Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bitexen TESFED Türkiye Kupası Şampiyonları Dünya Şampiyonası Yolcusu

 
     Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED) tarafından düzenlenen Türkiye’nin tek resmi espor kupası “Bitexen TESFED Türkiye Kupası”nın ikinci haftası tamamlanırken, Türkiye’nin yurt dışında ilk kez resmi temsilini sağlayacak 3 şampiyon da belirlenmiş oldu. Hafta sonu gerçekleşen Dota 2 Finali’nin şampiyonu olan RISE E-Sports ve organizasyonun ilk haftasında yapılan Tekken 7 Turnuvası’nın Şampiyonu BLAZE - THE BIG BOSS ile PES Turnuvası’nın şampiyonu Simegal Erman, Uluslararası Espor Federasyonu’nun bu 3 oyun için yapacağı bölgesel elemelere Türkiye adına katılacak.

     Şampiyona heyecanında ikinci haftayı geride bırakan “Bitexen TESFED Türkiye Kupası”nda, bu haftaki Dota 2 Finali’nin tamamlanmasıyla şampiyonlar, Uluslararası Espor Federasyonu’nun düzenlediği 12. Espor Dünya Şampiyonasında ilk kez Türkiye’yi temsil etme şansı kazandı.

     Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve espor severlerden büyük ilgi gören organizasyon, bu yıl “Bitexen TESFED Türkiye Kupası” adıyla Bitexen isim sponsorluğunda, JBL Quantum ve Paraf sponsorluğunda hayata geçiriliyor. Oyunların finalleri, TESFED’in youtube kanalında ve Red Bull Gaming Ground kapsamında Red Bull Türkiye Twitch kanalında canlı yayınlanıyor.

     Hafta sonu yapılan Dota 2 Finali’nde, RISE E-Sport, rakibi Team MOO’yu 3-1 yenerek şampiyon oldu. RISE E-Sports ve ilk hafta gerçekleşen Tekken 7 şampiyonu BLAZE - THE BIG BOSS ile PES şampiyonu Simegal Erman, Türkiye’yi IESF tarafından düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda resmi olarak temsil edecek ilk şampiyonlar olma hakkını da kazandılar.

Bu yıl 9 oyunun turnuvaları yapılıyor
 
     TESFED Türkiye Kupası’nda geçen yıl 6 olan oyun sayısı bu yıl 9’a çıkarken, karşılaşmalarda heyecan ve rekabet çok daha yüksek seviyede yaşanıyor.

     Türkiye’nin her yerinden 16 yaş ve üzeri tüm esporcuların katılımına açık olan ve 125.000TL değerinde EXEN Coin ödül havuzu bulunan Bitexen TESFED Türkiye Kupası’nda her hafta sonu bir oyunun elemeleri ve finali gerçekleştiriliyor. Bitexen TESFED Türkiye Kupası, önümüzdeki haftalarda ZULA, FIFA20, PUBG, CS:GO, Rocket League, PUBG Mobile turnuvalarıyla yoluna devam edecek.

     TESFED Başkanı Alper Afşin Özdemir: “Şampiyonlarımızın IESF elemelerinde başarılarıyla ülkemizi gururlandıracaklarına inanıyorum”

     TESFED Başkanı Alper Afşin Özdemir, federasyonun kuruluşundan bu yana en büyük hedeflerinin Türkiye’yi espor alanında dünya çapında bir marka haline getirmek ve bu sporu geniş kitlelere sevdirmek olduğunu kaydetti. Türkiye’nin tek resmi espor kupası olan TESFED Türkiye Kupası’nı bu yıl ikinci kez ve daha büyük çapta bir organizasyon olarak hayata geçirdiklerini anlatan Alper Afşin Özdemir, şunları söyledi:

     “Kupa, bu yıl büyüyerek ve önemli yeniliklerle yoluna devam ediyor. Geçen yıldan farklı olarak, pandemi sebebiyle aldığımız sağlık tedbirleri kapsamında karşılaşmalar online platformda yapılıyor. Bu yıl önemli bir gelişme daha yaşanıyor. Geride bıraktığımız iki haftada finalleri tamamlanan Tekken 7, PES ve Dota 2’nin şampiyonları, aynı zamanda ülkemizi ilk kez resmi olarak temsil etme gururunu da yaşayacaklar.

     Türkiye’yi esporda uluslararası alanda başarılara imza atan bir ülke haline getirmek için çıktığımız yolda, bu hedefimizi artık hayata geçirmeye başlıyoruz. Resmi temsiliyeti daha da geliştirerek tüm oyunlarda çıkaracağımız şampiyonlarla uluslararası espor şampiyonalarında önemli başarılara imza atacağız. Şampiyonlarımızı kutluyor ve yurtdışında elde edecekleri galibiyetlerle bizi gururlandıracaklarına yürekten inanıyorum.”

IESF Bölgesel Turnuvaları, 20 Ekim-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak
 
     Uluslararası Espor Federasyonu (IESF) Dünya Şampiyonası, çeşitli ülkelerin milli takımlarının yer aldığı global bir şampiyona olarak, esporda dünyanın en iyilerini bir araya getiriyor.

     IESF, İsrail Eilat 2020 Bölgesel Turnuvaları’nı, 20 Ekim-20 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

     Bölgesel turnuvalara Avrupa, Güney Asya, Güneydoğu Asya, Doğu Asya, MENA & Merkez Asya, Güney Amerika, Kuzey ve Orta Amerika, Güney Afrika bölgelerinden esporcular ve takımlar katılacak.

     Bitexen TESFED Türkiye Kupası’nın Dota 2, Tekken 7 ve PES şampiyonları, yapılacak bölgesel elemeleri geçmeleri halinde, 6-12 Aralık tarihlerinde IESF 12. Espor Dünya Şampiyonası’na ülkemizi temsilen katılacaklar.

     Çevrimiçi olarak oynanacak turnuvalar IESF’in resmi yayın kanalları tarafından canlı olarak verilirken, maçların yayın saatleri IESF tarafından yayınlanacak.
 
Basın Bülteni 

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox Series X|S Geriye Uyumluluk Detaylandırıldı Sezon V: Legacy of Fire Şimdi Conqueror's Blade'de

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız