Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Electronic Arts Hissedarları, Şirket Yöneticilerine Daha Fazla Para Ödenmesini Reddetti

 
Haziran ayında, sermaye grubu CtW Investment Group, Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick'e çok yüksek ücret verilmesinden şikayetçi olduğunu dile getirmiş ve hissedarlara Bobby Kotick'in alacağı paraya Activision Blizzard'ın tek başına karar vermemesi yönünde oy kullanmalarını önermişti. Hissedarlar toplantısı sırasında bu yönde %43 oranında oy kullanıldı fakat yeterli olmadı.
 
Ardından Temmuz ayında, CtW Investment Group, Electronic Arts yöneticilerine çok fazla ödeme yapıldığı konusunu gündeme getirdi ve bu sefer hissedarlar toplantısı sırasında, yöneticilerin ücretlendirilmesine şirketin hissedarlarının karar vermesi yönündeki Say on Pay için %74 oranında oy toplandı ve yeni ödeme planı reddedildi.
 
Reddedilen plana göre Electronic Arts yöneticilerine şu miktarlarda yıllık ödeme yapılacaktı. CEO Andrew Wilson 21.4 milyon dolar (bir önceki mali yılda 18.3 milyon dolardı), CFO Blake Jorgensen 19.5 milyon dolar (bir önceki mali yılda 9.41 milyon dolardı), CTO Kenneth Moss 14.3 milyon dolar (bir önceki mali yılda 7 milyon dolardı), stüdyoların yöneticisi Laura Miele 16.1 milyon dolar (bir önceki mali yılda 7 milyon dolardı) ve baş pazarlama yöneticisi Chris Bruzzo 7.2 milyon dolar (bir önceki mali yılda 6.4 milyon dolardı.)

CtW Investment Group'tan Dieter Waizenegger konu ile ilgili olarak "Hissedarlar, Electronic Arts'ın, yöneticileri uzun vadede değer oluşturmaya teşvik etmeyen, son derece kusurlu idari ödeme uygulamalarına karşı olan sitemini ifade etti. Bu oylama, yönetim kurulunun yöneticilere ödül üstüne ödül vermesini durdurması ve yetenek geliştirmeye, şirketin tüm seviyelerini muhafaza etmeye odaklanan bir ödeme felsefesi geliştirmesi yönünde bir çağrı." dedi.

Hissedarların oyları her ne kadar oldukça önemli olsa da son karar yine Electronic Arts yönetim kurulunda.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC Gamer
Orijinal Avatar: The Last Airbender Yaratıcıları Netflix'in Avatar Projesinden Ayrıldı Warner Bros. Filmleri Tekrar Ertelenebilir
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

13.8.2020 12:05:15

0
C&C yine EA ile kalkar ayağa westwood dağıldı ve yeni stüdyo öyle büyük işler yapamıyor. Yani hem kaynak hem tecrübeli adam lazım. Yaparsa ea yapar

kutsall1

13.8.2020 04:41:48

0
Westwood stüdyolarını kapatıp C&C serisini mahveden şirket. İnşallah batarlar diyeceğim ama seri tümden biter işte.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız