Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

CryEngine 3 Geliştiricilere Açık Hale Geldi

cryteklogoa
 
      Crysis 2'nin çıtayı olabildiğince yükseltmeye meyillenmiş en güncel grafik motoru CryEngine 3'ün Crytek CEO'su Cevat Yerli tarafından bizzat geliştiriciler için kullanıma açık olduğu duyuruldu.
 
     Epic Games'in Unreal Engine 3 grafik motorunun da aynı şekilde geliştiricilere sunulduğunu hatırlatalım. Belki de Cevat Yerli, kendi oyun motorunun daha iyi olduğunu göstermek ve geliştiricileri buna yönlendirmek için böle radikal bir karar almıştır. Ya da Epic Games'e meydan okumak için...
 
     Cevat Yerli konuyla ilgili şöyle konuştu;
 
    “Kullanıcılar, "modder"lar ve içerik yaratıcılardan oluşan çok renkli bir topluluğumuz var ve grafik motorunu açmak için bu harika bir yol. Daha önce söylediğimiz gibi, Epic veya Unity'nin şu anda yaptığının aynısı olmayacak, biz bu konuda daha da ilerisini düşünüyoruz. Daha önce CryEngine 2 ile bunu yapmıştık, fakat o zaman çok zorlamamıştık." diye konuştu. 
 
    Cevat Yerli'nin Crysis 2 ile daha çok açıklamasını okumak için kendisiyle yapılan röportajın tamamını burada bulabilirsiniz...
 
    Bakalım ileride CryEngine 3 ile geliştirilmiş farklı oyunlar görebilecek miyiz?

 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak fps pc ps3 xbox 360 crysis 2 Cevat Yerli
Fable 3'te Çocuk da Yapabileceğimiz Açıklandı Halo: Reach Beta'sından Sızan Video ve Görseller
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

hofirat

14.4.2010 01:26:11

0
unreal motoru mesela tam olarak ücretsiz değil. Bu motorları ticari olarak kullanmak isterseniz belirli bir miktardan sonrasına telif hakkı ödemeniz gerekiyor. Mesela unreal motoruyla yapılmış bir oyundan yapımcı 5000 dolar üstünde bir miktar kazanmışsa ve kazanmaya devam ediyorsa motorun sahibi firmaya telif hakkı ödemek zorunda. Büyük ihtimal cry engine 3 içinde böyle bir sınır vardır. Zaten diğer firmalar bunu kullanmak istediklerinde peşin olarak anlaşıp kullanma parasını veriyorlar ki sonra oyunun başarısına göre yüzdelik dilimden pay vermesinler :)

BSC Misafiri

13.4.2010 11:20:09

0
peki bu grafik motoruna ea game gibi epic game gibi şirketler haricinde bizde kullanabilecekmiyiz ?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Crysis 2
+ TAKİBE
AL
243 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız