Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dead Space Geliştiricisi Korku Oyunları Yapması Pahalı Satması Zor Diyor

 
   Dead Space serisinin ve Battlefield Hardline'ın geliştiricisi Visceral Games'in eski çalışanı Zach Wilson korku oyunlarının diğer AAA oyun türlerine göre satmasının daha zor olduğunu söylüyor.
 
   Gamesindustry.biz'e konuşan Zach Wilson "Genelde korku oyunları yapması pahalı ve satması zor. İnsanlar bize Dead Space'i sevdiklerini dair geri bildirimde bulunuyor ancak çok korkunç olduğu için satın almıyor." dedi ve "Var olmalarını isteyen ancak bunları satın almak istemeyen bir pazara oyun satamazsınız." diye de ekledi.
 
   Zach Wilson daha önce yaptığı bir açıklamada Dead Space 2'nin yapım maliyetinin 60 milyon dolar tuttuğunu ve dört milyon sattığını belirtmişti. Bu satış miktarı Electronic Arts'ın beklentilerini karşılamamış.
 
   Visceral Games, eski adıyla Redwood Shores, 1998'de kurulmuştu. Electronic Arts ekim ayının ortalarında Visceral Games'in kapatılacağı haberini vermişti.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PlayStation Universe Dead Space 2 EA Visceral Games PS3 Xbox 360 PC Korku
Gran Turismo Sport PS4 Paketleri Satışa Sunuldu Outlast 2 Neredeyse Bir Milyon Kopya Sattı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Skymarc

31.10.2017 18:15:49

0
id, bethesda, ve cdprojeckt umudumuzdur başka kale kalmadı eidos vs duman oldu edit: ama bu firmaların süreceği oyunların yaş kitlesi 23-24+ olacaktır yine beklenen ticari başarı yakalanamayabilir yaş sınırından ötürü. Zaten ya paraya oynayacaksın ya kitleye iki ucu boklu değnek.

RealArek

31.10.2017 04:21:20

0
Adam çok haklı yanlız az kişi satın alıyo ama herkes seviyo yinede dead space yeri her zaman ayrı.

BSC Misafiri

30.10.2017 16:47:16

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Artık oyunların maliyeti çok arttı. Birde buna mario'ya 100 verip diğer herşeyden puan kıran saçma siteleri ekleyin. Korsanı da ekleyin.. Yapımcıların çoğu haksızlığın altından kalkamaz hale geldi. Hl3 de bu yüzden gelmedi. Üstelik bu açıklama 2011 yılına göre yapılmış günümüzde maliyetler daha da arttı... Yüksek bütçeli Single geleneğini devam ettiren sadece Sony var. The Last of Us 2 efsane olacaktır
Saçma dediğin sitelerin hiç SMO incelemelerini okuyup veya izledin mi? Cevabının hayır olduğu yazdığın saçmalıklardan belli de yine de sorayım dedim. Beğenmediğin Super Mario'nun 2002'den bu yana ilk sandbox oyunu ve bu puanlar parayla satın alınamaz. Yaklaşık 3-4 senelik geliştirme süreci ve yüzlerce kişinin firmanın maskotu olduğu için her yönüyle özen göstermesidir, yani emek var emek. Senin önyargının anlayabileceği bir konu değil tabii ki, her sene çıkan ve neredeyse birbirinin kopyası olan dlc ve mikro içerik ile söğüşleme yapan oyun firmalarının 100 puan almasını mı istiyorsun yoksa? Last of Us her yönüyle kaliteli bir oyundu fakat 2. oyunun da aynı kalitede olmasını bekleyenlerdenim, yazındaki tek mantıklı laf son cümlen olmuş.

Johnny Silverhand

30.10.2017 16:39:34

+1
Şimdiki korku oyunlarında karakterin saklanmaktan başka bir şey yapamıyor.

2K

30.10.2017 14:58:14

0
Günümüzde çok satan korku oyunları genelde yürüme simülasyonları olduğu için ucuza mal oluyor ve ne satsa kazanç oluyor. Fakat Dead Space iyi bir konuya sahipti, set piece'leri güzeldi ve tek seferlik kullanıyordu. Yaratıkları neresinden vurduğunuza göre verdikleri tepki değişiyor ve dönüşüyorlardı. Böyle olunca maliyeti yüksek tutan bir oyun çok satamayınca EA gibi firmalar kapatmayı tercih ediyor. Fakat 4 milyon aslında iyi bir satış rakamı. Dead Space'in az satmasının nedeni korku türü olmasından daha çok insanların artık Online oyunları daha çok tercih etmesi. İyi bir hikayeyi takdir eden oyuncu sayısı çok az.

BSC Misafiri

30.10.2017 14:34:30

0
Anlamadığım şu, neden bir oyunda hem tekli hemde çoklu oyuncu bölümleri olmasın ki ? Ve bu ikiside aynı anda iyi olamaz mı ? İlk Half Life oyununu ele alalım. İKi tarafta efsanedir. Demekki emek verince okuyor. 60 milyon tuttuysa 20 milyon daha ekleyip uzun yıllar götürecek bir mp yapabilirlerdi. Yada 60 tan 20 kısıpta yapabilirlerdi. Aynı durumu Wolfenstein 2 içinde düsünuyorum. Eger oyunda saglam bir mp olsaydı oyunun satışları patlardı. Ama mpyi 1. Sıraya koyup çıkan bir oyuna mesela destiny 2 gibi asla para vermek gelmiyor icimden.

veterangamer

30.10.2017 10:31:36

0
dead space efsane bir seridir ve visceral games ide herzaman hatırlayacağız yolları açık olsun.

huseyincarnege

30.10.2017 09:42:14

+1
adam haklı Dead Space hepsini bitirdim cokda güzel oyundu

The_Rahip

30.10.2017 08:51:30

+2
Zack Wilson maalesef doğru söylüyor. Oyun dünyasının geldiği nokta belli. Tek kişilik senaryolu oyunlar maalesef eskisi kadar ilgi görmüyor. Ps-Ps2-Xbox dönemlerini tek kişilik senaryolu oyunların altınçağıydı ama o dönem kapandı. Son yıllarda oyun fiyatlarının artışıda bunda büyük bir etken. Bizler ülkemizde oyun fiyatları çok pahalı diyoruz ama yurtdışındada oyuncular oyun fiyatlarından yakınıyorlar. Bu yüzden bitir ve köşeye kaldırdan çok uzun soluklu oyunlara yönelmeyi tercih ediyorlar. Birde devasa online denilen illet için düzenlenen organizasyonlar ve buna bağlı ödüller iştah kabartıyor. LoL için yapılan organizasyonlar ortada ne sponsurluklar ne paralar dönüyor. En son çıkan korku oyunlarından The Evil Within 2 acaba ne kadar sattı ne kazandırdı. İstenilen rakamlara ulaşamazsa bir daha riske girip üçüncü oyunu çıkarırlar mı ? Çıkarmadılar diyelim sonuç; Tek kişilik senaryoya dayalı bir oyun daha kaybolup gitti demek. Ben Ps-Ps2-Xbox-Game Cube dönemlerindeki o tek kişilik senaryolu oyunların baskın olduğu bir oyun dönemi istiyorum. Multiplayer elbette olmalı ama asla başrol olmamalı. Gidişata bakarsak bir sonraki konsol nesilinde çok daha kısır bir nesil göreceğiz.

BlackBeasT

30.10.2017 03:07:01

0
EAyı BF ve Fifa ne zamana kadar sırtında taşayacak...

SakuraiTomoki

29.10.2017 23:40:39

+4
Yüksek bütçeli singleplayer oyun yapan sadece Sony'mi? Sen Bethesda'yı, Ubisoft'u felan unuttun galiba. Buna Cd Projetct Red ve Rockstar Games'ide ekleyebiliriz.

BSC Misafiri

29.10.2017 23:14:47

+15
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Artık oyunların maliyeti çok arttı. Birde buna mario'ya 100 verip diğer herşeyden puan kıran saçma siteleri ekleyin. Korsanı da ekleyin.. Yapımcıların çoğu haksızlığın altından kalkamaz hale geldi. Hl3 de bu yüzden gelmedi. Üstelik bu açıklama 2011 yılına göre yapılmış günümüzde maliyetler daha da arttı... Yüksek bütçeli Single geleneğini devam ettiren sadece Sony var. The Last of Us 2 efsane olacaktır
Bi şeyler biliyon ama öyle bi yorum yapmışın ki hiç bir şey bilmesen daha güzel olurmuş gibi..

BSC Misafiri

29.10.2017 23:04:21

+1
Artık oyunların maliyeti çok arttı. Birde buna mario'ya 100 verip diğer herşeyden puan kıran saçma siteleri ekleyin. Korsanı da ekleyin.. Yapımcıların çoğu haksızlığın altından kalkamaz hale geldi. Hl3 de bu yüzden gelmedi. Üstelik bu açıklama 2011 yılına göre yapılmış günümüzde maliyetler daha da arttı... Yüksek bütçeli Single geleneğini devam ettiren sadece Sony var. The Last of Us 2 efsane olacaktır
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dead Space 2
+ TAKİBE
AL
53 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız