Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

DOOM Eternal Geliştiricisi Xbox Series S RAM'inin Büyük Sorun Yaratacağını Düşünüyor

 
Microsoft, Xbox Series S ile 300 dolara yeni nesil deneyim sunmayı amaçlıyor ve konsolun bazı teknik özellikleri Xbox Series X'in epey gerisinde.

id Software'da id Tech 7 oyun motorunun baş programcısı Billy Kahn özellikle konsolun RAM'i konusunda endişeli.

Xbox Series S'te 10GB GDDR6 RAM bulunacak. Bu RAM 8GB @ 224 GB/s bant genişliği ve 2GB @ 56GB/s bant genişliği olarak bölünüyor.

Billy Kahn tarafından belirtilene göre "Bellek durumu Xbox Series S'te büyük bir sorun. Düşük bellek miktarı ve düşük hızlara sahip bölünmüş bellek yuvaları büyük bir sorun olacak. Render çözünürlükleri agresif bir şekilde düşürmek büyük oranda yardımcı olacaktır fakat eksiklikleri tamamen ortadan kaldırmayacaktır."

Ayrıca Remedy Entertainment'tan baş teknik yapımcı Sasan Sepehr da benzer bir yorumda bulundu. "Tüketici olarak, çok sevdim. Teknik yapımcı olarak, sorun görüyorum."

Xbox Series X ile Xbox Series S teknik özelliklerinin karşılaştırmasına buradaki haberden göz atabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox Xbox Series X Yeni Nesil Xbox Konsolu Microsoft
Dragon’s Dogma Animesinin Açılış Müziği Paylaşıldı Tell Me Why Türkiye ve Diğer Bazı Ülkelerde Mevcut Değil
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Zooe

13.9.2020 23:20:31

0
F/p iyi iş çıkaracak.. Çok fazla satacak

İdrak İstimlak

12.9.2020 10:57:46

+2
Şaka gibi yorumlar, yapılan hakaretlere susan ama yaptığım yorumlara kulp takan tipler. Ya işte konsol ortada, neyini övelim, oyunu var mı da alın diye tavsiyede bulunalım. Ki yapılan bir çok ankette benzer bir tablo var, oyun yok, donanım çok kötü, almazlar abicim., mümkün değil...

BSC Misafiri

12.9.2020 10:17:42

0
@blackzeros GPU ile alakası yok zaten daha güçlü orda sıkıntı yok. Sorun RAM miktarı ve bant genişliği ayrıca konsolu 2K da sınırlandırılmış olması.

blackzeros

12.9.2020 08:16:13

0
yamaya gerek yok, series s one s'in oyunlarını geriye donuk olarak calistirabilecek, series x ise one x ve one s 'in oyunlarını calistirabilecek, series s az biraz daha iyi bir gpu ve ram ile one x'in oyunlarınıda geriye donuk calistirabilirdi halbu ki.yani rdr 2 aldin one x teki gibi oynayamayacaksın.

myze.

12.9.2020 02:14:01

+1
Anket Xbox fanlarına kapalı mı? Yahu siz ne içiyor, yiyorsunuz da bu hale geliyorsunuz?

Metal-Gear

12.9.2020 01:13:02

0
Kardeşim, benim bahsetmiş olduğun gibi bir sorunum yoktur. Ben herkesi teknik anlamda hardcore deneyim istiyor diye düşünmüyorum, mesajımda yazdığım bir paragraf: Tabi görsel detaylara takılmayan, en ucuza yeni nesil boyunca gelecek tüm oyunları oynasam yeter diyen bir oyuncu için Series S'den daha iyi bir fiyat alternatifi yok alıcısına hayırlı olsun şimdiden. O yüzdenin 10 - 20'lerde gezdiğini hiç sanmıyorum, öyleyse toplam satışların en az %80'i Series S üzerine mi olacak? Göreceğiz belki de sen haklısındır ama ben böyle düşünmüyorum, haklıysan da %80 - 90'lık kesime Series S hayırlı uğurlu olsun güle güle kullansınlar başta da söylediğim gibi. [:'(]

Numenorian Man

12.9.2020 01:08:08

+1
O kadar ayrıntısına girmişsiniz ki işin birkaç adım uzaklaşıp resmin bütününü göremiyorsunuz artık. Mesela ekran kartı muhabbeti yapılıyor yok 3080 yok 2080. Arkadaşlar şuan 1080’in bile oynatamayacağı oyun yok neredeyse. Hardcore oyun deneyimi isteyen 3080 alırmış series X alırmış vs vs. Sizin sorununuz bu işte. Herkesi harcore oyun deneyimi istiyor ve herkesi oyun oynamaya bir servet dökecek gibi görüyor olmanız. Yurt içi yurt dışı muhabbeti de yapmayın yurt dışında yaşayanların da gidip 2000-2500 dolar olan maaşımın çeyreğini oyun konsoluna vereyim gibi bir derdi yok. Elbette buradan rahattır ama 3080 iyidir gerisi çöp konsol da boşa çıktı tarzı muhabbetler forumda fazla takılmaktan garip detaylarda boğulmaktan ileri gelen şeyler. Gerçekten azınlık müşteri sizin bu dediklerinizi dert ediyor. %10-20 falan. Gerisi “ne güzel uygun fiyat yeni nesil performansı da ortalama gereksiz para dökmeden oyun oynayabilicem” diyip gülümseyip omuz silkip geçiyor.

Numenorian Man

12.9.2020 01:01:25

0
Ne IGN takip ediyorum ne de rasgele böyle dandirik bir anket gördüğümde oy vermekle uğraşıyorum kaydırıyorum geçiyor. Çünkü aptal sosyal medya anketleriyle fanboyluk yapacak bir şeyi kastıracak halim yok. İşimde gücümdeyim akşamları 1-2 saat oyun oynamak istiyorum. Ve Series s alacağım. Standart bir tüketici olarak para verip ürün satın alan birisi olarak herhangi bir konsolun önde çıkmasını kutlayıp bi de başkasına kapakmış gibi gösterip kahkaha atman ciddi bir psikolojik rahatsızlığa elverişli bir zihin yapısı. Hayatındaki değer ve önem odaklarını bir kontrol et. Komik duruma düşüyorsun.

Metal-Gear

12.9.2020 00:59:21

+2
Bende benzer düşünüyorum. Teknik anlamda hardcore deneyim isteyen insanlar için ya ana konsollar ya da rtx 3x'li bir sistem gerekli. Aşağısı kurtarmaz şu an zaten neslin başındayız ve görsel gelişimler eski neslin üstüne çok fazla bir şey katmış değil henüz. RTX gibi ağır bir efekt haricinde. Oysa ki komple yenilenmiş render motorlarının piyasada yer bulmasına ortalama 2 yıl var. Unreal Engine 5 ile tanıtılan render teknolojileri yerleşik teknolojiler, RTX gibi sonradan eklenen teknolojiler değil. İşler Lumen ve Nanite benzeri yerleşik altyapılara doğru kayarken Series S gibi bir konsolu ben tercih etmem. Farklı farklı pek çok geliştirici ve yenilenmiş oyun motorlarında Series S'in nasıl performans vereceğini kim bilebilir? Tabi görsel detaylara takılmayan, en ucuza yeni nesil boyunca gelecek tüm oyunları oynasam yeter diyen bir oyuncu için Series S'den daha iyi bir fiyat alternatifi yok alıcısına hayırlı olsun şimdiden. Bu konsolda sadece çözünürlük farklı olacak grafik aynı olacak algısı var şu an, yeni render motorlarının ne getirip ne götüreceği daha hiçbir sistemde pratiğe dökülememişken her şeyin çözünürlük kısarak çözülebilmesi gerçekten mümkün olacak mı bilmek zor. İlerde netleşir bu durum, testler geldikten sonra anlaşılır biz daha neslin başındayız. Bu konuda hiçbir resmi açıklama yok çünkü, yani görsel detayların durumuna dair özel bir açıklama gelmedi. Performans hedefi 1440p 60 fps gibi şeyler yazıyor sadece, adı üstünde performans hedefi. Grafiksel detaylarda minimum neyi hedefliyor maksimum nereye çıkabilir buna değinen resmi bir bilgi veya kafa kafaya test videosu yok. Varsa da ben bilmiyorsam benimle paylaşsın bilenler.

İdrak İstimlak

11.9.2020 23:17:21

+4
Yahu orada kim olduğu ayan beyan belli şahıs, gelmiş bana ileri geri laf atıyor, adama IGN nin anketini atıp, "ahahahaaa" demişim, yine bayağı, bayağı saldırılar. Yahu bilgin, fikrin, benim fikrimi çürütecek bir iddian varsa buyur. Her sıkıştıginda şahsi alanlara girmeler, basitliğin, bayağılığın ancak bu kadarı. Lafım ortayadir, ilgili kişiler gocunmakta serbesttirler.

BSC Misafiri

11.9.2020 22:48:29

+1
@OldReview Yahu sen bu anketlerin herhangi bir gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi olduğunu düşünüyorsan zaten olayı kafada bitirmişsin. Ankete katılanların çoğunluğu zaten PS fanı. Yarın öbürgün Series S peynir ekmek gibi gidince tekrar yaz.

Psxx

11.9.2020 22:43:54

+2
Sen buna laf anlatamazsin hocam 50 yasinda ama ergen kafasinda bende bu konsolu cok beyenmedim ama adamin sıkıntisi baska adamin bir youtube kanali var ve xbox bu piyasadan gitsin istiyor boyle videolari var asiri ps fani xbox in degilde bu arkadasin buralardan cekilmesi lazim

İdrak İstimlak

11.9.2020 22:38:42

+7
Ahahahaaaa
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Numenorian Man

11.9.2020 22:29:14

0
Boş muhabbet. Ne derlerse desinler konsol minnacık ve güce bakın. Peynir ekmek gibi satacak net.

YildirimBuyucusu

11.9.2020 21:48:50

+5
quote:

Orjinalden alıntı: OldReview 8GB RAM var ve bu RAM'in hızı çok düşük, 4TF Raytracing yapamayan bir ekran kartı. Bu konsol için istedikleri 300 dolar kesinlikle fazla. Bu konsol çok kısa sürede tarihe gömülecek. Şu konsolu beğenmek için başka bir galakside yaşıyor olmak lazım.
MutlakSıfır adlı arkadaşı eleştirdin uzun zaman boyunca. Onu eleştirdiğin şeyin aynısını şuan sen yapıyorsun. Gerçekten ne anlatsak boş. Ray Tracing yazılımsal olacak. 10GB Ram şuan için sıkıntı değil, gelecek için ise belki. İçindeki SSD'nin tek başına fiyatı 150 dolar iken, konsolun fiyatının 300 dolar olmasının çok yüksek fiyat olduğunu düşünüyorsan sende bir sıkıntı var kardeş. Çünkü bir çok medya mensubu bu fiyatın harika olduğunu düşünüyor. Üstelik aynı CPU kullanıyor Series X ile. Bu adamlar batma noktasına gidiyorken, Phil Spencer ve yenilenen ekip Xbox'ı tekrardan canlandırdı. Azıcık saygın olsun. Herkes azda olsa saygı duyar, sende gram saygı yok. Bana fanboy demene de gerek yok. Playstation 2, Playstation 3 ve PLaystation 4 kullanmış birisi olarak söylüyorum bunları. Umarım bir gün siteden uzaklaştırılırsın. Senin gibi olaya tamamen yanlış bakış açısından bakan, tamamen hater düşüncesine sahip birinin söyledikleri aşırı saçma. Ayrıca sadece bu forumda da değil, bu saçma söylemlerini Twitter'da da söylüyorsun, ayrıca bu söylemlerini Youtube'da da dile getiriyorsun. Bir dur, bir kendine çeki düzen ver. Ben neler diyorum diye bir düşün. SAÇMALAMAYI BIRAK!

BSC Misafiri

11.9.2020 21:47:25

0
@blackzeros Yahu tabiiki desteklemez,donanım kendi kendine hokus pokus yapacak hali yok. Yapımcının tekrardan oyuna yama yapması lazım. Onunlada bu saatten sonra kimse uğraşmaz. Heryerden gömmeye çalışıyor millet. İnanılır gibi değil.

TheNewAtilla

11.9.2020 21:46:22

0
Abi işiniz ne yapın bir zahmet

blackzeros

11.9.2020 21:39:15

0
gelistiriciye 7,5 gb ram verilecekti yanlis hatirlamiyorsam, umarim ciddi sıkıntı yasatmaz esas buyuk sıkıntı s seriesle ilgili one x oyunlarını degil sadece one s oyunlarını geriye donuk olarak calistiracakmis. https://www.gamespew.com/2020/09/xbox-series-s-wont-apply-xbox-one-x-enhancements-microsoft-confirms/

BSC Misafiri

11.9.2020 21:36:54

+1
Baktılar eleştirecek bir yer yok buradan eleştirmeye çalışıyorlar. Atı alan Üsküdar'ı geçti kardeş tüm Dünya sabırsızlıkla bu konsolu bekliyor. Çıkışında yüzlerce oyunla akarken bunların çok bir önemi olmayacak zaten. hahahah

BSC Misafiri

11.9.2020 21:34:30

+8
OldReview gibi MS düşmanı abiler,kardeşler; Ne yaparsanız yapın,bu konsol peynir ekmek misali satacak ve yapımcılar elinden geldiğince bu konsolda grafiğe abanacaklar ama 1080p ama 2K. Gears 5 gibi grafik canavarı oyun,bu konsolda,PC Ultra dan da üst seviyede 2K/120fps gidiyor. Burda sızlanan firma,Doom,Skyrim ve Wolfenstein oyunlarını,Switch gibi üç nesil geriden gelen konsolda çalıştırdı.Series S sayesinde harika grafikleri ve performansı çok cüzizi bi rakama sunacak olan MS’a çok teşekkürler.

aykut291

11.9.2020 21:33:36

0

BSC Misafiri

11.9.2020 21:23:57

+4
Birincisi 250 Doları geçmemeliydi..İkincisi yeni nesilin ayağına takılmış çok büyük bir Pranga bu konsol..Güle güle yeni nesil oyunlar..Biz diyorduk acaba Ps5 Pro falan çıkarmı Adamlar 4TF'lik makine getirdiler..Şaka gibi..200 Dolar fark için hayvan gibi makineyi almayanda ne bilim...

İdrak İstimlak

11.9.2020 21:17:00

+2
Ama yine de beğenmiyorsan, sorun büyük demektir.

myze.

11.9.2020 21:11:40

0
Ben Andromedalıyım

rambocuk

11.9.2020 21:10:13

+1
Konsolun özelliğinin özel içerik olduğunu Xbox one da anlamadı kimse ama bu sefer daha güçlü olmasına rağmen Xbox series ile herkes anlayacak, gerçek Microsoft'un umrumda değil konsol satmak

Psxx

11.9.2020 21:03:49

+2
Bence bosa cikacak bir konsol cok birsey beklememek lazim oyunla cok isi olmayanlar alabilir nexflix vs icin alinir

İdrak İstimlak

11.9.2020 21:01:07

+8
8GB RAM var ve bu RAM'in hızı çok düşük, 4TF Raytracing yapamayan bir ekran kartı. Bu konsol için istedikleri 300 dolar kesinlikle fazla. Bu konsol çok kısa sürede tarihe gömülecek. Şu konsolu beğenmek için başka bir galakside yaşıyor olmak lazım.

aterikasedi

11.9.2020 20:49:17

+1
Sakin ol şampiyon.

BSC Misafiri

11.9.2020 20:24:14

0
Doom Eternal geliştiricisi o zaman Pc'ye oyun yapmayı bıraksın. Pc'de halen daha 8 gb ram ve büyük çoğunluk orta segment Gpu kullanıyor insanlar. Microsoft'un oyunları da dahil neredeyse %95 oranında multi platform çıkan oyunları en düşük konfigürasyona göre optimize edilir. Switch'e Witcher 3'ün çıktığı bir Dünya'da kimse boş konuşmasın, ekstra bir iş geldiği için bazı geliştiricilerin mutsuz oldukları belli.

hayansame

11.9.2020 20:18:56

+1
Nintendo switch ve 3ds gibi el konsoluna adamlar ne grafikler ne animasyonlar yapiyorlar. Tana gibi realist texturelar. Aaaaa köşe yumusatmalar, sonsuz cozunurluk muhabbetleri .... lutfen ama lutfen SIKtiniz artik. Iyi grafik demek 4k cozunurluk realistik goruntuler degil... Daha yeni konsollar cikmadan birileri (acaba kim:) yine basladi konsollarin sadece donanim ozelliklerini konusmaya. 4k 120fps muhabbetleriyle yine birileri yonleniyor. Yine bir cok kitlenin tek kriteri donanim ve cozunurluk olacak. (Yahu bu sayfanin koca editoru bile iki konsolu karsilastirirken ne şaklabanliklara girmisti...) (birini kayiricam diye) Onemli olan oyundur yahu oyun. Icerikten bahsedin ,EGLENCEDEN ,BERABER EGLENMEKTEN,GULEREK , REKABAT EDEREK,ZORLANARAK VAKIT GECIRMEKTEN,bahsedin. Ps4 ve xbox one zamaninda adam gbi oyun sayisi 2elin parmaklarini gecmedi. 8senede koca iki çop konsol... Arkadas siz eglenmeyi mi bilmiyorsunuz anlamadimki. Istediginiz Gercekci goruntulerle interaktif film mi? Hersey script, onceden ayarlanmis yada ne yaptigimizi bilmedigimiz klostrofobik bir birinin ayni, birbirini öldürmekten baska hicnbir sey yapmadigimiz fpslermi. Bizim eglence anlayisimiza ne oldu. Ps2den sonra dunya da çöp bir populizm var. Allahtan nintendo gibi bir firma var...

***Respect***

11.9.2020 20:15:15

0
Ram konusunda hem MS hem Sony NVMe SSDlere güveniyor. Eğer SSDler anlattıkları gibi performans gösterirse sorun yok ama oyun sektöründen gelen açıklamalar pek hayırlı değil.

aterikasedi

11.9.2020 20:00:59

0
Daha xbox one ve ps4 çıkmadan önce yani xbox 360 zamanı Crytek'ten Cevat Yerli reis de yeni nesil konsollar 8gb rame sahip olmalı diyordu.Taa o zaman 8gb ram gerekliyse aradan meredeyse 10 sene geçmiş 10gb ram tabiki yetersiz gelecektir .Ram hızlı olmuş uçmuş kaçmış önemli değil kapasite ayrıyeten önemli.Hız kurtarmıyor ram mevzusunu..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox Series X
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız