Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

CoD: Modern Warfare 3 Satışları 10 Milyonu Geçti

Modern Warfare 3 satışları ile Activision'ı fazlasıyla memnun ediyor
      İlk 24 saatte 6.5 milyon adet satan Call of Duty: Modern Warfare 3'ün 5 günlük süre içerisinde 775 milyon dolarlık hasılat elde ettiği açıklanmıştı. Bu açıklamadan sonra Activision'dan şu ana kadar ses çıkmaması ise oldukça garip. Buna rağmen Electronic Arts yetkilileri Modern Warfare 3 satışlarından haberdar gibi görünüyor.
 
      EA'den Peter Moore'un açıklamasına göre Call of Duty: Modern Warfare 3 bugüne kadar 10 milyondan fazla sattı. Battlefield 3 ise 8 milyonluk satış rakamına ulaştı. Electronic Arts yetkilisinin bu rakamları vermesindeki neden ise pazar payına değinmek istemesi.
 
     Peter Moore'a göre Battlefield 3 ile oyunlar çıkmadan önceki tahminlerinde olduğu gibi Call of Duty'nin pazar payını düşürdüler. Buna rağmen net bir şeyler söyleyebilmek için 31 Mart'ta sona erecek olan mali yılı beklemek gerekiyormuş.
 
     Tabi Peter Moore'un açıklamalarını Call of Duty bizim yüzümüden artık daha az satıyor olarak algılamamak gerekiyor; çünkü oyun pazarı gittikçe büyüyor. Örneğin eskiden FPS oyuncularının %60'ı Call of Duty ile zaman geçirirken bu pay şimdi %50'ye düşmüş olabilir. Ne de olsa Battlefield 3 de piyasaya güçlü bir giriş yaptı.
 
     Hangi oyunun daha fazla satacağı (Call of Duty olması neredeyse kesin) hakkında bir şey söylemek bir yana, gerek Electronic Arts, gerekse de Activision'ın kasalarını dolduracağı konusunda kimsenin şüphesi yok.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Industrygamers Call of Duty: Modern Warfare 3 MW3 Activision Sladgehammer Infinity Ward PC PS3 Xbox 360 Wii DS FPS
Assassin's Creed: Revelations için Yeni Bir DLC Gore Verbinski'nin Stüdyosu Microsoft ile Anlaştı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

7.12.2011 15:24:41

0
COD'cular da kendilerini kandırıyor sonraki oyunda yenilik olur diye. Adamlar yamayla gelecek yenilikleri yeni oyun diye fahiş fiyata rekor sayıda satmadı mı? Sattıysa neden boşuna para harcasın yenilik getirmek için. Activision aynı naneyi defalarca bebelere yedirsin sonra oyunlar da hiç gelişmesin. Siz de kendinize oyuncu deyin.

BSC Misafiri

7.12.2011 12:19:03

+3
rekabet her zaman oyuncuların işine gelir yani bizim ...bf cod serilerine yeni rakipler çıkması grafik oynanış multi vs her şeyi gözden geçirmelerine sebep olacaktır (ayrıca üyeliğimle ilgi bir sıkıntı var oy kullanabiliyorum fakat yorum yapınca şifre veya kullanıcı adı yanlış diyor ilgilenirseniz sevinirim )

xLordRealx

7.12.2011 11:34:49

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri EA gerçek rakamları veremez çünkü asıl hedefleri mw3 ü geçmekti...1 yıldır laf kalabalığı yap..bf3 şöyle böyle diye...bende geçemeyeceklerini zaten biliyorlardı ama görünen o ki codu yıpratmayı başardılar..asıl savaş bundan sonraki oyunlarda başlar..Dice oyunu iyice geliştirir...activisionda yerinde sayarsa 2-3 oyun sonra codu geçebilirler..buda 2015 i bulur zaten...öte yandan bir codcu olarak artık activision'ın nın yerinde saymayacağını düşünüyorum..oyun moturunu geliştirip hiç olmassa bf3 e yaklaşan grafiklerle aynı cod aksiyonunu birleştirirlerse zaten bf nin bir şansı kalmaz..yani her şey activision'ın elinde...ama kardeşim eski grafikle bile 1 milyar dolar vuruyorum neyime gerek yeni motor dersen biz codcularıda bi yere kadar kandırmış olursun..:)
++ Battlefield'in daha da gelişip CoD'a yapışması lazım. Rekabet her zaman olmalı. Şu anki durum, adam oturduğu yerden para kazanıyor sanki 3-5 bölüm yap sat milyonlar kazan. Activision kesinlikle kazandığı parayı hak etmiyor. Hatırlarsanız FIFA serisi PC'ye kıytırık oyunlar yapardı. PES serisi FIFA'ya yetişince adamlar mecburen next-gen yapmak zorunda kaldılar ve FIFA 11'den itibaren adam gibi bir şeyler görmeye başladık. Zirvede tek olmak yapımcılara yaramıyor arkadaş. Yaptıkları işe gerçekten emek harcamaları için illa birilerinin dürtmesi gerekiyor. Battlefield serisi iyice kendini geliştirirse artık Activision'un biraz kıçının üstüne oturup ter akıtmaya başlayacağını düşünüyorum öteki türlü daha 5 yıl aynı kazığı yemeye devam ederiz.

mazbut

7.12.2011 10:51:10

0
Varolan motor ile grafik geliştirmesi yapabilir. Bunun için bir yama yeterli.. Oynanış gayet zevkli. İlk defa oynuyorum hemen alıştım. BF3'ü de 1-2 gün oynadım. Görüntüler büyülüyor evet ama oynanış çok zor.. Vidyolarda neyi görüp nasıl vurduklarını bile zor seçiyorum. Dikdörtgen içinde rakibi karşıdan gelişini gören hile çok kullanılıyor, yüzlerce vidyo oldu youtube da şimdiden..

BSC Misafiri

7.12.2011 10:31:53

0
EA gerçek rakamları veremez çünkü asıl hedefleri mw3 ü geçmekti...1 yıldır laf kalabalığı yap..bf3 şöyle böyle diye...bende geçemeyeceklerini zaten biliyorlardı ama görünen o ki codu yıpratmayı başardılar..asıl savaş bundan sonraki oyunlarda başlar..Dice oyunu iyice geliştirir...activisionda yerinde sayarsa 2-3 oyun sonra codu geçebilirler..buda 2015 i bulur zaten...öte yandan bir codcu olarak artık activision'ın nın yerinde saymayacağını düşünüyorum..oyun moturunu geliştirip hiç olmassa bf3 e yaklaşan grafiklerle aynı cod aksiyonunu birleştirirlerse zaten bf nin bir şansı kalmaz..yani her şey activision'ın elinde...ama kardeşim eski grafikle bile 1 milyar dolar vuruyorum neyime gerek yeni motor dersen biz codcularıda bi yere kadar kandırmış olursun..:)

BSC Misafiri

7.12.2011 10:31:46

-3
BUYUK BASARI VAYYYY BEEE ! NEYLE OVUNUYORLAR BuNLAR YAA :D
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Call of Duty: Modern Warfare 3 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
311 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız