Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Cyberpunk 2077'de Kullanabileceğiniz 8 Mod

 
 
CD Projekt Red tarafından geliştirilen ve oyunculara sunulan açık dünya aksiyon macera nişancı oyunu Cyberpunk 2077, 2020 yılında çıkış yaptı. Kötü çıkışından bu yana birçok yeni içeriği ve güncellemeyi oyunculara sunan yapım, bir yandan da mod desteği aldı. CD Projekt Red bu oyun ile beraber istediğiniz kişi olmanıza veya The Witcher gibi belirli bir karakter arasından seçim yapmanıza izin veriyor (CD Project Red karakter seçim ekranında ilk olarak oyunculara videolarda kullandığı ve önceden düzenlenmiş karakteri sunuyor). Cyberpunk 2077'de V'in geçmişini deneyimliyor kadın veya erkek olarak oynayabiliyorsunuz.
 
Bu geniş çaplı özgürlük, özellikle PC'de mod geliştiricilerin dikkatini çekti ve bu dünyayı daha nasıl şekillendiririz düşüncesini ortaya attı. Bugüne kadar oluşturulan ve sunulan modlar oyunun performansını artırabilir ve daha fazla kozmetik içeriğe sahip olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, bilim kurgu temalı rol yapma oyunu Cyberpunk 2077 için oluşturduğumuz mod listesine göz atmak.
 
Bu listemizde sizlere Cyberpunk 2077 için oluşturulan ve öne çıkan modları derledik. İşte liste:
 
- Cyber Engine Tweaks - yamashi
 
 
 
Cyber Engine Tweaks, tek bir pakette birden fazla alanı kapsayan genel bir mod olarak karşımıza çıkıyor. Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için birçok seçenek içeriyor. Bu pakette  bulunan menü sayesinde oyunun bazı yönlerini değiştirebiliyorsunuz. Bu mod ile oyunu daha hızlı açabilmeniz için giriş ekranını atlamak gibi oldukça önemli değişiklikleri uygulayabiliyorsunuz. 
 
Mod, Night City'de değişiklik ve değişiklikler yapabileceğiniz birçok seçeneği bünyesinde barındırıyor. Bu mod ile yolları temizlemek için yayaları ve arabaları sokaklardan kaldırabilir ve bundan daha fazlasını yapabilirsiniz. 
 
- Better Vehicle Handling - RB
 
 
 
Herhangi zaman olduğu gibi oyuncular artık bir yerden sonra oyuna yeni bir mekanik eklemek istiyor. Araçların sürüşü ve tepkiselliği ile ilgili herhangi bir sorununuz varsa, daha iyi kontrol ve his için Better Vehicle Handling modunu indirebilirsiniz.
 
Basit tabiriyle bu mod tam olarak araçların sürüş mekaniğini değiştiriyor ve oyunculara daha iyi bir sürüş deneyimi sunuyor. İsteğinize göre bir şey bulmak için araçların direksiyonunu ve sürüş dinamiğini değiştirebiliyorsunuz. Bu mod özellikle klavye ve fare kullanan oyuncular için hazırlanmış. Dolayısıyla kontrolcü kullananlar bu moddan tam olarak faydalanamayabilir.
 
Herhangi bir oyunda bir araç varsa herkes bu araçtan en iyi sürüş deneyimini elde etmek ister. Kütük sürüş dinamikleri ve kullanışı ile hiçbir oyuncu araçları kullanmak istemez. Elbette oyunun sunduğu sürüş dinamikleri gayet yeterli seviyede ancak bu seviyeyi daha da ileri boyuta taşımak ve değişiklik katmak istiyorsanız bu modu indirip deneyebilirsiniz. Belki de bu mod sayesinde araçtan artık kolay kolay inmek istemezsiniz. 
 
- Better Minimap - WillyJL
 
 
 
Büyük bir açık dünyanın sizi yönlendirmesi ve gitmek istediğiniz yere doğru bilgilendirme yapması için iyi bir mini haritası olması gerekiyor. CD Projekt Red tarafından sunulan mini haritadan memnun değilseniz Better Minimap modu sizin için iyi bir tercih olacak. 
 
Better Minimap modu, mini haritayı geliştirmek için birkaç yeni özellik sunuyor. Bunun yanı sıra sahip olduğunuz seçenekleri de geliştiriyor ve genişletiyor. Bu mod sayesinde haritayı daha büyük, kenarlıksız ve şeffaf hale getirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra yalnızca pusula modunu da kullanabiliyorsunuz. Ayrıca haritayı dilediğiniz gibi yakınlaştırıp uzaklaştırabiliyorsunuz. Kısacası bu mod ile harta üzerinden dilediğiniz değişiklileri yapabilirsiniz. Hangi seçenek daha kolayınıza giderse onu seçmeniz ve uygulamanız yeterli olacak.
 
Harita büyük yapım oyunlarda gerçekten de çok önemli. Nereye gitmen gerektiğini anlamak, görevi nasıl yapacağının taslağını kafanda kurmak oyuncular için mühim. Mini haritadan oyuncular oyun esnasında gideceği yerleri görebiliyor ve bu haritalar navigasyon işlevi görüyor. Bu haritayı genişletmek ve üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için bu mod birçok seçeneği bünyesinde barındırıyor. Bu mod sayesinde dilediğiniz açıdan dilediğiniz şekilde haritayı ayarlayabiliyorsunuz. Bu da sizin gideceğiniz yere daha kolay gitmenizi sağlayan unsurlardan biri. 
 
- Clothing Set And Recolor Catalogue - meluminary 
 
 
 
Rol yapma aksiyon oyunlarında düşmanları alt etmek veya şehirde havalı bir şekilde araba sürmek her oyuncunun isteği. Gerek karakter görünüşleri gerekse araç görünümleri oyuncular için bir motive kaynağı. Görünüş olayı bazı oyuncular için öncelik durumunda olabilir. Bu modda tam size göre bir şeyler var.
 
Clothing Set And Recolor Catalogue modu rakip bir çetenin veya düşmanın üssüne saldırmadan önce özgüveninizi kazanmanıza olanak tanır. Bunun için kıyafetlerinizin uyumunu ve görünümünü değiştirme seçenekleri sunar. 
 
Temel bilgilere verecek olursam bu modda karakterinizi yaratırken hangi cinsiyeti seçerseniz seçin, V'nizin giydiği kıyafetlerin renklerini ve uyumluluğunu özelleştirebilirsiniz. Ayrıca giydiğiniz her şey tam olarak üzerinize oturur.
 
Rol yapma oyunlarında kıyafet oyuncular için her şeydir. Oyuncular yeni giydiği kıyafetleri görmek ister üzerindekilerin değiştiğini ve yakışıp yakışmadığını hissetmek ister. Dolayısıyla oyundaki giysi ve takı çeşitliliği oyuncular için çok önem arz eder. Bu durumu ben de onaylıyorum. Çünkü oyunun başından beri aynı kıyafetlerle oyunu bitirmek ve hiçbir değişiklik olmadığını görmek gerçekten de bir yerden sonra sıkıcı hale gelebiliyor. 
 
- V's Apartment Renovation - fuxsart
 
 
 
Daire tasarlamak oyunun ilk çıktığı zamanlar mevcut değildi ancak daha sonradan oyuna dahil oldu. V'nin dairesini tasarlamak için daha fazla seçenek istiyorsanız Apartman Yenileme modu bu isteğinizi karşılayacak. Böylece kendinizi evinizde hissedeceksiniz. 
 
Geliştiriciler tarafından oluşturulan temel üzerine inşa edilen bu mod sizlere daha fazla renk ve malzeme seçeneği sunuyor. Bu seçeneklerle beraber siz de şık bir daire oluşturabiliyorsunuz. Renk seçenekleri size canlı bir iç mekan yapma fırsatı verebiliyor. Bunun yanı sıra siyah, beyaz ve gri ile daha düz renkler kullanabiliyorsunuz. Bu mod sayesinde mobilyaları, diğer süs eşyalarını, sandalyeleri, posterleri ve daha fazlasını özelleştirebiliyorsunuz. 
 
Rol yapma oyunlarında oyuncular her zaman özgürlük bekler ve istediği şeyleri yapmak ister. Kendini evini istediği gibi tasarlamak kendini evindeymiş gibi hissetmek gerçekten de oyuncuları oyunda tutar ve memnun eder. İşte siz de bu durumlara takıntılıysanız ve böyle geniş çaplı ev dizayn etme seçeneğine sahip olmak istiyorsanız bu modu deneyebilirsiniz. Bu mod sayesinde dilediğiniz evi şık bir şekilde tasarlayabilir ve her eve geldiğinizde mutlu bir şekilde içerisinde gezinebilirsiniz. Hatta bu ev dizayn işi gerçekten de hoşunuza gidiyor ise simülasyon oyunları da işinizi görebilir.
  
- Level Scaling And Balance - RMK
 
 
 
Night City'de yolculuğunuz sırasında bazı dengesiz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Düşmanların senin için çok güçlü olduğu bir ana denk gelebilir ya da tam tersi onlar için çok güçlü olabilirsin. İster zayıf isterseniz Terminatör gibi olun, Level Scaling And Balance modu ile her şeyi yeniden ayarlayabilecek ve dengeleyebileceksiniz.
 
Zorluk ayarınız ne olursa olsun eşit ve adil dövüş yapmak için düşmanları seviyenize göre ayarlayabilirsiniz. NPC'lere ve size verilen hasar arttırılabilir veya azaltılabilir. Hatta hasarı bir sistematik olarak ayarlayabilir ve farklı seviyeler arasında bu güç durumunun farklılık göstermesini sağlayabilirsiniz.
 
Bu durum gerçekten de bazen çok sinir bozucu olabiliyor. Düşmanların çok kolay olması veya çok zor olması genel olarak oyuncular tarafından hoş karşılanmayan unsurlardan biri. Dolayısıyla bu tarz modlar oyuna yeni seçenekler ekliyor ve bu tarz sorunları ortadan kaldırıyor. Eğer böyle bir durum ile karşı karşıyaysanız ve oyundaki bu güç dengesini beğenmiyorsanız bu mod gerçekten de işinize yarayacak. 
 
- Metro System - keanuWheeze 
 
 
 
Night City, Kaliforniya'da kurgusal bir şehir olarak karşımıza çıkıyor ve şehirde eksi olan şeyi ilk etapta anlamayabiliyorsunuz ancak ben size söyleyeyim. Bir şehirde olması gereken şeylerden biri toplu taşımadır ve vatandaşların memnun olması ve gezmesi için bu sistem şarttır. İlk etapta bir sorun gibi görünmese de bu mod oyuna bir toplu taşıma sistemi ekliyor. Bu mod sayesinde oyuna Metro Sistemi ekleniyor ve hatta bunu sürebiliyorsunuz. Tabi metro için de bir ray sistemi mod aracılığıyla oyuna dahil oluyor. Bu tarz detaylara dikkat eden oyuncular bu modu deneyebilir ve oyuna ekleyebilir. Hem şehrin canlı yapısını tazeler hem de gerçek bir şehir görüntüsünü daha da iyi hissettirir. Metro hızlı bir seyahat sistemi değil ancak kesintisiz bir sürüş deneyimi sunuyor. 
 
Bu mod ile beraber birinci veya üçüncü şahıs kamera açısıyla sürüşünüzün keyfini çıkarabilirsiniz. Gerçek bir metrodaymışsınız gibi hissederken şehir genelinde 19 istasyonu olduğu için birazcık beklemeniz gerekecek. Bu yüzden metronun gelmesi için etrafta birazcık oturup beklemeniz gerekebilir. 
 
- Enhanced Police - mandruis7 
 
 
 
Cyberpunk 2077'de yer alan ceza ve adalet sistemi GTA gibi diğer oyunlarla aynı deneyimi sunmuyor. Cyberpunk 2077'de polis aniden ortaya çıkıyor ve sizi öldürmeye hazır hale geliyor. Bu durumdan kurtulmak için yapmak gereken bir şey kalıyor: Oradan uzaklaşmak. Ancak Enhanced Police modu bu sorunlardan bazılarını düzeltiyor ve daha iyi bir ceza - adalet sistemini oyuna dahil ediyor. 
 
Bu mod ile beraber polisler normal bir şekilde karşınıza çıkıyor. Kaçmaya çalıştığınızda sizi kovalayacak kendi araçları bulunuyor. Daha fazla kargaşa yaratarak sizi kovalamalarını istiyorsanız onlardan uzaklaşmak için kaçma becerilerinizi artırmanız gerekiyor. Dolayısıyla bu mod polis ile aranızdaki ilişkiyi bir nebze olsun düzenliyor.
 
Bu listemizde sizlere açık dünya rol yapma aksiyon oyunu Cyberpunk 2077 için öne çıkan modları derledik. Elbette bunlar dışında birçok mod yer alıyor ve bunları denemek size düşüyor. İlginizi çeken bir mod var ise listede eklediğim linkler üzerinden modlara ulaşabilirsiniz ve kurabilirsiniz.
 
Bu modlar oyunu daha renkli ve zevkli hale getirebiliyor. Hatta bazı modlar oyunlardaki sorunları ve hataları çözüyor sizin daha iyi bir oyun deneyimi almanıza olanak tanıyor. Bu yüzden bu modlar gerçekten de oyuncular için çok önem arz ediyor. Eğer modu kurduğunuz zaman oyununuzda sorunlar oluşuyorsa zaten Steam üzerinden dosya doğrulaması yapabilir veya modu kaldırabilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Crisis Core: FF VII Reunion için 30 Dakikalık Oynanış Videosu Yayınlandı New York Şehrinde Geçen 10 Oyun
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

16.9.2022 23:47:39

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri NCK: Uçan araçlar hala yok sanırım. Cyberpunk dünyasında uçan arabalar, motorlarımız olmayacaksa ne olacak? Bir de anlamadığım millet modlayıp bazı özellikleri yükleyebiliyorsa, neden ana oyuna yapımcılar bu özellikleri sonradan da olsa eklemiyor?
Tam konusu geçmişken muhteşem bir mod çıktı. Uçan araba kullanabiliyorsun. https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/5208

BSC Misafiri

16.9.2022 16:11:00

+1
Uçan araba yapmakta sıkıntı yok, asıl dert onun trafiğini hazırlamakta sadece bizim arabamız gökyüzünde olursa orası garip olurdu. Oyun bu kadar eksik çıkmışken birde bununla uğraşsalardı daha da kötüsü ile karşılaşırdık bana göre.

BSC Misafiri

16.9.2022 14:40:53

0
NCK: Uçan araçlar hala yok sanırım. Cyberpunk dünyasında uçan arabalar, motorlarımız olmayacaksa ne olacak? Bir de anlamadığım millet modlayıp bazı özellikleri yükleyebiliyorsa, neden ana oyuna yapımcılar bu özellikleri sonradan da olsa eklemiyor?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız