Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Cut the Rope 2'nin Yeni Dinamik Fiyatlandırma Sistemi Etiklik Tartışmasını Beraberinde Getirdi


    Mobil platformların popüler oyunlarından Cut the Rope 2 içerisinde satılan içeriklere yeni bir fiyatlandırma sistemi getirildi. ZeptoLab'ın kullanmaya başladığı yeni fiyatlandırma sistemi, sahip olduğu tarzıyla beraber etiklik tartışmalarını ortaya çıkardı.
 
    Gondola isimli bir analiz firmasının yaptığı yöntemi kullanan Cut the Rope 2'de bir içerik bazı oyunculara yüksek fiyattan, bazı oyunculara da düşük fiyattan sunuluyor. Gondola'nın yapmaya çalıştığı 'dinamik fiyatlandırma sistemi' aslında, "Bir oyuncu oyunlara yüksek paralar vermeyi alışkanlık haline getirdiyse bunu her oyunda yapar. Eğer oyuncu düşük fiyatların peşindeyse de, onlara uygun fiyatlı içerik sunularak gelir artışı sağlanabilir." görüşünü oyunlara ekliyor.
 
    Şimdiye kadar birbirinden farklı uygulamalarda 100 farklı ülkede, altı hafta içerisinde 6 milyon farklı fiyatlandırma üzerinden yapılan test sonucunda ortaya çıkan bu araştırmanın Cut the Rope 2'ye katkısının da şimdiden olumlu olduğu belirtiliyor. 
 
    Konuya finansal açıdan baktığımızda Gondola'nın araştırmasının pozitif katkısı ortada. Fakat etik açıdan duruma yaklaşıldığında birçok oyuncunun fiyatlandırmayla ilgili tepkisini görüyoruz. Bildiğiniz gibi Free to Play oyunlara para ödemeyi neredeyse bağımlılık haline getiren bir oyuncu kesimi bulunuyor ve bu kişilerin psikolojik açıdan zaafının olduğu düşünülüyor. Gondola'nın dinamik fiyatlandırma sisteminde fazla para ödeyene yüksek fiyat çıkarılması ise etik tartışmaları ortaya koyan şey oluyor.
 
Yeni sistemle ilgili siz neler düşünüyorsunuz?

Bu haberin bağlantısı
URL
Puzzle Cut the Rope Zeptolab Bulmaca iOS 3DS Android
Valve ve HTC'nin Sanal Gerçeklik Kaskının Yeni Modeli Sızdırıldı Microsoft Rise of the Tomb Raider'ın Etkisinden Memnun
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Jack Rabbit Slims

20.12.2015 00:29:02

0
Çok sevdiğim bir oyun bu, yalnız bu yaptıkları resmen keriz bulduk yolabildiğimiz kadar yolalım mantığı. Hazır yeri gelmişken belirteyim, ben de Amazon'un bana attığı maille haberdar oldum. Android için Amazon Underground diye bir olay var, Google Play'a rakip bir uygulama marketi gibi. Bu markette Google Play'de sözde bedava olan oyunların bazıları (Cut the Rope gibi f2pler yani) tamamen ücretsiz. Üstlerinde actually free yazıyor ve uygulama içi satın alımları bile ücretsiz. Cut the Rope 2 de bu uygulamalardan biri. Kullanın kullandırın.

BSC Misafiri

19.12.2015 22:46:57

0
Oyuna guveniyorsan bas paranı al. Pişman olma ihtimalin çok yüksek ama en azından geliştiricilere bir katkım oldu dersin. F2P oyunlarda oyna,beğenirsen neye ihtiyacın varsa bas paranı al. Zaten oynuyorsun zaten beğenmişsin. Kazan kazan. Bunun neresi zaaflık anlamadım.LOL oynuyorum yıllarca, beğendiğim bir kostume 20-25 tl para basmak bana hiçte koymuyor. Helal hoş olsun. Warframe oynuyorum aylardır. Bir miktar para yatırdım. Helal hoş olsun. Çok keyifli bir oyun. GTA5 aldım. Sonuna kadar hak ediyor. Helal hoş olsun. Kimin neye para verdiğini çok kurcalamayın. Paran varsa verirsin. Yoksa bunun farkında olarak oynamaya devam et yada oynama. Oyun yapımcılarının da bir şekilde para kazanması lazım. Hiç birşey için mecbur değilsin.

orangeblu

19.12.2015 21:13:26

0
Bide EAye Ubisofta kötü derdik bu adamlar tam şerefsizmiş. Vermeyin şu firmaya para. Ücretsiz olunca indirdim oyunu bir süre oynadıktan sonra sildim. Böyle firmalara para vermem. Zaten reklamdan para alıyorlar.

Roxy.

19.12.2015 16:27:02

0
Kimse almasın, olsun bitsin. Saçma sapan f2p bir oyuna para vermek nasıl bağımlılık haline gelebilir anlamıyorum, ki f2p bir oyuna para vermek tam anlamıyla bir saçmalık zaten, o zaman pay2win yapsınlar oyunun türünü. Benim bildiğim, normal bir oyunu alırken parasını verirsin, o da tamamen geliştiriciye katkı sağlamak içindir fakat burda bahsettiğim geliştiriciler, beş para etmeyecek bir oyuna absürt bir fiyat biçen geliştiriciler değildir. Örneğin, Codemasters'ın oyunları, F1 2015 veya Ubisoft'un oyunları gibi. Yine ne varsa indie'de var ya.

ShadowofDeath06

19.12.2015 16:06:15

0
Bildiğin enayiler zaten alıyor muamelesi yapmış ya. Kullanıcı senin veli-nimetin onları öyle görmek yerine daha iyi hizmet vermek için yol araman lazım. Batar inş.

MytHnfr

19.12.2015 15:30:40

0
Sanane milletin parasından sen yaptığın şeyin karşılığını al böyle saçma bir fikir görmedim. Tabi katkısı olur oyuna tamamen para koparma amaçlı.

Gevice

19.12.2015 15:29:56

+1
Benim düşüncem şu : Allah belalarını versin. Ne diyim...

oyunbilgini57

19.12.2015 15:28:56

+4
Aklıma direk South Park'ın "Freemium Isn't Free" bölümü geldi , gerçekten doğru tespitti .
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Cut the Rope
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız