Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Daha Fazla Türkçe Oyun için Oyunları Steam'de İstek Listesine Eklemeyi Unutmayın

 
AiBell Game Localization şu anda en aktif ve değerli Türk oyun yerelleştirme şirketlerinden biri. Rising Storm 2: Vietnam, Rocket League, Shadow Tactics: Blades of the Shogun, Frostpunk, Moonlighter, The Sinking City ve Children of Morta dahil olmak üzere çok sayıda oyuna resmi Türkçe dil desteği sağladılar.
 
İleride daha fazla oyuna Türkçe dil desteği sağlamak için girişimlerini sürdürüyorlar fakat bazen yayıncı ve geliştirici firmalardan olumsuz yanıt gelebiliyor. AiBell Game Localization'ın kurucusu ve yöneticisi Aybars Sapan tarafından belirtilene göre, yayıncı ve geliştiriciler yerelleştirme konusunda son zamanlarda şu noktaya dikkat çekiyor. O da: 
 
"Oyunlara eklemeyi düşündüğümüz dil sayısını belirlemede oyunun hangi ülkelerde en fazla "İstek listesine Ekle" butonuna basıldığı bizlere çok yardımcı oluyor. Bizler bu durumu bir nevi "Ön Sipariş" olarak görüyor ve buna göre satın alma potansiyelini ölçebiliyoruz."
 
Aybars Sapan: "Özellikle Steam için geçerli olan bu işlem, yaklaşık son 1-2 senedir oyun yapımcıları için bir rehber, bir yol gösterici haline gelmiş durumdadır. Ve bununla beraber ülkemizdeki oyuncu kitlesi tarafından neredeyse çok az uygulanan bir işlem bu, bu nedenle Türk oyun pazarına giriş yapmayı düşünen yapımcılar çok tereddütte kalıyorlar. Çünkü ellerinde fazla veri bulunmuyor. Veri olmayınca güvenip de kendilerini riske atmak istemiyorlar." 
 
AiBell Game Localization şu sıralar Cyberpunk RPG Gamedec ve geçtiğimiz yılın en iyi oyunlarından biri olan Disco Elysium'un geliştiricileri ile çok yakın şekilde görüşmelere devam ettiğini söylüyor.
 
Özellikle bu iki oyun ile başlayacak ileride Türkçe görmek istediğiniz oyunları Steam'de istek listenize ekleyebilirsiniz. Bu konuda vereceğiniz destek ve göstereceğiniz ilgi, ilerleyen dönemlerde Türkçe dil desteği gelmesini istediğiniz oyunlarda daha kolay bir şekilde resmi yerelleştirme çalışması yapılmasına olanak sağlayacaktır.

Bu haberin bağlantısı
URL
Final Fantasy VII Remake Tema Müziği Fragmanı VPL Champions League Şampiyonu Galatasaray Oldu!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alemdar1933

1.2.2020 18:45:48

0
steam bide şu mobil uygulamasını düzgün bir hale getirse hiç yakışmıyor çok zor kullanımı var

keskin_art

1.2.2020 04:28:07

0
Düsüyorumda 20 - 30 yil sonra cocuklarimiz oyun oynarken (türkce dilin her oyunda resmi olacagini varsayiyorum) babalarimiz yada büyüklerimizin cabasi sayesinde kendi dilimizde oyun oynuyoruz diye kiymetini bilecekler mi :)

BSC Misafiri

31.1.2020 19:06:59

0
Benimde listemde çıkması yakın 100 oyun var 30u strateji :) Şahsen böyle bir şeyin olduğunu bilmesem de hissediyordum her şeyi izlediklerini. Bence mantıklı listeme aldığın oyunlar kaliteli çıkarsa alıyorum makul ve müsait olduğumda.

BSC Misafiri

31.1.2020 18:26:13

0
Bu yüzden listemde 1000'e yakın oyun var :)

Guest-AEF248198

31.1.2020 18:10:14

+12
Yeri değil ama sayın Bsc yetkilileri sitenizde 4-5 gündür resimlerin gözükmeme sorunu var. Şu şekilde gözüküyor: Bilginize.

Mütercim Bey

31.1.2020 17:09:14

0
Steam'in en iyi yönlerinden biri zaten. Satın alınması düşünülen ve çıkmasına çok olan oyunları takip edebilmek veya çok önceden duyurulduğu için tekrar hatırlamak için çok yarar sağlıyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız