Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games, Rocket League Geliştiricisi Psyonix'i Satın Aldı

 
Epic Games, Rocket League geliştiricisi Psyonix'i satın aldığını resmi olarak duyurdu.

Psyonix tarafından belirtilene göre bu satın alma "geliştirici stüdyonun oyuncu topluluğuna daha büyük ve daha iyi şekillerde hizmet etmesini" sağlayacak. Ayrıca bu yılın sonlarına doğru Rocket League Steam'den kaldırılarak Epic Games Store'a taşınacak. Steam'deki mevcut kullanıcılar için oyun desteklenmeye devam edecek.
 
Soru & Cevap: 
 

Bu, Rocket League için ne anlama geliyor?

"Kısa vadede, hiçbir şey değişmeyecek. Bizimle olduğunuz sürece, Rocket League'e yeni özellikler, yeni içerikler ve oyunu oynamanın yeni yollarını sunan güncellemeler yayınlayacağımızın sözünü veriyoruz.

Uzun vadede, Rocket League'i Epic Games Store'a getirmeyi ve oyunu daha önce kendi başımıza yapamayacağımız şekilde büyütmek için yeni ilişkilerimizden yararlanmayı umuyoruz. Rocket League'i yeni kullanıcılara daha fazla destekle getirmenin herkes için kazanç sağlayacağına inanıyoruz."
 
Bu, oynanışın farklı olacağı anlamına mı geliyor?

"Hayır."
 
Bu, Rocket League eSpor ekosistemi için ne anlama geliyor?

"Bunun Rocket League eSpor ekosistemi için harika bir hamle olduğunu düşünüyoruz çünkü potansiyel erişimimizi ve kaynaklarımızı önemli ölçüde arttırabileceğiz, tıpkı oyunun kendisinde yapacağımız gibi. Gelecek eSpor planlarımızı gerçekten çok heyecan verici bulacağınıza inanıyoruz, özellikle yakın gelecekte. 21 - 23 Haziran tarihlerinde Newark, New Jersey'de Prudential Center'da düzenlenecek Rocket League Şampiyonluk Serisi (RLCS) finalleri ile 7. sezonumuz büyük bir heyecanla sona erecek."
 
Psyonix ekibine ne olacak?

"Biz her zaman olduğu gibi aynı ekibiz fakat artık arkamızda Epic Games'in gücü ve deneyimi de var."
 
Ve son bir şey daha...

"Rocket League'in başarısı siz ve topluluğumuz olmadan olmazdı. Psyonix'i desteklemedeki sadakatiniz, heyecanınız ve yaratıcılığınız bize şu anda olduğumuz kişi olmamıza yardım etti ve gelecek yıllar boyunca bize yardım etmenizi umuyoruz. En içten teşekkürlerimizi ve minnettarlığımızı sunuyoruz."

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu rocket league Psyonix sony playstation 4 yarış futbol eğlence
Borderlands 3 için 3 Saatlik Oynanış Görüntüsü Yayınlandı MSI 2019 Ön Eleme Aşaması 1. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

KortX

4.5.2019 11:20:24

0
Hocam başarım sistemine lafım yok da SAM kullanan adamlar var. Başarımın bir anlamı kalmıyor. Adam sırf profilde görüntü olsun diye başarım hilesi yapan adamlar var. Bu yüzden gereksiz buluyorum. Aynı şekilde, Uplay'in başarım sistemi benim de hoşuma gidiyor. Başarımlar bazı oyunlarda oyun içi eşya vb. şeyleri açmanıza yarayan puan sistemine sahip. Bu da mesela Steam'ın eksikliği. Bu arada bahsettiğiniz oyunlara örnek olarak Zup diye bir oyun var. Kaçıncısı çıktı bilmiyorum ama nasıl birşey diye alayım dedim. Sırf başarım kasma oyunuymuş. Oturup bitirdim ben de.

TheNewAtilla

4.5.2019 04:33:51

0
Yorum kısmı için şöyle bir fikir geldi aklıma. Herkes puan verebilsin ama yorumlar mağaza editörleri tarafından seçilerek yayınlansın. Oyun basını içinde ayrı bir değerlendirme bölümü olsun. Steamin en sevmediğim iki şeyi; 1-mağaza çöplüğe döndü. Hatta kişisel kütüphanelerimiz bile çöplüğe döndü. 2-firmalar birer birer steamden kaçıyor. Steam bunlara ciddi önlem almıyor. epic bu iki soruna karşı bir mağaza oluşturur diye umutlanıyorum. Bir de game pass yaparlarsa TL desteğiyle süper olur. Başka da beklentim yok. Düzgün çalışsın yeter. Yok atölyeymiş forummuş koleksiyon kartıymış yorummuş falan bunlar ıvır zıvır.

Haplo

4.5.2019 02:32:05

0
Bence başarımlar bir oyunun oynanabilirliğini arttıran önemli özelliklerden biri. Mesela Factorio'da oyunun ilk 90 dakika içerisinde lokomotif kur, oyunu 8 saat içinde bitir, 15 saat içinde bitir gibi başarımlar veya Civ 5'de bütün liderlerle farklı oyun zorluklarıyla bitirme başarımları oyunu farklı karakterlerle tekrar tekrar oynamak için bir amaç veriyor insana. Yine de bu konuda Origin ve uPlay'i daha başarılı buluyorum çünkü orada kazandığımız başarımlar bize puan olarak geri dönüyor; daha sonra ise bu puanlarla oyun içi şeyler açabiliyoruz. Başarımlar her ne kadar iyi de olsa, Steam'de gerçekten de boku çıkmış durumda. 5000 başarımlı, sırf başarım yapmak için olan gereksiz oyunlar var.

KortX

3.5.2019 22:53:40

0
Epic'in hatasını Epic'e sürekli giren biri olmadığım halde aldım. Steam'ı 8 yıldır sık kullanan biriyim, bakımlar dışında 3-5 defa çökme hatasıyla karşılaştım. O da sunucularda falan. Steam'ın launcher'ından hiç hata yemedim. Origin'de de NFS World oynadığım dönemlerde bahsettiğin hatalarla bolca karşılaştım. Ancak Epic'teki bahsettiğim hata, altyapısızlıktan kaynaklı bir hata. Kesilme ya da kopma değil. Hiçbir şekilde bağlanamıyorsun. Adam sana offline takıl diyor alenen. Atölyeden kastım genel olarak dedim. Atölye sistemi Steam'e gömülü olan bir sistem. Yapımcı isterse bunu alıp kendi oyununa ekleyebiliyor. Malesef Epic'te daha böyle birşey görmedik. Sunucu olayına gelirsek, paralı olup olmadığı konusunu bilmiyorum. Ancak Alien Swarm Reactive Drop gibi oyunlar kullanıyor. Bir dönem No More Room in Hell oynardım o da kullanıyordu değişmediyse. Sonuçta bu oyunları yapan adamlar oyun içi itemler satmıyor ve paraları cepten karşıladıklarını sanmıyorum. Ayrıca bahsi geçen oyunlar da ücretsiz. Epic'in tekel olduğunu söylemedim, ilerde olursa diye söyledim. Tek söyleyeceğim, bugün üreticiyi savunan Epic, yarın tüketiciyi de gerektiğinde savunabilecek mi? Bugün burada sırf tüketiciyi zorla kendine getirmek için bunu yapan firma, yarın neler yapmaz. Valve'ın atölyeyi paralı yapma konusunda tüketicileri dinleyerek geri adım attığını biliyoruz. Tek amacı tüketiciye dayatma ile rekabet etmeye çalışan bir firmanın ben yarın "bana mahkumsunuz o yüzden ben ne yapıyorsam ona uymak zorundasınız" demesine de şaşırmam. Çinli olunca ve üstüne üstlük dayatmayla rekabet etmeye çalışınca insan güvenemiyor sonuçta. İkincisi, birçok kişinin şikayet ettiği bir sürü hesap açma olayı. Hepsine sürekli girmeyince insan şifresini de unutuyor ve her girdiğimde şifre değiştirmekle uğraşıyorum. Üstelik basit şifreleri de kabul etmiyorlar. Yine de rekabet olsun tabii. Buna benim eleştirim yok. Rekabet dediğin ortam, daha iyisi için uğraşmaktır. Şu olayda ben rekabet göremiyorum. Origin bile daha iyi rekabet ediyor.

KortX

3.5.2019 22:24:27

0
Şu saydıklarınızın hepsine katılıyorum. Ancak basın yorumları dediğiniz kısım sanırım oyun incelemesi yapan PC Gamer, Polygon, Kotaku gibi siteleri kapsıyor. Steam'de bildiğim kadarıyla kuratör adı altında bunlar var. Ama bunların da kimi oyunlarda tarafsız olduğu söylenemez. Yalnız bireysel kullanıcılar konusunda da size katılıyorum. Malesef saçma sapan, inceleme dahi içermeyen "süper" gibi saçma sapan yorumlarla dolduğu da bir gerçek. Malesef insan sayısı arttıkça iq da düşüyor. Yani Epic'te de yorum sistemi olsa Epic'te de bu durumu görmemiz mümkün. Steam'ın hoşlanmadığım iki yönü var; Çöp oyunlar ve başarım hilesi yapanlar veya başarım kasmaya çalışan tipler. Eğer Epic, Steam gibi bir arayüze sahip olup bu iki şeyden kurtulabilirse o zaman yaptıkları şeyin adı rekabet olur işte.

Haplo

3.5.2019 22:23:17

0
Bağımsız yapımların online sunucularına örnek verir misin? Acaba bende bağımsız yapım olup, multiplayer online oynanan hangi oyunlar var diye düşündüm; aklıma gelen oyunlardan bahsettiğin örneği bulamadım. Sonra neden hepsinin değil de yalnızca "kimisinin online sunucuları" karşılanıyor ki diye sordum kendime; eğer dediğin gibiyse bu bir karşılanma değil, Steam'in sunduğu paralı bir servis olmalı diye düşündüm. Epic Launcher hatasından bahsetmişin ama benzer hatalar Steam de dahil olmak üzere diğer tüm launcher'lar için geçerli. Battle.net sık sık çöker, online olamazsın. Oyun kalabalıksa, koltuk yok sırada bekle der. Ayrıca Steam de çöker ve çöktüğü zaman senin hostladığın serverda, senin oyununa bağlı insanlarla olan iletişimi keser ve oyun düşer; örneğin Factorio, Don't Starve Together, The Forest, Starbound vesaire. Nereden biliyorum server'ın sen olduğunu; çünkü internetin kötüyse oyunda lag olur, bu yüzden arkadaşlarla oynarken interneti en iyi olana oyunu host'latırsın. Serverların çöküp çökmediğini takip ettiğimiz siteler bile var; steamstat.us, outage.report, downdetector gibi. Atölye'ye gelince, bu Steam ile alakalı değil, oyun ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Örneğin Factorio, oyun içinde mod desteği var, hatta erken erişim süresince çok iyi olan ve en çok kullanılan modlardan bazıları oyuna seçenek olarak entegre edilmiş durumda ama Steam atölyesi yok. Elder Scrolls Online'nın add-ons'ları için de aynı örnek geçerli. Hatta Valve'ın Half-Life ve CS mapları için bile kendine atölye kurmamış. Demek ki oyuncuya kolaylık için değil oyun firmasının arzusuna bakıyor. Mesela her ikisinde de satılan Oxygen Not Included'ın Steam'de küçük bir atölyesi var; insanların oyun tercihinde etkiliyse Epic bu konuda dezavantajlı durumda oluyor. Kendi bilir diyeceğiz. Bu arada Epic forumlarında Unreal Tournament için mapler, modlar, skin ve modeller için alt forumları var. Epic'in mutlak tekel olması gibi bir durum söz konusu olduğunu sanmıyorum; bir oyuncu ve tüketici olarak Steam'in üreticiler üzerinden aldığı %30-35'lik kesintinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Tarladan 1 liraya alınan patates, domatesin pazarda 10 liraya satılması gibi bir durum buradaki. Burada asıl tekel Steam gibi görünüyor. Bizde asıl Aral gibi bir tekel var ve hiç konuşulmuyor nedense. Eğer bir oyunun dağıtıcısı Aral ise, Steam bile fiyatları Aral'a göre düzenliyor. Eğer Aral değilse, Witcher 3 örneğinde olduğu gibi 80-90 liraya oyun çıktığı gibi alabiliyoruz hem de Türkçe destekli vesaire. Hepsinde satılan ortak oyunların fiyatlarına baktığımızda aynı olduğunu görüyoruz; demek ki hiçbiri fiyat rekabeti yapmıyor ve fiyatları bölgenin tekel firmasının isteğine ve yöneltmesine göre düzenliyor. Böyle bir durumda şirketin tüketiciye yönelik bir fayda sağladığı yönünde konuşmamız pek mümkün değil bence.

TheNewAtilla

3.5.2019 18:22:48

0
Steam’e bakarak epic’e gelmesi gereken özellikler bence şunlar olmalı; 1-kullanıcı yorumları faydalı olsada maalesef steam de google play yorumlarıyla kapışır hale geldi. Belli başlı bireysel kullanıcılar ve oyun basını yorumları olmalı oyunun mağaza sayfasında. (Yapacaklarını hiç sanmıyorum) 2-kesinlikle steam gibi her geliştiriciye açık olmamalı. Hentai oyunu görmekten bıktım. (Bu yılın ikinci yarısında herkese açacağız dediler) 3-her güne veya her haftaya özel bir tane oyun sağlam indirim görmeli. Yaz indirimi, kış indirimi gibi toplu indirimler tam para tuzağı oluyor. Yapmasalar daha iyi bence. 4-oyun eklendikçe yavaşlamaya başlamış program. Origin’e dönmeden önlem alınmalı. 5-xbox game pass’i veya benzerini yaparlarsa efsane olur.

KortX

3.5.2019 17:26:20

0
Dediğin oyunlara şöyle bir bakalım. Forza Horizon MS'ye ait. Battlefield EA'ya ait. Aynı şeyi Blizzard kendi platformunda yıllardır yapıyor. Şimdi ben bu platformlar iyi hoş demiyorum ama bu firmalar en azından KENDİ oyunlarıyla bu kısıtlamayı yapıyorlar. Bir tek Destiny istisna belki. Kaldı ki bu firmalar da kendi kitlesi tarafından oldukça eleştiriliyor bu kısıtlamalarıyla. Ayrıca Rage de Bethesda'ya ait ama sonradan Steam'e getireceklerini açıklamışlardı yanlış hatırlamıyorsam. Ama Epic ne yaptı? Bastı parayı oyunları satın almaya başladı. Tüketici seve seve değil, zorla benden alacakın kafasıyla bir sistem kurmaya çalıştı. Ya bu adamların daha kendi altyapıları yok. Ben Epic Launcher'ı çalıştırırken şu hatayı aldığımı biliyorum;
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Steam'ın faydası olan kısımları söyleyeyim. Bugün aldığın o basit, bağımsız yapımların kimisinin online sunucuları Steam tarafından karşılanıyor, düne kadar adam gibi bağımsız yapım görmemişken Steam sayesinde bunları görmeye başladık. Hoş, Steam biraz çöplük doldu ama geç olsun güç olmasın ona da Greenlight sistemini değiştirerek çözüm getirdiler. Kaldı ki ben Steam'ı savunmam. Az alır, fazla alır adamın kendi mekanı sonuçta. Ben tüketiciyi düşünen platforma bakarım çünkü ben tüketiciyim. Steam beni düşünüyor mu? Evet. Ben Epic hakkında ne yazdım? Adamlar ne atölye, ne topluluk sayfası getirmeyeceklerini söylediler. Tüketici lehine girişimlerde bulunsalar Steam'ı zaten geçer. Ayrıca Çinli olan Tencent'e güvenmiyorum ben. Gelen gideni aratır diye laf vardır. Tekel olduğunda Steam'den beter olmayacağına dair bir izlenim yok. Hele şu söylemleriyle sadece üreticiyi koruyup tüketiciyi yamultmaktan başka anlam çıkaramıyorum malesef. Edit: Görsel açılmıyorsa direk şuraya link bırakayım: https://store.donanimhaber.com/05/f3/3c/05f33c8f4ac1547ec4b241fe86d90802.png

Haplo

3.5.2019 08:27:56

0
Yahu aynısını neden uPlay, Origins, Battle.net, Bethesda Launcher, Microfost Store ve GOG Galaxy için söylemiyorsunuz? Steam'den Destiny 2, State of Decay 2, Forza Horizon, Battlefield, Fifa, Rage 2 alabiliyor musununuz? Ya da Steam'den satın almış olduğunuz Elder Scrolls Online, Far Cry, Watch Dogs, Quake Champions gibi oyunlara kendi programlarını yüklemeden, kendi sitelerinden hesap almadan giriş yapabiliyor musunuz? Kendi oyunların olmayan oyunları satıyorsun, borsa kurup oyuncunun oyuncuya sattığı her kuruş eşyadan kâr payı alıyorsun, yılda 4 milyar doların üzerinde gelir elde ediyorsun, bana ne faydan var? Yalnızca Steam üzerinde 400'e yakın oyun sahibiyim, bugüne kadar Steam'in kendini diğer online oyun mağazalarından ayıran bir faydasını gördüğümü hatırlamıyorum. Humble Bundle bile Steam'den daha çok bedava oyun dağıtıyor. Bu Epic Games düşmanlığı nereden geliyor anlamış değilim. Steam de armut toplamayıp oyunu kendine satın alsaymış.

kataaay

3.5.2019 08:04:52

0
Epic düz Microsoft mantığı ile hareket ediyor(para ile oyun satın alıp konsola özel yapma, oyuncu yanlısı maskeli birkaç politika gütme, özel-yeni içerik üretmeme), mantık, şirket politikası, kararlar aynı microsoft. Sadece epic kendi konsoluna özel değil kendi platformuna özel yapıyor bu saçmalıkları pcde. Ancak işin özünde yatan saçma mantık aynı. Özgün içerik sıfır. Tıpkı Microsoft gibi. Bu mantığı güden Microsoft'un başına gelenleri de göz önünde bulundurunca tablo pek pozitif görünmüyor epic için.

KortX

3.5.2019 05:00:28

0
Öyle de, Epic'in böyle kısıtlamalar yapması saçma geliyor insanlara. Rekabet etmek istiyorsan topluluk getir, atölye getir, insanların inceleme yazacağı bir alan oluştur ki bunları getirmeyeceklerini söylediler. Şu durumda rekabet olamaz yani. Burada oyunun desteklenmemesiyle ilgili kimse birşey dememiş zaten haberde de belirtilmiş. Epic böyle saçma sapan oyunları kendine özelleştirmekle uğraşacağına adam gibi oyun yapsa eminim daha çok sevilirdi.

Haplo

3.5.2019 01:40:18

0
Anlamadım. Böyle bir gerek ve niyet belli ettiğimi hatırlamıyorum. Millet "Steam'den kalkacak ve artık Steam'de oyun desteklenmeyecek" dediği için diyorum ki "bir daha satın al demeyeceklerse" nereden login olduğumun bir önemi yok.

psycho90

2.5.2019 22:47:50

0
Yalnız bu konsol fanboylarının Steam fanboylarını eleştirmesi nasıl bir ikiyüzlülüktür ya Son yıllarda burda çok oyun konusu okumuş ve aktif çoğu kullanıcıyı bilen biri olarak söyleyebilirim ki Steam ve onu sevenlere gömenlerin çok büyük kısmı ağır konsol fanboyu,yani onlara laf söyleyen ama konsola laf edilince anasını babasını savunamayacak kadar konsol savunan tipler

KortX

2.5.2019 19:06:00

0
@Haplo Epic'ten niye bir daha alma gereği duyuyorsun ki Steam'de varsa?

BSC Misafiri

2.5.2019 15:47:58

0
Half Life 3 onaylandi arkadaşlar bu haberden sonra :)

BSC Misafiri

2.5.2019 15:47:47

0
Bence steamin cevabı Rdr 2 pcye çıkarsa oyunun rockstar games ve steame özel olması gibi bir şey olmalı şu saatten sonra. Sağlam adımlar atıyor çünkü epic.

Philipp_Plein

2.5.2019 15:43:00

+3
Steam tayfası sinirden kuduruyor.

iamburak

2.5.2019 14:02:34

0
Epic Games'e iyiden iyiye gıcık olmaya başladım

Dhalsim

2.5.2019 11:48:34

0
Yorumları okuyunca şimdiki yerli dizilerin havasını soludum bir an..Neyse bu günler de geçer

BSC Misafiri

2.5.2019 10:25:48

0
Steam kefen biçenin sonu korkunç olur

Queen Hentai

2.5.2019 03:24:43

+1
Gabe Newell "dik şu Epic'i" Kaşınıyor belli bölgeleri, belli ediyorlar iyice.

Haplo

2.5.2019 02:04:58

0
"Epic'e gidip bir daha oyunu satın al" demeyeceklerse, "senin DLC'lerin, arabaların, sandıkların, levelin, itemlerin Steam'e bağlı idi, şimdi Epic'de sıfırdan başlayacaksın" demeyeceklerse, RL oyuncusu olarak herhangi bir sıkıntı duymuyorum. Steam açıp Rocket League'e gireceğime, Epic açıp Rocket League'e girmiş olacağım. Ayrıca:

BSC Misafiri

2.5.2019 01:19:38

+2
Budamı gol değil :D

BSC Misafiri

2.5.2019 00:52:48

+2
epic games ve tencent den nefret ediyorum

BSC Misafiri

2.5.2019 00:52:44

0
Oyunla alakam olsaydı direk alırdım steamdan şimdi ama oyun sevdiğim tarz değil adamlar nasıl oynuyor ben nasıl oynuyorum .bir kaç gol attım onlarda zor zahmet.

Uchigatana

2.5.2019 00:52:09

0
Uzun süre severek oynadığım bir oyundu.2 senedir oynamadığım için şu anki halini bilmiyorum.Yeni oyun yaptırırlar mı firmaya yoksa Rocket League güncellemeye devam mı?

KortX

2.5.2019 00:47:51

0
Steam'ın bu kadar uzun süre sessiz kalması bence hayra alamet değil. Steam'den büyük bir atılım görebiliriz gibi geliyor.

***Respect***

2.5.2019 00:17:52

+1
Buralar karışacak
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Rocket League
+ TAKİBE
AL
6 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız