önceki oyunu bile %80 90na yakın kimsenin pc si kaldırmamıştı yıl 2005 pc mi yenilemiştim sırf oyun için üst düzey pc ler için oyun yapıyor amann hiç kasmıyorum konsollarım ve yeni game pc'im rahat rahat oynatıcaktır

BSC Misafiri

9.3.2012 00:16:19

0
Bu kepler tabanlı karttan sli yapılır diycem ama daha çok yeni bir neslin öncüsüne dünyanın parasını gömmek gibi mi olur acaba :S 8800gtx bu nesilde pişman etmişti mesela beni..

necipfazil2041

8.3.2012 23:13:49

0
Bu farkı göstermelerinin sebebini gerçekten anlayacak kadar kapasitesi yok mu kimsenin? Demişki geçen sene 3 kartla gösterdik, bu sene tek kart/gpu ile gösterebiliyoruz. Arada da böyle ufak bir tırtıklanma var, yani kaliteden ödün vermeden çok başarılı bir şekilde optimize ettik... Yani benim yorumumla, donanım bir yere kadar, önemli olan yazılımını, o donanımı maksimum seviyede kuyllanabilmek için optimize etmek... Kaldı ki bunun bile sınırı yok her zaman daha iyi optimizasyon sağlayabilirsin uğraşırsan... İnşallah bu yazdığım yorumdan sonra birileri çok saçama neden böyle yapmışlar, yok efendim daha güçlüsü de var, aaa! ama AA eksik ne anladım bu işten. vs. gibi saçma bir yorum yapmaz... Herkese Allah zeka vermiş... Optimize şekilde kullanın, düşünüp söz söyleyin..

On.E

8.3.2012 22:42:45

0
Şu Epic Games'ten iyi grafik yapan bir çok firmayı merak ettim, arkadaş PS3 fanı belli ki ya PC ama o platformlara çalışsaydı Epic en iyilerden olurdu hatta en iyisi.Bu arada yeni nesil tek kart diyor ama çift GPU'lu bir kartta olabilir üstelik kalite düşüşü ortada.

BSC Misafiri

8.3.2012 21:58:26

0
@fatality Tek fark aa eksikliği değil, kaplamalarıda incele biraz. Dikkat edince azıcıkta olsa fark var. Ki bu tek resim kıyaslamasından çıkardığım sonuç, başka sahnelerdende kıyaslama resmi olsaydı belki başka farklılıklarda görebilirdik.

BSC Misafiri

8.3.2012 20:35:48

-3
GDC'de kısılmış grafiklerle göstermişler, yinede 2500 liralık ekran kartıyla zor çalışıyor peh! Böyle olacağı belliydi. PC de böyle grafik mümkün olsa ilk önce gider Batmanin dx11 versiyonuna koyarlardı o bile etkiliyor performansı. Neyse yeni nesil konsolların oyunları bunu aratmayacaktır zaten. Epic Games'ten çok daha iyi grafik yapan firmalar var.

Fatal1ty.

8.3.2012 20:29:13

0
3 GTX 580 anti aliasing açık oynatabilirken, 1 adet yeni nesil ekran kartı kapalı oynatabiliyor. Bana uyar

escapethelife

8.3.2012 20:13:54

0
gtx580 çok güçlü bir kart. 3 tane gtx580 gerekiyor demesi çok komik olmuş. Kaldı ki nvidianın kepler mimarisi eski seriye göre en fazla %20 - %30 daha hızlı olacaktır. 3 tane gtx580 yorumuna kıyaslarsak 1 kepler kartıda bu oyunu çalıştıramaz. Bu oyunu adamın dediği gibi çalıştırmak için kepler kartlarının eski kartlara göre%120 daha hızlı olması gerek (minimum) ki bunuda çıkarmayacaklardır. Adamlar aşırı derecede saçmalamış. Bakın kepler kartlarımız 3 tane 580 ediyor diye abartıp reklam yapmışlar. Ayrıca unreal engine harika bir motor olduğu gibi sistemide kastırmayan bir yapıya sahip. Gtx580in tek başına bu oyunu yüksek kalitede çalıştırabileceği inancındayım.

ultra_storm

8.3.2012 19:31:19

0
Pc için çıkartsalar şu an üst düzey pc'ler bunu rahatlıkla kaldıracak güçte. 3 tane gtx 580 isteyen grafik kalitesi gereksiz olmuş diğeri daha iyi 1 gtx 580 isteyen okadar az fark için değmez. Bu arada 3 tane gtx 580 gerekiyor demiş ama yeni kepler ile 1 tane yetiyormuş buradanda anlaşılacağına göre gtx 680 7970'den çok daha güçlü olacaktır.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız