Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bitmesini İstediğimiz 3 Oyun Serisi

Resident Evil 6 gerek inceleme puanları, gerekse de satışlarıyla Capcom için bir fiyasko oldu diyebiliriz
        
     Bazı oyun serileri vardır, bir zamanlar onları büyük bir hayranlıkla oynamışızdır. Bu serilerin ilk oyunlarının verdiği tadı unutmak mümkün değil, ama artık eski tadı veremeyen bu serilerin bitmesinin vakti gelmek bir yana çoktan geçmiştir bile. Bir zamanlar kaliteleri ile gözlerimizi kamaştıran bu seriler daha sonra ise yüksek satış rakamlarına ulaşmaları ve popülerleşmeleri sonrasında kaliteden ödün vermeye başlamışlardır. Bir süre sonra bu seriler aynı yemeği farklı sosla yiyormuş hissi vermeye başladılar.

    Oyun dünyasında önemli bir yere sahip olmuş serilerin her yıl ısıtılıp ısıtılıp yeniden karşımıza çıkarılması gerçekten de sinir bozucu. Her ne kadar bu oyunlara ilgi hâlâ çok yüksek olsa da, hatta eskiye nazaran daha fazla olsa da bu oyunların kalitelerinden ödün verdiklerini, daha geniş kitleye hitap etmek uğruna kalitelerini yitirdiklerini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bir serinin milyonlarca satması, her yıl en çok satan oyun olması onun kaliteli olduğunun göstergesi sayılamaz. Bu daha çok piyasanın ne istediğinin göstergesi olur. Zaten oyun dünyasının büyük bir kısmının geniş bir oyun kültüründen yoksun olduğunu biliyoruz.
 
     Tabi bir oyunun çok satması, büyük kitleler tarafından kapış kapış alınması onun kötü olduğu anlamına da gelmiyor. Örneğin Red Dead Redemption ve Grand Theft Auto serisi peynir ekmek gibi satılmalarına rağmen gerçekten de verilen her kuruşu hak eden oyunlardır. Rockstar Games yılllarca uğraşıp emek vererek geliştirdiği bu oyunlardan kazandığı her kuruşu, aldığı her övgüyü hak ediyor. Şahsen hiç bir zaman GTA serisini deliler gibi oynamadım. 7'den 70'e her yaştan, Casual veya Hardcore her oyuncu kitlesinin sevdiği seriler de var, ama bu seriler kalitelerinden ödün vermiyorlar. Onları özel kılan da bu. GTA serisi de onlardan bir tanesi.
 
    Bazı seriler de vardır ki artık bitse de kurtulsak dedirtmişlerdir. Şimdi bu oyunlara 3 örnek vermek istiyorum. Tabi bu makale "editörden" başlığı altından yayınlandığından sadece benim görüşlerimden ibarettir ve genele yaymak için de bir araştırma yapılmamıştır. Yine de bu serilerin bitmesi için kendimce geçerli nedenlerim var. İşte bitmesini istediğimiz 3 oyun serisi.
 
Call of Duty
 
     Bugünkü Call of Duty hayranlarının büyük bir kısmı serinin ilk iki oyununu oynamamış kişilerden oluşuyor. Bu kişiler genellikle Call of Duty serisine Modern Warfare ile başlamışlardır. Zaten serinin satış patlaması da Modern Warfare ile başlıyor. Açıkçası serinin ilk iki oyununun verdiği inanılmaz zevki ilk Modern Warfare oyununda bile almadım. Serinin ilk iki oyunu her yönden şahane oyunlardı ve Call of Duty ve kalitenin bir araya geldiği yapımlardı. Tabi Modern Warfare 1 ve Modern Warfare 2'nin özellikle multiplayer modlarının haklarını yememek gerekiyor. Bu oyunlar gerçekçi oynanabilirlikleri ile öyle her önüne gelenin rahatlıkla oynayamayacağı, FPS kültürü olan oyunculara hitap ediyorlardı.
 
     Bence özellikle Modern Warfare 2'den sonra seride büyük bir kalite düşüşü başladı. (Her ne kadar Black Ops'un senaryo modu çok övülse de aslında öyle ahım şahım değildi.) Multiplayer modları oynamak resmen çocuk oyuncağı haline geldi diyebiliriz. Eskiden gerçekçi olan oyun dinamiklerinin yerini düşmanı kolayca vurabildiğimiz dinamikler aldı. İşin kötü yanı ise serinin her yeni oyunu benzer grafiksel kalitede çıkmaya başladı. Bugün Modern Warfare 1 ile Modern Warfare 3 arasında görsel fark neredeyse yok diyebiliriz. Activision nasıl olsa serinin her oyunu benzer grafik kalitesinde çıksa da satın alınıyor mantığıyla hareket etmeye başladı. Milyarlarca dolar kazanılan seri için yeni oyun motoruna para harcamaktan bile aciz bir firma ile karşı karşıya kalmıştık. Aslında oyun motorunun değiştirilmemesinin nedeni oyunun yapım sürecisi uzatmamak ve her yıla yeni bir Call of Duty yetiştirmekten başka bir şey değil.
 
    Açıkça söyleyeyim, oyuncuların Call of Duty'i eleştirmesinin başlıca nedeni grafiklerin ilerlemeyişidir. Kimse uzun bir senaryo modu, DLC'lerle birlikte bir oyuna 100 küsür dolar vermek gibi sorunlar üzerinde durmuyor. Halbuki Call of Duty serisinin oyun motoru değişse de oyun dünyasına hiç bir yenilik getirmeyeceğini düşünüyorum; çünkü sorun Activision'ın oyunculuğa, oyun dünyasına bakış açısındadır. Oyuncuları soyulacak kaz olarak görmek Activision'ın şirket politikası haline gelmiştir. Özellikle Vince Zampella ve Jason West'in ayrılmasından sonra Call of Duty serisi tam bir soygun aracına dönüşmüştür. O nedenle bu serinin bitmesi oyun dünyasının hayrınadır.
 
Resident Evil
 
    Nasıl Call of Duty'nin sorunu her yıl ısıtılıp ısıtılıp aynı oyunun karşımıza çıkarılmasıysa, Resident Evil'ın sorunu ise bir korku oyunu olmaktan çıkıp saçma sapan bir aksiyon oyununa dönüşmesidir. Hani nasıl desem seri ölmüş, ama geliştiricilerin bundan haberi yok. Bir zamanlar korku oyunu dünyasının efsanesi olan Resident Evil'ın bugünkü hali gerçekten de içler acısı. Artık oyun geliştiricileri o kadar yüzsüz oldular ki "oyun pazarına göre oyunlarımızı geliştiriyoruz" diyebiliyorlar. Bunun bir diğer anlamı ise "kaliteli senaryo, oynanabilirlik, yenilik umrumuzda bile değil, oyunumuz yüksek satış rakamlarına ulaşsın yeter" demektir.
 
    Son olarak Resident Evil: Code Veronica ve Resident Evil: Zero korku unsurlarını başarılı bir şekilde sunan Capcom, Resident Evil 4'ten itibaren seriyi bozmaya başladı. Resident Evil 5'te büyük eleştirilere maruz kalan şirket, Resident Evil 6'da ise zombilere tam anlamıyla tekme tokat daldığımız Street Fighter mı oynuyoruz, Resident Evil mı belli olmayan bir oyunla karşımıza çıktı. Motosiklet süren, eli silahlı zombilerden bahsetmek bile istemiyorum. Gerçekten de oyuncuların istediği bu muydu? Bunlar nasıl oyuncular merak ediyorum? Hayal gücünden yoksun kişiler mi? Eminim bu kişiler Silent Hill 1-2-3, Alone in the Dark 4: The New Nightmare, Parasite Eve 2 veya Resident Evil serisinin ilk oyunlarını oynamamışlardır.
 
    Resident Evil serisinin bitmesini istememizin sebebi bundan sonra seriyi hiç kimsenin kurtaramayacak olmasıdır. Tıpkı Call of Duty'de olduğu gibi serinin asıl yaratıcılarının Capcom'un terk etmesinden sonra Resident Evil serisinden umutlu olmak, ölünün dirilmesini beklemek gibi bir şey olacaktır. O nedenle en iyisi Resident Evil serisinin gözümüzde daha da düşmeden önce bitmesi.
Assassin's Creed 
 
    Assassin's Creed ilk duyurulduğı dönemde gerçekten de çok ilgi çekici bir oyun olmayı başarmıştı. Yalnız serinin ilk oyunu her ne kadar oldukça orijinal bir havaya sahip olsa da çok fazla tekrar ediyordu. Bu durum da oyunun can sıkıcı unsurlarından biriydi. Yine de ilk Assassin's Creed dünyasını keşfetmek, Altair gibi harika bir karakteri yönetmek, daha önce hiç bir oyunda görmediğimiz dövüş dinamikleriyle oyunu oynamak bize yetiyordu. En azından bir devam oyununun yapılması için bir bahanemiz vardı. Ardından Assassin's Creed 2 piyasaya çıktı ve her açıdan çok beğenildi. Görev dağılımları daha başarılıydı ve hikaye sunumu da çok iyiydi. Daha sonra ise seride bir şeyler ters gitmeye başladı.
 
     Eğer bir seri gerçekten kalitesini sürdürmeye devam etmek istiyorsa serinin her oyunuyla büyük yenilikler sunması gerekir diye düşünüyorum. Örneğin Assassin's Creed'in dövüş dinamikleri serinin ilk oyunundan beri neredeyse aynı diyebiliriz. Farklı savaşçıları yönetmemize rağmen dövüş dinamiklerinin farklılaştığını yeterince hissedemiyoruz. Aslında Ubisoft da bu konuda bir çıkmazsa gibi görünüyor. Her yıl serinin yeni bir oyununu çıkarınca doğal olarak yenilik yapmaktan çok oyunu çıkış tarihine yetiştirme düşüncesi ortaya çıkıyor. Assassin's Creed'i benzer oyun dinamikleriyle oynamaktan gerçekten de çok sıkıldık. Ubisoft her ne kadar aksini düşünse de seriyi farklı kılacak bir şeyler yapmayarak tepkileri fazlasıyla üzerine çekmeyi başardı.
 
     Ubisoft'a asıl kızdığım nokta Assassin's Creed'i popülerleştirip paradan başka bir şey düşünmemesidir. Bu uğurda Prince of Persia gibi bir efsane bile resmen unutuldu. Eğer Ubisoft bir yıl Assassin's Creed, diğer yıl Prince of Persia çıkarsaydı oyuncular bu durumu anlayışla karşılarlardı diye düşünüyorum. Tam aksine her yıl Assassin's Creed gibi dev bir dünyaya sahip oyun çıkarmak "hardcore" oyuncuları seriden soğutuyor ve "casual" kitleyi kendine çekiyor. Böylece de karşımıza popüler, çok satan ama kalitesi düşen bir seri çıkıyor. Assassin's Creed 3'e yapılan eleştiriler de bunun kanıtı diye düşünüyorum. Açıkçası ben Ubisoft'un bu saatten sonra ilk iki Assassin's Creed oyunundaki büyük atmosferi verebileceğini düşünmüyorum. O nedenle en iyisi Assassin's Creed serisinin bitmesi ve Prince of Persia serinin yeniden aramıza dönmesidir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
BSC bolumsonucanavari Bolum Sonu Canavarı PC PS3 xbox 360 DS PSP Wii IPhone PS4 Bitmesini İstediğimiz 3 Oyun Serisi
DMC'de Dante'nin İlk Tasarımları Unreal Engine 4 PS3/X360'a da Gelmiyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

27.3.2015 01:36:17

0
Bence Call of duty serisi Modern warfare 3de bitmeliydi!Makarov die bi mal var onu gbertioz Oyun bitio ama ardından Black Ops 1,2 Ghosts ve Advanced Warfare çıktı. Yav bide her seferinde yeni kötü adam yaa nereden buluolar bu düşmanları anlamdaım Resmen bir ülkede 7-8 defa olay çıkıp savaş oluo ya yuh! (Not:Call Of Duty serisi hakkaten süper :P Özellikle MW2-MW3-Ghosts-Black ops 2)

bocekgrafik

3.5.2014 23:19:51

+1
Activision, bıkmadan, usanmadan, ısrarla COD çıkarmaya devam ediyor. [link=http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=91366956] Call of Duty Serisinin Durumu PC'de Pek de İyi Değil[/link]

gonuldagi

19.8.2013 06:04:49

0
Bu saçma sebeblerle COD bitmez....

BSC Misafiri

25.7.2013 00:31:33

0
yok be assassin's creed devam etmeli bence.o kadar da değil sonuçta adamlar yapıyorlar oyunu.ve her oyunu da çok süper oluyor.

Rogue Agent

6.7.2013 21:20:16

0
farcry 3'te patladıya ubi bu gazla her sene farcryda çıkarmaya başlayabilir

iamburak

6.7.2013 20:50:21

0
Konu cidden müthişmiş. Düşüncelerimize derman olmuş.

Frozen Grenadier

6.7.2013 16:44:21

0
bu konuyu açan arkadaşın amacı insanları provoke etmekten başka bir şey değil kaç hafta geçti üzerinden insanlar hala birbirlerine hakaret ediyor kilitleyin şu konuyu artık

BSC Misafiri

6.7.2013 16:19:10

+1
call of duty nin çöplükten farkı kalmadı

Meeley

2.7.2013 20:59:08

0
Acye ara verip sağlam bi pop oyunu çıkabilir bir de call of duty bitmek yerine daha başka bir seneryoya geçebilir çünkü adı değişse bile seneryo benzer olunca bir tadı olmaz

BSC Misafiri

2.7.2013 12:47:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri bazı cod fanatikleri salakça yorumlar yazıyor ama söylüyorum bunu o fasulye beynininize sokun o seri battı artık resident evil da bitmeli ve assasin's creed fanatiği olsam da söylüyorum bence ac de battı.ve bazı arkadaşların söylediği gibi bence need for speed i de batırdılar.ubisoft un yaptığı yeni crew diye muhteşem bi yarış oyunu çıkıyo gidin onu oynayın kardeşim
Fasulye beyinli bf fanboyu cod hater ın haykırışları :) Adamlar seviyorsa oynar sana ne? Biri çıkıp BF oynama bir daha o oyun kötü o oyun cıs o oyun pis dese seri bitsin mi diyeceksin?

BSC Misafiri

2.7.2013 11:51:15

0
Gerçekten çoğu kişi cod'un ilk iki oyununu oynamamış kişiler bnim hayatımda oynadığım ilk oyun cod! di gerçekten büyük bi zevk aldım son oyunları o zevk ile oynamıyorum multisi de hep aynı ama cod serisi bitmemeli çünkü piyasada hikayesi güzel oynanabilirliği güzel fps oyunu kalmadı . resident evil gerçekten bitmeli çok kötüye giden bi oyun ve son oyunlarda batırdı o düşüncenize katılıyorum . ac de kesinlikle kapanmalı eski oyunlar bi başka oluyor başlarda grafikler o kadar iyi değildi ama çok eylenceliydi ve hikayesi çarpıcıydı ezio bitince oyun battı o da kesinlikle kapanmalı . ama cod kapatılmamalı multisini geliştirirlerse oyun acayip gzl olr

BSC Misafiri

1.7.2013 15:10:46

0
bazı cod fanatikleri salakça yorumlar yazıyor ama söylüyorum bunu o fasulye beynininize sokun o seri battı artık resident evil da bitmeli ve assasin's creed fanatiği olsam da söylüyorum bence ac de battı.ve bazı arkadaşların söylediği gibi bence need for speed i de batırdılar.ubisoft un yaptığı yeni crew diye muhteşem bi yarış oyunu çıkıyo gidin onu oynayın kardeşim

azman61

27.6.2013 09:31:12

0
tam isabet ağzınızdan bal damlıyor

BSC Misafiri

25.6.2013 11:03:54

0
Cod a dokunmayın ama diğerleri gerçekten bitmeli . (Cod Serisi ile aramda duygusal bi bağ var . Bunu 4 ayda cod 1 den 9 a kadar oynayan birisi söylüyor )

atalay1993

23.6.2013 04:56:08

0
yorumları okudum da iyi güldürdüler beni :) Neyse. Kanımca, sizinle aynı fikirdeyim, Cod, BF, RE, Tom Clancy ve daha bir çok oyunun serisinin cılkı çıktı. AC oyunun da bazı konularda katılıyorum, aynı dövüş dinamikleri, kılıçlar, kıyafetler, görevler... Bence bitmeyecekse bile oyunun geniş çaplı 1 değişime ihtiyacı var.

BSC Misafiri

18.6.2013 17:04:50

0
cod bf crysis vb bunlar bitsin artık yeter bu kadar sam amca politikası kötü ruslar katil koreliler amerikan düşmanı uzaylılar vs vs alayı aynı

bkaakco

14.6.2013 22:05:37

0
"Bitmesini istemediğimiz" diye okudum önce.

Cihathalitt

14.6.2013 22:00:51

0
AC bitsin de, CoD'a dokunmayın be abi..

BSC Misafiri

14.6.2013 20:48:20

0
MÜTHİŞ BİR YAZI GERÇEKTENDE NOKTASI VİRGÜLÜNE KATILIYORUM OKURKEN ZEVK ALDIM ALTINA RAHATLIKLA İMZAMI ATABİLİRİM,İÇİMDEN GEÇENLERİ YAZIYA DÖKMÜŞSÜNÜZ TEBRİKLER...

wizimm

11.6.2013 12:24:19

0
Ayrıca Warcraft Gta Skyrim gibi oyunları da unutmamak lazım.Şaheser istiyorsan eğer.

wizimm

11.6.2013 12:23:04

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Bad_Dream bu bsc yi yemin ederimki çoluk çocuk yönetiyor cod bitsin ne demek lan ? böyle şaheser varmı dünyada soraraım size battlefield nobbları ?
Ya sen var ya tam ağzı burnu kırılcak adamsın kocakafalı seni.Benim en başarılı bulduğum 2 şirket Blizzard ve Rockstar Games'tir herkese göre değişebilir tabii ama bu ikisinin başarılı oldukları tartışılmaz.Bu şirketler bi oyun yapıp 10 sene aynı oyunu piyasaya sürmüyorlar.Gta vice city e bak 4 e bak devrim var arada.hatta Gta 4 ile Red Dead Arasında bile devrim var.Blizzard a bak Warcraft yapmış varmı hikayesi var güzel hala gidiyor.Ama CoD a bak bir de 4 ile 6,7,8,9 arasında ne fark var he?Hep aynı oyunu yapıyorlar senin gibi salaklar da alıyor bilgi yok beyin yok aa CoD çok severim yeni oyunu çıkmış beynimi bırakayım CoD oynayım.Ben de çok severim Call of Duty yi ama para kazanmak için boş durmamak için oyun üretiyorlar kalitesini yitirmesine sebep oldular ve senin gibi salak insalar o oyunu aldıkça ha böyle beyinsizlik COD BEST ALLAHUEKBER dedikçe onlar da yeni bişey yapçak gibi durmuyorlar.He dersen ki fps oyunda ne gibi yenilik yapılabilir.O konuda katılırım yani bi free roam/sandbox oyunu gibi yenilik olmaz.Ama Battlefield 4 ün yepyeni bi havası olacağını da sanmıyor değilim.Aç gözlerini artık KOCA KAFA AÇ.

SıradanÇinkoKarbonPil

10.6.2013 01:00:24

+2
önce bi içine ettikleri NFS kalksın ortadan,ben bi ara kaçırdım zaten onu utanmasalar ayda 1 oyun çıkaracaklar.Zamanında underground 2 hastasıydım ama artık hiç bir nfs oyunu beni ufacık bile etkilemiyo

Silveromer

9.6.2013 16:17:53

+1
Evet, sevilmesine seviliyor, satmasına satıyor fakat resmen oyunculuk sektörünü istila ediyor CoD. Yine aynı gameplay, aynı dinamikler, yeni map ve silahlar eklenerek, gereksiz grafik geliştirilmeleri yapılarak önünüze seriliyor. Siz de atlıyorsunuz hemen üstüne. Bu nedenle önem verilen tek şeyin grafik olduğu, bilinçsiz bir yeni nesil gelişiyor. CoD' un 10 oyundur sürmesinin nedeni oyunun başyapıt olması değil, bu bilinçsiz nesil işte. Oyunculuk sektörünün gerçekten bu FPS fazlalığından arınması, veya doğru düzgün, yenilikçi FPS' ler yapılmaya başlanması gerek. Yoksa 20 yıl sonra oyun raflarında amacı beyin patlatmaktan farklı olan oyun kalmayacak.

Sakaryaleee

7.6.2013 10:47:44

-1
Call of Duty 'i bitirmek ne demek kardeş !! Adamlar seviliyorlarki 9 tane oyun yaptılar şimdi 10. yu yapıyolar...

BSC Misafiri

1.6.2013 12:00:55

0
Cod ve BF bitmesin, insan her sene yeni bir cod ve iki senede bir yeni bir bf çıkacağını bilince hayata daha sıkı bağlanıyor. Ah bir de fanboy savaşları olmasa... (cod1 den beri cod bf1942den beri bf oyuncusuyum artık bu serilerle aramda duygusal bir bağ gelişti)

BSC Misafiri

1.6.2013 01:33:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: Bad_Dream bu bsc yi yemin ederimki çoluk çocuk yönetiyor cod bitsin ne demek lan ? böyle şaheser varmı dünyada soraraım size battlefield nobbları ?
NOOB olmasın o :)

BSC Misafiri

27.5.2013 17:52:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri AC bitmemeli.Sadece 3-4 yılda bir çıkmalı.AC serisi özellikle hikaye bakımından(Günümüzde geçen hikayesi) sonuçlandırılmalı.bu da 1-2 oyun alır.yani AC6 çıkmadan bitmesi gerek AC serisinin.
zaten şimdiki zaman sonuçlandı desmond küreye dokundu olay bitti.acaba kim animusa girecek de 6a kadar getirecek.herhalde desmond olarak bir mağara adamı oluruz.sonda öleydi

Bad_Dream

27.5.2013 00:27:10

-1
bu bsc yi yemin ederimki çoluk çocuk yönetiyor cod bitsin ne demek lan ? böyle şaheser varmı dünyada soraraım size battlefield nobbları ?

Uncy

16.5.2013 10:09:43

-1
AC bitsin çünkü adamlar daha Black Flag çıkmadan gelecek sene ki oyuna başlamış.. Hersene bir oyun çıkaran tüm seriler bitsin !

emrahcey

13.5.2013 00:20:58

0
Açık Dünya oynanışına sahip Prince of Persia olmalı, iyibir senaryo ile oyun oldukça fazla tutacaktır. Zira Prince of Persia bir nebzede hırsızlar prensi diye de anlıyor diye biliyorum. Antik Doğunun şehirlerinde...

Rachsuchtig

9.5.2013 19:49:30

0
Resident Evil ve Call of Duty'e katılıyorum ama Assassin's Creed'in bitmesini istemiyorum sırf dövüş dinamikleri değişmiyor diye Hikayeyi heba etmeye gerek yok :)

BSC Misafiri

9.5.2013 15:42:27

0
ya ben bu insanları anlamıyorum abicim adamlar oyun çıkarttıklarında zorla mı satıyolar, zorla gelip cebinizden paranızı mı alıyorlar? ne kadar çok seçenek o kadar iyidir.bırakın adamlar çıkartsın hoşunuza giderse satın alıp oynayın gitmezse denemek için indirin beğenmezseniz silin gitsin bu kadar basit. cod her sene çok iyi bi şekilde geliyor karşımıza nedir bu düşmanlık anlamadım gitti.

BSC Misafiri

1.5.2013 12:34:09

0
Neyin kafasını yaşıyor cod serisi bitmişmiş bu sene yeni nesil grafiklerle geliyor dinamiklerle! senaryo zaten ses tam yıkılacak bu cod bu sene yıkılacak!!!

BSC Misafiri

27.4.2013 08:08:52

0
resident evil 3 tepe noktasıydı bravo güzel bir tespit benin gb resident evil fanları için bu oyun zeka unusrları bulmacalar bitkileri ve cephaneleri mixlemelerle ilgi çekmişti arkadaşa aynen katılıyorum oyun street fighter mortal combat tadı veriyor ha bide CRYSİS SERİSİNİ arkadaş es geçmiş artık oda kabak tadı veriyor.......

matiass2

26.4.2013 12:14:59

0
burda bir çok arkadaş cod bitsin diyor ama eminim bu sene kasım ayında çıkacak cod için ilk ön siparişreleride o kişiler verebilir.cod bir efsane bitcekse ac bitsin re bitsin cod daha bize lazım...!

efe the hard gamer

24.4.2013 21:49:07

0
bence assasins creed hiç ama hiç sıkmıyo her oyunda tema değişliği ile gayet de eğlendiriyo tabi tökezleyen oyun oldu mesela ac3 ana karakter connor çok sade bi karakterdi ve amerikada geçtiği için mimari kötüydü ac hissi yoktu ama ac4 black flagde yine yeni ve sağlam bir tema geliyor bildiğiniz gibi korsanlık ve 50 den fazla şehir olacak ve yeni karakter ogz dergisinde de yer verildiği gibi ve ilk fragmanda da belli olduğu gibi ezio nun yerini rahatça tutabilir geçebilir mi bilemeyiz ama tutacak o kesin OGZ de söylendiği gibi edward ezio nun yerini karayipler de rönesans devrinin yerini tutacak mevcut konuya gelirsek cod un bitmemem sebebi activision a köppppek gibi para kazandırıyo o yüzden bitirimiyolar resi ye gelelim o seri de re3 ten sonra battı resi 6 da bence biraz toparlandı ama hala topallayarak gidiyor artık capcom un RESİDENT EVİL çıkarması ve korkutması daha da önemlis(bence)germesi gerekiyor

BSC Misafiri

23.4.2013 16:06:00

0
Bence bu sunulan oyunların hepsi bitmeli!!!!!!!!!!

BSC Misafiri

22.4.2013 18:48:33

0
1. HALF LIFE 2.GT 3.COD

KortX

21.4.2013 12:16:03

0
Son olarak Resident Evil: Code Veronica ve Resident Evil: Zero korku unsurlarını başarılı bir şekilde sunan Capcom, Resident Evil 4'ten itibaren seriyi bozmaya başladı. Resident Evil 5'te büyük eleştirilere maruz kalan şirket, Resident Evil 6'da ise zombilere tam anlamıyla tekme tokat daldığımız Street Fighter mı oynuyoruz, Resident Evil mı belli olmayan bir oyunla karşımıza çıktı. Motosiklet süren, eli silahlı zombilerden bahsetmek bile istemiyorum. Ne güldüm buraya ya. Ama haklısınız. :D

OldGamers86

21.4.2013 10:27:15

0
bit artık resident bittttttttttttttttttttttttttt..

BSC Misafiri

18.4.2013 17:01:43

0
çok doğru aramıza yeniden pop gelsin ve çok bomba bir pop gelsin yaa :)

BSC Misafiri

16.4.2013 23:11:05

0
S.T.A.L.K.E.R. :(

BSC Misafiri

15.4.2013 23:17:18

0
Bence çoğu konuda haklısınız ancak bence AC serisini iyi bir yapımcı almalı veya UBİSOFT büyük bir değişim yapmalı (Ne kadar imkansız gözükse de) ve oyunu 1 ve 2 deki tadına getirilmelidir.Getirilmezse ise geliştirilip 2 yılda bir çıksın.(BF gibi).Belki de arkadaşların dediği gibi 1 yıl POP bir yıl Ac çısın. RE gelince ondan artık umutlu değilim. Bende RE 3 vardı da nasıl heyecanla oynamıştım zamanında :S COD ise kendini 1 sene geliştirir 5 sene aynı şeyi sunarlar. Ama modern warfare serisi hikaye açısından güzel (tek bu konuda iyi olsa da) . Bu nedenle Cod'dan da umutlu değilim.Ben Cod 2 yi kuzenimden görmüştüm ve almak için anneme yalvarmıştım almak için :D Ve bence bu oyunlar tekrar yapılmalı ya da benzer oyunlar günümüz standartlarında çıkarılmalıdır.(Hem grafik hem,oynanabilirlik hem de seneryo açısından.).

Leon S.Kennedy

14.4.2013 04:30:57

0
ya tamam REsident evılı biraz abartılar ama resident evıl efsanedir ona bulaşmayın

TheMarjinaLs

12.4.2013 16:00:00

0
Uncharted Serisi KillZone Serisi God of War Serisi Assasin's Creed Serisi. FIFA Serisi :D Gran Turismo Serisi 6 tane oldu ama ( UNC / KZ3 / GOW Exc'leri 1 sayalım :)

thriller89

9.4.2013 05:30:39

0
Hikaye odaklı ve hikaye devamlılığı olan oyunların 3-4 yılda bir çıkması beklenemez. Hikayenin devamı için, 4 yıl beklemek veya bekletilmek, saçmalık olur. Call Of Duty bünyesi altındaki iki oyun serisi de iki yılda bir çıkıyor. Black Ops 1: 2010 Black Ops 2: 2012 MW1: 2007 MW2: 2009 MW3: 2011 MW4: 2013 Ben bir sıkıntı göremiyorum, periyotlarda, gayet tıkırında gidiyor işler. Hikayeden de gayet memnunum ben. Assassin's Creed serisi zaten tümüyle hikaye üzerine kurulu. Her yıl çıkması gerekiyor bana göre. Dizi gibidir bu tür hikaye devamlılığı olan oyunlar. Siz hiç bu dizi bu yıl yayınlanmasın, 3 yılda bir çekilsin diyor musunuz? Sözlerim, oyunların her yıl çıkmasından şikayetçi olanlara.

ksfno1

9.4.2013 01:20:00

+1
Bence PES de bitmeli artık.

asaltek

7.4.2013 01:14:55

0
undying in tadına doyamamıştık zamanında, 2-3 kere falan bitirmiştim. Seri olsun demiyorum ama, 2ncisi yapılsaydı, hadi o da olmadı remake i yapılsa, hatta o daha tatlı olur.

BSC Misafiri

6.4.2013 10:21:42

+2
Need for speed serisini unutmuşsunuz. Artık o seride de tat kalmadı. Citeron games bence yapamıyor bu işi.

BSC Misafiri

2.4.2013 17:09:49

0
oraya ac yerine nfs serisi konulmalı

Babblebabble

2.4.2013 01:29:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

COD 1-2'yi senin kadar oynamadım ama seriyi başından ber biliyorum. Sen BO1'i beğenmişsin ama ben onun da multisini beğenmedim. Hatta senaryo bölümünü de zorlamayla bitirmiştim. Aynı şekilde BO2'yi de sırf oynamış olmak için oynadım. Serinin en büyük eksilerinden biri ise malumunuz hile sorunun MW3'le zirve yamıştı. BO çıkana kadar çok az oynadım bu sebeple; o da sadece ilk çıktığında. Eğer BF serisinin grafikleri gibi grafiklerle yapmayacaklarsa yeni oyunu, artık yapmasınlar bi zahmet. BF 2 yılda bir çıkıyor ama iyi şekilde çıkıyor. COD ise alelacele 1'er yılda çıkıyor da ne oluyor sanki? Yarım-yamalak ve kimseyi tatmin etmeyen şekilde çıkıyor. MW1'i hatırlayalım. COD2 ile arasında kaç sene vardı ama nasıl çıktığında FPS dünyası için devrim yapmıştı ama dimi? MW3 bile onun temelleri üzerinden gidiyor hâlâ... Doom'un hastası olarak 4. oyununu ben de 4 gözle bekliyorum. Umarım yeni bir Duke Nuken faciası olmaz onun sonu da...
Açıkçası Rage'den sonra şüpheliyim + bir de üstüne Doom 4 SS'leri yayınlandıydı birkaç tane (doğrulanmıştı gerçek olduğu) açık havadan.Umalımda o açık hava kısımları oyunun küçük bir parçası olsun.Bu arada ben hala şu anda Doom 3'ü oynuyorum BFG edition'ı.Ek pakedini ve Lost görevlerini oynamamıştım ama en baştan başladım gene Doom 1 ve 2'yide bitirdim Yalnız nerde o eski oyunlar Inferno of Blood oynamışım 42 dakika aldığım ss'lere baktım hala eksik var %106 Kills, %92 Items, %72 Secrets.Bu arada ne mübarek oyunlarmış ki adamlar canavarların %100'ünü öldürüpte doymayıp gizli yer arayıp fazlasını öldürmek isteyenler için fazla canavar bile koymuşlar düşün artık.Nerde o eski oyunlar SS'sinide ekleyeyim bari.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Not : Kenarda oynanmaya hazır Eski duke 3d (high res textures cillop gibi) + tüm eklenti paketleri, blood1-2 ve tüm eklenti paketleride duruyor daha Aynı zamanda pc'de crysis 3, far cry 3, batman'ler, ac3, dead space 3 ve bilumum yeni neslin sıradan oyunları da var.Bir arkadaşta hala m.ö kalma oyunları mı oynuyorsun diyor Şimdikiler ilk önce ikide birde ara sahne girmeyen, haritanın eski oyunlarda olduğu gibi profesyonelce ayrıntılı bir şekilde yapıldığı (tam mühendislik haritalar belli), eşya çeşitliğinin bol olduğu, dlc ile +4/5 damage'lı totosu kırık silahlar, haritalar vermediği oyunlar yapsınlar sonra beğenmeyen almasın.Aaa ama dur... O zaman kimse almaz işte.Bu call of duty gibi olmamış derler Onlara her 10 saniyede bir görevin ne olduğu ve gidilecek noktanın yeşil bir yuvarlakla haritada gösterilmesi ve detaylı talimat gerekiyor Edit : Yukarda F.E.A.R muhabbeti açılmış ona gene hiç girmeyelim çok doluyum vallahi.F.E.A.R'da 1. oyun ve sonraki çıkan iki eklenti paketinden sonra son nefesini verdi resmen.3. oyunu F.E.A.R'dan saymamakla beraber 2'yide pek beğenmemiştim.Zaten Monolith bıraktı o seri ölmeden ölmekten beter oldu.Blood gibi bir oyunu yapan şirket bırakırsa kim kurtarabilir o seriyi zaten.

estimates29

2.4.2013 00:43:36

0
valla güzel söz eden arkadaşlar var fakat oyun piyasası ilerledi ve değişti değişeli sadece kullanıcıların amaçlarına göre şekillendi , ben şöyle diyorum 90 lı yıllarda re .2 oynarkenki heyecanlar ve bulmacaları çözme isteği şimdi çoğu kullanıcıda yok artık o jenerasyon bitti ve markalar yeni jenerasyonun amaçlarına eğilim gösteriyorlar , şimdiki kullanıcıların ortak amacı başla heyecanı yaşa ve en kısa zamanda bitir , zaten bizim jenerasyonun yaşı geldi 30 , 35 e , bir resident evil fanatiği olarak bunu söylüyrum ve bunun üzerinde ısrarla sabit fikirim kanıtı da zaten ortada bir fps oyunlarını analiz edelim fear , sniper elite , cod , aliens vs predator , istisna olarak dead space gibi oyunların sunumları zaten belli başla ilerle adam vur oyunu fazla sıkmadan nihayetlendir . amaç bu zaten , kullanıcıyı efeklerle etkile biraz heyecan yarat az buçuk sevdir ve sıkmadan sonunu getir . ben şuan 33 yaşındayım ve 20 li yaşlarımda oynadığım resident evil serisi bu tip maddi kaygılarla amaçlarla yapılmış oyun değildir kesinlikle . resident evil bi sanat şaheseridir . gerek müziği gerek atmosferi gerek kurguları gerek eh günümüzde sucuğa dönen zombi hikayesi gerekse o zamanlar üzerinde büyük emek harcanarak yapılmış grafik sunumları oyunda bulunduğun her mekan birer sanat işidir , günümüzde de ısrarla grafiklerin üzerinde duruyor yapımcılar , fakat sadece maddi çıkarlar adına süslenmiş şeylerden belki de öteye gidemiyor , evet çok çaba harcanıyor ama ne biliyim o jenerasyon artık kapandı gibi , 90 lardaki sanatçılar artık yok . bunlar fikirlerim ve tekrar üstünde duruyorum uzun yıllar böyle yapımlar gelemeyecek , belki de hiç gelmeyecek en azından bilgisayar dünyasında devrimler büyük ilerlemeler olmadığı sürece .

bocekgrafik

1.4.2013 23:47:38

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble 6 yıl CoD2 oynamış ve bütün cod oyunlarının senaryo kısımlarını ve multiplayer'larını oynamış biri olarak söyleyeyim, artık en son Black Ops 2 hiçbir şey ifade etmedi bana.Senaryo kısmını yarıda bıraktım.Hani adet yerini bulsun diye bile oynamadım (adet oldu artık).En son ilk black ops oyunu senaryo modu ile keyif vermişti.Multiplayer'ını da 1 sene falan oynamışımdır sonra bıraktım (bazı ufak optimizasyon sorunları olmasa dahada oynardım aslında).Bu oyuna yeni bir grafik motoru, fizik motoru ve sağlam çevre yıkımı gelirse belki yeni ve klişe olmayan bir senaryoyla güzel bir şey çıkarabilirler diye düşünüyorum (belki). AC'ye gelince 2, Brotherhood ve Revelations her ne kadar AC1 tadı vermesede yine güzeldi.ACIII'de yine bir Amerikan milliyetçiliği görmem beni ne kadar biraz soğutsada yine oynamak isterdim 3'ü tam anlamamıyla oynayamadım henüz ama bizim yerli elemanın kontrolünü elime aldığım kısma kadar oynadığımla bir yorum yaparsam eğer: Oyuna farklı bir hava gelmiş ama köklü bir değişim yok tabii ki de.Ama hala oynanılabilir bence. Edit : Ha bir de her sene çıkmasada artık yenisi gelse de oynasak dediğim oyunlarda şunlar; Half Life 3, Doom 4 ve Quake 5, GTA 5, Prince of Persia, Portal.Birde Duke'u insan gibi oldschool tarzında yapıp yeni bir oyun çıkarsalar dadundan yinmez hani.
COD 1-2'yi senin kadar oynamadım ama seriyi başından ber biliyorum. Sen BO1'i beğenmişsin ama ben onun da multisini beğenmedim. Hatta senaryo bölümünü de zorlamayla bitirmiştim. Aynı şekilde BO2'yi de sırf oynamış olmak için oynadım. Serinin en büyük eksilerinden biri ise malumunuz hile sorunun MW3'le zirve yamıştı. BO çıkana kadar çok az oynadım bu sebeple; o da sadece ilk çıktığında. Eğer BF serisinin grafikleri gibi grafiklerle yapmayacaklarsa yeni oyunu, artık yapmasınlar bi zahmet. BF 2 yılda bir çıkıyor ama iyi şekilde çıkıyor. COD ise alelacele 1'er yılda çıkıyor da ne oluyor sanki? Yarım-yamalak ve kimseyi tatmin etmeyen şekilde çıkıyor. MW1'i hatırlayalım. COD2 ile arasında kaç sene vardı ama nasıl çıktığında FPS dünyası için devrim yapmıştı ama dimi? MW3 bile onun temelleri üzerinden gidiyor hâlâ... Doom'un hastası olarak 4. oyununu ben de 4 gözle bekliyorum. Umarım yeni bir Duke Nuken faciası olmaz onun sonu da...

justpassenger

1.4.2013 20:30:30

0
%100 AC vardır dedim. AC'nin talihsizliği ubisoft elinden çıkmasıydı. Bence 2-3 oyun daha çıkarsın ve bitsin. Onun dışında RE ve COD lütfen kağıdı kalemi bırakıp salonu terk etsin.

BSC Misafiri

1.4.2013 19:18:13

0
bence ya ac bitsin ya da bu kadar sık oyun çıkmasın çıkarsa da gittikçe yenilere gelmesin altair ve ezio döneminde geçsin oyun conor a da tamam dedik ama daha fazla yenileşmesin eskiler olsun

CrystalChamp

1.4.2013 18:05:24

+2
Alkan kesinlikle daha fazla yazıyla aramızda olmalısın. 25 yaş üstü oyuncu kitlesinin senin gibi kritik, analiz yapan yazarlara ihtiyacı var ....

RubyC+

1.4.2013 17:30:17

0
Resident Evil bir an önce bitsin geçen Resident Evil 6'yı aldım bitirmeden takasladım bu kadar rezalet bir oyun olamaz. Resmen oyuncularla dalga geçiyorlar açıkçası 3DS'de oynadığım RE revelations kat be kat daha iyidir RE 6'dan . Eskiden en iyi oyun ünvanını elinde bulunduran bu oyun şimdi İlk 100'e bile giremez oldu.Yazık vallahi yazık yav. Silent Hill Downpour oynarken en azından oyuncuya eski günlerini bir nebze olsada hatırlatıyor , eski havasında ve hala korkunç . En azından oyuncu ile dalga geçmiyor . AC artık bitsin zaten AC3'ü zar zor bitirmiştim sıkıla bayıla.

thriller89

1.4.2013 17:23:48

0
Assassin's creed henüz sadece 5-6 yıl geçmişi olan yeni bir seri zaten.

ozozca

1.4.2013 14:40:39

0
Resident Evil bitmesin, yeniden başlasın. Bitsin demek ayıp oluyor...

Guest-C6BBFF977

1.4.2013 14:33:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Price ac ve cod un bitmesini isteyen kim?
Ben

Guest-8C320B4D0

1.4.2013 14:07:13

0
square enix diye kaliteli bir firma var şuan, eger oyunları bunlara emanet ederlerse efsane resıdent evıl ve assasıon creed cıkabılır cod serısı uyutuyor oyuncuları cunku daha ıyı bır fps yok daha ıyısı cıkana kadar bızbole gotururuz dıyolar satıs felsefesi dogru ama oyuncular için kötü tabiki.RE serisi bu sene cok elestırıldı bunun anlamı şu, re yenıden doğabilir.Bunu yapmak cok zor degil, square enix e oyunu teslim edin=) gerisini onlar halleder.Silent hiil zaten hep 2.-3. sınıf fırmalar tarafından yapılıyor, 3ten sonra seri bozuldu ama nispeten kendı yapısını hep korudu.Re aksiyona kaydı çünkü aksiyon yapmak daha kolay=)) puzzla kım ugrascak dimi.Oyun fırmaları kendını dusunuyor cebını dusunuyorlar.hıcbır assasıon creed oyununu tam olarak oynayamadım bana cok yavan gelıyor o oyun nedense bır pop degıl,onun uzaktan yakından alakası yok he oyle olması gerekmıyor ama,sacma sapan adamları ıtmek kılıcla adamlarla savasmak rpg oyunumu aksıyon mu platformmu ben o oyunun turunu cozemedım henuz, hayranları ıllakı var ama ne kadar memnunlar bana sacma gelıyor.teknolojı ılerledıkce oyunlar kötüleşiyor neden acaba düşünmek lazım!

thief27

1.4.2013 10:29:28

0
Resident Evil eleştirisine tamamen katılıyorum. İlk Resident Evil'ı yanlış hatırlamıyorsam PS 1 de oynamıştım Resident Evil 2 ise hayatımın en güzel oyunlarından biriydi şu son çıkan Resident Evil 6 yı görünce gerçekten içim acıdı. COD ile ilgili eleştirilere ise kısmen katılıyorum. İlk iki oyun çıktığı dönem için gerçekten birer milattı. Hendeklerin arasında dolaşmak falan, tamamen 2. dünya savaşı atmosferini bize yansıtıyordu ama serinin diğer oyunları da berbat değil grafikler değişmemiş falan ama her oyunun senaryosu güzel kendince oluşturulan atmosferi güzel yani birer çöp oyun olmadıklarını düşünüyorum. Diğer taraftan AC serisiyle ilgili eleştirileri de tamamen yanlış buluyorum. Oyun sürekli kendini yeniliyor bir oyunda kanca çıkıyor başka bir oyunda gemi savaşları oluyor yani oyun statik değil dinamik. Sürekli kendini geliştiren bir oyun da her sene çıkıyor diye eleştirilmez ben ve benim gibi pek çok kişi de her ay çıksa da oynasak gözüyle bakıyor.

BSC Misafiri

1.4.2013 07:49:54

0
Dostum içimi okumuşsun yemin ediyorum arkadaşlara bütün gün anlatıyorum bu oyunlar bitti artık hep aynı oyun diyorum, özellikle assasins creed ve cod.AC de her oyun aynı şeyler bıktık artık ben gta vice oynarken gta san arasında dağlar kadar fark var ama ac 1 de 3 de aynı 5 oyun var arada ama bir bok yok evet assasins creed çok güzel oyundu ama aynı oyunu oynuyoruz başka bişey değil SIKTII.Call of Duty e gelince çok güzeldi ilk iki oyunu hatta 4 5 de güzeldi 4 ün farklı bi havası vardı ama 6 7 8 9 bokunu çıkardılar zevk vermiyo artık fpsden bunaldım heryerde her bilgisayarı olan insanda cod 9 u görmekten WE WANT PRINCE OF PERSIA BACK WE WANT WARCRAFT BACK Gta ya da dicektim ama gta hala yapıyor o yüzden sorun yok :D

estimates29

1.4.2013 00:31:41

0
seri bitsin diyorsunuz ama böyle bir yapımın uzun yıllarca yapılamayacağını da biliyorsunuz . bence re 6 o kadar da kötü kalitede bir oyun değil bu ,evet hikaye karakterler biraz baydı ama japonlar yine yapmış yapıcağını . özet bölümünde bune kamera açısı , kontroller üzerine olmayan eğitim ve bodoslama oyuna dalış benim canımı sıkmıştı ama özetten sonra alışmaya başlıyor insan , evet oyunun karakteri seri ilerledikçe değişti fakat en azından elle tutulur tarafları da var fakat bende bir fanatik olarak söylüyorum re. 6 yı sadece güzel atmosferini bir nebze de olsa yaşayıp bitirmek için oynuyorum . fazlası yok .bu oyun pc de bir mihenk taşıydı ve 3. bölümden sonra bitti . ben kesinlikle 4 ve 4 den sonrasını ve vizyondaki filmlerini sevmedim .

bocekgrafik

31.3.2013 22:10:40

+1
Daha başlığı görür-görmez, aklıma ilk gelen COD serisi oldu.

thriller89

31.3.2013 20:56:43

0
Call Of Duty 1 ve 2'deki efsane atmosfer de, o zamanlar ''her sene ikinci dünya savaşı yeter ya, ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar'' diyenler yüzünden yok oldu. Şimdi aynı zihniyet, o oyunları geri istiyor.

BSC Misafiri

31.3.2013 20:42:35

-1
silent hill'ı da yalan ettiler

garoshan

31.3.2013 19:52:01

0
Call of un bütün serisini oynayan bir insan olarak şunu söyleyebilirim sanırım. Call of duty 1 , 2 ve devamında internet cafe ye gidip call of atalım derdik arkdaşlar arasında oz amanlar birde counter vardı ama call of bana daha cazip gelirdi.YIlların da birer harikaydı call of serisi peki kim call of daki karakterleri şimdi bile hatırlıyor .Şahsen ben hatırlamıyorum ama modern warfare de bir aksiyon filmi izliyor edasıyla o duygu yüklenişi ile üstad price ı izlediğim zamanları şimdi her price sözü duyduğum da hatırlıyorum. Call of duty modern warfare gelmeden önce savaş ortamındaki havayı veren en güzel oyunlardan birisi idi ama yapma arkadaşım modern warfare de film gibi geçti ya. Aslında modern warfare de ki düşüş yenilenmeyen grafikler , yapay zeka dan önce bence modern 1 .sinde tattığım o içine alan oyun hisiinin düşmüş olması .Keşke daha sıkı senaryoyla , ve yenilenmiş grafikleri yeniden bir modern warfare (artık future warfare olsun bence.) serisi çıksa keşke.Bu seferde yüzbaşı value yu izleriz belki:)

Redunay

31.3.2013 19:15:22

+2
Call of Duty bu nesilde benim için bitti ama yeni nesilde yepyeni oyun dinamikleriyle gelebilir. O yüzden yeni nesil için bir şans daha verilmesinden yanayım. Call of Dauty tek oyunuyla 20 milyon satıyor öyle bitsin deyince bitmez zaten. Her şeyin paraya endeksli olduğu bu zamanda hiç bir firma bu kadar çok satan bir oyunu bitirmez. Resident Evil için umutsuz vaka diyebilirim. Hiç ağlamaya gerek yok aslında oyuncular co op olsun, multiplayer olsun dediler firmalarda bu isteklere cevap veriyor. O eski hardcore RE oyunları geçmişte kaldı. Şimdi bebelere özel co op lu, dövüş sporları soslu casual RE oyunları moda. Bir oyun serisi her çıkarttığı oyunla kendini bu kadar mı tekrar eder. Fazla bir şey söylemeye gerek yok. Bu nesilde olsun ve sonraki nesilde olsun bundan sonra çıkacak hiç bir AC oyununa para vermem artık. Evet gelecek nesil için de bu oyundan umutsuzum.

thriller89

31.3.2013 18:52:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

Ben vallahi billahi bitsin seri filan demedim. Beyler gerisini size bırakıyorum. Attığım diğer mesajları okumamışsınız belli. Benim mesajımda "CoD bitsin" gibi bir tabir gördünüz mü? Alın inanmıyorsanız mesajımı tekrar alıntılıyorum: \\RivenDeLL// Tarih 31 Mart 2013; 17:09:43 "Assessins creed serisi bitsin" demekten ziyade, "Seride bir takım oynanış ve grafik değişiklikleri yapılsın" demek gerekirdi. Aynı şey CoD serisi içinde geçerli. Neden bitsin ki? Devam etsin ama her sene aynı cacığı önümüze sunmayarak. Resident evil konusunda haklı. Bitsin güzel resident'ı berbat ettiler. Ayrıca bu oyunların arasına Nfs serisini de eklesinler. Güzelim efsane seriyi her sene daha da batırıyorlar! Hala CoD'un bitmesi gerektiğini savunduğuma inanmıyorsunuz değil mi? Yav yok anlayışınızda problem mi var. Diğer mesajlarımı da okusanız ya. Birde şu yukarıdaki attığım mesajdan sonra "Neden cod bitsin diyorsun ki" diyen adama da ne gözle bakarım orası ayrı mesele ...
Burada hepimiz, mevzu bahis olan , editörün yazısına cevap veriyoruz. Ona olan eleştirime cevap vermiştin sen de. Ben de tekrar ona neden katılmadığımı anlattım.

any77

31.3.2013 17:51:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: thriller89

Boş bir yorum atmışsın dostum. BF serisini ilk oyundan beri oynarım. Ben her sistemde çalışıyor diye, göklere çıkarın demedim. İstersen yerden yere vur, sabah akşam küfür falan et seriye. Bunda değilim ben. Bitirilsin demenin mantığını anlamıyorum. Sen sevmiyorsun oynamıyorsun, peki oynayanların da oynamamasını mı istiyorsun da bitsin seri diyorsun.
Ben vallahi billahi bitsin seri filan demedim. Beyler gerisini size bırakıyorum. Attığım diğer mesajları okumamışsınız belli. Benim mesajımda "CoD bitsin" gibi bir tabir gördünüz mü? Alın inanmıyorsanız mesajımı tekrar alıntılıyorum: \\RivenDeLL// Tarih 31 Mart 2013; 17:09:43 "Assessins creed serisi bitsin" demekten ziyade, "Seride bir takım oynanış ve grafik değişiklikleri yapılsın" demek gerekirdi. Aynı şey CoD serisi içinde geçerli. Neden bitsin ki? Devam etsin ama her sene aynı cacığı önümüze sunmayarak. Resident evil konusunda haklı. Bitsin güzel resident'ı berbat ettiler. Ayrıca bu oyunların arasına Nfs serisini de eklesinler. Güzelim efsane seriyi her sene daha da batırıyorlar! Hala CoD'un bitmesi gerektiğini savunduğuma inanmıyorsunuz değil mi? Yav yok anlayışınızda problem mi var. Diğer mesajlarımı da okusanız ya. Birde şu yukarıdaki attığım mesajdan sonra "Neden cod bitsin diyorsun ki" diyen adama da ne gözle bakarım orası ayrı mesele ...

thriller89

31.3.2013 17:44:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

Anladık EA'nin battlefield serisinden bahsediyorsun . Madem battlefield gibi hikaye modunu es geçen bir oyundan bahsediyorsun ve kötülüyorsun, bende CoD gibi grafikleri, multiplayer'ı, oynanışı, renkleri, atmosferi, sesleri, fizikleri, dinamikleri, araç kullanımını ve yıkım efektleri gibi şeyleri es geçen bir oyunu kötülüyorum. Şu olaya bak yav. Adamlar iyi grafik yaptılar da yaranamıyorlar millete Bana ne kardeşim milletin evine giren oyundan, sistemi olmayandan. Bf'yi yok "komşumuzun iyi pc alamayacak durumda olan biri oynayamıyor" diye kötü oyun olarak mı nitelendirelim. Ya da CoD'u herkes oynayabiliyor. En dandik sistemde bile oynanabiliyor diye göklere mi çıkaralım. Böyle bir anlayış olamaz. DICE'ın da donanım firmalarından para kazanma amacı ile grafikleri iyi yaptığı aklımın ucundan bile geçmez. O zaman senin anlayısına göre bir oyundaki grafik ne kadar kötü olursa, o kadar iyi oyun oluyor. Bu yazı evet saçma, ac serisinin bitmesi filan yazılmış ama sende milletin yazısına çamur atmadan önce kendi yazın çamurlu mu değil mi diye bir dön de bak kendine. Şöyle bir söz vardı: "Başkasına çamur atmadan önce düşünün, önce sizin elleriniz kirlenecek" Bu söz tam seni anlatıyor işte. Yazmıştın "Call of Duty markası altında çıkan..." CoD diye bir marka var mı, yoksa ben mi bilmiyorum? Ayrıca CoD serisinin ilk iki oyunu ile şimdikilerin bir bağlantısı yok diye, şimdikilerin kalitesi düşük olduğu için bir sorun yok da ne demek. Sonuçta aynı serinin oyunları ve kaliteyi düşüreceklerse CoD gibi kaliteli bir serinin ismi altında çıkarmasınlar. Direk başka bir seri olarak, "modern warfare serisi" ve ya "black ops serisi" olarak çıkarsınlar daha iyi olur. CoD'un eski zamanlardaki muazzam kalitesine çamur atmasınlar.
Boş bir yorum atmışsın dostum. BF serisini ilk oyundan beri oynarım. Ben her sistemde çalışıyor diye, göklere çıkarın demedim. İstersen yerden yere vur, sabah akşam küfür falan et seriye. Bunda değilim ben. Bitirilsin demenin mantığını anlamıyorum. Sen sevmiyorsun oynamıyorsun, peki oynayanların da oynamamasını mı istiyorsun da bitsin seri diyorsun.

thriller89

31.3.2013 17:38:23

+2
Editörlerin, her oyunu oynayabilmek için, üst düzey bilgisayarları hazır. Tabi istersiniz, yeni grafik motorları, üst düzey gerçekçilik. Ben burada, keşke bu yıl da geçilmese yeni motora da, bir yıl daha oynayabilsem diyorum. Sırf aynı grafik motoru kullanılıyor diye, serinin bitmesini nasıl istersiniz. Hadi grafik geliştirilsin deseniz anlayacağım da, bitince size ne faydası var, bitirilsin demek nedir yahu. Bırakın biz oynayalım bari. Siz istemiyorsanız oynamayın.

any77

31.3.2013 17:31:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: thriller89 İnanılmaz saçma bir yazı. Hele şu Prince of Persia geri gelsin klişesini bir editörden duymak, hayal kırıklığına uğrattı beni. Her yıl tekrar ısıtılıp çıkan oyunların bitmesini isteyip, bitmiş olan bir serinin ısıtılıp tekrar getirilmesini savunmak mantık dışıdır. COD 1 ve 2'yi ben de oynadım. Ama şimdiki COD oyunlarını onlarla kıyaslayamayız. Bunlar o iki oyunun devamı değiller. Sadece Call Of Duty markası altında çıkan mini seriler mw ve bo serisi. Takdir edersiniz ki modern savaşların işlendiği bir oyunda ikinci dünya savaşı atmosferi bekleyemeyiz. Her yıl, her sistemde çalışabilecek, herkesin evine girebilecek, oyunlar yapan firmayı, para delisi olarak lanse etmişsiniz ancak Sürekli grafik kasıp, hikaye modunu es geçen hiçbir sanatsallığı olmayan ,donanım firmalarının ekran kartı vb satışlarından alacağı pay uğruna teknoloji demosu havasında dışı cilalı içi boş oyunlar yapıp sadece geliri yüksek kesime hitap eden firmaları göklere çıkarıyorsunuz.
Anladık EA'nin battlefield serisinden bahsediyorsun . Madem battlefield gibi hikaye modunu es geçen bir oyundan bahsediyorsun ve kötülüyorsun, bende CoD gibi grafikleri, multiplayer'ı, oynanışı, renkleri, atmosferi, sesleri, fizikleri, dinamikleri, araç kullanımını ve yıkım efektleri gibi şeyleri es geçen bir oyunu kötülüyorum. Şu olaya bak yav. Adamlar iyi grafik yaptılar da yaranamıyorlar millete Bana ne kardeşim milletin evine giren oyundan, sistemi olmayandan. Bf'yi yok "komşumuzun iyi pc alamayacak durumda olan biri oynayamıyor" diye kötü oyun olarak mı nitelendirelim. Ya da CoD'u herkes oynayabiliyor. En dandik sistemde bile oynanabiliyor diye göklere mi çıkaralım. Böyle bir anlayış olamaz. DICE'ın da donanım firmalarından para kazanma amacı ile grafikleri iyi yaptığı aklımın ucundan bile geçmez. O zaman senin anlayısına göre bir oyundaki grafik ne kadar kötü olursa, o kadar iyi oyun oluyor. Bu yazı evet saçma, ac serisinin bitmesi filan yazılmış ama sende milletin yazısına çamur atmadan önce kendi yazın çamurlu mu değil mi diye bir dön de bak kendine. Şöyle bir söz vardı: "Başkasına çamur atmadan önce düşünün, önce sizin elleriniz kirlenecek" Bu söz tam seni anlatıyor işte. Yazmıştın "Call of Duty markası altında çıkan..." CoD diye bir marka var mı, yoksa ben mi bilmiyorum? Ayrıca CoD serisinin ilk iki oyunu ile şimdikilerin bir bağlantısı yok diye, şimdikilerin kalitesi düşük olduğu için bir sorun yok da ne demek. Sonuçta aynı serinin oyunları ve kaliteyi düşüreceklerse CoD gibi kaliteli bir serinin ismi altında çıkarmasınlar. Direk başka bir seri olarak, "modern warfare serisi" ve ya "black ops serisi" olarak çıkarsınlar daha iyi olur. CoD'un eski zamanlardaki muazzam kalitesine çamur atmasınlar.

BSC Misafiri

31.3.2013 17:17:34

-1
aynen öyle alkan abi bende bitmesini istiyorum bu serilerin.

BSC Misafiri

31.3.2013 17:16:55

-1
burasıda alkanın kişisel blogu oldu ha

any77

31.3.2013 17:09:43

0
"Assessins creed serisi bitsin" demekten ziyade, "Seride bir takım oynanış ve grafik değişiklikleri yapılsın" demek gerekirdi. Aynı şey CoD serisi içinde geçerli. Neden bitsin ki? Devam etsin ama her sene aynı cacığı önümüze sunmayarak. Resident evil konusunda haklı. Bitsin güzel resident'ı berbat ettiler. Ayrıca bu oyunların arasına Nfs serisini de eklesinler. Güzelim efsane seriyi her sene daha da batırıyorlar!

Dinosaurborn

31.3.2013 15:13:39

-4
sitenin adını "Alkan'ın Çiftliği" olarak değiştirin bence. adam siteyi kişisel bloğu gibi kullanıyor.

Hayalbaz93

31.3.2013 15:06:21

0
Ac serisini oraya koymak acayip saçma,kalitesi düşmüş olabilir ama bu halen iyi oyun olmadıgını göstermez.

resh_aykut

31.3.2013 14:01:26

-1
Gereksiz bir haber . Hangi insan hayranı olduğu bir oyunun bitmesini ister ....

Man Down

31.3.2013 13:23:08

0
fifayı pesi çıkarmasınlar

mottojon

31.3.2013 13:05:04

0
ac nin yerine nfs serisini yaza bilirdiniz. diğerlerine katılıyorum bitmeli

phantom_coal

31.3.2013 11:58:21

0
Bitmesini değilde sık çıkmayıp adam gibi çıkmasını istediğimiz seri desek daha doğru olur.

dreamwallker

31.3.2013 11:58:20

-1
Çoğu arkadaşa kesinlikle katılıyorum çok gereksiz bir yazı olmakla beraber serilerin hayranlarını da gücendirdiniz daha kaliteli bir yazı beklerdim.

goku94

31.3.2013 11:39:29

-1
tamam call of duty tartışılır ama bence assasin's creed e haksızlık olur bu

Stygián

31.3.2013 11:24:01

0
Resident Evil kesinlikle bitmeli.Güzelim serinin düştüğü hale bak.Yeni oyunu çıktığında deliler gibi gün sayacakken bırakın almayı, internetten indirip oynamaya bile tenezzül etmiyoruz.

balcs

31.3.2013 09:35:28

-5
Call of Duty'nin ilk iki paragrafını okuduktan sonra bıraktım sizden daha kaliteli bir yazı beklerdim.

The_Rahip

31.3.2013 09:32:22

0
Ac serisi kolay kolay bitmez cunku konusu aslinda o kadar derinki tarihteki bircok donemi ve olayi rahatlikla ele alip isleyebilirler ki oylede yapiyorlar. Fransiz Ihtilalini islemeden ise bitirmesinlerde. Re ise zaten artik cilki cikti zorlama gidiyor. Cod ise bildiğin para basiyor ve single olarak fps türünde rakipsiz bir atmosfere sahip bunun yaninda multiside muthis oyuncu potansiyeline sahip. Yeni donemdede aynen devam ederler

thriller89

31.3.2013 05:50:23

-4
İnanılmaz saçma bir yazı. Hele şu Prince of Persia geri gelsin klişesini bir editörden duymak, hayal kırıklığına uğrattı beni. Her yıl tekrar ısıtılıp çıkan oyunların bitmesini isteyip, bitmiş olan bir serinin ısıtılıp tekrar getirilmesini savunmak mantık dışıdır. COD 1 ve 2'yi ben de oynadım. Ama şimdiki COD oyunlarını onlarla kıyaslayamayız. Bunlar o iki oyunun devamı değiller. Sadece Call Of Duty markası altında çıkan mini seriler mw ve bo serisi. Takdir edersiniz ki modern savaşların işlendiği bir oyunda ikinci dünya savaşı atmosferi bekleyemeyiz. Her yıl, her sistemde çalışabilecek, herkesin evine girebilecek, oyunlar yapan firmayı, para delisi olarak lanse etmişsiniz ancak Sürekli grafik kasıp, hikaye modunu es geçen hiçbir sanatsallığı olmayan ,donanım firmalarının ekran kartı vb satışlarından alacağı pay uğruna teknoloji demosu havasında dışı cilalı içi boş oyunlar yapıp sadece geliri yüksek kesime hitap eden firmaları göklere çıkarıyorsunuz.

DirtyShady

31.3.2013 05:17:33

0
Assassin's Creed bu gidişle CoD'uda geçicek 4 çıkmadan DLC leri göründü :D

CWaRRioR

31.3.2013 01:28:13

0
Şu son iki Resident Evil oyunu kelimenin tam anlamıyla berbat. Eski günleri düşününce; RE3 bunların yanında tam bir başyapıttı. Artık oyunlar hardcore kesime hitap etmemeye başladı ve o eski tadı nadiren bulabiliyoruz. Ayrıca editörün CoD 1-2 hakkında söylediklerine katılmamak elde değil. 1-2 ve 4 serinin en güzel yapımlarıydı. Açıkçası serilerde senaryo sıkıntıya girmedikçe bitirilmesi taraftarı değilim. Nasıl Mortal Kombat, Trilogy'den MK9'a kadar çıkan tüm oyunların berbatlığına rağmen toparlanabildiyse, nasıl Tomb Raider bir kaç kalitesiz oyundan sonra hayranlarının yüzünü güldürebildiyse aynı şeyi Resident Evil, Call of Duty, Need for Speed de yapabilir. Yapımcıların serilerin hayranlarına kulak vermesi, oyunların eleştirilen ve beğenilen yönleri üzerinde durması gerekiyor. Yoksa seri mantığının isim dışında bir anlamı kalmıyor.

BSC Misafiri

31.3.2013 00:30:48

0
yani şöle bi şey var cod bitse bile activision bize başka bi oyun yapacak ve yine ve yine dayayacak ha şöle bişe var o da hikaye boka sardı affedersiniz ama hele o mw3 ün hali neydi öle kusa kusa bi hal oldum yani hiç değilse yine sağlam bi hikaye yapsınlar istiyorum. Ame arkadaşlar şöle bi şey var ki CoD TDM nin ve capture the flag ın Ata sıdır onun için fazla saygısızlık etmemek lazım AMA BATTLEFİELD 4 EVER :D

digimon52

30.3.2013 23:01:29

-5
mmo´lar bittsin :D

Volkoff_007

30.3.2013 22:47:18

-1
CoD-AC-PES

ONG_bagTR

30.3.2013 22:35:09

-1
bitirmeye bitirmeye brazilya dizilerine çevirdiler yahu bazı oyunları en sonunda ferhunde hanımlar gibi olucak bi oyun onu bekliyorum :D

diverapo

30.3.2013 22:33:54

-1
Crysis ve NFS'de bitsin.

Guest-73E678180

30.3.2013 22:32:34

0
Gow , Ac , cod , bf , Gta fifa bitmesin yeter gerisi umrumda degil ha lost planet 3 ciksa belki cikmistir simdi aklima geldi ki ben 2 yi biliyorum bi fena olmaz

digimon52

30.3.2013 22:28:51

0
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Guest-F97E00D06

30.3.2013 22:18:00

0
Dragon age çünkü originsden sonraki oyunu küfür niteliğindeydi

Aerosol 34

30.3.2013 22:12:20

0
Mass effect serisini atlamışsınız bana göre crysis,call of duty ve mass effect en iyi oyun serileridir. assasins creed'i hiç oynamadığımdan onu es geçiyorum

LithiumCW

30.3.2013 22:06:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: cbbatuhan26 AC ve COD'a kesinlikle katılıyorum.NFS'de öldü.Mostwanted 2 güzel olsa da oynanışı çok kötü.Oyunlar artık grafik tabanlı oldu.Eskileri hardcoredu ve oynanışları iyiydi.Şimdi millet grafiklerine para veriyor.Bağımsız yapımcılara destek gelse şu piyasadaki çoğu oyundan (tomb raider ve far cry 3 hariç) toz eder.
Hocam dediklerinize katılıyorum bence son zamanlarda çıkan oyunlardan Hitman'de iyi ama tüm oyunlar gibi grafiğe abanmışlar bunun haricinde AC serisinin hikayesi çok derin çok iyi oyunlar çıkar bence .

YaKuBuX

30.3.2013 22:00:01

-1
1 - COD 2 - Crysis (Artık farklı oyunlarla gündeme gelinmesi lazım) 3 - Prototype ( 2 oyunluk bir seri ama kendisini tekrarlamanın manası yok :) ) Bitmesini istemediğim seriler ise Half Life ve BioShock. Teşekkürler.

Frozen Grenadier

30.3.2013 21:55:38

-3
quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar bence hiç bir oyun bitmesin devam serileri olsun bitince size ne kazanç sağlıyacak ki?
egolarını tatmin etmiş olucaklar

Rylets

30.3.2013 21:54:48

0
Final Fantasy yok hayret :D CoD FPS o yüzden bişey diyemiyorum ama diğerlerinde haklısınız.Ayrıca NFS unutmamak lazım

- The Stig -

30.3.2013 21:52:22

-2
hiçbir oyun serisinin bitirilmesine gerek yoktur.. Tamam bu yazıyı yazmış arkadaş böyle düşünmüş olabilir ama FF bile kaç seri oldu gidiyor.. bitmesi gerekirse onun bitmesi gerekir.. Sonuçta AC son 1-2 oyunda biraz monotonlaşsada bu oyunun büyük bir hayran kitlesi vardır.. Çok talihsiz bir yazı olmuş.. Kendi fikriniz olur söylersiniz tamamda bu şekilde bir OYUN sitesinde böyle bir haber okumak bu başlık altında çok olumsuz.. Başlığı ve yazının şekli bitmesi yönünde değilde daha iyi nasıl olabilir veya ayağa kalkmasını arzu edilen gibi bişey olsaymış daha iyi olurdu..

Valryon

30.3.2013 21:48:45

+1
Ya abicim her serinin bitmesi gerekiyor, her türlü bi yerden sonra boku çıkıyor her oyunun. Yeni bir şey çıkarıp batıracağına direk bitirselerdi seriyi dediğim oyunlar bol ve büyük ihtimalle o 3 oyunun sonu da böyle olacak.

grezimonk

30.3.2013 21:34:10

0
bence hiç bir oyun bitmesin devam serileri olsun bitince size ne kazanç sağlıyacak ki?

Forvenor

30.3.2013 21:16:16

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe o değişde age of empires 4 ne zaman çıkacak bilgisi olan var mı ?
Çok büyük bir ihtimal ile çıkmayacak diye biliyorum Çok istiyorum Age of Empires 4'ün ve Lord of the Rings Battle for Middle Earth 3'ün çıkmasını ama çıkmayacak sırf oynayıcı kitlesi az diye sırf az para kazanıyoruz diye çıkartmıyorlar. Ayrıca oyun dünyasında hiç bitmemesini istediğim oyun GTA ve Mafia serisidir.Özellikle Mafia 3'ü sabırsızlıkla bekliyorum.

Freedom`

30.3.2013 20:56:22

0
En iyisini Mafia serisi uzun süreli aralarla çıktığı için hiç sıkmıyor.

BSC Misafiri

30.3.2013 20:13:32

+3
Assassin Creed yazmaya geldim zaten yazmışsınız yazınızda. Bir oyun serisi bu kadar mı tek düzeleştirilebilir? Bu kadar mı değersizleştirilebilir?

Sodalayn

30.3.2013 19:58:34

-8
Ac gayet iyi gidiyor cod da oyle tabı bu sahsi fikrim istemiyosanız oynamayin alla alla

distortionist

30.3.2013 19:45:30

-5
RE serisi konusunda yoruma katılıyorum. COD konusu ise baya bir saçma olmuş. Bir defa, COD serisi kendi içinde ayrışmış trilogy hikayeler barındıran bir markadır. Konuları atmosferi birbirinden farklıdır. Evet, oynanış biçimleri birbirine benzer ama bu, bir oyunun kaldırılması için yeterli bir gerekçe değildir. O zaman PES ve FIFA da kalksın... AC ile ilgili olarak, hala devam eden sağlam bir hikaye var. Önce oyunu "anaaa hep aynı şekilde adam kesiyos" diye algılamadan özünü anlamak lazım. AC serisi devam etmeli ve edecek. Beğenmeyen de almaz. Lüzumsuz bir makale olmuş...

qsdsds

30.3.2013 18:54:39

0
AC ve COD'a kesinlikle katılıyorum.NFS'de öldü.Mostwanted 2 güzel olsa da oynanışı çok kötü.Oyunlar artık grafik tabanlı oldu.Eskileri hardcoredu ve oynanışları iyiydi.Şimdi millet grafiklerine para veriyor.Bağımsız yapımcılara destek gelse şu piyasadaki çoğu oyundan (tomb raider ve far cry 3 hariç) toz eder.

Ukkaşe

30.3.2013 18:46:21

0
o değişde age of empires 4 ne zaman çıkacak bilgisi olan var mı ?

shockwave error

30.3.2013 18:28:06

-1
AC kesinlikle bitmeli. bir oyununun sonunu getiremedim, sıkılıp bıraktım. Sosyal medyada şişirilmiş oyunlar.

Chip n Dale

30.3.2013 18:21:48

+3
..

avatar78

30.3.2013 17:38:28

+2
Alkan abinin söyledikleri acı da olsa gerçek. COD ile Resident Evil'e üzülmüyorum ama AC'nin bitmesi gerektiği gerçeğiyle yüzleşince biraz üzülüyorum. Devam etsin ama güzel olsun. Umarım 4. oyun bu fikirleri değiştirir. Ayrıca, neden bir yıl Prince of Persia, bir yıl AC yapılmadı sorusuna cevap olarak artık Prince of Persia serisinin bittiğini söyleyebilirim. POP'a benzeyen, o Warrior Within havasını veren yeni bir IP olabilirdi; ama Ubisoft kaynaklarını bu konuda zaten Watch Dogs'a oynuyor, gerek de yok yani. Listeye ek olarak: Sniper serisi ve GoW. Senaryo çıkmaza geldi, bakın Ascension az satıyor. Santa Monica yeni bir IP yapmalı.

BSC Misafiri

30.3.2013 17:36:52

0
Alkan Adakaner kardeşim helal olsun süper makale... biz makalende dile getirdiklerini özetle bu oyunun tanıtım,inceleme videoları altına yazınca yemediğimiz hakaret kalmıyor, sizler yazınca sitedeki yaşı küçük kardeşlerimiz daha iyi anlıyorlar okuduğum cevaplara göre... artık kendisini oyuncu diye tanımlayan insanların bunları duyması,anlaması ve destek olması gerekiyor... yoksa sonumuz iyi değil gibi görünüyor...

sarjaleti

30.3.2013 17:35:52

0
Her cümlesine katılıyorum.

Hasikomen

30.3.2013 17:22:00

0
Katılıyorum

S.P.E.C.I.A.L.

30.3.2013 17:17:21

+2
Call of Duty'nin bitmesine gerek yok çünkü bu tek bir hikayeye bağlı bir seri değil. İstedikleri tarzda bir oyun yapabilirler. MW böyle başladı BO böyle başladı. Yeni bir seri başlatsalar kimse hikaye bağlamında birşey demez. Assassin's Creed kesinlikle bitmesi gereken ilk oyundur. Bir ana hikayesi var ve 1. oyun dışında her oyun bu ana hikayeyi bir kurt gibi yedi bitirdi. Kendi hikayesine ihanet eden oyunlardan biridir. 3. oyunu henüz oynamamış olsam ve çok umursadığım bir seri olmasa da Crysis de bitmesi gereken oyunlardan biri. Grafik teknolojisini gösterme amaçlı bir oyun yapılıyor, iyi hoş da bence bunu yeni bir oyunla yapmalılar. Bu oyunun bir yere varacağı yok. Başka aklıma birşey gelmiyor.

porsche911gt2

30.3.2013 17:14:46

0
begenmezseniz almazsınız ozaman bitirirler neyin davasını yapıyorsunuz ki

mexican23

30.3.2013 17:11:22

0
Assassins Creed,Crysis ve Call Of Duty artık kabak tadı vermeye başladı yüzsüz herifler neredeyse 6 ayda bir oyun çıkartıyolar haliylede kalite yerlerde.

MrLagMaker

30.3.2013 17:08:44

0
Biri de çıkıp dememiş ki Half Life 3 nerede kaldı ? Gabe

BSC Misafiri

30.3.2013 16:48:17

+1
ya yeter şu fanboyluk ya CoD olsun AC olsun bunları ısıtıp ısıtıp veriolar aynı şeyleri kabak tadı veriyor resşdent evilde ona keza

Bowser Zeki

30.3.2013 16:44:01

0
Bence o listeye New Super Mario Bros seriside eklenmeli. :S

birolof

30.3.2013 16:41:02

0
Yazıda parasite eve 2'den bahsedilmiş.Resident Evil tarzında olmasına rağmen çok dahi ileri bir oyundu, ne yazıkki serinin devamı gelmedi ,aslında geldi ama öylesine bir geliş oldu yani psp ve mobil platformlara gelmişti yanılmıyorsam.Konu ile alakası yok ama devamı gelmeyen veya başarısız gelen seriler diye bir yazı hazırlansa herhalde parasite eve ardından dino crisis diyebilirim.

KauFmaNXIII

30.3.2013 16:36:56

+1
Yazı gerçekten güzel olmuş bu sefer sert girmişsiniz biraz o yüzden yorumlardaki liseliler de üstüne alınmış birebir bu oyunların sonlanması gerekiyor.

mind-traveller

30.3.2013 16:32:19

0
Ben de bize soruyorsun sandım CoD ve AC diyecektim

Nabukadnezar

30.3.2013 16:27:49

0
İlk resim hangi oyuna ait?

thugs_life

30.3.2013 16:22:41

0
Cpt. Price sakin ol kardeş elbet bi tuvalet bulacaksın elbet ama her sene aynı oyunun devamının çıkması birazda seriye olan heyecanı kırıyor, bence 2 sene de bir çıksa eminim daha değerli olurlar.

BSC Misafiri

30.3.2013 16:12:42

0
Frost Troll; Sana mı sıracaklar cahil, asıl senin yaptığın saygısızlık. İnsanlar istedikleri gibi fikirlerini belirtebilirler. Eğer karşıysan bu serilerin bitmesine söyle, neden bitmemeleri gerektiğini. Ancak CoD fanlığı yapar senin gibi veletler. Biz seviyoz bitmesin, sayımız çok. Sizin gibiler yüzünden oyun dünyası battı.

Frost Troll

30.3.2013 16:01:26

-5
ne kadar gereksiz ne kadar saçma sapan bir yazı. milletin keyfinin kahyasısınız sanki. Call of Duty'nin de, Assassin's Creed'in de başarısı ortada. insanlar seviyor bunları. bu kadar çok takipçisi olan seriler hakkında böyle atıp tutmak oyunculuğa saygısızlıktır.

stun

30.3.2013 15:59:54

-1
pop yapsalar başarılı olabileceğine inanmıyorum oyuzden ac serısı kalabılır

iCb4uC

30.3.2013 15:58:39

+1
Bence bazı firmaların artık kapatması lazım. Ea, ubisoft, Activision vb firmalar yarardan çok zarar getirdiler oyun dünyasına. Mükemmel serilerin isim haklarını vs satın alıp sırf ismi var nasıl olsa satarız diye deyim yerindeyse boktan denebilecek oyunlar cıkardılar. Eski bir resident evil fanı olarak re6 oyununa 10 dk dayanabildim. O ne kadar aşağılık iğrenç bir oyundur. Bu oyunu yapan insanlar gerçekten keyif alıp kendileri oynuyorlarmı. Diğer tarafta yeni Tomb Raider, Uncharted serisi, Dark Souls serisi, Bioshock serisi gibi mükemmel oyunlar yapan. Bana eski oyun oynama zevkimi yeniden yaşatan firmalar varken artık bu firmaların oyunlarına en başından almıyorum. Bioshock infinite gerek senaryosu gerek oynanışıyla eski oyunlarının üzerine çok şey katıp mükkemmel bir oyun olmuş. Önceki oyundan bu yana çok zaman geçti ancak beklediğime fazlasıyla değdi ve verdiğim her kuruşu haketti. Hakediceğinide biliyordum. Tabi bu firmalardan kurtulamıcaz. Ancak bu tarz eleştirel yazılar sunup bu firmaların oyunlarını oynamayı bırakarak belki bi nebze akıllarını başlarına getirme şansımız olur.

BSC Misafiri

30.3.2013 15:45:44

0
Cpt Price. He he tamam

BSC Misafiri

30.3.2013 15:45:38

-1
Cpt. Price Yav he he cod a tabikide köklü değişiklik lazım bu ne ya 8 yıldır aynı oyunu önümüze sunuyorlar

BSC Misafiri

30.3.2013 15:45:35

0
gta nerde ----------- Senin sonun nerede ?

BSC Misafiri

30.3.2013 15:45:33

0
AC bitmesini istemiyorum...şu anlık... AC 4'den beklediğim yenilikleri görmezsem aynı fikirde olurum. Makale gerçekten başarılı. Bir de bitmesini istemediğiniz seriler diye bir yazı yazmalısınız. İlk olarak Mass Effect'i koyardım..

BSC Misafiri

30.3.2013 15:45:24

+1
nfs artık bozdu işi hala carbon,undergronud 2 oynarım ama son oyunlar ın verdiği tat şu 2 oyunun 100 de 1 i olsaydı 10 kat daha iyi olurdu . son most wanted vasatın üstü ama diğerleri bitik . 4.oyun nfs olmalı bence .

BSC Misafiri

30.3.2013 15:45:18

+1
need 4 speed öldü artık bitirsin ler. bence 4.oyun nfs

BSC Misafiri

30.3.2013 15:45:17

0
Battlefield , Fifa , Bioshock , Need For Speed GTA'yı saymıyorum bile . 3'lü oyundan sadece Assassin's Creed hak ediyor CoD ise bence bir an önce bitsinde kurtulalım ya da her sene aynı oyunu değiştirip sunmayı bıraksınlar .

BSC Misafiri

30.3.2013 15:45:13

+1
Alkan Adanaker Sizi bir süredir takip ediyorum. Yazılarınızı ve görüşlerinizi... bsc de baya süredir hemen hemen hergün takip ediyorum video incelemeler falan ilk defa kendi görüşlerime bu kadar benzeyen görüşlere sahip bir editör gördüm. Sizi tebrik ediyorum. En kısa zamanda video incelemelerde de görmek istiyorum. Özellikle verilecek tepkileri bildiğiniz halde cesurca cod ac gibi oyunları eleştirebilmeniz beni çok mutlu etti. Eminimki incelemelerde de değinilmesi gerekilen yerlere değinip, eleştirilmesi gereken yerleri eleştireceksiniz ve adil br puanlamayla oyuncuların kafasındaki soru işaretlerini yok edeceksinizdir.

BSC Misafiri

30.3.2013 15:44:50

0
Bende bitmesi diye anladım :D Battlefield , Bioshock , GTA , NFS falan bitmesin :D Başlığı düzgün okumadan içeri girersek bunun olacağı belliydi :D CoD'un bitmesi güzel olur ama AC'ye aynı yeşi ben söyleyemem ne kadar aynı gitsede insanda heyecan uyandırıyor .

BSC Misafiri

30.3.2013 15:44:25

+2
Oldukça taraflı bir yazı CoD her oyunu ile milyonlar satan bir yapım en azından oyun oynuyoruz Grafik dolu ama içi boş oyun değil.Bence en çok bitmesi gereken 2 seri vardır bunlar ; MoH serisi ve Nfs serisidir.Çünkü Moh serisi yeni düzene alışamadı ve kötü satış rakamları almaya devam etti.Nfs'yi saymıyorum bile her yıl çıkan bir yarış oyunu oldu EA niye çıkartıyor hala anlamadım.AssCre serisi ise her oyununda yeni şeyler sunuyor.Eski çağların GTA'sı bence çünkü oyunu bitirdikten sonra bile o muazzam şehirlerde gezip dolaşabiliyorsunuz.Tamam diyelim ki bu saydığınız 3 seri bitsin peki o zaman ortalık kime kalacak?.Söyleyim Grafik dolu ama içi boş fiyasko oyunlara kalacak bakınız > SynDicate,CrySis 3 ( Nerede Crysis 1 Nerede Crysis 3 =),MoH ( Ortalıkta Cod Olmayınca Harekete Geçecektir ) veya PoP son oyununu hepimiz gördük oldukça saçma bir oyun olmuştu üstelik PoP 2010'un bittiği yerden devam eden bir oyun geliştiriliyordu ve bunu iptal ettiler. Sonuç olarak Cod asla bitmez ama belki AssCre vb RE serisi bitebilir.Sonuçta bir Cod oyunu hem multisi hemde solosu ile deliler gibi oynanmayı hak ediyor.

BSC Misafiri

30.3.2013 15:44:09

0
Arkadaşlar Bencede CoD Ya Düzeltsinler 2 . dünya savaşı zamanlarına döndürsünler yada bitirsinler AC4 güzel olmazsa PoPun oyununu Çıkarsınlar

BSC Misafiri

30.3.2013 15:44:04

-1
Cod peynir ekmek gibi satıyor. Nedir bu kıskançlık yahu. bi sakin olun. yok cod bitsin yok o. yazıyı yazan arkadaş. sen de CoD'un tüm serilerini oynadın kabul et.

BSC Misafiri

30.3.2013 15:43:53

+2
"BSC Misafiri 30.3.2013 13:13:56" "gta nerde " Eh yuh artık?.Gta'da mı kötü oyun oldu?.Biraz araştırmanı tavsiye ederim Gta IV 2008 yılında çıktı aradan 5 yıl sonra yeni bir Gta oyunu çıkacak adamlar hem grafik hem de detay konusunda çok yoğun çalışıyor.Biraz araştır.

BSC Misafiri

30.3.2013 15:43:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: dreamwallker Yanlış anlamanızı istemem ama sizene kardeşim ben kesinlikle Cod ve AC serisinin bitmesini istemiyorum bence gerekte yok küçük değişiklikler ile zaten sevilen oynanabilirliklerini çok daha yüksek bir noktaya çıkarabilirler.
sen oyundan ne anlarsın

BSC Misafiri

30.3.2013 15:43:37

0
bu 3 oyun olacağını tahmin etmiştim, zaten belli, uzatılmış oyunlar :D

Virtual Reality

30.3.2013 15:42:25

-2
Bitmesini hiç istemediğim 3 oyun serisi Uncharted, Metal Gear Solid, Gran Turismo Bitmesini istediğim seri FIFA ve PES serisi, Çünkü artık, insanlığın, Avrupa futbol kültüre dayanan, Avrupalı bir şirketin yaptığı, yeni bir futbol oyununa ihtiyacı var. Futbolun merkezi Avrupadır ve ne bir ABD şirketi ne bir Japon şirketi bu işi hakkıyla yapacak kültüre genetik olarak sahip değildir.

No Way Out

30.3.2013 15:19:24

0
COD serisi COD 4'den sonra bitti, RE hepsi çöp, AC'de hepsi ayni oyun zaten gayet objektif ve güzel bir makale olmuş.

syndicatedynamics

30.3.2013 15:15:39

0
call of duty 4 üde yazmalıydınız.Her görevi çok eğlenceli ve o zamana göre harika idi.hatta cod 4 hd diye çıkarsalar çok güzel olurdu. şuanki oyun senaryosuda çok hızlı yani heryıl madem oyun çıkarılacak 20-30 yıl sonrasınına atlanılmaması lazım.örneğin birinci dünya savaşını çok iyi anlatabilirlerdi. yani gerçekte olan birşeyleri anlatsalar aynı motorlada olsa çok zevkli olabilirdi.(black ops 2 yi hiç beğenmedim zaten.)

BlackBeasT

30.3.2013 15:08:13

0
Kısaca RE 6 ne kadar kötü ve eski oyunculara hitap etmesede kötü karakter olarak Derek C. Simons yerine Albert Wesker görmek isterdim , Wesker ve oğlunun karşılaşmasını ve kapışmasını görmek isterdim....RE serisilerinde Leon ve Chris ne kadar önemliyse Weskerde 1 o kadar önemli , RE 5'de Chris önüne attıp adamı harcadılar 1 şekilde Weskerin adı geçmeden yada kendisi olmadan RE senaryo olarak nereye bağlayacaksınız ? oyunu kaç seridir kötü karakteri olan Wesker olmadan senaryoyu kimin üstüne yıkacaksınız....Albert Weskeri 1 şekilde geri getirmeleri lazım RE bütün oyunlarını oynamayan için Wesker varmış yokmuş pek bir şey ifade etmez..

capoeira_GS

30.3.2013 15:02:09

0
doğrusunu söylemek gerekirse Call of Duty 1-2 ve Assasins Creed 1'den aldığım zevki diğer oyunlarından pek alamadım Call of duty 1-2 kaç kere oynadığımı unuttum ama Black ops 2 bir kere bitirdekten sonra yüzüne bile bakmadım

dreamwallker

30.3.2013 14:58:49

-3
Yanlış anlamanızı istemem ama sizene kardeşim ben kesinlikle Cod ve AC serisinin bitmesini istemiyorum bence gerekte yok küçük değişiklikler ile zaten sevilen oynanabilirliklerini çok daha yüksek bir noktaya çıkarabilirler.

BlackLead

30.3.2013 14:58:14

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri gta nerde
Arkadaş başlığı yanlış okumuş bitmesin diye okumuş hahaha

crossmatch

30.3.2013 14:57:08

0
COD un albenisi eskisi kadar yok. Tabi korsan olarak oynamak ayrı. (: AC'nin yeniliğe RE'nin eskiliğe ihtiyacı var. :)

BlackLead

30.3.2013 14:56:12

0
call of duty böyle giderseki gidecek gibi,bitmez zaten.

LoKRazieL

30.3.2013 14:42:48

0
bence bu makaleniz gereksiz olmuş siz ne yaparsanız yapın millet artık manevi düşüncelerden yoksun çağın gerektirdiği gibi hepsi bir çeşit maddiyat canavarı oldu çıktılar. oyunların yapımı daha bitmeden optimizasyon bug vs. bakmadan yaptıkları oyunları belki daha bitirmeden karşımıza çıkarıyorlar öyle hızlı yapmaya çalışıyorlarki bi laf vardır ya hızlı koşan atın b... seyrek düşer... o kıvama geliyorlar....samimi söylüyorum artık yeni çıkan oyunların hiçbirinden zevk alamaz oldum sadece open World rpg oyunlar artık bir nebze nostalji tadı yaşatıyor bu nesil böyle geçti gitti artık gelecek nesilden umut ediyoruz ama bence bu sistemden çıkıcaklarını artık hiç düşünmüyorum

parola13

30.3.2013 14:18:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: parola13 MGS-MGS-MGS
Pardon beyler istediğinizmiş. :S:S:S:FASFASFASFA :D Resident Evil - AC bitebilirler. Bu işe bi son vermeleri gerekiyor hikayesel olarak ikiside çok uzadı. Maks 2-3 oyun daha çıkarıp final yapmaları lazım.

Scorpionx55

30.3.2013 14:18:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: LimeLight Bu üç oyunun aralarından ance resident evil sıyrılabilir.Cod desen copy-paste bir yapım.Assasin creed desen ance hikayesi için oynanır.Resident evil biraz saçmaladı ( biraz mı O_o ) ama yinede başarı oranı hepsinden fazla.Re 1,2,3 ün hd sürümünü çıkarsa satış rekoru kırar :D
Katılıyorum özellikle RE2 ve 3 ün HD versiyonları PS ye çıkarsa patlama yapar ama yanlış hatırlamıyorsam telif hakları Nintendo'daydı

furillajooy

30.3.2013 14:16:10

0
Hala multiplayer cod2 oyuncusuyum 2006 dan beri hiç bırakmadım bazende cod4 oynarım. Açık ve net söylüyorum son oyun black ops 2 senaryo kısmını sadece adettendir diye bitirdim. Nasıl saçma sapan bir senaryoydu o ya. Modern Warfare serisinin senaryosu güzeldi grafikleri felan oyun dinamiği hep aynı olsada senaryo sağolsun oynuyoduk multiplayerlarına bakmıyoduk. Ben hala cod2 oynamaya devam ediyorum serverlarda oyuncu kalmıyana kadarda devam

parola13

30.3.2013 14:13:53

0
MGS-MGS-MGS

akabeyss

30.3.2013 14:13:05

+2
tarafsız ve mükemmel bir yazı. editör kardeşimizi gerçekten tebrik ediyorum.

LimeLight

30.3.2013 13:57:02

0
Bu üç oyunun aralarından ance resident evil sıyrılabilir.Cod desen copy-paste bir yapım.Assasin creed desen ance hikayesi için oynanır.Resident evil biraz saçmaladı ( biraz mı O_o ) ama yinede başarı oranı hepsinden fazla.Re 1,2,3 ün hd sürümünü çıkarsa satış rekoru kırar :D

Babblebabble

30.3.2013 13:55:27

+7
6 yıl CoD2 oynamış ve bütün cod oyunlarının senaryo kısımlarını ve multiplayer'larını oynamış biri olarak söyleyeyim, artık en son Black Ops 2 hiçbir şey ifade etmedi bana.Senaryo kısmını yarıda bıraktım.Hani adet yerini bulsun diye bile oynamadım (adet oldu artık).En son ilk black ops oyunu senaryo modu ile keyif vermişti.Multiplayer'ını da 1 sene falan oynamışımdır sonra bıraktım (bazı ufak optimizasyon sorunları olmasa dahada oynardım aslında).Bu oyuna yeni bir grafik motoru, fizik motoru ve sağlam çevre yıkımı gelirse belki yeni ve klişe olmayan bir senaryoyla güzel bir şey çıkarabilirler diye düşünüyorum (belki). AC'ye gelince 2, Brotherhood ve Revelations her ne kadar AC1 tadı vermesede yine güzeldi.ACIII'de yine bir Amerikan milliyetçiliği görmem beni ne kadar biraz soğutsada yine oynamak isterdim 3'ü tam anlamamıyla oynayamadım henüz ama bizim yerli elemanın kontrolünü elime aldığım kısma kadar oynadığımla bir yorum yaparsam eğer: Oyuna farklı bir hava gelmiş ama köklü bir değişim yok tabii ki de.Ama hala oynanılabilir bence. Edit : Ha bir de her sene çıkmasada artık yenisi gelse de oynasak dediğim oyunlarda şunlar; Half Life 3, Doom 4 ve Quake 5, GTA 5, Prince of Persia, Portal.Birde Duke'u insan gibi oldschool tarzında yapıp yeni bir oyun çıkarsalar dadundan yinmez hani.

ErkanSYK

30.3.2013 13:46:32

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri gta nerde
Bu arkadaşı buradan alın lütfen

TheBladeRunner

30.3.2013 13:46:01

+1
bence en cok bitmesi gereken oyun Assasin´s Creed dir.O kadar derin hikayesi olan bi oyunu cok fazla uzatip lackalastirdilar.RE a gelirsek bence koklerine donmesi yeterli serinin bitmesine gerek yok.CoD zaten bir shooter oyunu her oyununda ayri bir tema ayri bir konu isleniyor diger iki oyun gibi sabit bir konuya sahip degil tek yapmalari gereken grafikleri gelistirmek ve diger teknik alanlarda degisiklige gitmesi diye dusunuyorum.

ErkanSYK

30.3.2013 13:42:39

+1
4. seri. Need For Speed

Frozen Grenadier

30.3.2013 13:40:12

-7
Burdaki yorumları yapanları da anlamıyorum ac bitsin cod bitsin gow bitsin pes bitsin o bitsin bu bitsin eee nereye s.çaçaz? yorum yazmış olmak için yorum yazıyorsunuz ama her sene oyun çıktı mı da ayıla bayıla oynuyorsunuz. sonra yok bf3 daha iyi yok cod çok bozdu yok aynı oyunu cilalıyorlar önümüze koyuyorlar bik bik bik bik bik bik bu oyunların hiç biri hayrına yapılmıyor bu listedeki tüm oyunlarda maddi endişeler var ve yapımcılar genele hitap edip daha çok satmayı hedefliyorlar doğal olarak şimdi gow bitsin diyen arkadaş yahu kardeşim serini adı var kratos sevilen ve tutmuş bir karakter eee kratosu öldürek gow u bitirek baştan yeni seri yapalım olur başka bir isteğin var mı ha yeni seriler diyorlar seri olmasa da ps3 de gayet yenilikçi oyunlar var numune de olsa git bir onları oyna sonra gel bana gow u bitilerim pes i 3 senede bir çıkartalım diye ağla burda bir noktaya daha değinmek istiyorum bsc de yorum yapan genel kitle bende dahil anladığım kadarıyla oyundan oyuna atlayan biri bitmeden diğerine dalan bir kesim doğal olarak haftada 1 de yeni oyun çıktığı için bu tür isim yapmış serilere ara verilmesi size koymuyor olabilir ama şöyle bir kesimde var ki sadece cod oynayan başka oyunlara çok nadir giren veya sadece futbol oyunlarından birini pes veya fifa oynayan diğer oyunlara bakmayan bir kitle de var. bu kitlenin köklü bir değişim isteyeceğini zannetmiyorum çünkü köklü değişim onun oyun zevkini baltalayabilir mesela yeni cod oyunları için dlc cila falan diyorsunuz ama adam tüm yıl mw3 oynamıştır dlc leriyle birlikte sıkılmıştır black ops 2 çıktığında onun için bir yıldır oynadığı oyunun farklı temalı bir versiyonu olucaktır ister alır black ops 2 den devam eder ister almaz bilemem ama köklü değişime gidipde ölen unutulan serilerde var yok değil değişim risktir ve her oyunuyla milyon dolarlar satan serilerde değişime gitmek aptallıktır. call of juarez mesela

feelmysoul

30.3.2013 13:40:05

-1
resmen saçmalamışsınız bu oyunlar giderse yeni ıp yaratmak kolaymış gibi konuşmussunuz iyi olmasa milyonlarca satmaz bu oyunlar

free`LeyChe

30.3.2013 13:37:03

+3
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri gta nerde
Oha

rambocuk

30.3.2013 13:30:13

0
3 üde çöp oldu inşallah yeni nesilde ısıtıp ısıtıp satma işine bi ara verirlerde yaratıcı bizi şaşırtıcak işlerle geri dönerler

aikin

30.3.2013 13:29:38

0
benim için cod serisi cod 2 , mw1 , mw2 dir bu üç oyun hariç gerisi boş cod 1,2 yi de abartmamak lazım mw1,2 de olan aksiyon heyecan özellikle cod 1 de yoktu bana göre.. düşük grafiklerde daha çok oyuncuya ulaşmak ve konsolda sabit 60 fps yi yakalamak içindi diye düşünüyorum.. tabi bunun yanında masraf yapmayıp aynı grafik motorunu kullanmak da yanlarına kar kalıyor.

ssdsadas

30.3.2013 13:29:18

-1
sadece kişisel bir görüş bu yorumcular bu konuyu fazla kaale almamalı

BSC Misafiri

30.3.2013 13:25:16

+1
Resident Evil hüsranından sonra capcom kendini silkeleyip çok başarılı olmasada gelecek içiin ümit vadeden yeni bir R.E çıkaracaktır bundan eminim.Ancak durum cod ve ac için çok daha farklı boyutlarda.eğer benim elimde x ürünü varsa ve bu x ürünü zaten piyasada rekorları alt üst ederek satılıyorsa (bknz :cod) ben bu ürünün geliştirimindeki masrafları arttırırsam ,kısaca yeni grafik motoru vs. için masrafları arttırdım , karımda bi okadar artacak mı? ikisi doğru orantılı mı olacak? Cevabımız tabiki hayır. 100 liraya x i maal edip y kadar satıyorum,200 liraya maal ettiğim yeni nesil x im 2y kadarmı satacak malesef hayır.işte bu yüzden dünyada oyun sektörü veya türkiyedeki film dizi sektörü aynı yanlışın üzerinde yollarına devam ediyorlar.Ülkemizde Kurtlar Vadisi dizisi on küsür yıldır rayting lerin başını çekerek oynamakta.bukadar kar ettiren bir iş niye silahlı çatışma sahnelerini veya patlama sahnelerini bukadar ucuza (20 yıl öncesi teknoloji bile diyebiliriz sanırım) kaçarak devam ettirir.Cevap yine aynı maaliyet ve emek artınca yeni bir kitleyi çekebilecekler mi? belki yeni bir seyirci kitlesi ama bu masraf ve emeğin karşılığında bekledikleri büyüklükte bir kitle olmayacak.oyun sektöründe oyuncuların dilinden anlayan oyunlarda tek umudum kickstarter projeleri.zaten oyuncuların desteğiyle başlayan bir proje oyuncuları tam anlamıyla mutlu etmeye odaklanır.Kickstarterdaki sorunda peki biz inanılmaz savaş sahneleri,üst düzey oyun motorlarından çıkmış dinamikleri olan oyunlara açlığımızı nasıl karşılayacağız?hala cod ve mümadillerine gönlü razı edip keriz yerine konmaya devam mı edeceğiz?

BSC Misafiri

30.3.2013 13:13:56

-8
gta nerde

BSC Misafiri

30.3.2013 13:13:52

0
Bir oyun sever olarak kesinlikle katılıyorum ama öte yandan kendimi şirketlerin başındaki adamların yerine koyuncada adamların yaptıkları mantıklı zira talebin azalmadığı hiçbirşey üretimi durmaz veya kaldırırmaz adamlar bakıyorlar bunlar hala alıyor bu oyunları, bizde sömürerim diyorlar.

BSC Misafiri

30.3.2013 13:13:45

0
Assasins Creed serisinin bitmesine gerek yok, bu zamana kadar her yıl çıktı, ama Altair'den sonra Ezio ile devam edildi, mesele her yıl çıkmaktan ziyade para uğruna öyküyü heba etmemek. Altair-Ezio-Connor derken yavaş yavaş günümüze yaklaşan suikastçilerin öyküsü, şimdi neden geriye sarıyor onu anlamış değilim. Para için tekrar geri dönülüp öykü uzatılmak isteniyor bence...

BSC Misafiri

30.3.2013 13:13:36

0
Ah nerde o cod 1 cod 2 ? Cod 1 ve cod 2'den aldığım zevkin %1'ni bile black ops 2 den modern warfare 3den alamıyorum.

BSC Misafiri

30.3.2013 13:13:33

0
Bir oyun ne zaman yıllık çıkartılmaya başlanırsa işte o zaman o oyunun kalitesi hızlı bir şekilde düşer cod ac gibi

Guest-56D7221EF

30.3.2013 13:12:55

0
sadece resident evila katılıyorum bnce diğerleri devam etmeli

Bernhard

30.3.2013 13:11:57

+1
Arkadaşlar bir şeyi belirtmek istiyorum. Bu yazı "Editörden" bölümünde yayınlanmıştır. ve yazarın (Alkan Adakaner) sadece kendi görüşleridir. Diğer BSC editörlerini de bağlamaz. Buna rağmen hala "sizin kendi görüşleriniz, siz kimsiniz" gibi saçma sorumlar geliyor. Tabi ki kendi görüşüm bu yazıda yazdıklarım. Kendi fikrimi ifade etmek de, hakkım. Yazının içeriğini beğenmek zorunda değilsiniz, hatta yazılanların hiç birisine katılmak zorunda değilsiniz. Buna rağmen "böyle bir makale mi olur" gibisinden yorumlar yapılmasını anlamsız buluyor ve hakaret edilmesini kabul etmiyoruz. Farklı görüşte yorumlar da yayınlanıyor burada. Katılmıyorsanız görüşüme, neden katılmadığınızı güzel bir üslupla (aşağıdaki yorumlara bakınca bazı arkadaşların böyle yaptığını göreceksiniz) açıklarsınız. Yurt dışında böyle makaleler, hatta çok daha ağırları sürekli yayınlanıyor, İngilizceniz varsa araştırmanızı öneririm. Alkan Adakaner

Jack Rabbit Slims

30.3.2013 13:11:51

0
God of War bitsin ve yeni bir seri yapsın artık SM.

RoyBatty

30.3.2013 13:11:10

0
ubisoft ilk assasins creed oyunun büyük başarı elde edip para makinesine dönüştüğü için sürekli ona yoğunlaşıp bir zamanların efsanesi prince of persia yı çöpe atmıştır resmen blizzard'ın diablo sersine yapıtğı gibi

tizar

30.3.2013 13:09:56

-8
mw4 çıkınca görecem buradaki yorumları alayınız banlayın kendinizi editör dahil. yeni konsollar erken çıksaydı adamlarda yeni motor yaparlardı herhalde nato kafa nato mermer.

ozqur333

30.3.2013 13:05:16

+1
gerçekten katılıyorum Resident Evil 5 ve 5. oyundan sonra çok iğrençti 4.oyunda çok iyi olmadığı kesindi Assassins Creed hayatımın oyunu idi ama gerçekten yeter bıktım usandım ilk oyunu güzel değildi ikinci oyunu ise hayatımda oynadığım en iyi oyunlar arasına girmeye hak kazanmıştı ama brotherhood ve son çıkan 3.oyunu gerçekten çok kötüydü ac 3'ü yarıda bıraktım oynanabilecek hiç bir artısı yoktu oyunun Call of DUTY modern warfare ile gerçekten harika bir iş çıkardı arada çıkardığı world at war ile black ops 1 tamamiyle rezil bir oyundu benim için modern warfare serisi için aynısını söyleyemem istediği kadar devam edebilir

Nightmare_00

30.3.2013 13:04:10

0
Alkan hocam ağzınıza emeğinize sağlık , tespitleriniz gerçekten çok iyi.BU 3 oyun serisi kesinlikle bitmeli , özellikle de RE 4. oyun ile birlikte çöp tenekesindeki yerini aldı ve halen de böyle devam ediyor onun içinde serinin özüne dönmeyecekse bitirilmesi gerekiyor. Assasins diye başlayan oyunda ise , 500 kişinin arasına dalıp hepsini öldürmemiz yapay zekanın düştüğü acı durumları ortaya koyuyor.Tamam hikayesi belki iyi olabilir ama her yıl çıkması da işe yaratıcılıktan çok ticari bakıldığının göstergesidir. COD'a geldiğimizde ise durum daha da içler acısı ; PS2 döneminden sonra vurdulı kırdılı öldür ilerle tarzı FPS oyunları ne yazık ki patlamam yaptı bunun başında da her yıl çıkan COD geliyor.Paranın yaratıcılıkla gelmediğini gören firmalarda COD gibi oyunları örnek almaya başladılar ve COD serisininde sırf bu yüzden ortadan kaldırılması gerekiyor..

BSC Misafiri

30.3.2013 13:03:54

0
Katılıyorum. 3 oyun seriside biran önce son bulmalı. Artık kabak tadı verdiler. Hala nasıl oynuyorsunuz her yıl aynı şeyleri.

BSC Misafiri

30.3.2013 12:58:24

0
Kesinlikle size katılıyorum alkan bey özellikle cod konusunda cod artık iyice saçmaladı yıllardır önümüze aynı oyunu ısıtıp ısıtıp koyuyorlar milyar dolarlar kazandıkları halde bile yeni motor yapmaktan aciz activision

Alpins951

30.3.2013 12:57:49

0
Ben cod fanı değilim ama bitmesini istemiyorum. Çünkü her yıl cod çıkıyor ve bizde tartışıyoruz.Bu tartışmalarda zevkli oluyor :D :D Yani sadece çıkan olayları izlemeck için kalsın diyorum :D Ama yeniliklerle ve yeni grafik motoruyla gelse oynarım herhalde.

0lyimp0s

30.3.2013 12:54:16

-7
bu oyunların arasına darsiders ta girebilir 4 lüyelim

BSC Misafiri

30.3.2013 12:52:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri AC bitmemeli.Sadece 3-4 yılda bir çıkmalı.AC serisi özellikle hikaye bakımından(Günümüzde geçen hikayesi) sonuçlandırılmalı.bu da 1-2 oyun alır.yani AC6 çıkmadan bitmesi gerek AC serisinin.
katılıyorum da AC 6 değil biraz daha uzun sürsün hemde AC serisi bitse bile uzun zaman sonra geri devam edeciğine eminim :D

BSC Misafiri

30.3.2013 12:46:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: gowlet Valla bitmesi gereken oyun serisi var mıdır bilmem ama istikrarlı devam etmesi gereken oyun serisi Driverdir. Artık unutulmak üzereyken çıkmasını istemiyorum istikrar olsun... :(
Kardeşim sana kesinlikle katılıyorum.Driver 1-2 den sonra oyun resmen bocaladı.

Recharged

30.3.2013 12:37:57

-1
Resident Evil dışında ki seriler için bu söylem biraz acımasız olmuş diye düşünüyorum.

BSC Misafiri

30.3.2013 12:37:28

+3
AC bitmemeli.Sadece 3-4 yılda bir çıkmalı.AC serisi özellikle hikaye bakımından(Günümüzde geçen hikayesi) sonuçlandırılmalı.bu da 1-2 oyun alır.yani AC6 çıkmadan bitmesi gerek AC serisinin.

rigby7

30.3.2013 12:33:59

-1
quote:

Orijinalden alıntı: thugs_life fifa ve pes de 2 yada 3 sene de bir çıkmalı
Ciddi misin sen?Yoksa bu konulara kendini çok kaptırıp her şeyin 2-3 senede bir çıkmasını mı istiyorsun?2-3 CoD at kendine gel.

die.Rache

30.3.2013 12:33:44

+10
Altin yumurtlayan tavugu(Call of Duty - Assassin's Creed) keserler mi hic kardesim,elestriler umurlarinda bile degil,önemli olan tek sey; "MONEY"

gowlet

30.3.2013 12:33:12

0
Valla bitmesi gereken oyun serisi var mıdır bilmem ama istikrarlı devam etmesi gereken oyun serisi Driverdir. Artık unutulmak üzereyken çıkmasını istemiyorum istikrar olsun... :(

DokuzKuyrukluTilki

30.3.2013 12:31:47

+1
AC biterse PoP geri gelse bile Ubi mart ayının dişi kedisi gibi kalır.

BSC Misafiri

30.3.2013 12:30:35

-4
valla bu sızın yorumunuz..ama oyunları adam akıllı yapsınlar bu dogru ama cıkıp boyle bıtsın gıtsın dersenız.birileride çıkar sızde halde domates satın derler..

melan2508

30.3.2013 12:30:09

0
Ac kesinlikle bitmeli, yada 2-3 senede bir oyun çıkarmalı. Cod ise yıllardır senaryosunun ekmeğini yedi. Oyun ve grafik motorunda yapılabilecek değişikliler ile eski günlerine dönebilir.

thugs_life

30.3.2013 12:29:03

0
fifa ve pes de 2 yada 3 sene de bir çıkmalı

Ablet

30.3.2013 12:26:56

-2
resident evil'dan bir şikayetim yok benim :D Artık korku oyunu olmasa da tüm oyunlarını seve seve oynuyorum

BSC Misafiri

30.3.2013 12:24:16

0
Kesinlikle artık bu üçünün bitmesi gerekiyor.

nForcer

30.3.2013 12:23:18

+7
+ olarak Need for Speed. Halâ ne diye ısrarla her yıl yenisini çıkarırlar, anlamam.

Frozen Grenadier

30.3.2013 12:23:10

-6
ac ve cod un bitmesini isteyen kim?
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız