Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ekip odaklı rol yapma oyunu Age of Reforging:The Freelands yakında geliyor: Tüm detaylar

 
PersonaeGame Studio tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan açık dünya, aksiyon, rol yapma oyunu Age of Reforging: The Freeland, Haziran ayı içerisinde çıkış yapacak yapımlar arasında yer alıyor. Farklı farklı bölgelere adım atabileceğimiz ve farklı kamera bakış açıları ile beraber ilerleyebileceğimiz bu aksiyon rol yapma oyunu içerisinde kendimize ait bir ekip kurabilecek ve bu ekip içerisinde yer alan karakterleri geliştirebileceğiz. Geniş bir maceraya atılacağımız bu yapım içerisinde farklı farklı kasabalara, köylere ve bölgelere doğru adım atabilecek ve bu yerleri tamamen keşfedebileceğiz. Bu yerlerin her birinin kendine ait atmosferi, teması ve yapısı bulunacak. Dolayısıyla oyun içerisinde her bölgenin kendine ait gizli kısımları ve hazineleri bulunacak ve biz de bunları açığa çıkarmaya çalışacağız.
 
Farklı yerleri keşfedebileceğiz 

Oyun içerisinde tek oyunculu bir yapı bizleri bekliyor olacak ve bu tek oyunculu yapı içerisinde kendi partimizi kurabilecek ve bu partimize istediğimiz karakteri alabileceğiz. Her parti üyesinin kendine ait özellikleri ve becerileri bulunacak ve bu yapılarla beraber güç mücadelesine katılabileceğiz. Oyun içerisinde farklı düşman çeşitleri karşımıza çıkacak ve her düşman çeşitlerinin kendine ait gücü, yetenekleri ve saldırı stilleri bulunacak. Biz de onlara karşı gelmek için kendi karakterlerimizi güçlendirebilecek ve ekipmanımızı üst düzeye çıkarmaya çalışacağız. Tam bir aksiyon rol yapma deneyimini bizlere aktaracak olan bu yapım içerisinde ormanlara doğru adam atabilecek bunun yanı sıra bataklıklara ve çöllere doğru ilerleyebilecek ve ek olarak dağlara ve platolara doğru da yol alabileceğiz. Yani oyun içerisinde adım atabileceğimizi ve keşfedebileceğimiz farklı farklı kısımlar olacak ve dilediğimiz gibi bu yerlere geçiş yapabileceğiz.
 
 

Oyunda bir taraftan kendimizi ve ekibimizi güçlendirmeye çalışırken diğer taraftan ise ticaret sistemi ile beraber de uğraşabileceğiz. Oyunda adımımızı attığımız ve halkın fazlaca bulunduğu köy ve kasabalarda çeşitli ticarethaneler kurabilecek ve bu ticarethanelerle beraber kendi ekonomimizi güçlendirebileceğiz. Burada farklı kişilerle ve karakterlerle beraber diyaloglara girebilecek ve çeşitli ticari anlaşmalar yapabileceğiz ve bu kapsamda hem maddi açıdan kendimizi güçlendirebilecek hem de bu da partimizi daha da güçlenmesini sağlayabilecek.
 
Oyunda zindanlar da yer alıyor 

Oyunda bir yandan etrafı keşfederken ve diğer yandan partimizi güçlendirirken karşımıza çeşitli zindanlar da çıkabilecek. Zindanlar içerisine geçiş yaparak buradaki tehlikeler ortadan kaldırabilecek ve farklı hazineler doğru yol alabileceğiz. Oyun içerisinde yer alan bu zindan sistemi sayesinde parti üyelerimizi daha güçlü konuma getirebileceğiz. Bunlar haricinde çeşitli nesneler kazanabilecek ve zindanları temizleyerek burada gizli kalan hazineleri ortaya çıkarabileceğiz. Tehlikeli zindanların yer aldığı yapım içerisinde antik kalıntılara doğru ilerleyebilecek ve efsanevi öğeleri burada kazanabileceğiz.
 
Her parti üyesinin kendi ihtiyaçları bulunuyor 
 
 

Yapım içerisinde gerçekçi simülasyon unsurları da yer alacak ve bu kapsamda her parti üyemizin kendine ait istekleri bulunacak. Yani oyun içerisinde açlık ve yorgunluk hisseden parti üyeleri ve daha fazla özellik bulunacak ve bu mekaniklerle beraber de her parti üyesiyle tek tek ilgilenmek durumunda kalacak ve yeri geldiğinde ise bu durumların üstesinden gelmeye başlayacağız. Oyunda yine bir yandan açlık ve yorgunlukla ilgilenirken diğer taraftan ise gece ve gündüz döngüsünün olduğunu görebilecek ve gece yorgun düşmemek için muhakkak kamp kurup uyumak durumunda kalacağız. Yani oyun içerisinde gece ve gündüz döngüsüyle beraber parti üyelerimizin uyumasını sağlayabilecek ve bu kapsamda gerçekçi bir simülasyon deneyimi elde etmiş olacağız. Oyunda bu tarz mekaniklerle beraber daha fazla parti üyelerimize ilgi gösterebilecek ve onlarla daha yakından ilgilenmek durumunda kalacağız. Dolayısıyla bu tarz mekanikler de oyun içerisinde yer alıyor ve bunlar detayları arttıran unsurlardan birkaç tanesi.

Aksiyon ve rol yapma deneyimini hissedebileceğimiz yapım içerisinde gerçek zamanlı savaşlarla beraber mücadelelere girebilecek ve ekip üyelerimizi güçlendirdiğimiz takdirde bu savaşlar daha da kolay bir şekilde geçecek. Her üyemizi bu kapsamda güçlendirebilecek ve onlara farklı farklı görevler verebileceğiz. Yani her parti üyesini tek tek yönlendirebilecek ve hangi düşmana saldırması gerektiğini biz seçebileceğiz. Gerçek zamanlı olarak karşımıza çıkan bu savaş mekaniği ile beraber elbette biz oyuncu olarak karşımızda düzgün yapay zekaya sahip düşmanların çıkmasını bekliyoruz. Umuyoruz ki bu durumun üstesinden gelirler. Çünkü bu tarz oyunlar içerisinde yapay zeka oldukça önem arz ediyor ve yapacağımız hamlelere göre yapay zekanın da tepki vermesi oldukça önemli. Yapacağımız hamlelere herhangi bir tepki vermeyen ve sürekli olarak aynı şeyleri yapan bu düşmanlar oyunun ilerleyen kısımlarında sıkılmamıza neden olabilir.
 
Kendi kökenimizi biz belirliyoruz 
 
 
 
Oyun içerisinde ilk etapta yukarıda bahsettiğim özellikler dışında bir de çeşitli seçimler yapabileceğimiz anlar karşımıza çıkıyor. Bu seçimler arasında kendi kökenimizi belirleyebileceğimiz bir mekanik yer alıyor ve istediğimiz şekilde bu kökenimizi belirleyebiliyoruz. Bu kökenler içerisinde istersek bir büyücü olabiliyor ve diğer taraftan ise kötü şöhretli bir haydut olarak bu dünyaya atılabiliyoruz. Yani oyun içerisinde hangi şekilde doğmak istediğimizi ve ilerlemek istediğimizi kendimiz seçebiliyoruz. Bu da güzel bir ekleme olmuş diyebilirim.
 
Özelleştirme ve beceri sistemi bulunuyor 

Bunun dışında oyunda karakter özelleştirme sistemi ve mekanikleri bulunuyor. Bu karakterleri özelleştirme sistemi sayesinde kendi benzersiz sınıflarımızı oluşturabiliyor ve kendi karakterimizin nasıl görünmesi gerektiğini de tamamen biz belirleyebiliyoruz. Oyun içerisinde yine bir teknoloji ağacı bulunuyor ve bu teknoloji ağacı ile beraber karakterlerimize çeşitli beceriler atayabiliyor ve yeni becerilerin kilidini de bu ağaç sayesinde açabiliyoruz. Oyunda çok farklı yetenekler ve beceriler bulunuyor ve bu becerileri ve yetenekleri dilediğimiz gibi harmanlayabiliyor ve birleştirebiliyoruz. Yani oyun bizlere geniş kapsamlı bir özgürlük sunuyor ve istediğimiz şekilde bu becerileri birbiriyle bağlantılı olarak düşmanlara uygulayabiliyoruz.
 
 

Bu özgürlükler dışında yine oyun içerisinde atıldığımız macerada çeşitli seçimler yapabileceğimiz anlar da karşımıza geliyor. Bu seçimler ülkenin kaderini ve bizim de kaderimizi belirliyor. Dolayısıyla oyunda bu kısımlarda zor seçimler karşımıza çıkıyor ve biz de bu durumda yapabileceğimiz hamleyi oldukça fazla düşünebiliyor ve ülkenin kaderi tamamen bizim elimizde olabiliyor.

Bunun dışında oyun içerisinde farklı farklı kamera bakış açıları bulunuyor ve savaş esnasında izometrik kamera bakış açısına geçerken şehirleri gezerken ve diğer hamleleri yaparken üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile beraber karşılaşabiliyoruz. Yani oyun içerisinde yapacağımız eylemlere göre kamera açıları değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Geniş kapsamlı ve detaylı bir aksiyon rol yapma deneyimini bizlere aktaracak olan bu yapım Haziran ayı içerisinde çıkış yapacak oyunlar arasında yer alıyor. Oyunun hangi gün çıkış yapacağı belli değil ancak Haziran ayı içerisinde çıkış yapacağını biliyoruz. Bunun dışında oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gibi bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve ekip kurmalı aksiyon rol yapma deneyimine adım atmak istiyorsanız bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Age of Reforging The Freelands
Wo Long: Fallen Dynasty için yeni ek paket geliyor: Çıkış tarihi ve detaylar Little Friends: Puppy Island gerçekçi köpek yetiştirme deneyimi sunmayı hedefliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız