Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

David Ballard Naughty Dog'da Çalışırken Cinsel Tacize Uğradığını İddia Ediyor

 
   Eski Naughty Dog elemanı David Ballard geçtiğimiz günlerde twitter üzerinden paylaştığı mesaj ile Naughty Dog'da çalışırken cinsel tacize uğradığını açıkladı.
 
   David Ballard 2015'in sonlarındayken Naughty Dog'da cinsel tacize maruz kaldığını, sonrasında çalışma ortamının kendisine son derece zehirli bir yer gibi geldiğini ve Şubat 2016'da zihinsel bir çöküş yaşadığını belirtti.
 
   David Ballard, Sony PlayStation temsilciler meclisine bu durumu anlattığında ertesi gün kovulduğunu ve kovulma sebebinin ise şirketin farklı bir yöne doğru eğildiği için yaptığı işe artık gerek duyulmaması olduğunu söyledi. David Ballard hatta cinsel taciz hakkında kimse ile konuşmaması için kendisine $20,000 teklif edildiğini ve o günden beri 17 aydır işsiz olduğunu da ekledi.
 
   Bunun üzerine Naughty Dog tarafından yanıt gecikmedi. Geliştirici stüdyo resmi websitesi üzerinden şu açıklamayı yaptı:
 
   "Naughty Dog'un eski bir çalışanı olan Dave Ballard'ın Naughty Dog'da çalışırken cinsel tacize uğradığını iddia eden mesajlarını kısa bir süre önce sosyal medyadan okuduk. Bay Ballard'ın Naughty Dog ya da Sony Interactive Entertainment'ta herhangi bir şekilde taciz edildiğini gösteren herhangi bir kanıt bulamadık. Naughty Dog ve Sony Interactive Entertainment'ta taciz ve uygunsuz davranışlara yer yoktur. Cinsel taciz ve diğer iş yeri şikayetlerine ilişkin raporları çok ciddiye aldık ve her zaman da alacağız. Naughty Dog ve Sony Interactive Entertainment'ta çalışan her bir insana değer veriyoruz. Hepimiz oyun yapma tutkusunu paylaşırken güvenli ve üretken bir iş yeri ortamı sağlamak bizim için büyük önem taşımaktadır."
 
   Uncharted ve The Last of Us çevre ve seviye tasarımı sanatçısı David Ballard cinsel taciz olayını şimdi anlatmasının sebebinin ise TV / Film endüstrisindeki kişilerin bu tarz deneyimlerini paylaşması ve bundan aldığı güç olduğunu söyledi. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Game Informer the last of us ps3 naughty dog sony ps4
BattlEye, PUBG'den 322,000 Hileciyi Yasakladı Planet of the Apes: Last Frontier için Yeni Bir Fragman Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

TheStarBox

18.10.2017 19:14:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: Santa_Monica

Bilemiyorum hocam, bana pek inandırıcı gelmedi, olmuşta olabilir tabiki ama yav durduk yere bir erkek bir erkeği nasıl taciz eder yav? İsim de vermiyor ki muhatabı kendini savunsun. Naughty Dog diye genelleme yapıyor Neil Druckman falan zan altında kalıyor adam tacizci damgası yiyor twitterda. De ki şu herif bana hallendi koca firma seninle mi ugraşsin last of us 2 mi yapsın.
Yahu ne demek bir erkek bir erkeği nasıl taciz eder ya? Böyle soru mu olur? Senin o sokakta çıplak yürüsen bişey olmaz dediğin amerika da her 5 kadından 1 i hayatının bir döneminde en az birkez tecavüze uğruyor. Her yıl 650 bin çocuk cinsel istirmar ve tecavüz ile yüz yüze kalıyor. Her 17 erkekten 1 i tecavüz ve cinsel istismar ile karşı karşıya kalıyor. Uyanın artık şu amerikan rüyasından! hadi ingiltere desen, almanya desen anlayacağım da amerika diyorsun.Amerika avrupalı ülkeler gibi çağdaş,kültürlü bir ülke değildir.Sadece avrupadan göç eden zengin kesim öyledir gerisi bizim insanımızın ayağına paspas bile olamayacak kadar kapitalizmin kölesi olmuş kültürsüz insanlardır. Siz amerika yı filmlerde gördüğünüz güzel sahil şeritlerinden,muhteşem gökdelenlerden ve kalbur üstü muhitlerden mi ibaret sanıyorsunuz? Amerika dünyanın en pislik ülkesidir. Gidip 3-5 güzel şehrine bakıp "oo ne güzel ülke arkadaş" diyorsunuz.Orda her türlü pisliğin en kralı yapılır. Al sana kaynak : [link=https://ncadv.org/statistics]Link[/link]

BSC Misafiri

16.10.2017 22:22:19

0
Adamın 17 ay beklemesi veya polise gitmemesi garip bana gerçeklik payı var gibi gelmiyor hani böyle bir olay gerçekten olsa ortaya çıkmaz zaten adamı kovmakla kalmazlar bidaha konuşmamasını sağlarlar

Guest-E87629FD5

16.10.2017 19:11:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu Böyle bir olayın yaşanması üzücü. Taciz sadece fiziksel temasla olmaz veya sadece bir kişiyle olmaz. Birkaç kişinin sözlü tacizine uğramış olabilir. ND'de çalışan ve çalışma ortamını kaybetmemek adına bu durumu gizlemiş olabilir. Onca sene çalıştıktan sonra stüdyo "yaptığın işe artık gerek kalmadı." gibi talihsiz bir açıklama yapmış. Sözde kovma açıklaması inandırıcı olmamış. Bununla kalmayıp mahkemeye taşımalı.
Esmertroll'e istemeyerek de olsa ilk defa katılıyorum, kendisi bu kez palavra serisini bozdu, ilk kez sallamadı. Doğrudur, bu skandalda sadece bir kişi yok, CEO'sundan çaycısına kadar herkes soruşturulmalı. Çaycı illaki vardır diye düşünüyorum ya da nescafeci. Hatta tacizzedeye ladyboy muamelesi çekilmiş diye duydum [>:]

esmerbuyucu

16.10.2017 14:25:11

0
Böyle bir olayın yaşanması üzücü. Taciz sadece fiziksel temasla olmaz veya sadece bir kişiyle olmaz. Birkaç kişinin sözlü tacizine uğramış olabilir. ND'de çalışan ve çalışma ortamını kaybetmemek adına bu durumu gizlemiş olabilir. Onca sene çalıştıktan sonra stüdyo "yaptığın işe artık gerek kalmadı." gibi talihsiz bir açıklama yapmış. Sözde kovma açıklaması inandırıcı olmamış. Bununla kalmayıp mahkemeye taşımalı.

Hoid

16.10.2017 12:01:52

0
Bu tür olaylarda erken yorum yaparsanız genelde ters köşe olursunuz . Her ne olursa olsun hiç hoş bir olay değil . Bir an evvel açıklığa kavuşması lazım . Doğruysa adamın hayatı alt üst olmuş ve firmanın adı zedelenmiş oluyor . Yalansa yine firmanın adını zedeliyor , çünkü insanlar ND denince ha şu olayın olduğu firmamı diyecekler . Bu her türlü firmaları vuran bir olaydır . Belki başka bir şirketten para alıp böyle bir açıklama dahi yapmış olabilir . Belki içine kapanık bir insandır bir şeyleri görünce tetiklenip açıklamış da olabilir . Kısacası her şey olabilir , kesin bir açıklama olmayınca maalesef durum böyle işliyor herkes aklına geleni sıralıyor .

Thejoker58906

16.10.2017 11:03:37

0
Para sızdırma çabaları

Persona_Non_Grata

16.10.2017 08:53:51

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Kaçırdığın bir şey var hocam, adam 17 aydır işsizmiş. 17 ay önce işten kovulmuş yani ifadesine göre. Bu da 2016'nın şubat ayına tekabül ediyor eğer şu anki Ekim ayını saymazsak, yani zihinsel çöküş yaşadım dediği yıl ve ay oluyor bu da. 2016'nın şubat ayı henüz 2. ay, adama 2015 yılının sonlarında tacize başlamışlar yine anlattığına göre. Diyelim ki 2015 Kasım - Aralık gibi bu taciz olayları başladı, 2 ay kadar sabretmiş belli ki. Belki vaz geçer, belki durur, şimdi tan tana olmasın, işimden olmayım vs. gibi düşüncelerle 2 ay susmuş beklemiş. Yaklaşık 2 ay gibi bir sürenin sonunda patlamış, 2016 şubat ayında yani. Yani adam taş çatlasa 1-2 ay kadar susmuş bu durum karşısında, sonra gitmiş gerekli yere şikayet etmiş ve ertesi gün kovulmuş. Yani 18 ay sonra konuşmuyor bu adam, olayın hemen ardından gerekli kimselerle konuşuyor, kovuluyor. Hem aşağılık bir harekete maruz kalıp hemde üstüne haklı olduğun halde şikayet eder etmez kovulunca herif ne yapacağını şaşırmıştır. Onun verdiği karamsarlık ve sıkıntı ile bunu sosyal medyada paylaşmadı belki. Para teklif ettiler diyor çünkü susması için, belki üstüne tehdit edilmişte olabilir. Bu da belli ki sessiz bi tip, yoksa dediğin gibi oğlanın biri gelip bana sarkıntılık edecek, bırak 1-2 ay susmayı 2 saniye sonra çalıştığım bilgisayarın monitörünü kafasında kırarım, sonra üstüne birde kasayı söker onu da kafasında kırarım. Ama her insanın ruh hali aynı değil, fazla sabırlı ve sessiz biriysen biraz susup her şeyin geçmesini beklemeyi tercih edebilirsin ki bu olaya bakınca öyle görünüyor zaten. Sonrasında konuş ve kovul. Bence de gerçek olabilir bu, aniden 18 ay sonra çıkıp konuşmuyor çünkü bu adam. Daha olayın başında konuşmuş ve kovulmuş çünkü. Topluluğun olduğu ortamlarda sapıklık olayları maalesef azımsanmayacak derecede fazla. Bunun sony ile falan da bir ilgisi yok, her yerde çıkıyor böyle şeyler. Dünya artık bel altı ve para üzerine dönüyor başka bir şey yok. Yine de bilemem, çok kurnaz şerefsiz bir adam olup iftira da atabilir emin olamayız yani ama sen Uncharted 1'den tut Last of Us'a kadar tüm yüksek bütçe projelerde yer alan bir adam olarak tık diye işten ayrılıp iftira planlamazsın. Burada bir pislik var gibi yani.
Bilemiyorum hocam, bana pek inandırıcı gelmedi, olmuşta olabilir tabiki ama yav durduk yere bir erkek bir erkeği nasıl taciz eder yav? İsim de vermiyor ki muhatabı kendini savunsun. Naughty Dog diye genelleme yapıyor Neil Druckman falan zan altında kalıyor adam tacizci damgası yiyor twitterda. De ki şu herif bana hallendi koca firma seninle mi ugraşsin last of us 2 mi yapsın.

Metal-Gear

16.10.2017 04:46:02

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Santa_Monica

Naughty Dog da bir sürü kadın çalışan var, onlar taciz edilmiyor da tutupta bir erkeği niye taciz etsinler ya? Bu dediğimden kadınlar taciz edilebilir mantığı çıkmasın ama malesef dünya da %90 kadın ve çocuklar taciz ediliyor. Sen yetiskin bir erkeksin kardeşim, sen ortalığı kaldırsana ayağa, git ign e gamespot a herifleri ifşa et, git Sony i mahkemeye ver, ama olaydan 18 ay geçmiş, neymiş yeni cesaret bulabilmiş? Ulan sen Amerikada yaşiyorsun, hadi Türkiye de olsan toplum baskısı, utanma falan olurda Amerika gibi abd başkanına ana avrat rahatça küfredebildiğin, sokakta çıplak yürüyebildiğin ülkede neyin baskısı?
Kaçırdığın bir şey var hocam, adam 17 aydır işsizmiş. 17 ay önce işten kovulmuş yani ifadesine göre. Bu da 2016'nın şubat ayına tekabül ediyor eğer şu anki Ekim ayını saymazsak, yani zihinsel çöküş yaşadım dediği yıl ve ay oluyor bu da. 2016'nın şubat ayı henüz 2. ay, adama 2015 yılının sonlarında tacize başlamışlar yine anlattığına göre. Diyelim ki 2015 Kasım - Aralık gibi bu taciz olayları başladı, 2 ay kadar sabretmiş belli ki. Belki vaz geçer, belki durur, şimdi tan tana olmasın, işimden olmayım vs. gibi düşüncelerle 2 ay susmuş beklemiş. Yaklaşık 2 ay gibi bir sürenin sonunda patlamış, 2016 şubat ayında yani. Yani adam taş çatlasa 1-2 ay kadar susmuş bu durum karşısında, sonra gitmiş gerekli yere şikayet etmiş ve ertesi gün kovulmuş. Yani 18 ay sonra konuşmuyor bu adam, olayın hemen ardından gerekli kimselerle konuşuyor, kovuluyor. Hem aşağılık bir harekete maruz kalıp hemde üstüne haklı olduğun halde şikayet eder etmez kovulunca herif ne yapacağını şaşırmıştır. Onun verdiği karamsarlık ve sıkıntı ile bunu sosyal medyada paylaşmadı belki. Para teklif ettiler diyor çünkü susması için, belki üstüne tehdit edilmişte olabilir. Bu da belli ki sessiz bi tip, yoksa dediğin gibi oğlanın biri gelip bana sarkıntılık edecek, bırak 1-2 ay susmayı 2 saniye sonra çalıştığım bilgisayarın monitörünü kafasında kırarım, sonra üstüne birde kasayı söker onu da kafasında kırarım. Ama her insanın ruh hali aynı değil, fazla sabırlı ve sessiz biriysen biraz susup her şeyin geçmesini beklemeyi tercih edebilirsin ki bu olaya bakınca öyle görünüyor zaten. Sonrasında konuş ve kovul. Bence de gerçek olabilir bu, aniden 18 ay sonra çıkıp konuşmuyor çünkü bu adam. Daha olayın başında konuşmuş ve kovulmuş çünkü. Topluluğun olduğu ortamlarda sapıklık olayları maalesef azımsanmayacak derecede fazla. Bunun sony ile falan da bir ilgisi yok, her yerde çıkıyor böyle şeyler. Dünya artık bel altı ve para üzerine dönüyor başka bir şey yok. Yine de bilemem, çok kurnaz şerefsiz bir adam olup iftira da atabilir emin olamayız yani ama sen Uncharted 1'den tut Last of Us'a kadar tüm yüksek bütçe projelerde yer alan bir adam olarak tık diye işten ayrılıp iftira planlamazsın. Burada bir pislik var gibi yani.

Persona_Non_Grata

16.10.2017 02:26:38

+1
quote:

Orijinalden alıntı: TheStarBox Hemen " ya naughtydog çok iyi oyun firması öyle şey olmaz , bu adam Sony den para koparmaya çalışıyor" falan diyenler olmuş. Bu konunun oyunlarin kalitesi ile ne alakası var? Belki de adam haklı , doğruyu söylüyor ancak Sony ve naughtydog olayın üstünü örtmeye çalışıyor. Olaylara empati yaparak bakın biraz. Bu tarz olaylar gerçek ve gerçekten de en nezih şirketlerde bile yaşanabiliyor.
Naughty Dog da bir sürü kadın çalışan var, onlar taciz edilmiyor da tutupta bir erkeği niye taciz etsinler ya? Bu dediğimden kadınlar taciz edilebilir mantığı çıkmasın ama malesef dünya da %90 kadın ve çocuklar taciz ediliyor. Sen yetiskin bir erkeksin kardeşim, sen ortalığı kaldırsana ayağa, git ign e gamespot a herifleri ifşa et, git Sony i mahkemeye ver, ama olaydan 18 ay geçmiş, neymiş yeni cesaret bulabilmiş? Ulan sen Amerikada yaşiyorsun, hadi Türkiye de olsan toplum baskısı, utanma falan olurda Amerika gibi abd başkanına ana avrat rahatça küfredebildiğin, sokakta çıplak yürüyebildiğin ülkede neyin baskısı?

TheStarBox

16.10.2017 02:00:06

0
Hemen " ya naughtydog çok iyi oyun firması öyle şey olmaz , bu adam Sony den para koparmaya çalışıyor" falan diyenler olmuş. Bu konunun oyunlarin kalitesi ile ne alakası var? Belki de adam haklı , doğruyu söylüyor ancak Sony ve naughtydog olayın üstünü örtmeye çalışıyor. Olaylara empati yaparak bakın biraz. Bu tarz olaylar gerçek ve gerçekten de en nezih şirketlerde bile yaşanabiliyor.

vollkan59

15.10.2017 23:56:50

0
Ne kanıtı olacak birader, tövbe tövbe. Şimdi açıklaması yanlış, o zaman açıklasaydı doğru olan oydu.Bence doğrudur ama, treni kaçırmış, yüklü bir tazminat koparabilirdi, madem açıklayacaktın o zaman yapacaktın :))

BSC Misafiri

15.10.2017 23:39:43

0
quote:

Orjinalden alıntı: Santa_Monica Ulan hadi bi kadın tacize uğrasa belki saklar diyecemde sen erkek olarak 18 ay neyin baskısından saklandın? Şu herif şu kadın beni taciz ediyor diyemedin mi? Net para koparmak için iftira atıyor.
Eleman tacizcinin kadın olduğunu söylememiş ki! Kaldı ki kendisi eşcinsel veya biseksüel de olabilir ve bir şekilde sürekli taciz edilebilir. Cinsel içerikli olmasına gerek yok iş dünyasında eline yetki geçen üstün asta nasıl davrandığını ve geçindirmek zorunda olduğu insanlar yüzünden böyle baskılara dayanan çok insan tanıdım. Hani derler ya bir insanı tanımak istiyorsan ya para ya da mevki vereceksin diye bu durumda böyle olabilir. Bana göre bu iddianın doğruluk payı çok yüksek gibi duruyor, işten çıkarılışının hemen ardından böyle bir ithamda bulunsa çıkarıldığı için hazmedemedi diye de düşünülebilirdi ama 18 ay sonra böyle bir açıklamanın olması ve aylar önce de defalarca firmanın çalışma şartlarının çok berbat olduğunu söyleyen 2-3 kişinin demecini ve firmadan kendi isteğiyle ayrılan 4-5 kişiyi de hesaba katınca gayet gerçekçi görünüyor.

Kennnn

15.10.2017 23:32:08

+2
Ya iddalar doğruysa ND olunca olayın içinde nedense millette bir korumaya geçiyor. Adam yıllar yılı ND'ta çalışmış CV'sine baktınız mı acaba ? ben açtım baktım sizde girip bakın 1'inci oyundan 4'üncü oyuna artı TLoU'da yeralmış. Sonrada işten çıkartılmış bunca yıl ekipteyken hemde. İnsanlara nedense çok kolay geliyor bu işler ND tek bir kişi değil ki yığınla kişi çalışıyor. Böyle birşeyler olmuş ve üstü kapatılmak istenmiş olabilir. Lakin sevgili üyelerimiz zekadan çatlıyor, adam zaten başarılı bir tip. Muhtemelen bir işe girse iyide bir para alır. Ne diyeceklerdi gerçekse de kocaman bir şirket kendilerine zarar verecek, itibarlarını sarsacak bir olayı evet olmuş böyle birşey demelerini ve kolay kolay özür dilemelerini beklemiyordunuz herhalde. Nasılsa çıkar bu işin kokusu bakalım ne olacak. Son günlerde -harvey weinstein- isimli sinema dünyasında sözü geçen bir adamın saat saat taciz, tecavüz skandallarını okuyoruz belki de adam bu olaylardan güç alarak konuştu. harvey weinstein olayında yıllar yılı ağzını açmamış bir sürü ünlü kadın oyuncunun söylediklerini okuyun. içlerinde ne isimler var onlar dahi bu zamana kadar ağızlarını açamamışlar.

rambocuk

15.10.2017 23:26:29

0
Münferit bir olay olabilirde bilmiyoruz bir kişi belkide vardır sapığın teki bu heryerde olabilir ama bir tuhaflık yok değil oyun yapan insanların oyuncuların böyle sapıkça şeylerle ilgileneceğini sanmıyorum yinede tek tük çıkabilir ama en az bu kesimde olur böyle sapıklık

BSC Misafiri

15.10.2017 23:12:31

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Demek boşuna Lez Ellie yapmamışlar..Bi eşcinsellik var firmada..
Uuuu gördüm inceyi.. Left Beehayynd dion yani ;)

BSC Misafiri

15.10.2017 22:57:37

+2
Demek boşuna Lez Ellie yapmamışlar..Bi eşcinsellik var firmada..

Persona_Non_Grata

15.10.2017 22:52:37

+2
Ulan hadi bi kadın tacize uğrasa belki saklar diyecemde sen erkek olarak 18 ay neyin baskısından saklandın? Şu herif şu kadın beni taciz ediyor diyemedin mi? Net para koparmak için iftira atıyor.

deadlight54

15.10.2017 22:49:46

0
Naughty Dog'un böyle bir iddiayla karşılaşması biraz ilginç doğrusu. Ya David abimiz para koparma peşinde ya da pek ihtimal veremesem de böyle bir olay yaşandı.

C.H.N

15.10.2017 22:27:18

+4
Firma çatısı altında bildiğim kadarıyla birden çok eşcinsel personel barındırıyor evet bu çok doğal ancak unutmayın ellie'yi de lezbiyen yapmışlardı dlc de gördük değil mi? Söylenti kesin olmasa da ben arkadaşa firmanın profiline bakarak yarı ihtimal doğruluk payı veririm kusura bakmayın.

HIGHER

15.10.2017 21:57:15

0
kanıt demişlerde, nasıl kanıtlasın? ayrıca inanmıyorum david'e

BSC Misafiri

15.10.2017 21:54:51

+2
Naughty Dog başarılı bir firma, bence çamur atılmaya çalışılıyor, inanmadım açıkçası...

Project Scorpio

15.10.2017 21:54:14

+2
Sony den para koparmaya çalışıyor bu adam eğer bir kanıtı yoksa boşuna kendini küçük düşürmüş.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Last of Us
+ TAKİBE
AL
152 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız