Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Capcom: Yeni Nesilde Geliştirme Maliyetleri Uçacak

Deep Down gibi oyunları geliştirmek ucuz olmayacaktır, ama bu oyunlar kaliteli olursa satışları da oldukça iyi düzeyde olabilir

     Aslında yeni nesilde geliştirme maliyetlerinin artacağından hiç şüphemiz yok; çünkü oyunların daha ayrıntılı olması demeke daha fazla iş gücü ve süreye ihtiyaçlarının olduğu anlamına geliyor. Buna karşın bazı firmalar yeni nesilde geliştirme maliyetlerinin (konsolların yeni mimarisi sayesinde) düşeceğini düşünüyorlardı.
 
    Capcom yetkilileri ise geliştirme maliyetlerinin gelişmiş sistemler ve konsolların fazladan fonksiyonları sayesinde büyük ölçüde artacağını söylüyorlar. Geliştirme maliyetlerinin artacağını öngören Capcom bu nedenle geliştirme ekiplerini yeniden düzenlemeye gidecekmiş.
 
     Bunun yanı sıra oyunları firmanın kendi çatısı altında geliştirmeye daha fazla özen göstereceği de belirtiliyor. Bunun sebebi ise Batılı geliştiricilere teslim edilen firmanın bazı oyunlarının satışlarının hayalkırıklığı yaşatması.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Deep Down Capcom Aksiyon Macera
Naughty Dog'un Yeni Projesinden İlk İpucu mu? Driver'ın Geliştiricisinden Yeni Oyun
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BlackBeasT

9.5.2013 23:35:49

+2
@PSAC Ne dion le ne şaçmalıon meydanı boş buldun galiba ,buda feyk hepsi 1 kişiye ait burda orgazm yaşıyor. 2k 4k oyunla ne alakası var ? hali hazırda 2k 4k çözünürlük PC'de var 3 mönitörü yanyana yasla bakem çözünürlük kaça çıkıyor. Single mönitör'de 2k 4k çözünürlük gelişiyor. Bugün oyun konsolunda 720p oyunla mı alaklı yoksa cihaz 720p desteklediği için mi ? o kaliteyi sunuyor. Monitör 2k 4k değilse nasıl o 2k 4k çözünürlüğü görmeği düşünüyorsun ? şu zamana kadar çıkan hangi E.Kartı kutusu üzerinde 720p yada 1080p destekler ibaresi gördün'de E.kartları 2k 4k desteklerse diyorsun ? 1080p yeter mi ? Full ayarlarda 1080p/60fps oynuyoruz zaten Ee problem nedir ? PS4de paran 1080p/30fps yettiği için mi yeter ? Fanlık olurda Konsol üreticisinin sunduğunu standartları benimseyip bunu kabul etmelerini ve başkalrına empoze etmeleri sykıntı...Kaç yıldır bu yobazlara laf atmaya çalışıyorum lakin nato kafa nato mermer....

Hoid

9.5.2013 16:59:08

+1
..

rambocuk

9.5.2013 15:22:06

0
60 dolar çok fazla zaten en azından dijital oyunlarda ciddi indirim olması şart maaşmı düşürüyonuz müdürmü kovuyonuz ayarlanyın bi şekilde

oxlayer

9.5.2013 15:17:35

-2
fanboyluk yapmadan söylüyorum tarafsız bence gerçekler ortada.örneğin eski nesilde pc ye çok daha iyi grafikli oyunlar gelebilirdi.NEDEN GELMEDİ çünkü herkesin pc si yeterli değil.birde tabiki konsolların güçsüzlüğü oyunları baltaladı herşey ortada.

oxlayer

9.5.2013 15:11:49

-1
pc ye gelmedikten sonra ben ne yapayım.ps4 çüler eksilesin lütfen.benimde xbox 720 im olsa ben de pc ve ps4 çüleri eksilerim mesela yani.ama bence TARAFSIZ yorum yapmak en güzeli.bir diğer konu yeni nesille tabiki maliyetler artacak çünkü daha KALİTELİ oyun yapmak zorundalar.

musAKka

9.5.2013 14:31:17

+2
quote:

Orijinalden alıntı: GamerHand Deep Down demosunu elimize alip oynayana kadar yorum tapamam. Oyun ici oldugu belli zaten ama neden boyle soyluyorum aciklayayim hemen. Su an dunyanin en pahali PC sisteminde bile Deep Down grafigini gormedim! O yuzden oyunu elimize almadan konusamam. Eger bu oyun gercekten demo olarak elimize ulasir ve cikisindan once oynayabilirsek uzulurum PC sahibi insanlarin o ekran kartlarina o kadar para vermesine. Hani orjinal kullanan bizler keriziz ya. Kimlerin keriz oldugu direk kabak gibi ortaya cikar o zaman. Ama dedigim gibi simdilik konusmanin anlami yok.
The Elder Scrolls: Oblivion konsoların çıkışıyla benzer dönemlerde piyasaya sürüldü ve konsollardaki ilk görseller yayınlandığı zaman insanlar aynen şöyle tepki verdi: "Aman Allah'ım, bu nasıl bir grafik böyle? PC'ler bu grafikleri anca 2-3 sene sonra görebilir" Peki ne oldu? Aynı oyun kısa süre sonra PC'ye de çıktı ve konsollardan çok daha kaliteli görsellere sahipti. Çözünürlük + Anisotropic Filtering + High-dynamic-range + Yüksek doku kalitesi kendini belli ediyordu. Görsel teknoloji çok hızlı ilerliyor ve belli dönemlerde ciddi basamaklar atlıyor. Yeni nesil konsolların çıkışı da aynı ciddi zıplamaya sebep olacaktır zaten, hep böyle olmuştur. Sen şu an PC'de Deep Down grafiğini göremezsin çünkü piyasada böyle bir oyun zaten yok. Bize sadece oyun içi olduğu belirtilen bir video izletildi (ki umarım öyledir, sonuçta PS3'ün çıkışındaki Killzone 2 tanıtım vakasını hepimiz hatırlarız). Mesela Killzone Shadowfall için kimse birşey diyemez çünkü orada hazırlanmış, kendine güvenen bir oyun vardı ve canlı canlı oynandı, gayet de güzeldi grafikleri. Orjinal alanlar asla keriz değildir, aksine orjinal oynamanın zevki bambaşkadır. Ancak araya sürekli ya Xbox'ı ya PC'yi kötülemek için manasız laflar sıkıştırıyorsun. Tamam, PS senin için özel bir cihaz olabilir ancak sırf birini övmek için diğerlerine laf atılmasına gerek yok. Yoksa her cihazın avantajı, dezavantajı var. İnsanlar da buna göre kendilerine en uygun cihazı alıp kullanıyorlar.

Hoid

9.5.2013 13:45:10

+1
Yapmayın bu kadar üstlerine gitmeyin fanboyların mazallah küserler BSC ye . Bunu da biz hiç istemeyiz ... Hiç bir şeyden çakmayan insanlar toplanmış buraya konuşuyorlar ya ona üzlüyorum . Yazılım desteğinin , donanımın , çözünürlük gibi şeyleri bilmeyen konsol oyuncuları geliyor buraya 5 yıl öncede PS3 o grafikleri veriyordu 500 dolarlık makina 5000 dolarlık makinadan iyi al sakla o GTX690 HD7990 gibi yorumlar atabiliyorlar komik çocuklar . PS4 madem inanılmaz güçlü günümüz ekran karlarından gömlek gömlek üstün niye fiyatı 500 dolar civarında olacak bu konsolun hani ne var bunun içinde ? AMD nin uzaylılardan çaldığı teknoloji ile ürettiği APU mu yapıyor bu grafikleri de PC de göremiyeceğiz ha öylemi ? Birisi 1.8 Teraflops diğer kartlar 8.2 Tereflops kaça katladı lan söyle hadi ? Ha yazılım desteği getirmiyorlar adi herifler PC ye ondan bu şekilde konuşabiliyorsunuz . ASlında anlıyorum size hayatınız da hiç yüksek seviye kartlar PC ler olmamış hep kendinizi konsol ile avutmuşsunuz ötesini görememişsiniz sizler için PS4 milat gibi bir şey olsa gerek anlıyorum sizi . Fakat hala PC ile konsolu kıyaslıyorsunuz ona üzlüyorum gidin xbox ile kıyaslayın ama oda takadı atacak gibi duruyor PS4 e o zaman ne yaparsınız bilmem ...

furkangoth

9.5.2013 12:43:56

0
Zaten oyun yatları da buna orantılı bir biçimde artacağından pek bir problem göremiyorum. Tek sorun geliştirme süreleri.

Dovahkiin

9.5.2013 12:26:39

+2
PSAC biraz düşünüp de yorum atın, işin tadı iyice kaçtı artık. Oyunun 2K desteklememesi nedir ya? Kaç yıllık oyunlarda bile yüksek çözünürlük desteği var. Dur ilk önce şunu sorayım, çözünürlük nedir en ufak bir fikrin var mı? Poligon sayısı falan sanıyorsundur sen şimdi...

BSC Misafiri

9.5.2013 12:11:07

0
Herkes gercek gibi grafikler bekliyor ama bunu yapmanin ne kadar zor oldugunu kimse bilmiyor. Bu dusunce seye benziyor "bizim dayi ogluda yapiyor ya ne olacak" ne yazik ki isler öyle yururmuyor.

PSAC

9.5.2013 10:24:39

-3
birde şunu demek istiyorum .. pc kullanıcıları diyor ya ; 2k , 4k geçecek pc ..bende diyorum ki 4 veya 5 yıl içinde böyle bir şey olmayacak ..tamam ekran kartları geçebilir ama oyunlar desteklemeyecek.. sonuç olarak ps4 dede videoları filmleri 4k izleyebileceğiz , pc de de bundan farkı kalmayacak .. kanıt olarak ta mesela bu haber .. konsollara 1080p oyun yapmak bile geliştirme maliyetleri uçacak mış hadi onu geçtim .. cevat yerli nin bir haberini hatırlıyorum (tüm platformlar için geçerli ) yeni nesil için inanılmaz büyük beklentileriniz olmasın çünkü oyunu geliştirme maliyetleri yükselecek . crysis 3 den çok üstünde oyun beklemek demek maliyetleri çok yükselmesi demek o yüzden oyunlar crysis 3 seviyesinde olacak .. dedi tabi bazıları bunu konsollar yetersiz olarak anladı o ayrı konu :) birde crysis 3 bile yeterince satmamış zarar etmişler yani .. tom raider yapımcısı mesela oyunun satırşların dan memnun değil .. yani oyunlar bu seviyedeyken bile oyunlardan istediklerini alamıyorlar 2k 4k geçmek biraz zor gibi ..bence 2k , 4k bırakıp oyunların yapay zekası ile uğraşmalılar çevre detayları ve çevre ile etkileşimleri geliştirmeyle uğraşsınlar .. 1080p gayet yeterli şuan ..

BlackBeasT

9.5.2013 10:13:18

+4
@GamerHand Feyk misin Nan sen ? 1 dene la 1 dene aklı başında kimse kalmadı mı? PC sistemlerinde neden Deep Down görseli göremediğin haberde yazıyor. Haberi oku "Aslında yeni nesilde geliştirme maliyetlerinin artacağından hiç şüphemiz yok; çünkü oyunların daha ayrıntılı olması demeke daha fazla iş gücü ve süreye ihtiyaçlarının olduğu anlamına geliyor" fazladan 1 poligon dahi maliyeti artıracak diyorlar. Deepdown grafiğini şimdiye kadar neden en pahalı PClerde göremedin ,yapımcıları maliyetlerin şişmesinden korktuğu için olmasın ? Oku la burayı'da oku Capcom yetkilileri ise geliştirme maliyetlerinin gelişmiş sistemler ve konsolların fazladan fonksiyonları sayesinde büyük ölçüde artacağını söylüyorlar x86 düşük güç harcayan o/b gpu bunu yapıyor ama PCde harici 600tl E.Kartı yapamadığı için mi? sana göre ööle oyun yapımcısının değil üretim hatası donanım yüzünden demi la... Bunları herkes okuyor akla yatkın yorum yaz Oyun Konsolundan port edilen oyun kendi kendinemi PC görsel kalitesini yükseltecek bunun için yapımcının zaman ve fazladan mesai harcaması gerekiyor. Bu adamlara para ödemek gerekiyor. Sen diyorsun "dunyanin en pahali PC sisteminde bile Deep Down grafigini görmedim" nasıl görmeği bekliyorsun yazılım desteği olmadan donanımın suçu ne bunda , sen neden üzülüyorsun dalga mı geçiyorsun ,işine geldiği gibi mi yazıyorsun ? yoksa hiç mi 1 şey bilmiyorsun... Yeni hesap yeni kişilik kolay gelsin, laf vurmak için 7/24 BSC hazır kıta PS4 haberi bekliyor... yorum yapamazmış ,konuşamazmış yoh efenim şimdilik konuşmanın anlamı yok yetkili merci sanırsın ,AMD logoyuda koymuş senin şu amd sistemin CPU ve GPU-Z raporlarını ekle bakalım , GamerHand o ele alcan şeyi deep downu demoda deel tam sürüm...

aykut291

9.5.2013 10:04:45

+1
quote:

Orijinalden alıntı: GamerHand Deep Down demosunu elimize alip oynayana kadar yorum tapamam. Oyun ici oldugu belli zaten ama neden boyle soyluyorum aciklayayim hemen. Su an dunyanin en pahali PC sisteminde bile Deep Down grafigini gormedim! O yuzden oyunu elimize almadan konusamam. Eger bu oyun gercekten demo olarak elimize ulasir ve cikisindan once oynayabilirsek uzulurum PC sahibi insanlarin o ekran kartlarina o kadar para vermesine. Hani orjinal kullanan bizler keriziz ya. Kimlerin keriz oldugu direk kabak gibi ortaya cikar o zaman. Ama dedigim gibi simdilik konusmanin anlami yok.
Zeten şu ana kadar dünyanın en pahalı Pc sisteminde böyle grafiği görememen çok normal birşey. Adamlar yeni grafik motoru yaptılar ve bu grafik motorunu göstermek için yeni nesil konsolların çıkmasını beklediler. Bu bir gerçek pc sistemi nekadar güçlü olursa olsun Oyunların gelişimine her zaman yeni konsollar yön veriyor. He isteseler bunu Pc da yapamazlarmı yaparlar ama Kosolda daha fazla para kazanıyolar yapımcılar.

PSAC

9.5.2013 09:35:30

0
şunu kabullenin artık ..konsollar yine çok güçlü bir şekilde geliyor ve büyük değişimler , inanılmaz oyunlar bizi bekliyor .. NOT: yorumumda bizi derken tek konsol kullanıcılarından bahsetmedim .. tüm platformları içine soktum .. yanlış anlaşılmasın yani .. :)

GamerHand

9.5.2013 09:26:25

-4
Deep Down demosunu elimize alip oynayana kadar yorum tapamam. Oyun ici oldugu belli zaten ama neden boyle soyluyorum aciklayayim hemen. Su an dunyanin en pahali PC sisteminde bile Deep Down grafigini gormedim! O yuzden oyunu elimize almadan konusamam. Eger bu oyun gercekten demo olarak elimize ulasir ve cikisindan once oynayabilirsek uzulurum PC sahibi insanlarin o ekran kartlarina o kadar para vermesine. Hani orjinal kullanan bizler keriziz ya. Kimlerin keriz oldugu direk kabak gibi ortaya cikar o zaman. Ama dedigim gibi simdilik konusmanin anlami yok.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Deep Down
+ TAKİBE
AL
17 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız