Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

EA Patronu: "PC En Hızlı Büyüyen Platform"

 
   EA'nın marketteki pay paylaşımının düşmesi hakkında CNBC ile yaptığı bir röportajda, market satış rakamlarını takip eden NPD ve benzeri firmaların güvenirliğinin sorgulanması gerektiğini açıklayan Riccitello, bu gibi firmaların her alanda oyun dünyasını takip edemediğini söyledi ve konuyu daha da aydınlatmak açısından PC marketinin bugün geldiği konumu belirtti:
 
"Sadece 5 yıl önce insanlar PC oyunculuğu işinde radikal bir şekilde düşme olacağını söylediler çünkü NPD verilerine göre PC sektörü oyunlar açısından her yıl % 10, % 20, % 30 şeklinde azalıyordu. Bugünse PC video oyun endüstirisinin en hızlı büyüyen platformu. Öyleyse yayıncılar olarak biz de büyüyebilmeliyiz çünkü müşterilere ürünü sunma tarzımız değişim geçiriyor."
 
   Aynı röportajda Riccitello, F2P (free-to-play) modelinin oldukça kazanç getiren bir uygulama olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak CVG ea pc pc oyunculuğu origin valve steam
Darksiders 2 iOS Uygulaması ile Ruhları Toplayın Ubisoft Gelirlerinin Sadece % 4'ü 3DS Ve Vita'dan
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

clear_

21.7.2012 14:10:26

-1
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner

hayda gorende dicek adam para babasi en son cikan donanimlari aliyorda yinemi diyor:D:D:D yenileri geldiginde eger olaya sirf gorsellik olarak bakiyosan altina isettiricek kadar iyi olsunlarda sonra gor.Hem konsolu olanin pc ci olmuycaginida nerden cikardin konsolcu ibaresi koydun
eksileyin bu arkadaşı.

TheBladeRunner

21.7.2012 02:22:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: clear_ Orijinalden alıntı: md07t Yeni konsollar çıkana kadar hızla büyüsün sonra büyüme hızı düşecek zaten Siz konsolcular "yeni" ibaresini duyduğunuzda ne kadar mutlu oluyorsunuz değil mi? Oysa biz o kelimeyi duyduğumuzda "yine mi?" diyecek kadar sıkıldık :))
hayda gorende dicek adam para babasi en son cikan donanimlari aliyorda yinemi diyor:D:D:D yenileri geldiginde eger olaya sirf gorsellik olarak bakiyosan altina isettiricek kadar iyi olsunlarda sonra gor.Hem konsolu olanin pc ci olmuycaginida nerden cikardin konsolcu ibaresi koydun

clear_

21.7.2012 00:39:56

-2
quote:

Orijinalden alıntı: md07tr Yeni konsollar çıkana kadar hızla büyüsün sonra büyüme hızı düşecek zaten
Siz konsolcular "yeni" ibaresini duyduğunuzda ne kadar mutlu oluyorsunuz değil mi? Oysa biz o kelimeyi duyduğumuzda "yine mi?" diyecek kadar sıkıldık :))

skywalkerhan

20.7.2012 23:00:49

-1
iiki söledin bilmiyorduk aydınlandık saol varol....

md07tr

20.7.2012 20:09:18

-2
Yeni konsollar çıkana kadar hızla büyüsün sonra büyüme hızı düşecek zaten

Mahony.Ensof

20.7.2012 17:53:48

0
Arkadaşlar... Yıllardır elimde ne konsol biter ne de klavyem... xbox, sony, sega, wii serilerini hep almışımdır. Sorun şu ki gerçekci bir modelleme için çok fazlasına ihtiyaç duymaya başladı firmalar. Yeni nesil oyunlar hangi tür de olursa olsun artık oynayıcı daha fazlasını istiyor ya da bunu firmalar istiyor. Demek istediğim sistemler konsol oyunların da sınırda kalıyor. PC bu bakımdan konsollara nazaran daha fazla olanak sunuyor ama yinede oyunların konsollardan gelirleri korsan oranı çok düşük yada hiç olmadığı için daha tatminkar oluyor. Mesela yılların eskitemediği ''Metal Gear Solid'' serisi hala PC' ye uyarlanmadı ve düşünülmüyor da bir zamanlar arkadaşlarım ile kendimize ''emülatör'' programı yaparak ''Metal Gear Solid'' serisini oynamaya çalışsak da başaramadık ama bunun heyecanı müthişti. Dönelim konuya ''EA Patronu'' doğru söylemiş gelecekte ya konsollar PC fotmatında değişken ve sınırı zorlayıcı olmak zorunda kalacak yada konsollar çok uzun bir sürede olsa ileride yerini PC' ye bırakacak ki bazı oyunlar Emülatör sayesinde PC' de gamepad' ler ile konsol tadını fazlası ile veriyor. Yani Adam Haklı Beyler.

MBrkA

20.7.2012 17:31:45

+2
Neden büyümeye başladı bir düşündün mü EA? Bağımsız yapımcılar sayesinde tabiki de.

HoLLyqan

20.7.2012 16:45:48

0
Canını yerim senin Riccitello

BlackBeasT

20.7.2012 16:30:27

+1
Eğer ki PC gerekli önem verilse Watch Dogs görselliğini barındıran oyunları şimdiden oynuyor olurduk,15 dak. videosunu izlerken hayranlıkla izliyordunuz değil mi ? Oyun konsolu olmazsa oyun olmaz mantığı yok arkadaş öyle basite kaçma ,DX9 konsolda oynamak varken PC içinde aynı oyunu hiç 1 özelliği olmadan port edildikten sonra neden alma gereği duysun ki PC oyuncusu ,bunun en iyi örneği BF3dür. PC'de oyun satmıyorsa nedeni yine bunu dile getiren yapımcı dağıtıcıdır....Uzun uzun yazmaya gerek yok herkes neyin ne olduğunu biliyor.Buraya gelipte üretici yapımcı dağıtıcı ağızlarını yapmayın..."oyun dünyası konsollar sayesinde bu kadar gelişmiştir..."baban sony'nin hissedarımı ?

thugs_life

20.7.2012 16:15:52

+3
rahatlığından dolayı konsol diyorum ben, ha pc nin yeri ayrı, max payne i pc için aldım bitirdim, hala upgrade ederim severim de daha geçenlerde thermaltake işlemci fanı kasa fanı aldım o derece severim ama oyunlarda daha çok konsolcuyum sonuçta işten geldik mi instal falan çekilmiyor, ps4 çıksın alırım hiç acımam ama yeni ekran kartı çıksın onu da alırım pc nin yeri ayrı

Wayward Son

20.7.2012 15:54:36

+3
gam3hunter Ben de içeriğin gelişmemesinden dertliyim. Ama bunun suçu konsolun yetersizliği değil. En basitinden Fifa 07'de bile olan finans yönetimi, genç oyuncular gibi konular yeni Fifa'larda yok. Her şeyi geçiyorum Sensible WOS 95-96'da : - Dünyadaki BÜTÜN ligler lisanslı olarak vardı. - Milli takım teknik direktörlüğü yapabiliyordunuz. - Başka kulüplerden sezon içinde teklif alıyordunuz. - Ciddi anlamda kovulma stresi vardı, hem maddi hem de performans açısından. - Her oyuncu ciddi anlamda gerçek özellikleriyle yansıtılmıştı. ( Hakan Şükür kafa toplarında rakipsiz ama ağırdı vs.) - Adam akıllı maddi yönetim vardı. - Yanlış hatırlamıyorsam genç oyuncular da vardı. - Transfer sistemi detaylıydı. Şimdi soruyorum sana. Bu özelliklerin 1.si dışında hangisini konsollar kaldıramaz? İlk özelliği şu teknik teknolojiyle getirmeye kalksan PC'de bile herhalde 60 gb falan kaplar. O yüzden yapmamalarını anlarım. Ama bakıyorum Fifa çok iyi bir futbol oyunu olmasına rağmen 17 sene önce çıkmış bir oyundan kat bet kat daha fazla eksiklere sahip. Finans yönetimi 2-3 sene önce vardı, kaldırdılar. Detaylı bir şekilde genç oyuncu çıkarırdın, uğraşırdın; basitleştirdiler. Sistem kaldıramaz diye bir durum yok; PS2 kaldırıyordu şu dediklerimi. Az önce saydığım Skyrim örneği gibi düşün. Her alanda bir basitleşme söz konusu. Zamanında RE konsolda doğdu, sonuna kadar da detaylı oyundu. O zaman da konsol-pc vardı; şimdi de var. Ama farkındaysan bangır bangır buradayım diyen bir casual kitle de var. Onu geçiyorum; Mass Effect 3'ün action oyunu olmasının konsollarla bir alakası var mı? Bir ME 1-2'deki içeriğe bak; bir de 3'teki. Hepsi de konsolda var olan oyunlar.

gam3hunter

20.7.2012 15:42:33

0
Wayward Son 20.07.2012 15:22:03 hocam Allah aşkına o saydığın oyunlar hep firmaların konsol sattırma çabalarından dolayı değil mi ? bu saydıkların bilgisayara çıksa emin ol konsollar bu kadar piyasanın göbeğinde olmazdı bende gelişmediğinden dert yanıyorum ama görüntü olarak değil görüntü zaten gelişiyor bilgisayarda buda sadece ekran kartı firmalarının cebini dolduruyor benim derdim içeriğin gelişmemesi___buda konsolun görüntü olarak kısılması ama diğer tarafların kısıldığında oyunun bir şeye benzemeyeceği sebebinden oyun konsol baz alınarak ona göre sınırları çizilerek tasarlanıyor___bende de konsol var sırf exc oyunlar uğruna ama bilgisayarda oynamak daha çok hoşuma gidiyor ancak firmalar yüzünden çoğu oyun konsolun eline veriliyor mecbur bırakılıyor___firmaların goy goyu yüzünden bilgisayara adam akıllı önem verilmemesi bilgisayar tarafında oyun satımını bu kadar azalttı geçtim önem vermeyi stabil çalışması için bile uğraşmıyorlar___yani direk genellemeye sokma insanları grafik manyaklığı değil herkesin derdi diğer unsurların grafik kadar geliştirilmesi milletin derdi___şuan belli kesimin krateri çok az görüntü iyi olsun alıyor oyunu firmalar bu kesimin varlığından paso ekran kartı paso grafik şişirmesi oyunlar bu sanki bilgisayardaki herkes grafikten başka bir şeye önem vermiyormuş gibi oluyor diğer oyuncu kitlesini öldürdüler yada konsola geçmesine mecbur bıraktılar___şuan senin böyle konuşman bile firmalar oluşturduğu cilalı piyasanın halinden

Wayward Son

20.7.2012 15:40:40

-2
mumak Sence bu konsollardan mı kaynaklı yoksa oyuncu profilinin değişip daha çok casual kitleye dönmesinden mi? Ona bakarsan şu an mobil platformlar yükseliş açısından PC'den çok daha önde. RPG oyunları demişsin, sonuna kadar eskinin en güzel özelliklerini kullanan Legend of Grimrock ne kadar sattı? '' Ayy bu ne'' diyip burun kıvıran tipler dolu malesef. Onu geçtim yine bu nesilde Mass Effect çıktı, EA'in çılgın baskıları sonunda giderek garip bir hal alsa da RPG türünde (hele ilk iki oyun) çok sağlam yere sahip. Yeni Divinity çıkacak, turn bazlı ve PC exc. olacak. Göreceğiz satışlarını. İlk sırada ben alacağım mesela ama malesef satışlar öyle 3-5 milyonları bulmayacak. Skyrim'de zindana girdiğinde sana ''x eşyayı bul'' deyip üstteki pusulada eşşek kadar marker ile eşyanın yerini göstermesi konsol oyuncularının suçu mu? Yoksa Bethesda'nın oyunu casual kitlenin de kolay oynayabileceği hale sokma isteğinden mi? Diablo 3'ü severek oynadım ama yetenek puanı dağıtamamanın manasını hala anlayamadım. PC exc. olan bir oyunda yapılan bu basitleştirme işlemi de mi konsolların suçu?

mumak

20.7.2012 15:28:57

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son

Sebep? Teknik alandaki geri kalmışlığı dışında oyun konsollarının oyun dünyasına ne gibi bi zararı var? Kaldı ki ilk çıktıkları dönemlerde konsollar hep diğer platformlara göre ağız sulandırıcı teknik güce sahiptir. 20 küsür yıldır var olan konsollarda DOĞMUŞ sayısız güzel oyun serisi/oyun var. MGS Uncharted Silent Hill Resident Evil Mario Sonic RDR God of War Mass Effect Halo Gears of War Crash Jak Demon's Souls GT Forza Heavy Rain Infamous Bad Company Tekken Virtua Fighter SF Saint's Row PES (ISS) MAG Vanquish Ratchet & Clank LBP Darkness FF Timesplitters Okami Ico Shadow of the Colossus DMC Burnout diye uzaaaar gider. Grafik manyaklığınız bence bizi geriye götürüyor. Eğer bu geri kalmışlıksa sonuna kadar gericiyim:) Kimse sormuyor ki '' bu Fifa'da neden hala adam akıllı menajerlik modu yok? 95'te çıkan Sensible Socccer'da bile daha fazla detay vardı'' diye. Varsa yoksa ''wuhaaa yeni motor çıksın''. Ha bir de bu açıklamaları yapan firmaların yeni nesil konsollarda yapacakları 180 derecelik çarkları hep beraber göreceğiz. Yapımcıların goy goyuna değil, kendi oyun zevkinize göre seçim yapın.
bu yazdığımdan grafik manyağı olduğumu çıkarıyorsanız söyleyecek söz bulamıyorum. konsolların ne gibi zararı var demişsiniz. en basitinden şunu söylüyüm. oyunları basitleştirdiler. konsoldada oynanabilsin diye. sözüm bi futbol araba yarışı için geçerli değil. fakat rpg tarzı vb oyunlarda konsollara uyarlamak için oldukça basitleştirdiler oyunları. konsolları hesaba katmadan yapamadılar. çünkü sadece pc de sattıkları yetmeyeekti firmalara. artı olarak konsol kullanıcıları oyunlar için daha yüzeysel vakit geçirdiği için daha kullanat oyunlar yapmaya yöneltti yapımcıları konsollar. aslında oyun yapımcıları ruhlarından bişey kaybetmek istemezdi fakat bu baskı işin mali kısmını düşünen dağıtımcılardan geldi. işte bu yüzden zarar verdi konsollar oyun camiasına. ayrıca evet efendim yıllar geçtikçe her ne kadar manyağı olmasakta grafik olsun animasyon olsun fizik efektleri olsun bunlarda gelişmeli bence. en azından teknolojiden nasibini almalı. bu konudada engel konsollar.

Wayward Son

20.7.2012 15:22:03

-3
quote:

Orijinalden alıntı: mumak hayır efendim oyun dünyası konsolların sayesinde gelişmemiş resmen gerileme yaşamıştır.adeta kısır döngüye girmiş ve yerinde saymıştır.özellikle mevcut konsolların döneminde
Sebep? Teknik alandaki geri kalmışlığı dışında oyun konsollarının oyun dünyasına ne gibi bi zararı var? Kaldı ki ilk çıktıkları dönemlerde konsollar hep diğer platformlara göre ağız sulandırıcı teknik güce sahiptir. 20 küsür yıldır var olan konsollarda DOĞMUŞ sayısız güzel oyun serisi/oyun var. MGS Uncharted Silent Hill Resident Evil Mario Sonic RDR God of War Mass Effect Halo Gears of War Crash Jak Demon's Souls GT Forza Heavy Rain Infamous Bad Company Tekken Virtua Fighter SF Saint's Row PES (ISS) MAG Vanquish Ratchet & Clank LBP Darkness FF Timesplitters Okami Ico Shadow of the Colossus DMC Burnout diye uzaaaar gider. Grafik manyaklığınız bence bizi geriye götürüyor. Eğer bu geri kalmışlıksa sonuna kadar gericiyim:) Kimse sormuyor ki '' bu Fifa'da neden hala adam akıllı menajerlik modu yok? 95'te çıkan Sensible Socccer'da bile daha fazla detay vardı'' diye. Varsa yoksa ''wuhaaa yeni motor çıksın''. Ha bir de bu açıklamaları yapan firmaların yeni nesil konsollarda yapacakları 180 derecelik çarkları hep beraber göreceğiz. Yapımcıların goy goyuna değil, kendi oyun zevkinize göre seçim yapın.

gam3hunter

20.7.2012 15:12:20

0
konsolu ezen mi var ya konsolu hangi firma ezmiş ?! resmen piyasa konsola göre işliyor kalkıp birde ezilmekten bahsediyorsunuz bilgisayar teknik olarak iyi ama istisnalar hariç çoğu oyun konsol baz alınarak yapılıyor şuan bilgisayardaki donanımların gücü kullanılarak oyun yapılsa yeni nesli görür millet ama firmaların para stratejileri yüzünden her adım için konsol bekleniyor çünkü para oradan geliyor___ama oyunları bilgisayar oyuncularının gönlü olsun diye yapmak yerine adam akıllı hakkını vererek oyun yapsalar bilgisayarda da para kazanacaklar ama bu riske girmek yerine miladı dolmuş konsoldan sürekli para toplama derdindeler bu yüzden konsol bu kadar popüler resmen oyunlar ilerlemeyi durdurdu gelişmek yerine şekil değiştirmekten ibaretler___beyler bende de konsol var bunları gerçekçi değilde sırf kendi oyuncağını yüceltmek için diğer aletleri kötüleyenler için yazdım yoksa her aletin kendince artı eksisi var ve hepsinin eğlenecek yönleri

BlackBeasT

20.7.2012 14:21:54

-1
Oyun konsolu varya "way efendim oyun konsolları olmasa oyunda olmaz" demi la...seni seni oyun konsolun mu var amanda aman konsolda oyunda oynarmış Ps3 Netw@rks sana kısaca PSN desek...Haklı ama bu kadar'da ezilmez hakları yok,konsola erken çıkarması olunca hemen...bu kadar güzel açıklanmaz

mumak

20.7.2012 14:09:46

0
hayır efendim oyun dünyası konsolların sayesinde gelişmemiş resmen gerileme yaşamıştır.adeta kısır döngüye girmiş ve yerinde saymıştır.özellikle mevcut konsolların döneminde

Tecnique

20.7.2012 13:56:11

-8
Firmalar PC 'yi övdükçe ovüyor ama konsola erken çıkarması olunca hemen... Konsolu çok ezdiniz biliyoruz grafik konusunda pc önde ama konsolu bu kadar ezemessiniz oyun dünyası konsollar sayesinde bu kadar gelişmiştir...
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız