Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Bu Gidişle Tabletler Konsolları Geride Bırakacak"


    Bildiğiniz üzere yavaş yavaş raflara kaldırmaya hazırlandığımız konsol nesli, 8 sene kadar uzun sürmüştü. Bu da teknolojik açıdan konsollara dezavantaj sağlamıştı. Eski Naughty Dog kurucusu ve eski THQ patronu Jason Rubin, uzun süren konsol nesillerinin sağladığı dezavantaj adına konuştu.
 
    Twitter üzerinden bir yazı paylaşan Rubin, "Her sene güncellenen bir cihaz(tabletler), donanım açısından sekiz sene sabit kalan cihazı eninde sonunda geride bırakacaktır." cümlelerine yer verdi. Geçtiğimiz günlerde hem Electronic Arts, hem de Sony cephesinden yeni neslin daha kısa sürebileceğine dair sinyaller almıştık. Galiba bu, biraz gerekli bir durum.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
tablet konsol pc xbox one xbox 360 playstation 4 playstation 3 wii u
D.Cage: "Neslin Galibini Belirlemek İçin Erken" Yeni Humble Bundle Paketinin İçeriği Sızdı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Un4Given-

1.12.2013 13:50:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch
alıntı:

Orijinalden alıntı: Un4Given-

@mementopolis çok güzel söylemiş. Önce şarj sorununu çözsünler sonra konsolu düşünürler. Bide şu var bir oyunu dokunmatik ekranla oynamak gamepad yada klavye mouse ikilisinin verdiği zevki vermez.

Tabletlerde şarj sorunu yok. Çoğu tablet yoğun kullanımda 10 saati bile tamamlıyor.
Düzenli olarak oyun oynanan bir tableti her gece şarja takarsınız. Bana görede bu problem tabi burda konsol ile karşılaştırıldığı için söylüyorum yoksa işlevleri çok farklı. Tableti oyun dışında farklı işlevlerde kullanırsanız şarj süresi uzayabilir. Tablette oyun oynayanda birisi olarak şunu söyleyebilirim ilerde grafik olarak konsolu geçse bile bana göre konsol yada pc deki oyun zevkini veremez. Tabi sizin düşünceniz farklıysa da onada saygı duyarım zevk meselesi sonuçta.

BerkayDr

1.12.2013 09:15:10

0
Kusura bakmasın görüşüne saygım var ancak cidden saçmalamış.Tabletlerde ki en iyi grafikli oyunlar bile PS2 civarında.Oynanabilirlik zaten o dokunmatik ekranda berbat.Önce şarj sorunlarını halletsinler.Ayrıca doğru düzgün oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmez.Yani tablette oyun oynamak yolculukta ve ya dışarıda vakit geçirmek için kullanılmaktan öteye gitmez.

BSC Misafiri

1.12.2013 06:58:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis 2-3 saate pili biter merak etmeyin, anlayan anladi :)
aynen katılıyorum. tab 10.1 sarja takılıyken sarjı bitiyor. aynı problemi s3 ile yaşıyordum. sony ve logitech dışındakı markaları artık alasım gelmıyor. gerçi şu iki ürün dısında da almamıstım. sanssızlık bendemı ne :D

OldGamers86

1.12.2013 04:21:10

0
Ömürleri kısa olacak işte yeni nesil dedikleri konsolların. Anlatılmak istenen mesaj bu aslında.

BSC Misafiri

1.12.2013 02:05:33

0
iphone 5'im ve ipad air'im var ve hemen hemen bu platformlara çıkan bütün popüler oyunları denedim, çoğu beş para etmez. bu platformlardaki oyunlar, oyunculukla alakası olmadan işinin okulunun servisinde vakit geçiren, metrobüste, otobüste, köprü trafiğinde bunalan insanları eğlendirmek öteye gidemez. komple oyuncu olmak için güçlü bir pc ve en az bir konsol şart. yolculuklar için ise el konsolu. ne tableti olanlar, nede zırt pırt high-end pc toplayıp torrenten oyun abananlar oyuncuyum diye bu ortamlarda dolaşmamalılar bence. hobi olarak oynuyorum diyin ama oyuncuyum demeyin. konsol kesinlikle şart.

GoldPunch

1.12.2013 02:01:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: Un4Given- @mementopolis çok güzel söylemiş. Önce şarj sorununu çözsünler sonra konsolu düşünürler. Bide şu var bir oyunu dokunmatik ekranla oynamak gamepad yada klavye mouse ikilisinin verdiği zevki vermez.
Tabletlerde şarj sorunu yok. Çoğu tablet yoğun kullanımda 10 saati bile tamamlıyor.

No-One

1.12.2013 01:35:15

+1
Teknoloji hızlı gelişiyor da üreticiler yavaş. Bir sene rami arttırırlar, diğer sene kasayı inceltirler... Konsolların ömrü uzun yani.

Un4Given-

1.12.2013 01:33:17

0
@mementopolis çok güzel söylemiş. Önce şarj sorununu çözsünler sonra konsolu düşünürler. Bide şu var bir oyunu dokunmatik ekranla oynamak gamepad yada klavye mouse ikilisinin verdiği zevki vermez.

rambocuk

1.12.2013 01:19:08

+1
Oyun keyfi konsolda pc de yaşanır asıl mesele ise evinde arkadaşınla veya kafanı dinliyerek koltuğa kurulup oyun büyük ekranda oyuna akmaktır el konsolları tabletler telefonlar bu keyifle mukayese bile edilemez

- The Stig -

1.12.2013 01:10:23

0
meselenin sadece grafikten ibaret olduğunu anlayamamışlar bunlar :)

RedTurkei

1.12.2013 01:06:39

+1
tablette oyun oynayıpta en fazla 2 düğmeyle basıp elini çekip zevk alıyorsa ben onun oyunculuğundan şüphe ederim yada aldığı parada yedi ekmekte helal olmayan birşey vardır

aykut291

1.12.2013 00:51:32

+2
Allahım ya peki tabletlerde GTA,Uncharted,Whitcher oynayabilecekmiyiz? tabiki de hayır isediği kadar geçsin konsol ve Pc oyunculuğu bitmez

2K

1.12.2013 00:41:23

+1
Grafik ve teknoloji olarak tabiki PC ve diğer cihazlar bir süre sonra konsolları geri bırakacak hatta şu an bile maddi durumunuza göre geride bırakabilir fakat konsolları alan insanlar grafik olarak PC'den daha iyi olduğu için veya olması umudu ile almıyor özel oyunları için alıyor ya da PC yenilemek istemediği için alıyor. Unutulmaması gereken bir nokta da oyun piyasasını konsollar şekillendiriyor yani multi-platfrom oyunlarda PC'de çok büyük farklar olmayacaktır anca PC ex. oyunları grafik olarak farkını konuşturacaktır o yüzden 1.500 tl fiyata sahip 5-6 sene sizi götürecek bir alete grafik ve teknoloji olarka geri olsa da almak çok mantıklı.

mementopolis

1.12.2013 00:37:25

+3
2-3 saate pili biter merak etmeyin, anlayan anladi :)

Guest-C8DDC600D

1.12.2013 00:35:48

+5
Her sene gelişipte güncelleniyo sanki. 1-2 zımbırtı ekleyip yenisi çıkıyor. Tablet bir oyun deneyimi yaşatamaz. Kimse tablette oyun oynayıpta ben oyuncuyum demesin. Ayrıca konsolları sunduklarıyla geride bırakamazlar ama kullanıcı kitlesi olarak geçebilirler. Herkesin elinde bu zımbırtılar var. Oyun anlamında konuşacak olursak PS1'i tercih ederim.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız