Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

DICE Ödüllerinde Last of Us Yine Temizlik Yaptı

Amerika'nın Las Vegas eyaletinde, geçtiğimiz gece 17. kez gerçekleştirilen "DICE Awards" oyun dünyasının en iyilerini ödüllendirdi.

      İnteraktif Sanat ve Bilimler Akademisi tarafından ve Hard Rock Hotel'de gerçekleştirilen ödül töreninde, Last of Us en çok ödüle aday gösterilen oyun oldu. Bu ödüllerin 10 tanesini evine götürerek, geçtiğimiz senenin en iyi oyunu olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

      İşte "DICE Awards" kategorileri ve kazanan isimleri:

Yılın Oyunu: The Last of Us

En İyi İndirilebilir Oyun: Brothers: A Tale of Two Sons

Yılın Mobil Oyunu: Plants vs. Zombies 2

Yılın El Konsolu Oyunu: The Legend of Zelda: A Link Between Two Worlds

Yılın Adventure Oyunu: The Last of Us

Yılın Casual Oyunu: Plants vs. Zombies 2

Yılın Aile Oyunu: Super Mario 3D World

Yılın RPG/MMO Oyunu: Diablo 3

Yılın Strateji/Simulasyon Oyunu: XCOM: Enemy Within

Yılın Spor Oyunu: FIFA 14

Yılın Yarış Oyunu: Forza Motorsport 5

Yılın Dövüş Oyunu: Injustice: Gods Among Us

Yılın Aksiyon Oyunu: Bioshock Infinite

Yılın Online Oyunu: World of Tanks

Oyunlarda Olağanüstü Yenilik: The Last of Us

Müzikal Kompozisyonda Olağanüstü Başarı: Bioshock Infinite

Ses Tasarımında Olağanüstü Başarı: The Last of Us

Hikaye Dalında Olağanüstü Başarı: The Last of Us

Karakter Performansında Olağanüstü Başarı: The Last of Us

Olağanüstü Animasyon: The Last of Us

Görsel Yapıda Olağanüstü Başarı: The Last of Us

Sanat Bölümünde Olağanüstü Başarı: The Last of Us

Oynanış Motorunda Olağanüstü Başarı: Grand Theft Auto V

Oyun Yönetiminde Olağanüstü Başarı: The Last of Us
 
Hall of Fame Ödülü: Sam House, Dan House and Leslie Benzies (Rockstar Games)

Bu haberin bağlantısı
URL
DICE ödül last of us gta V injustice mario dice awards
Naughty Dog, The Last of Us 2'yi Düşünüyor Fallout: Shadows of Boston Gözüktü + İlk Detaylar
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

cemecem21

8.2.2014 00:48:15

0
Herşey bir yana Hall of Fame ödülü gayet anlamlı ve önemli isimlere verilmiş. Gta Serisi ve Bully(Özellikle Dan Houser burada etkili) gibi oyunlara imza atmış isimler. Gerçekten hak eden isimler.

pcrex

7.2.2014 21:35:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen
sen oynamadığını belirtmişsin zaten, sözüm sana değil, hala ne yazdığımı anlayamayan gençlere söylüyorum. senin soruna gelince adventure oynamayalı o kadar zaman geçti ki haliyle en son oynadığım adventure oyunu ismini bile hatırlayamıyorum. runaway geliyor benim aklıma birde monkey island serisi. 95-2005 arası acayip popilerdiler ki ne zaman fps yükselişe geçti millet unuttu. bende sana sorarım bu sene ödüle layık başarılı bir adventure çıkmadıysa piyasaya ne yapmalı? ödülü alakası olmayan LoU a mı vermeli. GTAV niye değil yada bioshock. sence ne yapmalı?

KoRnTuNeS

7.2.2014 17:17:18

+1
quote:

Orijinalden alıntı: TncyKrmn
alıntı:

Orijinalden alıntı: -CallOfDuty-

Şuana kadar oynadığım en overrated oyun



Sen niye her konuda "overrated" yazıyorsun. bir konuda Rockstar ve Naughty Dog için demişsin diğer taraftan Last of us 2 haberinde yazmışsın diğer konulara bakmadım oralarda da var mı acaba ?

Şu sitenin yorumlardan sorumlusu ben olayım böyle yorum yapanların hepsine kocaman bir "Ban"...
çocuşcağız overrated diye bi kelime öğrenmiş, heryerde cümle içinde kullanıp pekiştiriyo herhalde

broodofqueen

7.2.2014 16:50:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex
alıntı:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

bir ton yazı yazdım orada. daha ne kadar açıkliyim. adamlar taraflı davranmışlar diyorum. benim neyi göremediğin değil senin neyi anlamadığın sorun. LoU, sessizliğe dayalı aksiyon-gerilim türüdür. adventure değil! araştır biraz. günümüzde yok olmaya yüz tutmuş bir tür dür. bu sebeple bilen çok az var anlıyorum. sesleri zaten açıkladım, konusunu da. yenilikçi hiçbir tarafı yoktur. peki nasıl yılın oyunu oluyor. bu ödül verilirken genelleme yapılır. hem grafik hem ses hem atmosfer hem işleyiş ve oynayış hatta türünün gereklerinden olan duyguyu da katabiliriz, bunların üzerinden genelleme yaparsan daha iyi başka bir oyun yok. çok iyi olduğu konular (bunlar sadece kendi düşüncelerim) soruyorsan bence bu kadar klişe bir konu (oyunun başında zaten sonu belli oluyor) ancak bu kadar başarılı işlenebilirdi. daha iyi bir kurgu sinema filmlerinde bile eşine az rastlanır. duyguyu da çok iyi veriyor, özellikle diyaloglar için tek geçerim. devamını merakla bekleten ender oyunlardan biri. oyunun çok beğenilmesi asla eleştirilemez anlamına gelmez. oyun 10 üzerinden 10 değil. sana göre öyle olabilir saygı duyarım ama bahsettiğim dallarda taraflı davranılmış.
Hemen savunmaya geçme canım... Allah Allah :) Ben oynamadım, fikir edinmeye çalışıyorum. Oynamadığım bir oyun hakkında nasıl yorum yapayım. Birde haketmediği dallarda sence hakeden oyunlar hangileri. Advanture oyun mesela, bu sene hangi oyun en iyi advanture oyunudur?

pcrex

7.2.2014 16:26:22

-1
quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen bir ton yazı yazdım orada. daha ne kadar açıkliyim. adamlar taraflı davranmışlar diyorum. benim neyi göremediğin değil senin neyi anlamadığın sorun. LoU, sessizliğe dayalı aksiyon-gerilim türüdür. adventure değil! araştır biraz. günümüzde yok olmaya yüz tutmuş bir tür dür. bu sebeple bilen çok az var anlıyorum. sesleri zaten açıkladım, konusunu da. yenilikçi hiçbir tarafı yoktur. peki nasıl yılın oyunu oluyor. bu ödül verilirken genelleme yapılır. hem grafik hem ses hem atmosfer hem işleyiş ve oynayış hatta türünün gereklerinden olan duyguyu da katabiliriz, bunların üzerinden genelleme yaparsan daha iyi başka bir oyun yok. çok iyi olduğu konular (bunlar sadece kendi düşüncelerim) soruyorsan bence bu kadar klişe bir konu (oyunun başında zaten sonu belli oluyor) ancak bu kadar başarılı işlenebilirdi. daha iyi bir kurgu sinema filmlerinde bile eşine az rastlanır. duyguyu da çok iyi veriyor, özellikle diyaloglar için tek geçerim. devamını merakla bekleten ender oyunlardan biri. oyunun çok beğenilmesi asla eleştirilemez anlamına gelmez. oyun 10 üzerinden 10 değil. sana göre öyle olabilir saygı duyarım ama bahsettiğim dallarda taraflı davranılmış.

TncyKrmn

7.2.2014 16:13:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: -CallOfDuty- Şuana kadar oynadığım en overrated oyun
Sen niye her konuda "overrated" yazıyorsun. bir konuda Rockstar ve Naughty Dog için demişsin diğer taraftan Last of us 2 haberinde yazmışsın diğer konulara bakmadım oralarda da var mı acaba ? Şu sitenin yorumlardan sorumlusu ben olayım böyle yorum yapanların hepsine kocaman bir "Ban"...

broodofqueen

7.2.2014 15:47:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex arkadaşlar fanboyluk yapmayın. hepiniz koyun sürüsü gibi biri bir tarafa gittiği zaman hepiniz arkasından. hiçbirinizin kendi düşünce ve görüşü yok. hep bir yerlerden özenti taklit.

ben oynamadığım hiç bir oyuna yorum yazmam, haliyle kendime saygım var. adventure ye verilen ödülü tartışmak için arkadaşın önce adventure nin ne olduğunu hayatında daha önce oynamış mı bir kendisine sorması gerek. bana LoU da bir tane adventure öğesi göster senden özür diliyim. UC dersen saf adventure olmasa da yinede bir nebze kabul edilebilir belki ama LoU? :) bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın

sesler ayrı bir facia. oyunlar sadece seslendirmeden mi ibaret. nerede bunun müzikleri, haksızlık değil mi o kadar GTAV de bir yığın müzik var, Bioshock da. sadece selendirmeye bakarsan bence beyond daha başarılı. en basiti tavsiye ederim LoU da en gerilimli sahnelerde Walking Deadın açılış müziğini arka pilanda çalsın, atmosferi acayip pekiştiriyor. oyun bu yönden eksiği olup ta ödül alması adil değil.

en iyi konu diyen adam hayatında RE veya türevi zombi temalı dünyanın sonunu işleyen post apocalyptic atmosfere sahip oyun görmemiş birde konuşuyor. kurgu dalında alır ama konu başka bir şey kurgu başka. LoU ın konusu dünyada bulanan en klişe konu, zira defalarca işlendi.

sadece görselliğe bakarak konuşacaksan (pc tarafını saymıyorum) beyondu hiç mi oynamadınız arkadaş. LoU sanatsal olarak daha başarılıdır ama beyond da kullanılan görsel teknikler konsolda başka hiçbir oyunda kullanılmadı. zaten oyunun tek başarılı tarafı bence görsel kalitesi.

fanatikliğe gerek yok, kimse sizin sevdiğiniz oyuna kötü dedi diye kötü olmaz ki ben kötü falan diyemem çünkü fazlasıyla seviyorum. senenin en iyi oyunudur ama bu ödülleri hak etmiyor. eleştirmeden önce biraz bilgi sahibi olun.
Peki neden bu kadar çok ödül alıyor sence?.. Ben oynamadım daha, o sebepten soruyorum zaten.. Nedir bu ödül veren arkadaşların gördüğü ama senin görmediğin?

BSC Misafiri

7.2.2014 15:43:52

0
Ayrıca en yenilikçi oyun GTA 5 olmalıydı last of us bölüm dizaynları konusunda başarılı yüz ifadelerinde grafiksel olarak başarılı ama bu onu en iyi grafikli oyun yapmaz ona bakacak olursanız beyond two souls taki yüz modlelemeleri çok daha iyi.. bir oyun beğenildikten sonra neden göklere çıkartılıyor anlamıyorum hayır diğer oyunlar hakettiklerini alamıyorlar saçma

BSC Misafiri

7.2.2014 15:23:44

-1
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_
alıntı:

Orijinalden alıntı: pcrex

çok taraflı olmuş, ödülleri verenlerin oyunlardan haberi yok galiba.

Oyunlarda Olağanüstü Yenilik, Görsel Yapıda Olağanüstü Başarı, Hikaye Dalında Olağanüstü Başarı, Yılın Adventure Oyunu, Ses Tasarımında Olağanüstü Başarı.

bu ödüllerin hiç biriyle LoU ın alakası yok. belki hikaye yerine kurgu olarak en iyisi seçilebilir yada görsel olarak değilde sanatsal görsellik dalında verilebilir. yenilik derken neyi kastettiklerini kendileri de bilmiyorlar. birde adventure seçmişler :D güldürdüler.

Oyunlarda Olağanüstü Yenilik: Hak etti, adam gibi oyun oynamayalı uzun zaman olmuştu, yenilik değil aslında olması gerektiği gibi oyun yaptıkları için aldılar

Görsel Yapıda Olağanüstü Başarı: Bunu da hak etti, PS3'de en iyi görsele sahip oyun

Hikaye Dalında Olağanüstü Başarı: Bunu bahsetmiyorum bile

Yılın Adventure Oyunu: Oyun TPS herhalde Adventure olacak, FPS oyunu diye ödül verecekler değil ya ?

Ses Tasarımında Olağanüstü Başarı: Seslendirmenler..



Hayır, olağanüstü yenilikte Köpek NPC eklediği için Ghosts'u, görselde BF4'ü , ses tasarımında Saints Row mu bekliyordunuz anlamadım ki...

Ödülü veren kim: İnteraktif Sanat ve Bilimler Akademisi

Gamespot, IGN veya COD oynayan editör veya metacritic'çiler değil...

Geçiniz bu işleri
aynen öyle bekliyordum en iyi görsel bf 4 olmalıydı

-Xbox-

7.2.2014 14:58:36

-1
Şuana kadar oynadığım en overrated oyun

pcrex

7.2.2014 13:41:10

-2
arkadaşlar fanboyluk yapmayın. hepiniz koyun sürüsü gibi biri bir tarafa gittiği zaman hepiniz arkasından. hiçbirinizin kendi düşünce ve görüşü yok. hep bir yerlerden özenti taklit. ben oynamadığım hiç bir oyuna yorum yazmam, haliyle kendime saygım var. adventure ye verilen ödülü tartışmak için arkadaşın önce adventure nin ne olduğunu hayatında daha önce oynamış mı bir kendisine sorması gerek. bana LoU da bir tane adventure öğesi göster senden özür diliyim. UC dersen saf adventure olmasa da yinede bir nebze kabul edilebilir belki ama LoU? :) bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın sesler ayrı bir facia. oyunlar sadece seslendirmeden mi ibaret. nerede bunun müzikleri, haksızlık değil mi o kadar GTAV de bir yığın müzik var, Bioshock da. sadece selendirmeye bakarsan bence beyond daha başarılı. en basiti tavsiye ederim LoU da en gerilimli sahnelerde Walking Deadın açılış müziğini arka pilanda çalsın, atmosferi acayip pekiştiriyor. oyun bu yönden eksiği olup ta ödül alması adil değil. en iyi konu diyen adam hayatında RE veya türevi zombi temalı dünyanın sonunu işleyen post apocalyptic atmosfere sahip oyun görmemiş birde konuşuyor. kurgu dalında alır ama konu başka bir şey kurgu başka. LoU ın konusu dünyada bulanan en klişe konu, zira defalarca işlendi. sadece görselliğe bakarak konuşacaksan (pc tarafını saymıyorum) beyondu hiç mi oynamadınız arkadaş. LoU sanatsal olarak daha başarılıdır ama beyond da kullanılan görsel teknikler konsolda başka hiçbir oyunda kullanılmadı. zaten oyunun tek başarılı tarafı bence görsel kalitesi. fanatikliğe gerek yok, kimse sizin sevdiğiniz oyuna kötü dedi diye kötü olmaz ki ben kötü falan diyemem çünkü fazlasıyla seviyorum. senenin en iyi oyunudur ama bu ödülleri hak etmiyor. eleştirmeden önce biraz bilgi sahibi olun.

Adol125

7.2.2014 13:33:26

0
hall of fame ne oluyo? ciddi ciddi soruyorum. Google translate den bakınca salon şöhreti gibi bişey çıkıyo ama değil sanırım.

Degethyus

7.2.2014 13:18:21

0
Troll alert :D Sen böyle yazmaya devam et biz zaten gülüyoruz sana, adama bak ya zuhah
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex çok taraflı olmuş, ödülleri verenlerin oyunlardan haberi yok galiba.

Oyunlarda Olağanüstü Yenilik, Görsel Yapıda Olağanüstü Başarı, Hikaye Dalında Olağanüstü Başarı, Yılın Adventure Oyunu, Ses Tasarımında Olağanüstü Başarı.

bu ödüllerin hiç biriyle LoU ın alakası yok. belki hikaye yerine kurgu olarak en iyisi seçilebilir yada görsel olarak değilde sanatsal görsellik dalında verilebilir. yenilik derken neyi kastettiklerini kendileri de bilmiyorlar. birde adventure seçmişler :D güldürdüler.

PSAC

7.2.2014 13:01:53

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood
alıntı:

Orijinalden alıntı: PSAC

diğerlerini bilemeyeceğim ama the last of us hepsini hak ediyor. tersini söyleyen the last of us oynamamış pc takılan ergen topluluğudur..

Oyunu oynamış ve multiplayer kısmında 2 ay geçirmiş biri olarak çok taraf tutulduğunu söyleyebilirim sana fan boy
Git sütünü iç şimdi .
böyle konuştuğuna göre the last of us oynamasan da olurmuş .. oyundan anlamadığın belli .. pc de film izlemeye devam ..nede olsa siz oyun oynamıyorsunuz , oyunu film izler gibi seyrediyorsunuz (grafik , fps takmışsınız ).. ondan sonra oyuncuyuz diye geçinin .. ergen seni..

Vinewood

7.2.2014 11:47:04

-2
quote:

Orijinalden alıntı: PSAC diğerlerini bilemeyeceğim ama the last of us hepsini hak ediyor. tersini söyleyen the last of us oynamamış pc takılan ergen topluluğudur..
Oyunu oynamış ve multiplayer kısmında 2 ay geçirmiş biri olarak çok taraf tutulduğunu söyleyebilirim sana fan boy Git sütünü iç şimdi .

PSAC

7.2.2014 11:29:54

0
diğerlerini bilemeyeceğim ama the last of us hepsini hak ediyor. tersini söyleyen the last of us oynamamış pc takılan ergen topluluğudur..

BSC Misafiri

7.2.2014 11:28:24

-1
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex çok taraflı olmuş, ödülleri verenlerin oyunlardan haberi yok galiba.

Oyunlarda Olağanüstü Yenilik, Görsel Yapıda Olağanüstü Başarı, Hikaye Dalında Olağanüstü Başarı, Yılın Adventure Oyunu, Ses Tasarımında Olağanüstü Başarı.

bu ödüllerin hiç biriyle LoU ın alakası yok. belki hikaye yerine kurgu olarak en iyisi seçilebilir yada görsel olarak değilde sanatsal görsellik dalında verilebilir. yenilik derken neyi kastettiklerini kendileri de bilmiyorlar. birde adventure seçmişler :D güldürdüler.
senin the last of us 'dan haberin yok sanırım ..oynamadığın ne kadar belli oluyor ..yazık ..

Guest-E851F29FD

7.2.2014 11:22:52

-2
Baştan sona taraflı olmuş.Yılın online oyununa bak hele worl of tanks :D .Free to playleride ödül listelerinde görür olduk ya sanırım yaşımız geçti bizim, sanırım oyun oynamayı bırakmanın zaman geliyor

pcrex

7.2.2014 11:17:32

0
çok taraflı olmuş, ödülleri verenlerin oyunlardan haberi yok galiba. Oyunlarda Olağanüstü Yenilik, Görsel Yapıda Olağanüstü Başarı, Hikaye Dalında Olağanüstü Başarı, Yılın Adventure Oyunu, Ses Tasarımında Olağanüstü Başarı. bu ödüllerin hiç biriyle LoU ın alakası yok. belki hikaye yerine kurgu olarak en iyisi seçilebilir yada görsel olarak değilde sanatsal görsellik dalında verilebilir. yenilik derken neyi kastettiklerini kendileri de bilmiyorlar. birde adventure seçmişler :D güldürdüler.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız