Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bruce Straley Naughty Dog'tan Ayrılıyor

 
   1984 yılında kurulan Amerika Birleşik Devletleri merkezli oyun geliştirici stüdyo Naughty Dog'tan büyük bir ayrılık haberi geldi.
 
   The Last of Us, Uncharted 2: Among Thieves ve Uncharted 4: A Thief’s End oyunlarında yönetmenlik görevini üstlenen Bruce Straley Naughty Dog ekibinden ayrılığını duyurdu.
 
   Bruce Straley, 1999'da Crash Team Racing için doku sanatçısı olarak ekibe katılmıştı. Ardından Jak and Daxter: The Precursor Legacy, Jak II ve Jak 3'te aynı görevi üstlenen Bruce Straley Uncharted 2: Among Thieves (Amy Hennig ile birlikte), Uncharted 4: A Thief's End (Neil Druckmann ile birlikte) ve The Last of Us'ta (Neil Druckmann ile birlikte) yönetmen olarak görev aldı.
 
   "Bu kariyerimin en zor kararı oldu." diyen Bruce Straley şu şekilde devam etti. "Bu inanılmaz ekiple çalışırken çok şey öğrendim ve büyüdüm. Fakat son derece zorlu üç projeden ve ofisten çıkıp biraz işe ara verdikten sonra, enerjimi başka yönlere odaklanmış buldum ve bunun ayrılık zamanı geldiğinin sinyali olduğunu fark ettim."
 
   Bruce Straley bir sonraki adımının ne olacağını söylemedi ancak ileride paylaşmak için sabırsızlandığını belirtti.
 
   The Last of Us Part II'nin duyurusundan sonra Sony Interactive Entertainment "Bruce son birkaç yılda eleştirmenlerce alkışlanan oyunlardan sonra biraz ara vermeye karar verdi. Yakın zamanda stüdyoya dönmeyi ve bir sonraki projesinde yer almayı sabırsızlıkla bekliyor." demişti ancak görünüşe göre bu kısa ara ayrılığın habercisiymiş. 
 
   Yaklaşık altı ay önce de Naughty Dog eş başkanı Christophe Balestra geçirdiği 15 yıldan sonra ekipten ayrıldığını duyurmuştu. 2002'de Naughty Dog'a programcı olarak giren ve ardından eş başkanlığa kadar yükselen Christophe Balestra başka bir oyun firmasında çalışmak için Naughty Dog ekibinden ayrılmamıştı. Christophe Balestra, ailesi ile daha fazla zaman geçirmek istediğini ve kişisel seviyedeki projelerde zamanını harcamak istediğini belirtmişti.
 
   Naughty Dog şu anda The Last of Us: Part II üzerinde çalışıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
naughty dog uncharted playstation playstation 4 nathan drake sony Bir Hırsızın Sonu
Mario Bros. ve Daha Fazla Nintendo Arcade Oyunu Switch'e Geliyor Minecraft: New Nintendo 3DS Edition Duyuruldu ve Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Guest-E87629FD5

18.9.2017 15:31:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Arkadaşlar çok ilginçsiniz. Neil Druckmann kimdir ? Siz sanıyormusunuz ki adam tek başına yapıyor oyunu. O yetenekli ekipler bir yığın insanın uğraşı olmasa Neil Druckmann dediğiniz adam ortalıkta görünmezdi. Ekipten ayrılan bir önemli parça hemen işi, gidişatı bozar. UC4 ile gördük giden parçaların oyunu hemen nasıl etkilediğini.
Bir oyunu tabii ki tek kişi, kendi notebookunda yapar. Zor iş değil, hepsi hazır, ismini değiştiriyon sadece.

BSC Misafiri

15.9.2017 13:07:17

0
Arkadaşlar çok ilginçsiniz. Neil Druckmann kimdir ? Siz sanıyormusunuz ki adam tek başına yapıyor oyunu. O yetenekli ekipler bir yığın insanın uğraşı olmasa Neil Druckmann dediğiniz adam ortalıkta görünmezdi. Ekipten ayrılan bir önemli parça hemen işi, gidişatı bozar. UC4 ile gördük giden parçaların oyunu hemen nasıl etkilediğini.

- The Stig -

15.9.2017 11:40:01

0
Valla üzüldüm. Yolun açık olsun üstad.

BSC Misafiri

14.9.2017 22:32:27

0
Neil Druckman oldugu surece benim gelecek oyunlarindan suphem yok. Ama tabi bu ayrilmalar olmasa iyi olur cunku boyle yetenekli insanlarin ayrilisi oyunlara direk yansiyor eski kalitesi olmuyor. Bunu dagilan infinity ward tan sonra CoD serisinde gorduk batisa gecti resmen guzelim oyun. Ama kolay birseyde degil tabi adamlar bir yerden sonra yoruluyor ve ara vermek istiyorlar ya da studyo icinde anlasmazliklar oluyor sanirim.

Chosen_One

14.9.2017 21:32:41

0
Kötü bir kayıp olmuş fakat Naughty Dog, Evan Wells ve Neil Druckmann dışında her boşluğu doldurabilir bence.

varolmayansehir

14.9.2017 19:02:52

0
Bence Lost Legacy'de ki hikaye eksikliği bir şeylerin göstergesi...

Zarbo257

14.9.2017 18:15:55

0
Haydaa Naughty Dog sen hayırdır ya

2K

14.9.2017 16:21:09

0
Naughty Dog'da bir şeyler ters gidiyor sanırım Uncharted 4'e başlamadan öncede başta Amy Hennig olmak üzere birçok kişi firmadan ayrıldı. Tabi sebebini bilemeyiz belki insanlar başka projelerde çalışmak istiyordur ama normal bir durum değil gibi geliyor. Naughty Dog'un başarısın en büyük mimari Amy Hennig'dir bana kalırsa. Onun ayrılışı bile çok büyük etki yapmamış fakat Uncharted 4 her ne kadar güzel bir oyun olsa bile 2. ve 3. oyunun gerisinde kaldı benim için. Serinin en sevmediğim oyunları 1 ve 4 oldu. Tabi ki sevmediğim derken çok iyi oyunlar ama 2 ve 3 etkisini yaratamadı. Umarım EA mahvetmezde Amy Hennig liderliğinde iyi senaryolu, karakter odaklı bir Star Wars aksiyon oyunu oynarız.

BSC Misafiri

14.9.2017 15:21:01

0
Naughty Dog'un başında Druckman var diğerleri yardımcı. Biri gidiyor yerine başkası geliyor bir kişinin ayrılmasından etkilenmeyecek kadar büyük bir firma

Guest-2C5CD639E

14.9.2017 15:00:06

+1
Valla bu ayrılık haberleri beni üzüyor. Sony'in en iyi oyun şirketi Naughty Dog umarım bu tip olaylar TLOU 2 ve diğer gelecek yeni ip oyunlara yansımaz. Henüz Naughty Dog yeni ip duyurmadı ama gelecekte eminim güzel bir oyunla karşımıza gelecekler.

İdrak İstimlak

14.9.2017 13:14:26

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Uncharted ve TLOU2 yi önemsemiyorsan gidebilirsin her yere...
Mesajda anlatılmak istenilenle, sizin anlamak istediğiniz şeyler birbirinden o kadar farklı ki. Bu kafayla devam etmenizde şahsen bir sakınca görmüyorum, birbirinin aynısı oyunları oynamaya, açık dünya oyunlarda kıl, tüy item'leri toplayarak keyif almaya devam edebilirsiniz... Yazık ya, oyun dünyasının gidişatından işte bu tip zevklere sahip oyuncular sorumlu...

BSC Misafiri

14.9.2017 12:58:47

0
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Artık 3A yapımların gözümde pek bir değeri kalmadığı için bu haberi önemsemiyorum. Ancak son dönemdeki ayrılıklara Naughty Dog'da bir kan kaybının olduğuna işaret ediyor. Sony bu firmayı her türlü desteklemeye devam eder...
Uncharted ve TLOU2 yi önemsemiyorsan gidebilirsin her yere...

Kasatka

14.9.2017 12:40:39

0
ND de ki sorun sorunsuzluktan kaynakli. Sirkette cok faxla yetenekli insan var. Bunu bi orduda birden cok generalin olmasi gibi dusunebilirsiniz. Bir diger sorun jse Neil in cok fazla on planda olmasi. Kimse arka planda olmak istmez ki bu kisi Bruce gibi yetenekli biriyse.

usuallysony

14.9.2017 12:36:50

0
quote:

Orjinalden alıntı: Project Scorpio Microsoft Studios'a geçmiş bundan sonra kendimi Forza, Halo ve GeoW'a adayacağım yazmış twitter hesabında.
şu saydıkların dışında düzgün 1 oyun daha say desem sayamazsın ulan ne komik ya :) neyse git ve yeni konsolunda 4k minecraft oyna :)

Project Scorpio

14.9.2017 12:29:13

0
Microsoft Studios'a geçmiş bundan sonra kendimi Forza, Halo ve GeoW'a adayacağım yazmış twitter hesabında. Edit: Artıları görelim.

Thejoker58906

14.9.2017 12:21:12

0
son üst üste gelen haberlere bakılırsa naughty dog da bir iç sorun var anlaşılan

İdrak İstimlak

14.9.2017 12:10:36

0
Artık 3A yapımların gözümde pek bir değeri kalmadığı için bu haberi önemsemiyorum. Ancak son dönemdeki ayrılıklara Naughty Dog'da bir kan kaybının olduğuna işaret ediyor. Sony bu firmayı her türlü desteklemeye devam eder...

Kennnn

14.9.2017 11:40:02

0
Anlayabiliyorum çok yoğun çalışıyorlar bir yerden sonra kazandığın paranında anlamı kalmıyor. Bunun dışında Naughty Dog'ta bazı problemler var gibi. En son arka arkaya bu kadar ayrılığın olduğu yer Konamiydi.

BSC Misafiri

14.9.2017 11:14:46

0
Yav yapmayın böyle şeyler alıp yürüyonuz EXC ler sayesinde konsolunuz aşırı güçlü olmasa da. Şu an bu adamların değerini bilme ve değer verme zamanıdır. Para var zati nolacah yaa deyip bu adamları bırakmak ilerde ciddi sorunlar yaşatır. Yapmayın..
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu
+ TAKİBE
AL
65 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız