Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Blizzard, Aylık Ödemeli Sistemden Ayrılıyor


    Pay to Play, yani aylık ödemeyle oynanan sisteme sahip MMO'lar arasında kalan ender oyunlardan World of Warcraft, düşen nüfusuna rağmen dünyanın en çok oyuncuya sahip MMO oyunu olmaya devam ediyor. Son dönemde Free to Play'e geçişle ilgili haberlerini duyduğumuz World of Warcraft adına net bir bilgi verilmese de, bir sonraki oyun adına şimdiden söylemler duyulmaya başladı.
 
    Firmanın finansal açısını konuşmak için bugün bir konferans düzenleyen Blizzard'ın önemli isimlerinden Mike Morhaime, bir sonraki MMO projesi Titan adına konuştu. Morhaime'in belirttiklerine göre Project Titan, World of Warcraft gibi aylık ödeme sistemiyle çalışmayacak. Konuyla ilgili Morhaime'in açıklamaları şöyle; "Projemize yeniden yön verme sürecindeyiz ve dolayısıyla oyunla ilgili pek fazla açıklama yapabilecek durumda değiliz. Fakat yeni MMORPG'miz aylık ödeme sistemini kullanmayacak gibi duruyor."
 

Bu haberin bağlantısı
URL
World of Warcraft Blizzard wow mmorpg
BF4 Multiplayerından Ultra Ayarlarda Video! The Elder Scrolls Anthology Duyuruldu!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BitirimAbi

3.8.2013 08:56:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: queenTR Blizzard ' ın her şeyi para ile sattığını söyleyen arkadaş, herhangi bir blizzard oyununda oyunda dengeye en ufak etkileyecek bir eşyayı para ile sattığını gördüysen bize de göster de bizde görelim.<br><br>Wow içinde değişik binek vb. , starcraft içinde hiçbirşeyi, diablo içinde sadece oyuncular kendi aralarında eşya satışı yapıyor.<br><br>Adamların tek sıkıntısı başlangıçta alacağınız oyunları pahalı satması, oyunu bir kez satın aldığınız zaman size yeteri kadar değer veriyorlar.
tamamen saçmalamışsın.rmah'tan haberin yok heralde parayı basan oyuna her türlü etki ediyor diablo 3'te.oyuncular kendi arasında alışveriş yapmış olsada in-game parayla değil real parayla alışveriş yapıyorlar.blizzard'ada para kalıyor bu alışverişlerden.

MDV

2.8.2013 16:44:08

0
Diablo gibi olmayacak. Aynı hataya tekrar düşmezler

Rash_x

2.8.2013 14:14:41

0
Arkadaşlar Sc2-Diablo3-Wow hepsini satın alıp uzun süre oynamış biri olarak blizzardın yeni oyununda diablo 3 de kullanılan RMAH sistemini kullanacağını düşünüyorum. Asla oyun içi dengeye etki eden itemleri blizzard para ile satmaz. Oyuncular arasında rmah sistemi veya wowdaki black market denilen sistem kullanılabilir. Bunları açıklamak gerekirse Rmah = Real Money Auction House : Oyuncular kendileri arasında minimum 1€ ve maximum 250€ luk fiyatlarla item (eşya) koyup satabilirler. Blizzard yapılan satıştan yanlış hatırlamıyorsam %15 oranında kesinti alır. Black Market = Açık artırma sistemidir. Blizzard oyun içindeki genellikle Rare itemleri oyuncular için artırmaya sunar ve oyuncular bu itemleri oyun için para birimi olan gold sistemi ile alır. Bunun gerçek para sistemi ile olanı da olabilir ancak tahmin edebileceğiniz gibi koyulan eşyaları herkes değil tek 1 kişi alıyor yne pay to win sistemi demek haksızlık. Ayrıca oynadığım tüm orjinal oyunlar içinde en iyi customer support desteği sunan şirket Blizzard. Skype üzerinden ücretsiz olarak telefondan ulaşıp tüm işlemlerinizi halledebilirsiniz. Oyun içi açtığınız ticketler genellikle en gec 2 gün içinde yanıtlanır hatta bazen oyun içinde size GM tarafından ulaşılıp sorununuz çözülür. Blizzarddaki oyuncu sayısının azalmasının sebepleri oyunun kalitesiz olması değil oyuncu kitlesinin beklentileri ile paralel şekilde ilerlememesi. MoP oyun dinamikleri olarak çok tatmin edici olsada Lore açısından Warcraft dünyasından uzaklaştığı için benim gibi bir çok arkadaş oyunu bıraktı.. Starcraft gördüğüm en iyi hikayelerden birine sahip. Diablo 3 oynadığım en iyi hack n slash oyunu ancak hardcore oyuncular için bir süre sonra kendini tekrar etmesi ve o yeterli zenginliği sunamaması adına bir hayal kırıklığı oldu. Ancak bunu söyleyip üzerinde saatler geçirmiş ve iyi kötü az bir miktar para da kazanmış biriyim.

experienced

2.8.2013 12:51:52

0
Bence sistem aynen devam etmeli, bu şekilde oyunda ki kalite sürer, wow un oyuncu kaybetmesinin nedeni ödeme sistemi değil, oyunun miadını doldurmuş olması ...

BSC Misafiri

2.8.2013 11:58:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: RedTurkei Eteğindeki taşlar dökülüyor. Blizzard öyle aç gözlüdürki quest itemini bile parayla satar eğer f2p olursa demedi demeyin. yoksa 8mn kullanıcı kimde olsa f2p dönermi
Blizzard değil ortağı Activision paragözdür , Blizzard gibi onurlu bir firmaya böyle yakıştırmalar yapma.

BSC Misafiri

2.8.2013 11:58:32

-1
Di-ablayı hatırlayın Di-ablada ne yaptıysa aynısını yapacak.

digimon52

2.8.2013 11:56:32

0
TITAN

Dwarfall02

2.8.2013 11:16:44

0
Buy2Play oluyo heralde

BSC Misafiri

2.8.2013 10:58:56

0
Başlığı görünce Wow'dan kalkıyor sandım.

FERFEROS

2.8.2013 10:53:38

0
GW2 gibi sadece başlangıç için para ödeyeceğiz büyük ihtimal.

AutumnRain

2.8.2013 10:46:35

+2
Birileri diyor F2p falan aylık ödeme kalkcak demek F2p olcak demek değil

queenTR

2.8.2013 03:21:51

-1
Blizzard ' ın her şeyi para ile sattığını söyleyen arkadaş, herhangi bir blizzard oyununda oyunda dengeye en ufak etkileyecek bir eşyayı para ile sattığını gördüysen bize de göster de bizde görelim. Wow içinde değişik binek vb. , starcraft içinde hiçbirşeyi, diablo içinde sadece oyuncular kendi aralarında eşya satışı yapıyor. Adamların tek sıkıntısı başlangıçta alacağınız oyunları pahalı satması, oyunu bir kez satın aldığınız zaman size yeteri kadar değer veriyorlar.

PsiKoman

2.8.2013 02:49:47

0
Beyler fazla korkmayın oyun büyük ihtimalle guild-wars 2 gibi satın almayı gerektiricek.Sadece aylık ücret istemeyecek gibi algıladım ben.

oxlayer

2.8.2013 02:46:14

0
bu oyun para tuzağı.

Guest-90F2E1A19

2.8.2013 02:45:49

0
Açıkçası artık aldığımız normal oyunda bile shop var uyuz biçimde, Hele EA oyunlarında.Oyun ayrı DLC ayrı bide shop var.

Faunus

2.8.2013 02:18:50

+1
Veee MMORPGlerin hepsi yok oldu. Hayirli ugurlu olsun. Bir tane oyun ici shop olmayan aylik odemeli MMO olsa da oynasak yahu, ayar oluyorum bu F2P sacmaligina.

RedTurkei

2.8.2013 01:17:18

+1
Eteğindeki taşlar dökülüyor. Blizzard öyle aç gözlüdürki quest itemini bile parayla satar eğer f2p olursa demedi demeyin. yoksa 8mn kullanıcı kimde olsa f2p dönermi

Beful

2.8.2013 00:33:09

+4
Kaziği yavaş yavaş değilde Tümden sokacak bilizard İnşallah diablo gibi olmz
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
World of Warcraft
+ TAKİBE
AL
20 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız