Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games Mağazasına Yeni Bölgesel Fiyatlandırma Seçenekleri Eklendi

 
Epic Games, Epic Games mağazasına yeni bölgesel fiyatlandırma seçeneklerinin eklendiğini duyurdu.

Türkiye ile ilgili şimdilik bir bölgesel fiyatlandırma yok gibi görünüyor ancak Epic Games ileride daha fazla bölgeye geleceğini söylüyor. The Division 2 ve Metro Exodus gibi AAA oyunlar 309,00 TL'den satılırken Darksiders III 269,00 TL'den satılıyor. Bağımsız oyunlarda ise fiyatlar değişiyor. Mağazayı buradan ziyaret edebilirsiniz.

Epic Games tarafından konu ile ilgili yapılan resmi açıklama:

"Epic Games mağazasında bölgesel fiyatlandırma seçenekleri artırıldı! Artık yeni bölgesel fiyatlandırma seçenekleri sunuluyor ve daha fazlasını sunmaya da devam edeceğiz. Yakın zamanda daha önce listemizde olmayan bir bölgede olduğunuz için daha yüksek bir fiyattan oyun satın aldıysanız farkı gelecek iki hafta içinde size iade edeceğiz. Para iadesi almak için herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz gerekmiyor.

Yeni bölgesel fiyatlandırma seçenekleri gibi yeni özellikleri düzenli olarak sunmaya devam edeceğiz. Yakın gelecekte Epic Games mağazası yol haritasından gözünüzü ayırmayın."  

Bu haberin bağlantısı
URL
Metro Exodus ‘Artyom'un Kabusu’ Fragmanı Kirby’s Adventure ve Super Mario Bros. 2 Önümüzdeki Hafta NES – Nintendo Switch Online'a Eklenecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Babblebabble

20.2.2019 20:01:13

0
Hmm, şimdi anlaşıldı.Ben de diyordum ne değişmiş o zaman .Teşekkürler.

Haplo

15.2.2019 15:39:50

+1
Artık yalnızca VPN ile IP taşımak yeterli değil aynı zamanda account detayları kısmından bölge ve mağaza seçeneklerini de değiştirerek bölge değiştirdiğinizi beyân etmeniz gerekiyor. Belki de geçtiğimiz 9 yıl içinde kullanım şartlarında değişiklikler yapılmıştır. https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=1266-QFZC-2141&l=turkish Küçük bir araştırma yaptım; Türk lirası ile satış Ekim 2014'de gelmiş, 2 ay sonra Aralık'ta ise bölge kilidi getirilmiş. Siz bu gelişmelerden önce satın aldığınız için başınız ağrımamış olabilir.

Babblebabble

15.2.2019 03:05:08

0
Benim merak ettiğim, hadi region değiştirip direkt Steam’den almak riskli.Peki VPN ile giriş yapıp, anahtar aktif etsek olmuyor mu? (En azından offline oyunlarda yapılamaz mı?) Çünkü ben bunu ilk çıkan Black Ops için yıllar önce yapmıştım, hem de her bölge server’ında oynanabiliyordu.Hesabımda yıllardır bir sıkıntı da olmadı (ama bunu belki 8-9 sene önce yapmıştım).

Haplo

8.2.2019 12:06:26

0
Bak o olur işte; bence de öyle olmalı. Ama böyle bir şeyin uygulanması imkansıza yakın, ütopik bir yaklaşım gerektirir. Fiyatlara dijital mağazalar kısıtlama getirse, oyun şirketi kabul etmese, mağaza kalkıp da parayı avucunun tersiyle itecek değil düşüncesindeyim. Böyle bir uygulamanın gerçekleşmesi için ahlâk gerekir; ama şirketler ahlâk için değil para için iş yapar. Lâkin bu sistemde de şöyle bir arka kapı var; mesela ölücüler VPN kullanıp kendini Meksika, Brezilya, Rusya gibi oyunların düşük fiyata satıldığı yerlerde gösterip ucuza oyun satın alıyor. Belki hatırlarsınız, eskiden burada "nasıl yapılır" konuları bile açılırdı. Tek kişilik oyunlarda sıkıntı yaratmaz ama multiplayer ve online oyunlarda hangi ülkeden satın aldıysanız oraya yakın serverlarda oynamanız lazım; ülke uzaksa ping artar, bu da online deneyimine kötü yansır. Steam cart-curt ülke mağazası değiştirmesinler diye hesaba kısıtlama getiriyor; çok sık seyahat ediyorsanız ise mağazanızı değiştirmeyiniz diye tavsiyede bulunuyor. Ayrıca Steam Kullanıcı Sözleşmesi'ne göre VPN kullandığınız tespit edilirse hesabınız da tehlikeye giriyor diye biliyorum; bu yüzden alınacak risk, çekilecek çile değil. Fakat yalnızca tek kişilik oyunlar alıp oynayan biriysek, dikkatsiz davranmadığımız sürece yakalamalarının mümkün olduğunu sanmıyorum.
quote:

You agree that you will not use IP proxying or other methods to disguise the place of your residence, whether to circumvent geographical restrictions on game content, to purchase at pricing not applicable to your geography, or for any other purpose. If you do this, Valve may terminate your access to your Account.
Kaynak: https://store.steampowered.com/subscriber_agreement/#3 Ülkenin ekonomisi düzelmediği müddetçe ucuza yeni oyun satın almak bizim için hayâl. 15 dolarlık oyunun 25 liraya, 20 dolarlık oyunun 32 liraya satıldığı indie oyunları oynamaya ve bu bağımsız yapımcıları desteklemeye devam edeceğiz. Ekonomik durumu daha kötü olanlar ise dolar kurunun 1.6 TL olduğu bağımsız yapımlarda bile el mecbur %50-75 üzeri indirim beklemeye devam edecekler. Ya da Alien Breed Trilogy, Trine complete, Commandos complete, Divinity anthology, Serious Sam collection gibi 3-5 adet oyunun paket haline getirilerek %85-90 indirimle 5-10 TL'ye satıldığı, 10-15 yıllık geçmişi olan oyunlara yönelecekler. Yoksa kütüphanedeki her bir oyuna 20-30 lira ödesek ona cüzdan dayanmaz.

rambocuk

8.2.2019 02:20:42

0
En azından o ülkedeki ortalama maaşın %5 ni geçmemeli dijital bir aaa oyun fiyatı, 50 dolar maaş ise evet 2.5 dolara satılmalı sadece o ülkede kullanılabilmeli, bir yolu bulunup yapılmalı sonuçta dijital bir şey korsan oynanması daha iyi değil 2.5 dolara satılmasından

Haplo

8.2.2019 00:13:35

0
Dostum o pek öyle olmaz. Afrika'nın ortasında Angola Cumhuriyeti'nde aylık asgari ücret 50 dolar gibi bir şey ama kendi para birimiyle 15.000 Kwanza (AOA) ediyor. 15.000 Kwanza maaşı olan adam 60 kwanza mı ödesin? Ermenistan'da 55-60.000 dram (AMD) 110-120 dolar para yapıyor, Macaristan'da 150.000 forint (HUF) maaş var, o da 530 dolar gibi bir şey yapar.
Bu arada konu ile ilgili olarak AAA oyunları bilmem ama birkaç yerde Hades'in çıkış fiyatı ile ilgili şikayetimi dile getirmiştim, bir ay sonra kontrol ettiğimde 69 TL olan fiyatı 32'ye düşürülmüştü. Bu da Steam kuru ile aynı fiyata satıldığını gösteriyor. https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136780412

BSC Misafiri

6.2.2019 21:48:39

0
Olucağı varsada Aral firmasının engeline takılırlarsa hiç şaşırmam

Queen Hentai

6.2.2019 21:03:29

+1
Doğduğun ülkenin kaderini yaşarsın her konuda. Ekonomide, insan ilişkilerinde, haklı bile olsan hak veren olmaz vesaire...

BSC Misafiri

6.2.2019 16:03:41

+1
Bu nasıl düşünce ps da avrupada 300 birim olana kadar Türkiyede alma ya da başka elektronik alet yani fiyatlar çok pahalı desen anlıycamda

michael01

6.2.2019 15:55:45

+2
Bölgesel fiyat benim gördüğüm var. Dediğiniz bütün oyunlar bölgesel fiyatlı olarak Steam'de de aynı fiyata satılıyor.. Keza bağımsız yapımlar dola fiyatının altında satılıyor.

BSC Misafiri

6.2.2019 13:48:14

+2
Diğer ülkelere olduysa burada da olabilir. Öyle olması kendi artısına aksi halde (ülkem için konuşuyorum) işi zor. Ha TR PSN gibi olacaksa da sakın gelmesin, böylesi de var maalesef bilen bilir..

rambocuk

6.2.2019 12:15:20

+5
Tek günahım amerikada doğmamak olmamalı, dijital bir içeriğe aynı birimi ödemeliyiz her yer de 60 birim olmalı, o zamana kadar ücretsiz oynarım 60 birim olduğunda ödemesini yapıyorum

BSC Misafiri

6.2.2019 11:21:33

0
Yoksa başka şekil steamla savaşamazsın
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız