Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dragon Age: Inquisition, BioWare Tarihinin En Başarılı Çıkışını Yaptı


    Geçtiğimiz senenin en başarılı oyunlarından Dragon Age: Inquisition, The Game Awards'ta da yılın oyunu seçilmişti. Electronic Arts oyunun satışlarıyla ilgili her ne kadar ayrıntılı bilgiler paylaşmamış olsa da, Dragon Age: Inquisition'la ilgili önemli bir bilgiyi açıkladı.
 
    Yapılan açıklamalara göre Dragon Age: Inquisition, BioWare tarihinin en başarılı çıkışını yapan oyunu oldu. Buradaki başarıda kastedilen şey tabii ki oyunun satışları. Dünya çapındaki mecralarda 200'den fazla Game of the Year ödülü alan oyunun senaryo bölümünün 113 milyon saat boyunca oynandığı belirtiliyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
dragon age 3 dragon age III bioware ea electronic arts pc ps3 xbox 360 rpg
Guerilla Games Birden Fazla Oyun Üzerinde Çalışıyor Olabilir Steam'de Portal ve The Walking Dead Serileri İndirimde
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

immortalizmm

28.1.2015 20:53:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator DA bazı açılardan Skyrim'den daha başarılı bir oyun, bir defa hikayesi daha iyi diyebilirim. Stromcloak ile Imperial olayı çok iyi mesela Skyrim'de, göreceli bir defa, bu olay Skyrim'in güzel taraflarından birisi ama toplamda bakınca DA senaryo olarak daha derli toplu, daha güzel, oyundaki açık dünya sizi Skyrim'deki gibi ana konudan fazla koparmıyor. Skyrim'de dungeon'lara daldığınızda, yan görevlerle uğraşmaya başladığınızda klasik açık dünya oyun/hikayeden uzaklaşma sendromuna rahatlıkla düşüyorsunuz.

Tasarım olarakta bence DA daha iyi, Skyrim'de dungeon'ların havası hep birbirine benzer gelir bana ama DA'da hep bir farklılık vardır, gerçi Skyrim'deki kadar fazla dungeon yok ama nitelik/nicelik olarak açısıdan DA ağır basıyor. Sonra Skyrim'de koca koca ejderhalar tavuk gibi kesiliyor, DA'da belli bir seviyeye gelmeden ejderhaların mekanlarına giremezsiniz bile, girdiğin anda canına okur. Ayrıca DA'de ejderha kesmek için daha taktiksel davranmak zorundasınızdır, sık sık oyunu durdurmak zorunda kalır, taktik yaparsınız, bu olay yoktur mesela Skyrim'de.

Sonuç olarak bence Dragon Age daha sağlam bir oyun, ayrıca RPG dediğinizde Mass Effect üzerine başka bir oyun da tanımam. Adamlar senaryoyu sunarken beyin yıkama üzerine kurulu hikayede size oyun sonunda istediğini yaptırır ve siz farkına bile varmazsınız, çünkü o mükemmel senaryo beyninizi yıkamıştır. Bunu o kadar başarılı bir şekilde yaparlar ki, oyunu sonunda seçiminize bağlı olarak olayın bağlandığı noktadan milyonlarca oyuncu memnun değildir, bu nasıl iş diye söylenirler ama beyniniz yıkanmıştır.

Velhasılı ben Dragon Age diyorum her iki oyun arasında...
https://www.youtube.com/watch?v=jef2AvA_Uxg Bu build ile tüm ejderhaları hiç bir taktik yapmadan kesebiliyorsun bir nevi immortal oluyorsun dostum denemeni tavsiye ederim öyle taktik maktik diyorsunuzda ne taktiği var süs olsun diye yapmışlar resmen :D

Lithium

28.1.2015 13:12:52

+1
Bu oyunu oynayamadım ne yazık ki sistemim eski ama ben yinede Dragon Age:Origins'ten iyi olduğunu sanmıyorum. Bence 2. oyunun kötü olması millette o kadar büyük bir açlık oluşturdu ki Bioware'de bir daha böyle kötü bir oyun yapmayacağız dedi o yüzden satışları filan bu kadar iyi oldu. Oynayanlar senaryosu filan nasıl ilk oyundan iyi mi?

HIGHER

28.1.2015 12:55:11

0
HELAL OLSUN

Urasawa Gen

28.1.2015 12:19:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: vergosa oynayanlara sorum skyrimden daha mı ıyı bı oyun olmuş ?
Open World olarak Skyrim daha iyi ama oyun olarak bu oyun daha iyi.Bir RPG'den ne beklediğine bağlı.

Master_Evil

28.1.2015 11:28:25

0
bu aralar bende oynayıp bitircem inşallah

Wayward Son

28.1.2015 11:24:12

0
Yorumlarda kafa karışıklığı var bazı arkadaşların. "Özgürlük hissi yok, o yüzden RPG öğeleri zayıf" denmiş DA için. Özgürlük hissi belirlemez ki RPG öğelerinin kalitesini. Baldur's Gate, Divinity: Original Sin, Dragon Age: Origins gibi oyunlardaki RPG özü muazzamdır. Detaylı, derin, birbirleriyle etkileşimi yoğun karakterler gerektirir RPG öğeleri. Özgürlük dediğiniz şey, açık dünya oyunlarının bir özelliğidir. End Game dediğimiz, ana hikayeden sonra devam edebilme olayı da aslında tüm oyun türleri için geçerli. Skill yönetimi, parti yapısı, karakterleri ve karakterler arası etkileşim bakımından değil geçen senenin, son senelerin en sağlam RPG oyunu Divinity: Original Sin'dir bana göre. Ayrıca oyunu co-op olarak, tıpkı masaüstü RPG'lerin tadında da oynayabiliyorsunuz. Yanlışlıkla birkaç kere kendi takım arkadaşınıza zarar verdiğinizde takım arkadaşınız küsüyor, gidip gönlünü falan alıyorsunuz vs. Adı üzerinde Rol Yapma Oyunu. Hoplayıp, zıplayıp istediğiniz yere gidebilme konusuyla karıştırmayın. Tıpkı Divinity gibi DA: I de benzer formülleri uyguluyor. Zaten klasik RPG mantığında parti ve parti yönetimi esastır. Bir denge kurmanız gerekir. Bunun için yalnızca yetenek ve sınıfları dengelemeniz yetmez. Grubunuza kattığınız adamların kendi aralarındaki uyumu da önemlidir. Biri fazla feministtir, biri siyasi anlamda ötekine uymaz vs. Bu yüzden hem savaşta hem de sosyal anlamda grubunuzla uğraşırsınız. Legend of Grimrock, Icewind Dale, yeni çıkacak Pillars of Eternity gibi yapımlarda da parti olayını görebilirsiniz. Parti yönetimi esastır çünkü nasıl masaüstü FRP oynarken arkadaşlarınız arasında muhabbet ediyorsunuz, bu tarz oyunlarda da karakterler kendi aralarında konuşuyorlar, rol yapıyorlar. Yetenek ağacı vs. açısından da DA:I gayet çeşitli ve farklılık sunuyor. Ancak yetenek ağacı dediğiniz şey, RPG'nin özü değil, bir öğesidir. Özünde rol yapma vardır. Aslında bunlara CRPG deniyor (Cyber Role Playing Game). Temelinde masaüstü yatar yine (D&D kuralları gibi). Skyrim'de Ulfric dışında benim aklıma kalan karakter pek yoktu doğrusu. TES serisinin en sevdiğim özelliklerinin başında gelen "kullandıkça gelişen yetenekler" olayıdır bence Skyrim'i RPG anlamında farklı kılan şey. RPG özelliklerinden çok, "Bir açık dünya oyunu nasıl olmalı?" sorusuna en güzel yanıtı vermesiyle öne çıktı Skyrim. Birçok farklı türü içerisinde barındırıyor. Ama has, dalından bir RPG oyunu mu? Değil. Ama bu durum, onu bıkmadan oynamamıza da engel değil.

Shingo Yabuki

28.1.2015 10:28:25

0
oyunda dendiği gibi hikaye çok dallanıp budaklanmıyor, çete ile aranın bozulması cok zor, bu yönlerle diğer bioware oyunlarından zayıf kalmış ama bence en az öncekiler kadar zevkli. DA 2 deki gibi release date DLC muhabetlerine de girmemişler hoş olmuş. Skyrim'in de zayıf yanları vardı bu oyunun da var, iki firmada batı rpg sinin ustalarıdır, bioware'i EA çatısında olmasaydı bu oyun çok daha güzel olurdu, skyrim de EA çatısında olsaydı o zaman burada böyle atıp tutamazdınız emin olun. Benim için Bethesda'da Bioware'de candır. İkisini de severim, neden iki oyunun mükemmel yanlarından bahsetmek varken, gereksiz karşılaştırma muhabbetlerine girilmiş anlamadım.

İdrak İstimlak

28.1.2015 10:22:39

0
DA bazı açılardan Skyrim'den daha başarılı bir oyun, bir defa hikayesi daha iyi diyebilirim. Stromcloak ile Imperial olayı çok iyi mesela Skyrim'de, göreceli bir defa, bu olay Skyrim'in güzel taraflarından birisi ama toplamda bakınca DA senaryo olarak daha derli toplu, daha güzel, oyundaki açık dünya sizi Skyrim'deki gibi ana konudan fazla koparmıyor. Skyrim'de dungeon'lara daldığınızda, yan görevlerle uğraşmaya başladığınızda klasik açık dünya oyun/hikayeden uzaklaşma sendromuna rahatlıkla düşüyorsunuz. Tasarım olarakta bence DA daha iyi, Skyrim'de dungeon'ların havası hep birbirine benzer gelir bana ama DA'da hep bir farklılık vardır, gerçi Skyrim'deki kadar fazla dungeon yok ama nitelik/nicelik olarak açısıdan DA ağır basıyor. Sonra Skyrim'de koca koca ejderhalar tavuk gibi kesiliyor, DA'da belli bir seviyeye gelmeden ejderhaların mekanlarına giremezsiniz bile, girdiğin anda canına okur. Ayrıca DA'de ejderha kesmek için daha taktiksel davranmak zorundasınızdır, sık sık oyunu durdurmak zorunda kalır, taktik yaparsınız, bu olay yoktur mesela Skyrim'de. Sonuç olarak bence Dragon Age daha sağlam bir oyun, ayrıca RPG dediğinizde Mass Effect üzerine başka bir oyun da tanımam. Adamlar senaryoyu sunarken beyin yıkama üzerine kurulu hikayede size oyun sonunda istediğini yaptırır ve siz farkına bile varmazsınız, çünkü o mükemmel senaryo beyninizi yıkamıştır. Bunu o kadar başarılı bir şekilde yaparlar ki, oyunu sonunda seçiminize bağlı olarak olayın bağlandığı noktadan milyonlarca oyuncu memnun değildir, bu nasıl iş diye söylenirler ama beyniniz yıkanmıştır. Velhasılı ben Dragon Age diyorum her iki oyun arasında...

BSC Misafiri

28.1.2015 09:42:44

0
Oyun o kadar iyi değildi bence oyun boyunca yok ordu topla buyuculeri veya templarları yanına al skyholdu geliştir bunun oyunun sonuna hiç bir etkisi olmadı mass effect 2 deki gibi sonuçları olsa daha guzel olabilirdi.

stun

28.1.2015 09:17:11

-1
bunun tek sebebi oyun yok ortalarda... geçen nesilde her yıl tonlarca güzel oyun çıkardı.. ve çıkan oyunların sayısı fazlaydı..yeni nesilde oyun yok... yok ya.. tek tük... skyrimde goty dragon age: inqusitionda goty.. ama dragon age.. normal bir oyun.. çok güzel bir oyun değil.. bildiğiniz normal bir oyun.. bırak skyrimle karşılaştırmayı.. dark souls serisi ile bile karşılaştırmam.. oynanış hiç sende değil.. mmo gibi skill bas sadece..

pcrex

28.1.2015 08:49:56

+1
quote:

Orijinalden alıntı: vergosa oynayanlara sorum skyrimden daha mı ıyı bı oyun olmuş ?
Dragon Age: Inquisition tamamını toplasan skyrimin yan görevleri kadar bile etmez. Dragon Age: Inquisition da adam gibi bir tek ana senaryo var, o da sonu sönük bir final ile bitiyor. yan görevler fazla yanda kalmış. Senaryo bitince oyunda bitiyor büyük ölçüde. RPG ögeleri skyrime göre daha zayıf. Skyrim de yaşan dünya hissiyatı daha fazla. Kısaca skyrim gibi bir efsane daha da gelmez boşuna beklemeyin.

necrospiritus

28.1.2015 06:41:30

0
Skyrim çok ayrı Dragon Age çok ayrı. İkisinin de tadı farklı, ikiside lezzetli. İkisini karşılaştırmayın artık bu pizza ile iskenderi karşılaştırmak gibi. Kabul edelim ikiside muhteşem oyunlar ne skyrim Dragon Age'in yerini alabilir ne de Dragon Age skyrim'in yerini alabilir.

2K

28.1.2015 03:50:46

+1
Skyrim'i geçebilecek tek oyun The Witcher 3 olabilir.

immortalizmm

28.1.2015 01:42:21

0
inquisitor' ın emekliye ayrılmasıda nedir oyle bir dunyada inanılacak gibi değil :D

immortalizmm

28.1.2015 01:38:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheCustomizer Skyrim'i de oynadım, Dragon age 'in tüm serisini de oynadım bence skyrim'le yarışamaz bu oyun. Skyrim oynarken özgürsünüz istediğiniz herşeyi yapabiliyorsunuz. Inquisition'ın Skyrim'den daha iyi olduğu ne var diye düşünüyorum, grafiklere girmezsek senaryo anlatımı dışında aklıma birşey gelmiyor. Skyrim'İn o sınırsız açık dünyası yeter arkadaşlar.

Inquisition'a başlamadan önce Skyrim oynuyordum RPG olarak. Kontroller çok kısıtlı geldi bana ve bahsettiğim gibi Skyrim'deki özgürlük hissini kaybettim.
Skyrimle yarışması imkansız dediğin gibi dragon age oynarken hep bir tarafın boş olduğu kanısına varabiliyor insan oyun güzel kötü diyemem ama bir boşluk söz konusu dragon age de cave olayı gercekten çok basit olmuş skyrim mağaralarından ruinlerin 1.5 saatte çıktığımı bilirim dragon agede malasef öyle bir şey yok ayrıca ana görev bitince npclerin konuşmaları bile bitiyor :D neden öyle bir sey yapdılar anlamış değilim

RedTurkei

28.1.2015 01:36:55

-1
Hiç boşuna tartışmayın 2side pahabiçilemez Rpg oyunuları.. Gözü kapalı oynarım..

immortalizmm

28.1.2015 01:35:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Gördüğüm kadarıyla oyuna hakim çok sayıda arkadaşımız var biri bana nereden veya nasıl red lyrium temin edebileceğimi söylerse çok memnun olurum şimdiden teşekkürler
Storm coastada var ama ikinci etapında açılıyor o mağra belli bir bölümünü bitirdikten sonra karargahta oraya ajan gonderdıgınde o mağara açılıyor oradan temin edebilirsin başka yerlerde de bu şekilde var

BSC Misafiri

28.1.2015 00:50:56

0
Gördüğüm kadarıyla oyuna hakim çok sayıda arkadaşımız var biri bana nereden veya nasıl red lyrium temin edebileceğimi söylerse çok memnun olurum şimdiden teşekkürler

kav1nsky

28.1.2015 00:50:25

+2
Skyrim ne kadar müthiş bir oyun olsa da RPG ögeleri çok zayıf ve kötüydü. Dragon Age bu konu da çok daha başarılı. Ayrıca BioWare'in en iyi oyunu Mass Effect 2 bence.

TheCustomizer

28.1.2015 00:42:05

0
Skyrim'i de oynadım, Dragon age 'in tüm serisini de oynadım bence skyrim'le yarışamaz bu oyun. Skyrim oynarken özgürsünüz istediğiniz herşeyi yapabiliyorsunuz. Inquisition'ın Skyrim'den daha iyi olduğu ne var diye düşünüyorum, grafiklere girmezsek senaryo anlatımı dışında aklıma birşey gelmiyor. Skyrim'İn o sınırsız açık dünyası yeter arkadaşlar. Inquisition'a başlamadan önce Skyrim oynuyordum RPG olarak. Kontroller çok kısıtlı geldi bana ve bahsettiğim gibi Skyrim'deki özgürlük hissini kaybettim.

BSC Misafiri

28.1.2015 00:32:30

0
Skyrim vanilla haliyle çok iyi bir oyun değil zaten, ama modlanabilmesi ve çıkan modlar onu harika bir oyun yapıyor. Inquisition'u şu an modsuz oynuyorum ve Skyrim'i modsuz oynadığım zamandan çok daha fazla keyif aldım, keşke modlanabilir yapsalarmış şu oyunu o zaman muhteşem olurdu.

BSC Misafiri

28.1.2015 00:32:06

-2
Illuminati sağolsun nolcak :/

HajHaj

28.1.2015 00:17:35

0
Oyun hakikaten güzel ama Elder Scrolls serisi başkadır.

Guest-56D7221EF

28.1.2015 00:12:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: vergosa oynayanlara sorum skyrimden daha mı ıyı bı oyun olmuş ?
Kesinlikle Hayır.

Wabbajack

28.1.2015 00:03:44

-1
quote:

Orijinalden alıntı: vergosa oynayanlara sorum skyrimden daha mı ıyı bı oyun olmuş ?
Skyrimle yarışabilmesi için aynı seviyeye gelmeleri lazım kısacası siklet farkı var ve Bethesdayı rpg konusunda bu 100 yıl boyunca kimsenin geçebileceğinide düşünmüyorum:)

Zarbo257

27.1.2015 23:47:34

-2
quote:

Orijinalden alıntı: vergosa oynayanlara sorum skyrimden daha mı ıyı bı oyun olmuş ?
evet

vergosa

27.1.2015 23:37:41

0
oynayanlara sorum skyrimden daha mı ıyı bı oyun olmuş ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dragon Age: Inquisition ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız