Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Elektronik Sporun Homofobi Yüzü

 
 
     Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi takımlarından SuperMassive'in destek rolü oyuncusu Mustafa Kemal “Dumbledoge” Gökseloğlu, takımla karşılıklı olarak yollarını ayırma kararı aldığını duyurdu. Yapılan duyurunun ardından sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Dumbledoge, geçmişte yaşadığı "homofobik" olaylara değinerek bundan sonra profesyonel oyunculuğa devam etmeyeceğini ve takımdan ayrılma sebebinin takımın nişancı rolü oyuncusu Berkay "Zeitnot" Aşıkuzun olduğunu belirtti.
  
Açıklamaya ulaşmak için Buraya, görsellere ulaşmak için Buraya tıklayabilirsiniz.  
 
     Mustafa "Dumbledoge" Gökseloğlu açıklamasının başında, 2017 yılında SuperMassive takımı ile katıldıkları MSI 2017 turnuvasının ardından takımdan ayrılma sebebini; “Espor sektöründeki bazı profesyonel oyuncuların bulunduğu bir Facebook grubundaki benim hakkımda geçen homofobik konuşmaların ekran görüntülerinin elime ulaşması” şeklindeki sözleri ile açıkladı. Oyuncunun iddia ettiği ve açıklamasına eklediği görsellere göre bu konuşma grubunda Zeitnot, Elwind, Utheneras, Panky ve Furkan ''Trix'' Coruk'un yer aldığı görünüyor. Yaşadığı bu olayın ardından kariyerine Türkiye'de devam etmek istemeyen Dumbledoge, yurt dışındaki takımlarla görüşmüş fakat olumsuz cevap almış.
 
 
 
     Ünlü oyuncunun Türkiye'ye dönmesinin ardından Riot Games Türkiye'nin elektronik spor birimiyle iletişim haline geçtiğini ve yetkililere “ben gay olduğum için benden aşırı derecede nefret eden insanlarla her hafta sonu aynı binada olduğumu ve cezalandırmak için bir şey yapıp yapamayacaklarını” sorduğunu ve yetkililerin Dumbledoge'a konuşmaların özel mesajlar olduğu gerekçesiyle bir şey yapamayacaklarını söylüyor.
 
     Açıklamanın devamında 2019 sezonunda Royal Youth takımın küçülmeye gitmesinin ardından takımda kalmak istemediği ve yönetimle yaşadığı sıkıntıları anlatan profesyonel oyuncu, Royal Youth ile sözleşmesini sonlandırmasının ardından bu yıl transfer olduğu SuperMassive ile yaşadığı son olaylarda ise Zeitnot'un kendisine ağza alınmayacak kelimeler ve küfürler sarf ettiğini belirtiyor. 
 
     "Ben yukarıda belirttiğim eşleşmelerle ilgili şeyi dile getirdim ve o konuşma sırasında ağza alınmayacak kelimeler ve küfürler sarfetti. Benim çok kötü oynadığımı ve 2017’de bir defa benim egomu çektiğini (?) ve tekrar çekmeyeceği gibi şeyler söyledi. Sadece ne demek istediğini sordum; çünkü gerçekten bilmiyordum. Bana doğru bir adım attı ve o sırada Pades araya girdi ve ona içeri geç gibi birşey söyledi sanırım.Bu kişinin karşılıklı konuşulup anlaşılcak biri olmadığını gerek psikolojik sorunlarından, gerekse bağımlılığından dolayı beyni eridiği için mümkün olmadığını biliyordum.Ben de o zaman ”Ben gidiyorum” dedim,valizimi topladım ve 1 saat içinde evden ayrılıp ilk uçakla İzmir’e döndüm.
 
     Açıklamanın ardından Şükrü "Utheneras" Şentürk, Kaan "Elwind" Atıcı ve Uğur "Panky" Taş, sosyal medya üzerinden Dumbledoge'a özür dilediklerini açıkladı.
 
     Playerbros espor sitesi ve Emirhan Tekin’in belirttiğine göre Riot Games’in lig yönetimi ve hukuk birimleri konuyu değerlendiriyorlar ve yapılan değerlendirme sonucunun haftaya kadar topluluğa duyurulması bekleniyor. Dumbledoge'un yaşadığı homofobik durumunu kınıyoruz ve her ne konuda olursa olsun insanların cinsel yönelimleri başka bir insanın alay konusu olmamalıdır ve saldırganlığa bürünmemelidir.

    Yazar notu: Önce bilinç! Homofobi, eşcinsellere ya da eşcinselliğe karşı duyulan nefret, korku, hoşnutsuzluk ya da ayrımcılıktır. Geniş manası ile diğer cinsel yönelimlere sahip olan LGBT kişileri de içerir. Sıfat olarak, homofobik şeklinde kullanılır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Ruiner Switch'e Geliyor Xenoblade Chronicles Definitive Edition, Kore'de Derecelendirildi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Bloo.

23.2.2020 00:17:13

+4
Gereksiz ve homofobik yorumlar silindi. Konu kilit.

hamitcansayilgan

22.2.2020 21:08:48

+5
Kimsenin evinde, özel hayatında ne yaptığı sizi ilgilendirmiyorsa aynı şekilde eşcinsel oluşu da sizi ilgilendirmemeli. Sorunuza cevap ve karar verecek yetkili mekanizma değilim, cevap arıyorsanız eğer bir psikolojik uzmana danışmanızda fayda var. Öte yandan haberin gözünüze zorla sokulduğunu düşündürecek bir etmen göremiyorum, sitemizde ve forumumuz da yer alan başka haberleri okuyabilirsiniz. Saygı ve sevgiler.

Sonic.Storm

22.2.2020 20:57:43

+2
Kimsenin evinde, özel hayatında ne yaptığı beni ilgilendirmiyor. Ama bu eşcinsellik muhabbetini hiç sevmiyorum, böyle gözümüze zorla sokuldukça da nefret etmeye başladım. Bu durumda ben homofobik miyim?

hamitcansayilgan

22.2.2020 11:03:51

+2
quote:

Orjinalden alıntı: necrospiritus Haberi yazan sayın kişi, "Dumbledoge'un cinsel tercihlerinden ötürü yaşadığı homofobik durumunu kınıyoruz" derken tercih kelimesini kullanıyorsunuz sonrasında ise yönelim kelimesini. Bir bireyin LGBT olması tercih değildir. İlgili yeri düzeltirseniz haberin anlam bütünlüğü ve LGBT desteğiniz daha anlamlı hale gelecektir. Teşekkürler. Gözüne giren sayın arkadaş, kadın olsun LGBT olsun kişi istediği gibi davranabilir, kimliğini istediği gibi dışa vurabilir inanmayacaksın ama senin yıllardır doğduğundan beri heteroseksüelliğini dışa vurduğun gibi. Konu her zaman bireylerin eşitliğidir, insan haklarıdır.
Teşekkürler gerekli düzeltmeyi yaptım.

Black Heart Rebellion

22.2.2020 10:08:18

0
Bu sitenin adi ne?

necrospiritus

22.2.2020 09:32:50

+4
Haberi yazan sayın kişi, "Dumbledoge'un cinsel tercihlerinden ötürü yaşadığı homofobik durumunu kınıyoruz" derken tercih kelimesini kullanıyorsunuz sonrasında ise yönelim kelimesini. Bir bireyin LGBT olması tercih değildir. İlgili yeri düzeltirseniz haberin anlam bütünlüğü ve LGBT desteğiniz daha anlamlı hale gelecektir. Teşekkürler. Gözüne giren sayın arkadaş, kadın olsun LGBT olsun kişi istediği gibi davranabilir, kimliğini istediği gibi dışa vurabilir inanmayacaksın ama senin yıllardır doğduğundan beri heteroseksüelliğini dışa vurduğun gibi. Konu her zaman bireylerin eşitliğidir, insan haklarıdır.

Boone

22.2.2020 08:51:26

+4
İnsanlar senin Heteroseksüel olmanı eleştirmiyorsa sen de onları eleştiremezsin. Yok öyle dünya. Kimse sizin yatak odanızda sevişmiyor, ya da gözünüze sokmuyor. Siz sadece insanları hor görmeye bayıldığınız için eleştiriyorsunuz. Kendinizden farklı insanlara katlanamadığınız için.

Berkayselcuk

22.2.2020 07:43:18

+4
O ss lerde geçen veletlerin twitchdeki toplam izlenme sayısı tr twitch inin büyük bir kısmını oluşturuyor. Adamlar yalvar yakar özür dilediler, cümle alem de gördü homofobik saldırının hem kurbana ne kadar zarar verdiğini, hem de artık öyle yapanın yanına kâr kalmadığını. Buradaki yok Sony iyiymiş yok xbox gucluymus haberlerinin şu olayın %1 i kadar ne önemi ne de topluluğa bir faydası vardır.

tvdoynr

22.2.2020 03:42:04

+7
Bir insanın cinsel yöneliminin dalga geçilmesine eleştiri diyorsan ya okuduğunu anlayamıyorsun ya da homofobiksin ve bence düşüncelerini gözden geçirmen hatta tedavi olman gerekiyor.

Black Heart Rebellion

22.2.2020 03:37:24

+8
Gerçekten çok önemli bir haber.

stevan

22.2.2020 02:53:22

+9
Öncelikle cinsel yönelim günden güne, çeşitli koşullara ve şartlara göre, kişinin keyfine göre değişebilecek bir şey olmadığı için bir hak değildir, yapısal/fonksiyonel ve kişinin doğasına ait bir niteliktir. O yüzden birisinin gay oluşunu-olmayışını eleştiremezsiniz, burada "hak" sözcüğünü karşılayan bir durum bulunmuyor. İkinci olarak da saçma sapan bir benzetme yapmışsınız. Birisinin hali, tavırları vs. hoşunuza gitmeyebilir fakat kişi doğrudan sizin huzurunuzu kaçıracak eylemlerde bulunmuyorsa bu kişiye müdahalede bulunamazsınız, kaldı ki bir kişiye sahip olduğu özelliği/özellikleri nedeniyle hakaret etmeye, aşağılamaya zaten hakkınız yoktur. Ayrıca bu kişi "gay" oluşunu kullanarak birilerini rahatsız mı etmiş veya saldırıda mı bulunmuş ? Burada bir topluluk içinde kişiye hakaret var, bu da suçtur. Sizin deyiminize göre "entel dantel" olarak konuya atladım fakat, cahil cühela bilgilensin istedim.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız